Şimdi Ara

iPhone dan sıkıldım (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
176
Cevap
1
Favori
7.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: sezerbaris

quote:

Orijinalden alıntı: fndacil
    iPhone kullanmayı gayet iyi biliyorum merak etmeyin 1600 tl para verecem sonra jb ile uğraşacam yok böyle bir mantık iPhone ile istediği herşeyi yapabiliyorum o konuda sıkıntı yok mesela aşağıya ekleyeceğim resim gibi bir iPhone arayüzü fenamı olur....

bunu yapamayacak kadar beceriksiz bir telefonmu bu...

iPhone dan sıkıldım

Bu ve buna na benzer yüzlerce arayüz var iPhone için. Sorun nedir anlamadim.

Link verirseniz cok sevinirim acikcasi. Bircok tema gordum, indirdim, denedim ama buna benzerine hic rastlamadim.

• cydia da lockinfo yu indirin neredeyse bu resimdekinin aynısı gibi bir kilit ekrana sahip oluyorsunuz. sadece hava durumu gelmiyor onuda lockinfo nun eklentileri arasında vardı onu kurup halledebilirsiniz. bu goruntuyu kilit ekranda oldugu gibi ana ekrandada gosterebiliyor ayarlarından ayarladıgınızda yanlız bu bahsettigim programı ben 1 gun denemek için kullandım. daha önce ki msj larımda dedigim gibi widget sevmedigim için kaldırdım sonra. belki guncelleme cıkmıs degişmiş olabilir en son kullandıgımda boyleydi.
  • Arkadas bir insan iPhone 4 ü kullanıp sonra da ben sıkıldım diyorsa bence kesinlikle on yargilidir. Ben iPhone 2g ilk çıktığında alanlardanim devrimin ışığını gormuştum o günden bu yana çıkan her telefon iPhone klonu ve iPhone killer olarak yer buldu ve yok oldu. iPhone 4 ü begenmemek bana göre diyorum yine Barcelona da top mu oynuyor Arsenal sürekli uzaktan gol atıyor neden Barcelona yapamıyor demek gibi birsey. Yaptıgı Hemde kusursuzca yaptıgı binlerce şey varken olmayan bir kaç şey yüzünden sıkılmak garip. Hem sikilan adam gider samsungun herhangi bir telefonunu alır o dediklerini yapar zaten 6 ay sonra en fazla iPhone a geri doner. Bilgisayar kullanımını bu kadar aza indiren Baska birsey yok hele dunyanın en stabil cihazında ben sayfalarda program mi arayacağım demek bana Cok saçma geliyor o zaman sayfayı sola degil saga ac f yaz gelsin Facebook al beğendiğin programları ilk sayfaya klasorle bin tane alternatifi olan bir şey bu. Pazar sabahları kalkıyorum tüm gazeteleri okuyor foto video galerileini geziyorum. Yeri geldiginde Tv izliyorum, radyo dinliyorum. Mesela bir blog yazıyorum ve bu bloga iPhone sayesinde her yerden yazı gonderebiliyorum. Dünyadaki tüm spor basınını kolayca geziyorum. İngilizce öğreniyorum yüzlerce podcast ve program ile sadece iPhone ile hallediyorum isimi. Gerektiğinde FaceTime ile arkadaşlarımla konuşuyorum gerektiğinde Skype ile görüntülü msn ile yazılı görüşüyoruz. Muzik desen ipod derim dizileri filmleri cevirmeden orjinal alt yazi ile izliyorum İnternette bir şey gördüğümde kolayca copy paste ile arkadaşlarımla paylaşıyorum Google maps gibi harika bir harita sürekli cebimde Turkcell pusula gibi muazzam bir hizmetle kaç kere gece 3-4 lerde nöbetçi eczane bulduk. Google maps ile hic bilmediğim bir yeri pat diye bulduğumda babam bu nasıl telefon demişti. Her şey bir yana o ekran kalitesi Kuşe kağıdı kalitesi bile yeter. Yemin ediyorum buna bakıyorum bazen ki su anda da iPhone ile yazıyorum sonra bilgisayara bakınca ekran kalitesinden midem bulanıyor. iPhone 4 piyasadaki en iyi mobil arkadas. Bu dediklerimi yapan Baska bir cihaz olabilir ama hic biri asla iPhone gibi yapamaz ve yapamayacak. Adamların mantığı su bu cihaz yaptıgı her seyi en iyi yapsın bir seyi az iyi yaparsa olmasın. Samsung wave kullandım 3 ay dayandım mesela çünkü iPhone klonu gibiydi adeta. Bu saydıklarımı yapamıyor yaptığının hakkını veremiyordu. 2011 e damgasını vuracak teknolojik cihazlar diye haber gördüm geçenlerde bir sürü marka bir seyler çıkarmış benim oradaki 22 cihazda gördüğüm 22 iPhone ve iPad klonu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nicolasanelka39 -- 17 Ocak 2011; 0:21:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Hakan.Turan

quote:

Orijinalden alıntı: f85tr

yeni konu açmak istemedim.
    iphone ile ilgili iki sorum var

* link verebilirseniz Floola,iFunbox,İphone Browser programları gormek istiyorum...

*Jb nedir nasıl yapılır şuan hangi sürümlerde mevcut ? bununla ilgili bilgi alabilecegim bir link verirmisiniz. Forumda arama yaptım ama çok fazla yazı mevcut..

google a iphone browser yaın cıkan ilk site.

jb paralı uygulamarı parasız yüklemek demek.

4.2 nin jbsi var ama sadece mac lerde oluyor windows içinde var ama telefon kapanınca tekrar programa baglamak gerekıyor saglıklı değil pek.

4.2 için Redsn0w Jb bulunmakta Windows için ve de gayet sorunsuz.."telefon kapanınca programa bağlamak gerekiyor" olayını anlamadım,sağlıklı olmadığınıda ilk defa duydum??

Aşağıdaki yönergeleri takip edip çok basit bir şekilde JB yapabilirsiniz;
    4.2 JB RESİMLİ ANLATIM

Bu iphone browser; (Bu programlarla telefon içeriğini görüntülemek için JB yapmış olmanız gerekmekte)
    iPHONE BROWSER

bu daha kullanışlı;
    iFUNBOX (TAVSİYEM)

• arkadasın demek istedigi iphone unuz kapandıgında jb gidiyor. yeniden programla jb yapmanız gerekiyor. saglıksız olan kısım bu ben sırf bu yuzden hala 4.1 de kullanıyorum adam gibi jb cıkmadanda gecmeyecegim 4.2 ve üstüne
  • arayüz bakımından android her türlü daha iyi ios'dan. sıkmasının sebebi bu. ancak appstore ios'a avantaj sağlayan en büyük özelliktir o yüzden tercihim ilk önce ios'tur. bence ipod touch 4g + htc wildfire gibi bir telefon almak çok daha mantıklıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: boorce

arayüz bakımından android her türlü daha iyi ios'dan. sıkmasının sebebi bu. ancak appstore ios'a avantaj sağlayan en büyük özelliktir o yüzden tercihim ilk önce ios'tur. bence ipod touch 4g + htc wildfire gibi bir telefon almak çok daha mantıklıdır.

kardes arayuz olarak en iyisi

1 htc sense-gorsellik,eglence
    2 ios-stabilite,basitlik
    3 windows 7-gorsellik
  • quote:

Orijinalden alıntı: wardak

arkadasın demek istedigi iphone unuz kapandıgında jb gidiyor. yeniden programla jb yapmanız gerekiyor. saglıksız olan kısım bu ben sırf bu yuzden hala 4.1 de kullanıyorum adam gibi jb cıkmadanda gecmeyecegim 4.2 ve üstüne

Ya arkadaşlar nerede yaşıyorsunuz? 4.2.1 ilk çıktığından bir hafta sonra redsn0w jb çıktı ve bende kurdum,onlarca kere telefonu açıp kapattım,geri dönme diye bir olayı ve windows üzerinden yapıldığında stabil olmadığı ilk defa bu forumda duydum..
    lütfen bir deneyin ondan sonra yorum yapın..hayır milletin gözü korkuyor sonra 10 sn. basit bir jb olayından,bilmeyenler karmaşık bir işlem zannediyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: trapattoni11

quote:

Orijinalden alıntı: Centauri

quote:

Orijinalden alıntı: trapattoni11

*telefonda gelen veya giden aramalardan bir kaç tanesini silememeniz ya hepsini ya hiçbirini gibi saçma durumla karşılaşmanız

*hatta bir keresinde iphone ile itunes a girip deneme maksatlı lost un son bölümünü indirmeye kalkıştım sonra farkettim ki bu indirmeyi iptal edip silemiyosunuz en fazla durdurabiliyosunuz yada pc ye bağlayıp uğraşçaksınız aynı şey uygulama indirirkende geçerli vazgeçemiyosnuz en fazla durduruyosnuz

*bluetooth ile dosya transferi yapamamanız arkadaşlarınızla çekildiğiniz resimleri bluetooth yoluyla arkadaşınıza gönderemeniz

*iphone u bir bir flashdisk olarak kullanamamanız

*sadece tek bilgisayarla dosya transferi yapabilmeniz ve iletişim esnasında itunes a ihtiyaç duymanız 3 tane mp3 atmak için bile bütün telefonun senkorinize olmasını yarım saat beklemeniz.

*mp3lerinizi zil sesi yapamamanız apple ın, zaten satın almış olduğunuz mp3 ü ringtone olarak tekrar size satması veya format değiştirtip yarım saat uğraştırması bir zil sesi için

*telefonu baska bir bilgisayara bağlayamamanız bağladığınız zaman tüm verilerinizin silinmesi gibi sinir bozucu bir durumla karşılaşmanız

*telefondan sim kartınıza numara taşıyamamanız

*her ne kadar kendi adıma eksikliğini hissetmesemde bu durumdan şikayetçi olanlar olduğu için yazıyorum flash desteğinin olmaması

*her ne kadar telefonun kendi arayüzünü çok güzel ve kullanışlı bulsamda başka zevkler için başka alternatifler sunulmaması

IPhone kullanicisi olarak, IPhone un ozelliklerinden haberdar degilsiniz snirim

* Bluetooth ile dosya gondermekteki amac nedir? Wifi paylasim ile gonderilebilecekken, e-mail yoluyla gonderilebilecekken? Ayni seyi yapmak icin 10 tane yol olmasina gerek yok, dosya yollamak icin zanten mevcut cozumler varsa, bunlara ek olarak bi de bluetooth la yollamak sadece karmasaya ve aletin andoridlesmesine neden olur.
    * IPhone u flash disk olarak kullanmaktaki amac nedir? Drop box uygulamasini indirin, flash disk denen 5 sene geride kalan olaydan kurtulun.
    * mp3 leri kolaylikla zil sesi yapabilirsiniz. Google! Sadece dosya uzantisini degistirmeniz gerekiyor. dedigim gibi, google !
    * Telefonu baska bilgisayara baglayip sarj edebilirsiniz, ancak IPhone un kullanim felsefesi zaten basitlik ve kolaylik, itunes unuza baglayacaksiniz otomatik olarak senkroinze olacak, bu kadar.
    3 tane mp3 icin yarim saat beklemenize gerek yok, ITunes 'tan 'maually manage songs ...' gibi bir secenek var, onu cekin, surukle birakla koyun sarkilari telefona. Ayrica, sadece 3 mp3 koyduysaniz degisiklik olarak, birkac saniye surer senkronize etmesi de, yarim saat surmez. Ayrica senkronizasyonun arkasinda da bir mantik var, surekli yedegi aliyor telefonun, ve ITunes librarynizdeki degisiklikleri direk kaydediyo
    * Flash destegi olmamasindan cok memnunum, cunku Apple in flash a uzak durmasi sayesinde herkes HTML5 e cok daha hizli gecmeye basladi.
    * Zaten kendi kullanici arayizi basit ve kullanisli oldugu icin alternatifler sunulmuyor.

Burada sikayet edilen seylerin hepsi esasen IPhone'un yapabilecegi seyler. Dolayisiyla bunlarin Apple'in tercihleri oldugu cok acik.
    Apple aliyorsaniz, size cihazi nasil kullanacaginizi Apple soyler, ancak en mukemmel kullanici deneyimini de garanti eder, bu kadar basit.

Jailbreak yapmak aslinda IPhone'u kor topal hale getirmektir, jailbreak li IPhone, IPhone degildir. IPhone u jailbreak etmek demek, dunyanin en iyi restaurant ina gidip, asciya yemek tarifi vermek demektir.

Andorid ile yemegin tuzunu sosunu suyunu nasil pistigini siz ayarlarsiniz.
    IPhone ile ise Apple ayarlar. Apple'da 1984'ten beri kullanici deneyimi konusunda dunyanin bir numarali elektronik firmasidir. Dolayisiyla en guzel yemegi yemek istiyorsaniz IPhone'u alip, jailbreaksiz kullanmaniz en dogrusu.

centauri teknolojiyi yakından takip eden ve dediklerinizin istisnasız hepsinden de haberdar olan biriyim

bluetooth piyasadaki telefonların hepsinde var olan bir teknoloji. internet ve internet paketleri geçmişe göre yaygınlaşsada smartphone sahipleri hariç hemen hemen hiç bir kullanıcı bu paketleri kullanmıyor. onun için mail ve wifi, bluetooth ile dosya göndermek kadar pratik değil.ve de bluetooth ile gönder diye bir şeyi iphone a eklemek çok büyük bir karmaşaya sebep olmasa gerek.

dropbox ve onun gibi sistemler küçük dosya boyutlarında kullanışlı olabilir fakat dosya boyutları arttıkça, megabytlardan gigabytlara çıktıkça dediklerinizin hiçbir anlamı kalmıyor.son derece zahmetli ve kullanışsız bir işe dönüyor. onun için yanınızda fiziksel bir depolama aygıtı taşımakla dropbox tipi sistemler eşdeğer değil.

manually manege song denen naneyi biliyorum ve mp3 yüklerken bende bu şekilde yüklüyorum orda yarım saat derken mübalağa yaptım yani 3 tane mp3 için bile itunes arayüzünü kullanmanın gereksizliğini ve hantallığını anlatmaya çalıştım.

alt tarafı bir mp3 ü zilsesi yapmak için niye uzantısını değiştirmeye ihtiyaç duyayım.uzantı değiştirmek 5 saniyelik bir iş olsa dahi son kullanıcıyı rahat ettirmek bakımından övülen apple ın bir yanlışıdır.dediğim gibi alt tarafı bir zilsesi sonuçta.

itunes un her nekadar yedek alma gibi bir mantığı olsa dahi çoğu insanın birden fazla bilgisayar kullandığı bir devirde telefonun sadece tek bir bilgisayardan senkorinize olmasıda bir eksikliktir

evet şikayet edilen herşeyi ve fazlasını iphone yapabilir. işte esas sorunda budur. bunları iphone yapabilecekken apple ın kullanıcıları bu basit ve önemli özelliklerden mahrum bırakması.

flash desteği olmaması benide rahatsız etmiyor ve bende html5 i daha akıcı ve kullanışlı buluyorum html5 e göre flash ın eskimiş bir teknoloji olduğunu düşünüyorum.ama flash ı seçilebilir hale getirebilir apple. isteyen kurar isteyen kurmaz. bilmem takip ettiniz skyfire uygulaması sadece flash videoları izletebildiği için milyonlarca kişi tarafından indirildi hatta serverları kitlendi demekki iphone kullanıcılarının büyük bir kısmı flash desteğini istiyor apple ın buna kulak tıkaması yanlış bir politikadır.

kendi kullanıcı arayüzü benimde çok hoşuma gidiyor fakat bu arayüz herkesin hoşuna gidecek diye bir şey yok sonuçta milyonlarca iphone kullanıcısının zevkleri ve renkleri farklı apple bu konuda kullanıcılarına gerekli özgürlüğü vermelidir.sana bana kullanışlı gelen bu arayüz başka bir kullanıcıya sade ve kullanışsız gelebilir.

apple alırken kimse her şeyin en iyi ve doğrusunu apple bilir diye sözleşme imzalamadı. kaldı ki herşeyin en iyi ve doğrusunu apple yapmıyor görüldüğü gibi. bir çok hatası var apple ın bu kadar sorun ve likayet eden varken iphone hakkında sorunsuz kullanıcı deneyimini applle garanti eder gibi bir şey söylemek baya baya bir applefanlığına gitiyor. görüldüğü üzere bir çok kullanıcı yazdığım şeylerden şikayetçi. ve de apple ürünleri kendine üretmiyor dünyaya üretiyor ve bunun karşılığında bedelini alıyor onun için ben ne dersem o olur yerine kullanıcılırını dinlemelidir. zaten kullanıcıların jailbreak yapmasının sebebide budur bu kapalı sistemden kurtulup telefonu biraz daha kullanılabilir bir hale getirmek.
    söylediklerimin bazılarına cevap vermişsinizde peki uygulamayı veya podcasti indirirken iptal edememek, çağrıları silememek simkart saçmalığı gibi sorunlar ne olacak.

bir de şunuda eklemek istiyorum ben yazımı yazarken sizin vereceğiniz ve diğer gelebilecek cevapları az çok tahmin ettim ve ne düşündüyesem aynısını yazdınız. yazımıda ona göre yazdım yazımda anlattıklarınıza ufak ufak cevaplarda verdim bir daha okursanız yazımı demek istediğimi daha iyi anlarsınız.

ve de şununda farkındayım eğer bir gün apple bir güncelleme ile bu açıkları kapar ve flash desteğini falan getirirse. flash çok gereksiz yaa, bluetoth a ne gerek var diyen arkadaşlar apple ı alkışlayıp sanki yeni özelliklermiş gib apple yapıyor yaavv deyip ccc steve reis cc yazcaklar.

bana iphone kullanma falan yazıcak olan arkadaşlar varsa şunuda hemen söyliyim. bir insan eğer iphone kullanıyorsa iphone hakkında kötü bir şey söyleyemez diye bir şey yok. bir insan hem iphone kullanıp hem de şunlar şunlar eksiktir diyebilir ve bir kullanıcı olarak bu onun en doğal hakkıdır. anlamadığım bir noktada şu bir iphone kullanıcıs iphone için kötü bir şey söylerse hemen fanlar gullanmaa gardeşiim o zaman diyor fakat iphone kullanmayan biri yazarsada iphone un yok onun için böyle konuşuyorsuna dönüyor olay. son yazdığım bir kaç şey centauri için değil genel içindir.

trapattoni11 üstadım konuyu takip ediyordum ama senin söyleyeceklerini yazmaya üşenmiştim müsadenle alıntı yapıyorum ve söylediklerinin hepsine katılıyor her harfiyle aynı düşünceleri paylaşıyorum

• quote:

arayüz bakımından android her türlü daha iyi ios'dan. sıkmasının sebebi bu.

Böyle boş bir yorum yazmak için çok düşündünmü. İnsanların arayüzden sıkılmasının nedeni hep aynı olmasından kaynaklanıyor. Android alırsın 15 gün kullanırsın onunda arayüzü aynı gelmeye başlar ve ondanda sıkılırsın.

Tasarımcı olmana gerek yok aslında ama android'in arayüzü iOS'tan daha iyi demek için gerçekten tasarım konusunda 6 yaşında bir çocuğun gözüne sahip olmak gerekiyor. Arayüzü iki madde halinde değerlendirebilirsin.

1) Arayüzün işlevselliği; Benim 1sn'de yaptığım işlemler için insanlar menü menü dolaşıyorlar Android'de. Senin işlevsellikten anladığın buysa bilemem.
    2) Arayüzün görselliği; Daha ikon tasarlamayı bile beceremiyor Google. Tek boyutlu ve windows 95 ayarında ikon tasarımları var Android'de. Kullanım hissi ve menüler arası geçişlerin akıcılığı iOS'un yanına bile yaklaşamaz.

İnsan iOS'tan bir süre sonra sıkılabiliyor doğru. Ben özellikle kilit ekranından oldukça sıkılmış durumdayım. Jailbreakli kullanmayı hiç bir zaman düşünmedim çünkü. Telefon gözümde değerini yitiriyor. Ama menüler ve ikon tasarımları hala favorim.
    Ancak Android denen işletim sistemi ile ilgili kendime 10 gün süre veriyorum. Bu kadar görsellikten uzak bir arayüzle en fazla o kadar dayanabilirim herhalde. Ama HTC Sense arayüzü ile bu süre çok daha uzayabilir. Adamlar gerçekten Google'ın beceremediği arayüz görselliği konusunda Android'i adam etmiş durumdalar.

Şu işletim sistemini etraftan duyduğu açık kaynak önü açık şu bu gibi laflarla savunan insanlara şaşırıyorum vallahi.
    Yazılımın kodları açık tamam ama Google gibi bir firmadan çıkan bir yazılımın felsefesinin açık kaynağa uygun olması mümkün değildir. Google'ın yaptığı her işin altında insanların kişisel bilgilerini toplamak ve bunları reklam amacıyla 3.şahıslara satarak dünyanın parasını götürmek vardır. Bunu da açık kaynak lafları altında çok güzel bir şekilde yapmaktadır.
    Bunları Apple melektir diye yazmıyorum ama insanların Apple'dan nefret ederken Google'a aşık olması gerçekten büyük aptallık.

Birde dünyanın kullanması en kolay yazılımı olan iTunes'u hantal ve zor olarak gören ama internetten cep telefonları için Android ROM'u arayan ve bunu kurmak için saatlerini harcayan insanlar için mantık kelimesi gerçekten ne ifade ediyor çok merak ediyorum.

Bir tıkla program açılsın, sürükle bırak, sync et ve bitsin. Bu mu zor? Bu mu hantallık? Uzantı değiştirme olayını bile zahmetli olarak görüp artık bu cihaz hakkında ne desemde kötülesem mantığı gerçekten takdire şayan. Gerçekten inanılmaz.

• @mert
    islevsellik konusunda androidin hakkini yemeyin. ornegin kamera appiyle cekilen bir resmi kac hamlede sosyal paylasim sitesine gonderirsiniz androidde? bir. share it via app. iphoneda ise once home tusu,sonra o appi ac,icinden fotograf yukleye git, tarihe gore siraliysa iyi, sonra o fotoyu bul vs... ya da sip accountun var, tanimli, yurtidisi bir numara arayacaksin, direk tuslara basmaya basla androidde, sana sorar normal telefon hatti mi, sip mi diye. iphoneda ise ayrica o sip appini bulup acman lazim ki numaralari giresin... yani demem o ki bu da benim tecrubem. bununla ilgili bir konu bile acmistim. en cok kullandigim ozelliklerden androidin iyi yaptigina kanaat getirdiklerim, baskalarinin da baska tecrubeleri vardir, ki olmasi cok normaldir...
  • android'e gönül vermiş biri olarak şunu çok açık söylemeliyimki ios çok çok daha gelişmiş bir işletim sistemi,yani karşılaştırılması bile gereksiz..bakın bu sonucada kendimce şöyle vardım ; samsung galaxy s'de 1 ghz. işlemci 512 mb. ram olmasına rağmen iphone 3g'den daha akıcı ve rahat bir kullanıma sahip değildi..ki düşünün 3g'den bahsediyorum yani 400 küsür mh.lik bir işlemcisi olan aletten! bu beni çok şaşırttı.
    ayrıca malumunuz andoridde program sonlandırma diye birşey yok,herşey geri planda çalışmaya devam ediyor (task killer kullanmak kesinlikle şart)
    bunun yanı sıra android uygulamaları her çeşit telefona uyumlu değil,birşey indirirsiniz bir bakarsınız görüntü ekrana oturmamış falan,ama iphone tek tip olduğundan böyle bir sorunu yok..
    her telefon geliştiricisi kendi telefonuna has android arabirimiyle geldiğinden ve sistemi kendine adapte ettiğinden epey bir karışıklık var.

android umut verici benim için..fakat zamana ihtiyacı var.

symbian'ı işletim sisteminden bile saymıyorum ayrıca..geleceği pek parlakta değil zaten..

• quote:

Orijinalden alıntı: felixamor

quote:

Orijinalden alıntı: wardak

arkadasın demek istedigi iphone unuz kapandıgında jb gidiyor. yeniden programla jb yapmanız gerekiyor. saglıksız olan kısım bu ben sırf bu yuzden hala 4.1 de kullanıyorum adam gibi jb cıkmadanda gecmeyecegim 4.2 ve üstüne

Ya arkadaşlar nerede yaşıyorsunuz? 4.2.1 ilk çıktığından bir hafta sonra redsn0w jb çıktı ve bende kurdum,onlarca kere telefonu açıp kapattım,geri dönme diye bir olayı ve windows üzerinden yapıldığında stabil olmadığı ilk defa bu forumda duydum..
    lütfen bir deneyin ondan sonra yorum yapın..hayır milletin gözü korkuyor sonra 10 sn. basit bir jb olayından,bilmeyenler karmaşık bir işlem zannediyor..

arkadaşım hangi cihazı kullanıyorsun acaba... ben iphone 4 den bahsediyorum. iphone 4 4.2 için stabil bir jb yok. sen muhtemelen 3g/3gs kullanıyorsundur. ayrıca jb zor ve karışık bir işlem diye birşey demedim ki ben. jb gayet basit bir işlemdir yaklaşık 1-1,5 dk içinde işlemi bir kaç tuşa basarak tamamlayabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wardak -- 18 Ocak 2011; 19:37:32 >

• iphone 4'se birşey diyemem,daha o kadar aşamadım 3g ve 3gs'den bahsettim jb ile ilgili..
  • quote:

Orijinalden alıntı: felixamor
    android'e gönül vermiş biri olarak şunu çok açık söylemeliyimki ios çok çok daha gelişmiş bir işletim sistemi,yani karşılaştırılması bile gereksiz..bakın bu sonucada kendimce şöyle vardım ; samsung galaxy s'de 1 ghz. işlemci 512 mb. ram olmasına rağmen iphone 3g'den daha akıcı ve rahat bir kullanıma sahip değildi..ki düşünün 3g'den bahsediyorum yani 400 küsür mh.lik bir işlemcisi olan aletten! bu beni çok şaşırttı.
    ayrıca malumunuz andoridde program sonlandırma diye birşey yok,herşey geri planda çalışmaya devam ediyor (task killer kullanmak kesinlikle şart)
    bunun yanı sıra android uygulamaları her çeşit telefona uyumlu değil,birşey indirirsiniz bir bakarsınız görüntü ekrana oturmamış falan,ama iphone tek tip olduğundan böyle bir sorunu yok..
    her telefon geliştiricisi kendi telefonuna has android arabirimiyle geldiğinden ve sistemi kendine adapte ettiğinden epey bir karışıklık var.

android umut verici benim için..fakat zamana ihtiyacı var.

symbian'ı işletim sisteminden bile saymıyorum ayrıca..geleceği pek parlakta değil zaten..

mt li galaxy s ile mt siz iphone 3g yi karsilastirmak haksizlik olur bence. hem sizin de bildiginiz uzre iphone 3g de os geregi task killer vardir, home tusuna bastiginizda kapatir app'i. karsilastirmak yanlis olur kanaatindeyim hocam...

• valla multitask benim için aman aman bir özellik değil zaten ama hakikaten artık iphone ile diğerlerini karşılaştırmamak gerek ya,sıktı yani..android,wm,ios hepsi farklı platformalar hepsinin artısı eksisi var,herkes beğendiğini kullanır ve bunun üzerine tartışılmaz aslında.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.