Şimdi Ara

İphone'dan LG G2'ye geçenler... (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
2
Favori
5.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bir çok kişi bu fiyata aldı. Link'i aşağıda.

http://www.n11.com/lg-g2-d802-siyah-basari-garantili-16-gb-P16083750
  • bkadem B kullanıcısına yanıt
    O fiyata gerçekten iyiymiş teşekkürler
    Ama işte benim de bir takıntım var iphone 5'i elime aldığımda o metalin kalitesini soğukluğunu hissedemiyorum G2'de kaç defa teşhirde inceledim. Ekran büyülüyor ama plastik işi bozuyor. Bir de kamera ve ses kalitesi için devamlı olumsuz yorumlar okuyorum, her ikisi de benim için önemli şeyler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reliq

quote:

Orijinalden alıntı: DeLiCe_DoLuCa

İyi bayramlar.. Bir merakım oldu da siz üstatlara sorayım dedim; stabil ne demek? Bir de, Türkçe karşılığı var mıdır?

Kararlılık demektir. Stabil olmayan bir işletim sistemi inde takılmalar olur, programlar geç açılır, kasar, donar. Örnek Facebook uygulaması, iosta ve wp8 de yağ gibidir ama androidde basit bir kaydırma hareketinde bile takılmalar olur.

Üzgünüm, öyle değil.. İşte bu yüzden bir çoğumuz Android'i "stabil olmamak"la suçluyor ve iOS'u övüyoruz. Halbuki dayanak noktamız yanlış. Stabil, sürekli aynı şeyi yaptığınızda sürekli aynı sonucu veren sistem demektir. 2+2 işlemi stabildir, sonucu hep 4 çıkar. İsterseniz 1 milyon kere yapın yine 4'tür. Nexus 4'ü alın, üzerinde hiç bir değişiklik yapmadan yeniden başlatın. Diyelim ki 27 saniyede açıldı. Sonra bir daha başlatın, bir daha, bir daha. 5 kerenin ortalamasını alın; diyelim ki 26.4 olsun. Sonra 100 kere deneyin, yine 26.4'te ya da yakın bir değerde kalsın ve (burası önemli) en büyük sapma 2 saniye olsun. İşte o zaman "Nexus 4'ün işletim sistemi o an itibariyle başlangıç için stabildir" diye teşhis koyarsınız. Diyelim ki bir uygulama yüklediniz, başlangıçta otomatik açılıyor. Onun yüzünden cihaz bir açılsın, bir açılamasın, bir 2 dakika sürsün, o zaman stabilliğini yitirmiş demektir. Stabil, "durağan, hep aynı" demektir. Tersi olan un-stabil (aslen unstable, güzel dilimizde stabil diye bir kelime yoktur) ise "tutarsız" demektir, yani "hesap edilemez"..

Bu durumda Samsung'un Android cihazlarının rehber uygulaması stabil "değildir", katılıyorum. Ama bu tanımlamalar altında iOS ile Android'in stabillik konusunda denk geleceklerini hatta yer yer Android'İn üstün gelebileceğini her türlü kanıtlarım.

"Akıcılık", öte yandan, çok çok daha farklı ve alakasız bir kavramdır. Bir oyunu 100 kere çalıştırın, oyunun aynı yerinde 100 kerede de takılma oluyorsa süper stabil bir sisteminiz var demektir ..

"Ayrıca basit kaydırma hareketinde bile takılan Faceook" hangi Android'e ait? Ben rastlamadım üst düzey cihazlarda şu ana kadar. Ama Whatsapp'ta kasılan Windows Phone 8'li cihazlara rastladım... Ana menüye girerken arada kasılan, arada kasılmayan iOS 7'li cihazlara rastladım. Bu durumda "iOS 7 hem kasılıyor hem de stabil değil" diyebiliriz.. Ya da kısaca; bir uygulamadan diğerine geçiş performansının hem önceki hem de sonraki uygulamaya bağlı olduğunu, bu durumda bazı zaman ve akıcılık farklarının oluşabileceğini ve bazen bu akıcılık değerlerinin gözü rahatsız edecek kadar düşebileceğini, bunun da her zeki platformda olabileceğini kabul edip bu konuyu kapatabiliriz ..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Reliq

quote:

İyi bayramlar.. Bir merakım oldu da siz üstatlara sorayım dedim; stabil ne demek? Bir de, Türkçe karşılığı var mıdır?

Kararlılık demektir. Stabil olmayan bir işletim sistemi inde takılmalar olur, programlar geç açılır, kasar, donar. Örnek Facebook uygulaması, iosta ve wp8 de yağ gibidir ama androidde basit bir kaydırma hareketinde bile takılmalar olur.

Üzgünüm, öyle değil.. İşte bu yüzden bir çoğumuz Android'i "stabil olmamak"la suçluyor ve iOS'u övüyoruz. Halbuki dayanak noktamız yanlış. Stabil, sürekli aynı şeyi yaptığınızda sürekli aynı sonucu veren sistem demektir. 2+2 işlemi stabildir, sonucu hep 4 çıkar. İsterseniz 1 milyon kere yapın yine 4'tür. Nexus 4'ü alın, üzerinde hiç bir değişiklik yapmadan yeniden başlatın. Diyelim ki 27 saniyede açıldı. Sonra bir daha başlatın, bir daha, bir daha. 5 kerenin ortalamasını alın; diyelim ki 26.4 olsun. Sonra 100 kere deneyin, yine 26.4'te ya da yakın bir değerde kalsın ve (burası önemli) en büyük sapma 2 saniye olsun. İşte o zaman "Nexus 4'ün işletim sistemi o an itibariyle başlangıç için stabildir" diye teşhis koyarsınız. Diyelim ki bir uygulama yüklediniz, başlangıçta otomatik açılıyor. Onun yüzünden cihaz bir açılsın, bir açılamasın, bir 2 dakika sürsün, o zaman stabilliğini yitirmiş demektir. Stabil, "durağan, hep aynı" demektir. Tersi olan un-stabil (aslen unstable, güzel dilimizde stabil diye bir kelime yoktur) ise "tutarsız" demektir, yani "hesap edilemez"..

Bu durumda Samsung'un Android cihazlarının rehber uygulaması stabil "değildir", katılıyorum. Ama bu tanımlamalar altında iOS ile Android'in stabillik konusunda denk geleceklerini hatta yer yer Android'İn üstün gelebileceğini her türlü kanıtlarım.

"Akıcılık", öte yandan, çok çok daha farklı ve alakasız bir kavramdır. Bir oyunu 100 kere çalıştırın, oyunun aynı yerinde 100 kerede de takılma oluyorsa süper stabil bir sisteminiz var demektir ..

"Ayrıca basit kaydırma hareketinde bile takılan Faceook" hangi Android'e ait? Ben rastlamadım üst düzey cihazlarda şu ana kadar. Ama Whatsapp'ta kasılan Windows Phone 8'li cihazlara rastladım... Ana menüye girerken arada kasılan, arada kasılmayan iOS 7'li cihazlara rastladım. Bu durumda "iOS 7 hem kasılıyor hem de stabil değil" diyebiliriz.. Ya da kısaca; bir uygulamadan diğerine geçiş performansının hem önceki hem de sonraki uygulamaya bağlı olduğunu, bu durumda bazı zaman ve akıcılık farklarının oluşabileceğini ve bazen bu akıcılık değerlerinin gözü rahatsız edecek kadar düşebileceğini, bunun da her zeki platformda olabileceğini kabul edip bu konuyu kapatabiliriz ..

Bombayı kurup birinin patlatmasını bekledin sanırım :) Dediklerini bende biliyorum ama kabaca anlatmaya çalıştım. Mesela antutuda 8000 alan telefon 2 dk sonra tekrar test yapıldığında 7200 alıyorsa stabil değildir, buna bir suru örnek verilebilir. Dediğin gibi stabil telefon yok o zaman ama stabliteye en yakın platform şu anda wp8 ve ios. Şuan bende nexus 7 tablet var. 5-6 tane film izleme programı kurulu o kadar. Hiçbir sosyal ağ kurulu değil ve animasyonlar\gereksiz programlar kapalı. Bir programı açmaya çalıştığımda bazen anında açıyor bazense 3 saniye bekliyor. Lumia 720 telefonumda ise hiç programların açılış suresini değiştiğini görmedim. 100 program 30 oyun kurulu telefonu ilk aldığımda tarayıcının açılıp hazır olması 2 saniye suruyordu şimdi yine aynı. Stabliteden en uzak olan işletim sistemi android maalesef.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: bluebest

Şu anda kullandığım iPhone 5'ten önce 1 yıl S3 kullandım. Bence iPhone 4 veya 4S'ten geçilir ama iPhone 5'ten geçilmez. Ios 7'li iPhone 5 harika özellikle tarayıcıyı çok kullanıyorum safarinin rakibi yok bence. Daha büyük ekrana özeniyorum ara sıra ama dediğim gibi bir yıl S3 kullandığım için bir daha o çileyi çekemem gibi geliyor.

Ben S3'e sadece 5 gun dayansbilmistim ama G2 aldigimdan bu yana ip5'i hiç aramadim doğrusu..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende iphone 5 den g2 ye geçtim.
    2009 dan sonra iphone dışındaki tek telefonum.
    ekran ve pil performansı muhteşem.
    market biraz kötü gibi ama 5 de kullanıp da g2 de kullanamadığım program yok.sizin var mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İOS vs ANDROİD karşılaştırmasında çıkış noktamız fiyat olmalı bence! İkisi de aynı fiyata olsa kaç kişi 5S yerine G2 tercih eder?

İkinci olarak ekran boyutuna çok takılmamak gerektiğini düşünüyorum, birinde yapıpta diğerinde ekran boyutundan dolayı yapamayacağınız bir işlem yoktur sanırım, küçük ekranın tek elle kullanım avantajını da düşünürsek ekran seçimi bir üstünlük kriteri değil tamamen tercih meselesidir.

Ben İphone 5S'i Appstore için tercih ederim edersem çok net, aynı uygulamalar onda da var ondada demeyim lütfen, aynı firmaların her iki platforma çıkardığı uygulamaların kalite farkını gözlerimle görmesem bende sizin gibi düşünürdüm (misal bir borsa uygulaması olan Matriks)

Bu arada G2 mi 5S mi ikilemi çok normal ve olması gereken birşey, LG bu sefer dersine o kadar iyi çalışmışki telefon alırken bu ikilemi yaşamayan fanatiktir zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ten_don -- 16 Ekim 2013; 9:35:53 >

• Arkadaşta 4 var ios 7 yüklemiş kasması öyle böyle değil ya. ios 7 i5 dışında bir cihaza gitmiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: ten_don

İOS vs ANDROİD karşılaştırmasında çıkış noktamız fiyat olmalı bence! İkisi de aynı fiyata olsa kaç kişi 5S yerine G2 tercih eder?

İkinci olarak ekran boyutuna çok takılmamak gerektiğini düşünüyorum, birinde yapıpta diğerinde ekran boyutundan dolayı yapamayacağınız bir işlem yoktur sanırım, küçük ekranın tek elle kullanım avantajını da düşünürsek ekran seçimi bir üstünlük kriteri değil tamamen tercih meselesidir.

Ben İphone 5S'i Appstore için tercih ederim edersem çok net, aynı uygulamalar onda da var ondada demeyim lütfen, aynı firmaların her iki platforma çıkardığı uygulamaların kalite farkını gözlerimle görmesem bende sizin gibi düşünürdüm (misal bir borsa uygulaması olan Matriks)

Bu arada G2 mi 5S mi ikilemi çok normal ve olması gereken birşey, LG bu sefer dersine o kadar iyi çalışmışki telefon alırken bu ikilemi yaşamayan fanatiktir zaten.

Hocam Mobil Oyunlardı (Tabiki iyi grafikli olanları, yoksa 2 Boyutlu oyunlardan bahsetmiyorum) bir Ip5'de birde G2'de oynayın sonra kararınızı verin Ayrıca Video izlemek bile Zevkli G2'de, fakat aynı şeyleri Ip5 için söyleyemiyeceğim

Artık o Ekran boyutu yetmiyor, yetmiyor, yetmiyor, 4" ile nereye kadar?

Neymiş tek elle kullanım, ben belki Çift elle kullanım istiyorum, telefonun ekranı biraz büyüsün 2 elle de kullanırım sorun değil diyorum? Buna neden Apple karar veriyorda, tüketici olarak ben karar veremiyorum?

• Reliq kullanıcısına yanıt
    Evet, size denk geldi:) şahsi değil yani.. Alinmaca olmasin

Ancak stabilligi ölçmek icin aynı şartları yaratmak lazim. Android cihazlar tıpkı bir Windows yüklü bilgisayar gibi bazen boşluk yakalayınca arka planda bazı servisler, taramalar, guncellemeler gerçekleştiriyor. En basitinden belleginde tuttuğu çok daha fazla "kategori" var. 3 adet akıllı mobil platformda gerçek multitasking yapan, birden fazla ön plan uygulamasina izin veren ve her uygulamanin kendi servislerini calistirabildigi tek platform. Bu durumda stabilligi olcerken kac adet uygulama yukledigimizi, hafizanin ne kadarini doldurdugumuzu değil; arka ve on planda sartlarin surekli ayni olup olmadigini kontrol etmeliyiz. Özellikle Wi-Fi bağlantısı varken arka planda at kosturabiliyor bazen Android. Bu, son tahlilde en basit fonksiyonlarin stabilligini kesinlikle bozsa da (aksini iddia edemem ne yazik ki) aslen bu bozukluğun altinda yatan sebep kotu ve istikrarsiz bir yazilim degil, iyi amaclara hizmet eden ama "an itibariyle bize lazım olmayan" detaylar..

• DeLiCe_DoLuCa D kullanıcısına yanıt
    Iste o bize lazim olmayan detaylara aktardigi gucu biraz daha kullaniciya aktarmaya calissa daha basarili oldugunu hissettiricek. Androidin bostaki ram coptur olayi bile bazen can sıkıci bir durum olabiliyor kullanici uygulamasindan cok gereksiz seyleri onbellege almasi surekli 3gb ramle bile duzgun calisamiyor hurafesini ortaya cikariyor(nexuslarda boyle yeterince uzun kullanilirsa nexus 4 um 2 gb ram in nerdeyse tamamini bosta tuketiyor) hizlanmak icin bazi seyleri onbellege aliyor ama telefon yeni acildiginda 7 gun kapatmadan kullanilmis ile kiyaslandiginda cok hafiftr olsa daha iyi performans sunuyor. Multitasking kismini saymiyorum ilk 20 tane uygulama ayni andasorunsuz aciyorsa 1 hafta sonra tek uygulamaya kadar dusebiliyor kullanima bagli olsada tek sorunu bu denebilir aslinda androidin.

• quote:

Orijinalden alıntı: psyshock

Iste o bize lazim olmayan detaylara aktardigi gucu biraz daha kullaniciya aktarmaya calissa daha basarili oldugunu hissettiricek. Androidin bostaki ram coptur olayi bile bazen can sıkıci bir durum olabiliyor kullanici uygulamasindan cok gereksiz seyleri onbellege almasi surekli 3gb ramle bile duzgun calisamiyor hurafesini ortaya cikariyor(nexuslarda boyle yeterince uzun kullanilirsa nexus 4 um 2 gb ram in nerdeyse tamamini bosta tuketiyor) hizlanmak icin bazi seyleri onbellege aliyor ama telefon yeni acildiginda 7 gun kapatmadan kullanilmis ile kiyaslandiginda cok hafiftr olsa daha iyi performans sunuyor. Multitasking kismini saymiyorum ilk 20 tane uygulama ayni andasorunsuz aciyorsa 1 hafta sonra tek uygulamaya kadar dusebiliyor kullanima bagli olsada tek sorunu bu denebilir aslinda androidin.

Hocam sizin dediginiz bu sorun, telefondaki romun ram kontrolu ile alakali, sizin dediginiz olayi ben Optimus G de yasamiyorum, telefonun kullanimi ilk gun nasilsa, 1 hafta sonrada ayni

• buraoca2 kullanıcısına yanıt
    Yeteri kadar uygulama kullanmiyorsundur elbet bir nedeni vardir yani. Suan nexus 4 htc one ve s3 kullaniyorum hepsinde durum ayni ram kullanimi evet romla ilgili ama gun gectikce ram i doldurma durumu androidden geliyor direk en azindan nexus 4 te bile boyle.

Sende de ilk actiginda 500 mb ram kullaniyorsa 1 hafta sonra en azindan 500 mb ram kullanmadigina eminim. Icine hicbirsey yuklenmemisken bile nexus 4 um 1 haftada 1.2 lere cikiyor mesela.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psyshock -- 17 Ekim 2013; 12:01:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: psyshock

Yeteri kadar uygulama kullanmiyorsundur elbet bir nedeni vardir yani. Suan nexus 4 htc one ve s3 kullaniyorum hepsinde durum ayni ram kullanimi evet romla ilgili ama gun gectikce ram i doldurma durumu androidden geliyor direk en azindan nexus 4 te bile boyle.

Sende de ilk actiginda 500 mb ram kullaniyorsa 1 hafta sonra en azindan 500 mb ram kullanmadigina eminim. Icine hicbirsey yuklenmemisken bile nexus 4 um 1 haftada 1.2 lere cikiyor mesela.

Yok Hocam Optimus G'yi ilk açtığınızda Ram kullanımı 800-850 Mb oluyor, gün içerisinde daha sonra 1.15 Gb'a çıkıyor. Stock Rom'un durumu böyle. Fakat 1 hafta sonra da ram kullanımı 1.15 gb oluyor

Bizim telefonlarda ne yazıkki cihaz ilk açıldığında 500 Mb ram kullanımı ile karşılaşmıyoruz

• İphone dan androide gecenleri anca nexus cihazlar kesio zaten

• Kesinlikle LG g2 ye gecin derim ios7 ile sacmalayan iphone bozdu iphone kullanan arkadaslar hic memnun degil ve g2 iphoneden daha iyi. 2 haftadir kullanıyorum ve hic kasma donma olmadi süper.

• Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık 4 sene İphone kullandım, kullandığım cihazlar iphone 3G ve son olarak iphone 4.
    Bayramdan 1 gün önce turkcell'den LG G2 aldım ve cihazı kullanıyorum.
    iOS7 kişisel olarak hoşuma gitti ancak iphone 4 için çok fazla olmasada performans kaybına sebep oldu ayrıca telefonun ekranıda artık kişisel nedenlerden dolayı bana küçük gelmeye başlamıştı.
    G2 genel anlamda güzel bir telefon ihtiyaçlarımı fazlasıyla karşıladı. Whatsapp, viber gibi uygulamalar sorunsuz ve hızlı şekilde çalışıyor, bankacı olduğum için döviz kurları widgetini yükledim güzel oldu gerçekten ana ekranda. Gmail, hotmail ve bankanın iş mailini tanıtmam kısa sürdü.
    Dünde cihaza pencereli kapak aldım ve taktım. Gelen aramayı kapağı açmadan cevaplamak ve konuşma konusunu pratik olarak düşünmüşler.
    Android'e geçeli 4-5 gün oldu ancak temel olarak iOS'a benziyor store'a bak yükle kullan beğenmediysen sil.
    Uygulamaları büyük ekranda görmek, videoları izlemek güzel gerçekten.
    Bu arada telefonumdan 2 resim ekliyim, bu işleri çok iyi bilmem ama sorunuz olursa telefona bakıp yanıtlamaya çalışırım.
    Not: Jailbreak, root gibi işleri bilmiyorum, ilgilenmemde...

İyi bayramlar

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.