Şimdi Ara

iPhone dan sıkıldım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
176
Cevap
1
Favori
7.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 senedir iPhone kullanıyorum hep aynı yapabilecekleriniz kısıtlı hele ki özelleştirme denen bir şey malesef yok oysaki arayüz olarak kisisellestirilebilse daha fazla popüler olacak bu telefon HTC den dahamı kotuki ana ekrana istediğimiz widget leri ekleyemiyoruz bu telefon galaxy s den dahamı kotuki bir çok özelliği iPhone da bulamıyoruz illa jb mı yapmamız gerekiyor ben yapmıyorum yapmamda istemiyorum su an 3GS kullanıyorum hız olarak diyeceğim yok ama yapmak istediğim her şey için sayfalar arasında dolaşıp program bulup acmak yorucu neden bu telefonda twitter hesabımı ana ekranda göremeyin neden maillerimi ana ekrandan takip edemedim neden Facebook hesabımın bir parçasını ana ekrana widget olarak ekleyemiyorum maden en iyisi iPhone diyoruz bunları yapamadığı halde bu telefona en iyisi demek gereksizce iPhone fazla deger verdigimi anlamına gelir 3G bağlantımızı wifi router olarak kullanamayacaksam ben bu telefona en iyisi demem ve artık gercekten sıkıldım ve HTC Desire HD alacağım 2011 yılı Android yılı olacak ve iPhone isterse iPhone 5'i çıkarsın isterse iPhone 50'i çıkarsın umurumda değil kısaca bu telefon hakkındaki düşüncelerimi paylaştım bu telefonu kullananlar ve bu kadar Para verenler daha fazlasını hak ediyorlar kısacası iPhone bu kadar popülerliği bu kadar parayı hak etmiyor

• kendince hakli olabilirsin belki ama bisey sormak istiyorum, iphone kullanmayi n kadar biliyosun?
    2sene kullandin ama sadece arama yapmak icin falan mi?
  • eğer gerçekten bir iPhone kulanıcısıysan bir süre sonra iPhone a geri dönersin iPhone 3Gs imi satıp bir kaç symbian ve android cihaz kullandıktan sonra pişman olup tekrardan bir iPhone 3Gs almıştım iPhone kadar basit ve bir o kadar da işlevsel bir cihaz şu an bence yok..
  • Fikirlerine saygım var ama iPhone dan memnun kalmamak bana garip geldi
  • Bende HTC'den 5-6 yıldır sıkıldım,hatta HTC'den sonra iPhone'u anlatmak bile yersiz.Ne olacak şimdi Hatta yıllarca meğer o şeyler gereksizce gözümün önündeymiş.

Bana kalırsa satın siz onu htc alın gene,çünkü dediğiniz gibi 2011 android yılı olacak.Nedeni ise orta malı bir OS kimin ne yaptığı belli olmayan bir sistem içinde gidiyor.Herkes kendine göre olanı seçer kullanır zaten
  • her insanın ihtiyacı farklıdır iphone dan memnu kalmayabilirsiniz dogal ama memnun kalmadıgınız seyin cozulebilir seyler olması ilginc. (bknz. jailbreak) hani flash destegi yok o kadar para verdim siteleri goremiyorum fln gibi cozumu olmayan seyler olsa tamamda siz jb yapmak istemediginiz için birazda memnun kalmamışsınız sanırım. neyse ne diyelim tercih meselesi. bu arada sşze ufak bir tavsiye android alacaksanız ya google nexus s gibi bir cihaz alın yada samsugn alın. cunku artık guncellemeler ilk bunlara cıkacak. google eski nexus one ı htc ye ürettirmişti ama yenisini samsung a ürettirdi
  • iPhone kullanmayı gayet iyi biliyorum merak etmeyin 1600 tl para verecem sonra jb ile uğraşacam yok böyle bir mantık iPhone ile istediği herşeyi yapabiliyorum o konuda sıkıntı yok mesela aşağıya ekleyeceğim resim gibi bir iPhone arayüzü fenamı olur....

bunu yapamayacak kadar beceriksiz bir telefonmu bu...

iPhone dan sıkıldım
  • quote:

Orijinalden alıntı: fndacil
    iPhone kullanmayı gayet iyi biliyorum merak etmeyin 1600 tl para verecem sonra jb ile uğraşacam yok böyle bir mantık iPhone ile istediği herşeyi yapabiliyorum o konuda sıkıntı yok mesela aşağıya ekleyeceğim resim gibi bir iPhone arayüzü fenamı olur....

bunu yapamayacak kadar beceriksiz bir telefonmu bu...

iPhone dan sıkıldım

Bu ve buna na benzer yüzlerce arayüz var iPhone için. Sorun nedir anlamadim.

• Kesinlikle haklısınız, binlerce kez haklısınız. iPhone un iyi yanları kadar bi o kadar da kötü yanları var.

Bi kere jailbreak işini geçin bence, jailbreak yapmak telefonu kırmak gibi bir zorunluluğum olmaması lazım bunları yapabilmek için. 3310 da bile direk menüye girmeden önce bir arayüz mevcut, iphone da değil. Android lerde bulunan masaüstünden mailleri kontrol etmek, hava durumu görmek gibi şeyler gerçekten çok iyi.

Ayrıca aynı zamanda IPOD olmasıyla ünlü bir cihaz, yani alanımda en iyi mp3 çalarım diyor. Ancak istediğim bilgisayardan mp3 yükleyemiyorum, böyle bi saçmalık var ortada. Umarım Apple bazı politikalarını değiştirmeye başlar. Tercih etmemdeki en büyük sebeplerden biri aynı zamanda ipod olarak kullanıcak olmamdı..
  • Böyle bir konu da açıldı ya , kıyamet kopacak..
  • amacınız nedir anlamıyorum eğer sıkıldıysan sat baska bi cihaz al senin paran senin kararın sıkıldın diye bir cihazı kötülemeye hakkın yok.. M.Kemal Atatürk ; '' Ya Sev Yada Terk Et !! '' ben bunu bilirim bunu söylerim
  • quote:

Orijinalden alıntı: savinme

amacınız nedir anlamıyorum eğer sıkıldıysan sat baska bi cihaz al senin paran senin kararın sıkıldın diye bir cihazı kötülemeye hakkın yok.. M.Kemal Atatürk ; '' Ya Sev Yada Terk Et !! '' ben bunu bilirim bunu söylerim

o faşist söz ataturkun değil. Bende ip4 var. bende sıkıldım arkadaş. hep aynı şeyler.
  • Arkadaşın kendi görüşüdür, saygı duymak lazım.

iPhone'un avantajları, dezavantajları, kullanım sırasında eksileri, artıları var ancak bu durum beklentilere göre tamamen değişir.

Şu güne kadar ilk jenerasyon iPhone, sonrasında 3GS kullandım, şu sıralar iPhone4 kullanıyorum. Son derece memnunum, bugüne kadar dile getirilen kısıtlamalardan, olmayan özelliklerden hiçbirini "ah keşke olsaydı" diye aramadım, eksikliğini hissetmedim. Ama ihtiyacı olan insanlara elbette ki bunlar büyük eksiklikler olarak yansıyacaktır.

Ancak söyleyebilirim ki HTC Desire HD, iPhone kullandıktan sonra size yavan gelecektir. Ha şu var, serbestlik sağlama, onu yükleme, bunu değiştirme vs. anlamında Desire HD Android'li olması sayesinde size güzel bir platform sağlayacaktır. Ancak şunu kesin bir dille söyleyebilirim ki, Desire HD'nin işlemcisi de hızlı olmasına rağmen, dokunmatik ekran deneyimi ve işletim sisteminin buna uyumu noktasında iPhone'un eline su dökemez.

Yurtdışında gördüm, hatta alsam mı dedim, 600€ gibi bir fiyatı vardı yanlış hatırlamıyorsam.
    Hemen kurcalamaya başladım, gözüme ilk takılan, aşağı doğru kayan sayfalarda parmağınızı koyup yukarı-aşağı yaptığınızda iPhone'daki tepkiden kat be kat kötü olduğuydu, parmak hareketinizin yarısı önce boşa gidiyor, menü sonradan aşağı doğru kaymaya başlıyordu. Ayrıca menüyü hızlıca kaydırdığınızda iPhone teklemezken, Desire HD'de menü sanki ekran kartı yetmeyen bilgisayar gibi takıla takıla aşağı iniyordu. Bunu gözümle görmesem inanmazdım, o anda Desire HD gözümde bitti. Hatta "Android böyle mi ya?" diye kafamda soru işareti oluştu.

Şu örneği de vereyim, hemen sonra yine aynı yerde bulunan Sony Ericsson'un W7'li telefonunu elime aldım, iPhone'a çok daha yakın bir dokunmatik ekran ve parmak tepkileri sunduğunu gördüm.

Ben bazı anlamsız fanatikler gibi "iPhone alamayanlar böyle diyor" gibisinden mesnetsiz cümleler kurmayacağım ama hani gidip aldığınızda hayal kırıklığına uğramayın diye söylüyorum. Kurcalamadan, tepkilerini vs.'sini görmeden almayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: fndacil

3G bağlantımızı wifi router olarak kullanamayacaksam

Şubat ayında çıkacak olan IOS 4.3'de bu özellik gelecek.
  • Bu kadar basitmi sizce evet iPhone iyi yanları olduğu kadar kötü ve eksik yanlarıda var biz ilk çıktığında aldık ama bu telefona hala sahip olamayanlar var o yüzden bu telefonun eksik yanlarını da bilsinler ki paraları boşa gitmesin...

Ayrıca kıyamet falan kopmaz merak etmeyin IOS 4.3 beta çıkmış bakalım iPhone kullanıcıları bu güncelleme ile beklediklerini göremezler ise o zaman kıyamet kopar böyle bir konu kıyamet koparmaz. Şunuda unutmayın Apple Store ile her zaman uygulama fazlalığı ve çeşitliliği ile övünmüşüzdür, ama bana göre uygulama çöplüğünden başka bir şey değil 300 bin uygulama arasında saysanız 100 den fazla uygulama çıkmaz yine söylüyorum bu telefona bu kadar paraverdiğime inanamıyorum.

Ayrıca yine tekrarlıyorum kimse kişiselleştirme yapabilmek için jb yapmak gibi bir mecburiyeti yok heleki faiş fiyatlara satılan bir telefonda bunu yapmak intihar etmek demektir.

Bu özellikleri Apple bu telefona koymak zorundadır. Bu son kullanıcı beklentisidir, ve insanları kendi satış politikaları doğrultusunda sömürmekten vaz geçmediği sürece Apple iPhone telefonu ile daha fazla yol kat edemez. Bence son kullanıcıların telefondan beklentilerini göz ardı etmemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fndacil -- 13 Ocak 2011; 16:47:59 >

• Öncelikle elinde piyasanın en iyi cihazı varsa diğer cihazlardan daha fazla özellik olmasını istemen normal. Yalnız biraz araştırma yaparsanız bu hiçbir sektör için geçerli değildir. Çok fazla para verip çok özellik yok, kalite var.
    Jailbreake destek vermemesini destekliyorum. Jailbreakli cihaz kullandığım halde.
    Eğer Apple'ın denetimi olmadan uygulamalar yüklenebilecek olsaydı emin ol şuan bu cihaz sıradan akıllı telefonlardan olurdu. En az üreticilerin kazancı %60-%70 oranında düşerdi ve buda kaliteli uygulamaların çıkmasına engel olacaktı. Kaliteli uygulamalar görmek istiyorsak jailbreak işlemi yasak olması gerekir.
    Jailbreak işleminin neresinden sinir olduğunu anlayamadım. 10sn power - 15sn power+home - 15sn home tuşuna basmak zor olmasa gerek.
    Diğer şikayetinde arayüzünün değiştirmemesi ve bunu bende destekliyorum. Ama jailbreak yapıldığında bunuda değiştirebileceğimiz bir çok program var ama ben hiçbirini daha kullanmadım. Kullandıım cihazların orjinal ayarlarını değiştirmekten nefret ediyorum.

• sana zorla kullandıran mı var ?

yada sen sıkıldın diye bizde bi sıkılalım
  • bu forumda hep ataturk imzalı olanlar mı cins ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: c@do

bu forumda hep ataturk imzalı olanlar mı cins ??

BOYLE BASLIGA BOYLE CEVAP
  • @metinTasci
    Arkadaş beğenmediği özelliklerini yazmasının neresi yanlış olabilir. En azından forumun amacının ne olduğunun bilincinde olan bir arkadaş. Terslemeden aksini savunabiliyorsan savunursun ama böyle pazarcı ağızıyla konuşmak yakışmaz.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.