Şimdi Ara

iPhone dan sıkıldım (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
176
Cevap
1
Favori
7.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sonu olmayan boş bir tartışma.. konuyu açan arkadaş sıkıldığını belirtmiş. bu kadar daha fazlası değil.
  • @burak.turk

apple ın unlock ve jailbreake göz yumması hatta bunu kendisinin çıkardığı ile ilgili birçok komplo teorisi okudum. hadi unlock u anladım apple in operatörlerle olan anlaşması yüzünden bunu kendisi çıkaramaz başkalarının çıkardığı süsünü veriyor hadi buna tamam diyelim. fakat sbsetting tarzı programları kendi işletim sisteminde gömülü olarak çalışması ve anlattığım diğer eksiklikleri kapatması için bir engel olmasa gerek. ve inan bana iphone u alıp appstore dan vuvuzela uygulamasını yükledikten sonra bırak jailbreak i telefona konuşma haricinde eline sürmeyen bir dünya insan var buna uygulamaları yasal olarak kullanan kitleyide ekleyince jaibreak olmasada satılan iphone sayısı değişmeyeceği gibi apple uygulamalardan sağladığı gelir artacaktır. bu yüzden unlock ve jailbreak e apple ın göz yumduğu tarzı bir yaklaşımı çok net ifade etmek çok doğru değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: burak.turk

Siz saniyorsunuz ki jailbreak apple istegi disinda gelisen korsan bir saldiri... Alakasi yok jb cihazin kullanilabilirligini artiriyor ve bu apple'in isine gekdigi icin onlari besliyor zaten.. Jb olmasa icihazlari kullanimi cok dusuk olacakti neden mi? Neredeyse reklamsiz ve ucretsiz bir program appstoreda yok gibi ayrica activator removebg gibi programlar ve sbsettings gibi kilit sayilir programlar cihazi en hizli en verimli sekilde kullanmamizi sagliyor.. Jailbreaka karsi olan Apple bunun onune gecmemek icin elinden geleni yapiyor gidio geohota bi dava acmasi apple daha faydali olmazmiydi madem jb'ye karsi bu kadar?

Ne kadar saçma bir mantık öyle bir durum olsa itunes developer bulamazdı application yazacak senden önce emin ol bu kadar developer ölçüp tartmıştır ek olarak amerika da ki hukuk kanunları aynı işlemiyor boş yorumlarda bulunmayın ya.Sence yazılım hırsızlığına bu kadar karşı bir şirket buna göz yumar mı sana sattığı iphonedan kazandığı paranın iki katını itunesdan kazanbilir korsanı keserek.Lütfen temennilerini gerçekmiş gibi yansıtma sen yazılım hırsızlığından haz duyabilirsin ama bu insanın kafa yapısıyla ilgili bir durum asla appleın desteklediği birşey değil :)

• 2001 2004 seneleri arasi abuk subuk bildigimiz dusundugumuz bir cok program ile oynamak kurcalamak zorunda kaldim ve sunu cok iyi biliyorum hic bir zaman teli hakki korunan kapali kaybak kodlu bir programin kirilmasi 24 saat gibi bir surede gerceklesmez teorik olarak imkansiz bu komplo teorisi dedigimiz seyin ilk savunmasi ikincisi ise jb olayina gelince bu reklam stratejisi.. Cihazin ne kadar kullanilabilirligi artarsa o kadar alan olur ve korsani kaldirmasi demek bir sirketin psikolojik olarak sizin algilayacaginiz seyin " Ben ne dersem o, benim kolemsiniz" olacagini reklam danismanlari milyon kere soylemistir firmaya.. Ben kesin boyledir demiyorum ama goz ardi edilmemeli hic bir sekilde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Transformation

JB yapmadan onun kıymetini ve zevkini yaşamadan yorum yazan arkadaşlara saygılar sunuyorum

zevkler renkler meselesine girmiş arkadaşın istekleri iyi hoş güzelde şunu iyi farketmek gerek : İnsan ihtiyaçları sınırsızdır Ama bunları karşılayacak kaynaklar kısıtlı ve bu güne kadar çözüm bulan olmadı sıkılman çok doğal.

tamam ihtiyaçlar sınırsızda apple da bu telefonu sevabına üretmiyor senden karşılığını alıyor bu yüzden senin ve ürünü satın alanların isteğini dinlemesi ve bunları düzeltmesi gerekir apple ın. ihtiyaçlar sınırsızdır bu konu için fazlasıyla abartı oldu bence çünkü bir şeyi binlerce hatta milyonlarca kullanıcı istiyorsa apple düşünmesi gerekir sonuçta isteklerden bahsederken kişisel isteklerden bahsetmiyoruz saydıklarımı iphone kullanıcılarının çoğu istiyor apple ın bunu göz önünde bulundurması gerekir...

• quote:

Orijinalden alıntı: metinTasci

quote:

Orijinalden alıntı: savinme

quote:

Orijinalden alıntı: HackAv

quote:

Orijinalden alıntı: fndacil

Jb yapmak veya bunlarla uğraşmak istemiyorum bana biraz mantıksız geliyor yani bi dünya para veripde birde telefonu istediğimiz gibi kullanmak için Jb çıkmasını beklemek çıktığında yapmak gibi işlemler ile uğraşmak gerçekten sıkıcı bir durum oysaki bütün bunlar orijinal yazılımda olması fenamı olur Apple insanları ben bunu bu şekilde yaptım bunu kullanacaksınız ben böyle uygun gördüm o kadar demesi ağırıma gidiyor ve buna rağmen insanların bu telefonu bu kadar yükseltmesi övmesi durumları bana göre değil iyiye iyi eksiği varsada insanların bilgilendirilmesi konusunda kötüye kötü.

Yıllardır bekliyoruz her güncellemede ne var acaba diye hepsinde de hayal kırıklığı umarım anlatabilmişimdir bu telefon için düşündüklerimi amacım burdaki iPhone kullanıcılarını kızdırmak değil bizler ilk çıktığından beri bu telefonu kullanıyoruz ve bu telefona sahip olamk isteye kişililerin halen daha var olduğunu ve alamadıklarınıda biliyoruz bu insanlar araştırma yaptıklarında bu tür kısıtlamaların olduğunu bilsinler istedim.

4.3 beta yayınlandı aşağıda beklediğim bir özellik geliyor umarım diğer konularda da beklenen eksiklikler tamamlanır... örnek resim

@fndacil
    Uğraşmak diyosun ve çokk para diyosun JB'ğin uğraşılacak bi yanını göremedim ben 4 senedirde iphone kullanıyorum bence sen sunu de ben JB yapacak kadar bilgim yok vede sana çok güzel bir örnek sunim gidip 2.5 bin liraya çamaşır makinası alıyorsun ve ben bu kadar para verdim içine deterjan,yumuşatıcı kireç sökücü koymam saçma diyorsun gibi bişey oluyor,bunları çamaşr makinasına koymazsan isteklerinede cevap alamazsın ve çamaşır makinan bir kaç yıkamadan sonra bi işe yaramaz duruma gelir ve ister istemez sıkılacaksın demek istediğim herşeyin bir şeyle bağlantısı olmalı gidip LED tv alıyorsun 3 bin tl veriyon ve dijitürktür çanaktır yine almak zorundasın....

Helal olsun be hocam çok güzel söylediniz..herseyide Apple 'dan beklememek lazım =)

konu kapanmıştır,dağılabiliriz

ayfon fanatğii

• quote:

Orijinalden alıntı: burak.turk
    2001 2004 seneleri arasi abuk subuk bildigimiz dusundugumuz bir cok program ile oynamak kurcalamak zorunda kaldim ve sunu cok iyi biliyorum hic bir zaman teli hakki korunan kapali kaybak kodlu bir programin kirilmasi 24 saat gibi bir surede gerceklesmez teorik olarak imkansiz bu komplo teorisi dedigimiz seyin ilk savunmasi ikincisi ise jb olayina gelince bu reklam stratejisi.. Cihazin ne kadar kullanilabilirligi artarsa o kadar alan olur ve korsani kaldirmasi demek bir sirketin psikolojik olarak sizin algilayacaginiz seyin " Ben ne dersem o, benim kolemsiniz" olacagini reklam danismanlari milyon kere soylemistir firmaya.. Ben kesin boyledir demiyorum ama goz ardi edilmemeli hic bir sekilde

Kardeş ne diyon sen ya. Lakirti gibi olmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ellesharr

quote:

Orijinalden alıntı: HackAv

quote:

Orijinalden alıntı: fndacil

Jb yapmak veya bunlarla uğraşmak istemiyorum bana biraz mantıksız geliyor yani bi dünya para veripde birde telefonu istediğimiz gibi kullanmak için Jb çıkmasını beklemek çıktığında yapmak gibi işlemler ile uğraşmak gerçekten sıkıcı bir durum oysaki bütün bunlar orijinal yazılımda olması fenamı olur Apple insanları ben bunu bu şekilde yaptım bunu kullanacaksınız ben böyle uygun gördüm o kadar demesi ağırıma gidiyor ve buna rağmen insanların bu telefonu bu kadar yükseltmesi övmesi durumları bana göre değil iyiye iyi eksiği varsada insanların bilgilendirilmesi konusunda kötüye kötü.

Yıllardır bekliyoruz her güncellemede ne var acaba diye hepsinde de hayal kırıklığı umarım anlatabilmişimdir bu telefon için düşündüklerimi amacım burdaki iPhone kullanıcılarını kızdırmak değil bizler ilk çıktığından beri bu telefonu kullanıyoruz ve bu telefona sahip olamk isteye kişililerin halen daha var olduğunu ve alamadıklarınıda biliyoruz bu insanlar araştırma yaptıklarında bu tür kısıtlamaların olduğunu bilsinler istedim.

4.3 beta yayınlandı aşağıda beklediğim bir özellik geliyor umarım diğer konularda da beklenen eksiklikler tamamlanır... örnek resim

@fndacil
    Uğraşmak diyosun ve çokk para diyosun JB'ğin uğraşılacak bi yanını göremedim ben 4 senedirde iphone kullanıyorum bence sen sunu de ben JB yapacak kadar bilgim yok vede sana çok güzel bir örnek sunim gidip 2.5 bin liraya çamaşır makinası alıyorsun ve ben bu kadar para verdim içine deterjan,yumuşatıcı kireç sökücü koymam saçma diyorsun gibi bişey oluyor,bunları çamaşr makinasına koymazsan isteklerinede cevap alamazsın ve çamaşır makinan bir kaç yıkamadan sonra bi işe yaramaz duruma gelir ve ister istemez sıkılacaksın demek istediğim herşeyin bir şeyle bağlantısı olmalı gidip LED tv alıyorsun 3 bin tl veriyon ve dijitürktür çanaktır yine almak zorundasın....

jb yapınca kendini teknoloji kralı ilan eden arkadaşlardan biri daha :)Verdiğin örneklerin hiç biri jb ile bağdaşmıyor evet jb yapcak kadar bilgiliymişssin :)

Sen mesajı nerenle okuyorsyn gözünle olmadığı kesin,bi daha altını çize çize heceli bi şekilde oku bence,ne söylenip ne cevap aldığı JB ve teknoloji ne alaka senin yazdıkların alakaya maydanoz,bu ne biçim lacivert deyimini aklıma getirdi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HackAv -- 14 Ocak 2011; 20:48:30 >

• jb=özgürlük diyoruz ama siz halen yapmamakta direniyorsunuz:)
    tabikide sıkılırsınız.
  • Nedir bu saçma fanatiklik, bende iphone dan baskasını kullanm diyorum eksiklerini bile bile ama kor değilim. Arkadasım sonuna kadar haklisin. Eksikleri var illaki kisiden kisiye görede bunlar değişir. Jb yap diye resmen zorlayanlar olmuş. Size ne ulen hayret birsey adam istemiyorsa yapmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: *President*

Bu konuyu buraya açacağına APPLE firmasına sıkıldım ulan sizin bu cihazınızdan ios'unuzdan diye mail atsaydın, karşılığında muhtemelen nedir sorununuz, istediğiniz özellikler yakında eklenecek vs. gibi cevaplar alabilirdin.

Ama unutmuşsun ki bu forumda APPLE firmasından çok daha iphone fanatikleri var

Adam sıkılmışsa sıkılmış size noluyor yaw?

Bir kere şunu kabul edin, Apple cihazı kaliteli üretiyor ama, ben neyi ne kadar nasıl kullanmanı istersem sen o kadar kullanırsın, fazlası için bedelini ödersin mantığıyla güzel bir pazar stratejisi uyguladığını ve sizin bu maddi yükten kaçmak için içi boş iphone cihazlarının işletim sistemlerini illegal olarak kırarak, yine cracklenmiş veya açık kaynak kodlu hazırlanmış programları kullandığınız, bir nebze Apple firmasına KORSAN kazığı attığınız yalanmı?

Apple sizi öpmeye çalışırken, JB yaparak siz apple'ı öpmeye kalkıyorsunuz, tamam aranızdaki cinsel ilişki bizi ilgilendirmezde bari öptüğünüz apple'ı gelip burda savunup fanatiklik yapmayın.

Sen bu cihazı alırken ios var diye almıyormusun? pc alıp korsan windows kullanmaktan ne farkı var söylesenize?

Kaliteli ve pahalı bir ürün bunu herkes kabul ediyor, güzel cihaz tamamda, abartmayın bu kadar bir şeylerle karşılaştırmak, eleştirmek niye zorunuza gidiyor anlamadım 2000 lira saydınız diyemi? yoksa iphone nin negatif özellikleri ortaya çıkınca kendinizi psikolojik olarak apple tarafından kazıklanmış gibi hissediyorsunuzda buradaki agresif tavırlarınız bu duyguyu bastırma hissiyatındanmı kaynaklanıyor?

Bu iphone da şebeke çekmeme probleminin yanında sol elle kulağa tutulduğunda kullanıcıların beyin dalgalarını etkileyip fanatizm yapma gibi bir yan etkidemi vardır nedir anlamadım gitti.

O zaman hiç korsan film izlemeyelim netten müzik indirmeyelim o mahalleden aldığın oyunları orjinalmi sandın anlamadım ? O zaman fizy kapatıldı diye millete bağırığ çağırma foruma ağlama ... Korsan olmayan ne var türkiyede herşeyin korsanı var sende onu alıyosun yalansa yalan de.

Ayrıca iphone 2000 deil 1.500

• quote:

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

quote:

Orijinalden alıntı: OnlyOnePerson

quote:

Orijinalden alıntı: c@do

quote:

Orijinalden alıntı: savinme

amacınız nedir anlamıyorum eğer sıkıldıysan sat baska bi cihaz al senin paran senin kararın sıkıldın diye bir cihazı kötülemeye hakkın yok.. M.Kemal Atatürk ; '' Ya Sev Yada Terk Et !! '' ben bunu bilirim bunu söylerim

o faşist söz ataturkun değil. Bende ip4 var. bende sıkıldım arkadaş. hep aynı şeyler.

Aynı şeyler ne hergün yeni uygulama eklenmiyormu aynı storu kullanıyoruz ben içine daldıkça çıkamıyorum sen sıkıldım diyosun.

Herseyin bir sonu var iPhone'dan da sıkılınabilir. Körü körüne savunmaya gerek yok..

Körü körüne değil tabi sıkılabilir haklıda kendi fikri sonuçda ama hep aynı şeyler demesi tuhafıma gitti neredeyse her gün yeni uygulamalar eklediyo app stora

• tez vurun kellesini
  • Hayatta tek bir seçim yoktur, seçimler vardır.Size zararı olmadıktan sonra jailbreak yapmayanları neden eleştiriyorsunuz, böyle bir hakkınız var mı sizce? yok apple istemese olmazmış, jbi apple destekliyormuş yok telefon şu fiyata satılıyormuş, o kadar para ödeyince jb yapmak hakkımmış vs.. Kendinizi mi kandırmaya çalışıyorsunuz yoksa acizliğinize diğerlerinin onayını alıp devam mı etmek istiyorsunuz? Kısaca şöyle söyleyeyim, derdiniz ne sizin? Atla deve değil yapmak isteyen yapar yapmak istemeyen yapmaz. Bırakın artık fikirlerinizi empoze etmeyi, aldıysanız telefonu keyfinize bakın. Mis gibi telefon, bilgisayarla uğraşmayı seven, sistemi kurcalamayı seven herkese zaman geçirtecek bir telefon. Beğenmeyen de beğenmez. Piyasada bir sürü güzel hatun var, kimi sarışın sever kimi esmer. Şimdi ben esmer sevmedim diye suçlu mu oluyorum? İsteyen esmer isteyen sarışın sevsin. Adam 40 yıllık karısından sıkılıp boşanıyor, biri iphonedan sıkılmış çok mu yani?

• quote:

Bu konuyu buraya açacağına APPLE firmasına sıkıldım ulan sizin bu cihazınızdan ios'unuzdan diye mail atsaydın, karşılığında muhtemelen nedir sorununuz, istediğiniz özellikler yakında eklenecek vs. gibi cevaplar alabilirdin.

Bir kere şunu kabul edin, Apple cihazı kaliteli üretiyor ama, ben neyi ne kadar nasıl kullanmanı istersem sen o kadar kullanırsın, fazlası için bedelini ödersin mantığıyla güzel bir pazar stratejisi uyguladığını ve sizin bu maddi yükten kaçmak için içi boş iphone cihazlarının işletim sistemlerini illegal olarak kırarak, yine cracklenmiş veya açık kaynak kodlu hazırlanmış programları kullandığınız, bir nebze Apple firmasına KORSAN kazığı attığınız yalanmı?

Apple sizi öpmeye çalışırken, JB yaparak siz apple'ı öpmeye kalkıyorsunuz, tamam aranızdaki cinsel ilişki bizi ilgilendirmezde bari öptüğünüz apple'ı gelip burda savunup fanatiklik yapmayın.

Sen bu cihazı alırken ios var diye almıyormusun? pc alıp korsan windows kullanmaktan ne farkı var söylesenize?

Kaliteli ve pahalı bir ürün bunu herkes kabul ediyor, güzel cihaz tamamda, abartmayın bu kadar bir şeylerle karşılaştırmak, eleştirmek niye zorunuza gidiyor anlamadım 2000 lira saydınız diyemi? yoksa iphone nin negatif özellikleri ortaya çıkınca kendinizi psikolojik olarak apple tarafından kazıklanmış gibi hissediyorsunuzda buradaki agresif tavırlarınız bu duyguyu bastırma hissiyatındanmı kaynaklanıyor?

Bu iphone da şebeke çekmeme probleminin yanında sol elle kulağa tutulduğunda kullanıcıların beyin dalgalarını etkileyip fanatizm yapma gibi bir yan etkidemi vardır nedir anlamadım gitti.

sonuna kadar haklısın resmen ortada bır kısır dongu var apple fanboyların jb yapması cok komık:)

ya herseyı gectım barı telefon kapalıyken alarmı calsın be:)

• YA ASLINDA İPHONE UN GERÇEKTEN DE BASİT EKSİKLİKLERİ VAR. DEDİĞM GİBİ BASİT YANİ GÖZE BATMAYAN EKSİKLİKLERİ VAR. TABİ TERCİH MESELESİ DE AMA GERÇEKTEN HARİKA ÖTESİ Bİ ARAYÜZÜ VAR BEN ONUN İÇİN KULLANIYORUM ŞEKİLDE VAR. APPSTORE VEYA CYDİA DA GERCEKTEN KALİTELİ UYGULAMALAR VAR PAHALI EVET DAHA UCUZ OLMASI GEREKİR AMA İPHONE DA TAMAMEN MANTALİTE FARKI VAR YANİ ADAMLARIN ÇİZGİLERİ ÇOK FARKLI VE BENDE FARKLI OLANI SEVERİM KONUYU ACAN ARKADASIN HAKLI OLDUGU TARAF VAR AMA İPHONE ISINIRSAN ON NUMARA CİHAZ YOK ISINAMAZSAN BUGÜNE KADAR KULLANDIGIN TELLERDEN GÖRDÜKLERİNİ BEKLERSEN ARANIZ LİMONİ OLUR
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZIKKIM

quote:

sonuna kadar haklısın resmen ortada bır kısır dongu var apple fanboyların jb yapması cok komık:)

ya herseyı gectım barı telefon kapalıyken alarmı calsın be:)

Senin pc kapalıyken mp3 çalıyor mu? İşleim sistemine sahip akıllı telefonlar hakkında bilgi sahibi değilsiniz belli. Ayrıca iphone sahiplerinini telefonu kapatmadıklarını gerekirse uçak moduna alarak yattıklarını da hiç duymadığınıza göre daha bu konuda daha fazla birşeyler yazıp da komik duruma düşmemek en iyiysi

• quote:

Orijinalden alıntı: trapattoni11

*telefonda gelen veya giden aramalardan bir kaç tanesini silememeniz ya hepsini ya hiçbirini gibi saçma durumla karşılaşmanız

*hatta bir keresinde iphone ile itunes a girip deneme maksatlı lost un son bölümünü indirmeye kalkıştım sonra farkettim ki bu indirmeyi iptal edip silemiyosunuz en fazla durdurabiliyosunuz yada pc ye bağlayıp uğraşçaksınız aynı şey uygulama indirirkende geçerli vazgeçemiyosnuz en fazla durduruyosnuz

*bluetooth ile dosya transferi yapamamanız arkadaşlarınızla çekildiğiniz resimleri bluetooth yoluyla arkadaşınıza gönderemeniz

*iphone u bir bir flashdisk olarak kullanamamanız

*sadece tek bilgisayarla dosya transferi yapabilmeniz ve iletişim esnasında itunes a ihtiyaç duymanız 3 tane mp3 atmak için bile bütün telefonun senkorinize olmasını yarım saat beklemeniz.

*mp3lerinizi zil sesi yapamamanız apple ın, zaten satın almış olduğunuz mp3 ü ringtone olarak tekrar size satması veya format değiştirtip yarım saat uğraştırması bir zil sesi için

*telefonu baska bir bilgisayara bağlayamamanız bağladığınız zaman tüm verilerinizin silinmesi gibi sinir bozucu bir durumla karşılaşmanız

*telefondan sim kartınıza numara taşıyamamanız

*her ne kadar kendi adıma eksikliğini hissetmesemde bu durumdan şikayetçi olanlar olduğu için yazıyorum flash desteğinin olmaması

*her ne kadar telefonun kendi arayüzünü çok güzel ve kullanışlı bulsamda başka zevkler için başka alternatifler sunulmaması

IPhone kullanicisi olarak, IPhone un ozelliklerinden haberdar degilsiniz snirim

* Bluetooth ile dosya gondermekteki amac nedir? Wifi paylasim ile gonderilebilecekken, e-mail yoluyla gonderilebilecekken? Ayni seyi yapmak icin 10 tane yol olmasina gerek yok, dosya yollamak icin zanten mevcut cozumler varsa, bunlara ek olarak bi de bluetooth la yollamak sadece karmasaya ve aletin andoridlesmesine neden olur.
    * IPhone u flash disk olarak kullanmaktaki amac nedir? Drop box uygulamasini indirin, flash disk denen 5 sene geride kalan olaydan kurtulun.
    * mp3 leri kolaylikla zil sesi yapabilirsiniz. Google! Sadece dosya uzantisini degistirmeniz gerekiyor. dedigim gibi, google !
    * Telefonu baska bilgisayara baglayip sarj edebilirsiniz, ancak IPhone un kullanim felsefesi zaten basitlik ve kolaylik, itunes unuza baglayacaksiniz otomatik olarak senkroinze olacak, bu kadar.
    3 tane mp3 icin yarim saat beklemenize gerek yok, ITunes 'tan 'maually manage songs ...' gibi bir secenek var, onu cekin, surukle birakla koyun sarkilari telefona. Ayrica, sadece 3 mp3 koyduysaniz degisiklik olarak, birkac saniye surer senkronize etmesi de, yarim saat surmez. Ayrica senkronizasyonun arkasinda da bir mantik var, surekli yedegi aliyor telefonun, ve ITunes librarynizdeki degisiklikleri direk kaydediyo
    * Flash destegi olmamasindan cok memnunum, cunku Apple in flash a uzak durmasi sayesinde herkes HTML5 e cok daha hizli gecmeye basladi.
    * Zaten kendi kullanici arayizi basit ve kullanisli oldugu icin alternatifler sunulmuyor.

Burada sikayet edilen seylerin hepsi esasen IPhone'un yapabilecegi seyler. Dolayisiyla bunlarin Apple'in tercihleri oldugu cok acik.
    Apple aliyorsaniz, size cihazi nasil kullanacaginizi Apple soyler, ancak en mukemmel kullanici deneyimini de garanti eder, bu kadar basit.

Jailbreak yapmak aslinda IPhone'u kor topal hale getirmektir, jailbreak li IPhone, IPhone degildir. IPhone u jailbreak etmek demek, dunyanin en iyi restaurant ina gidip, asciya yemek tarifi vermek demektir.

Andorid ile yemegin tuzunu sosunu suyunu nasil pistigini siz ayarlarsiniz.
    IPhone ile ise Apple ayarlar. Apple'da 1984'ten beri kullanici deneyimi konusunda dunyanin bir numarali elektronik firmasidir. Dolayisiyla en guzel yemegi yemek istiyorsaniz IPhone'u alip, jailbreaksiz kullanmaniz en dogrusu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Centauri -- 15 Ocak 2011; 2:50:29 >

• 2 sene iPhone 3G kullandim ve sonradan telefondan sikildigimi dusunerek satip BB Bold 9700 aldim. Su anda telefonumdan cok memnunum, gercekten basit bir telefon, kullanimi cok rahat, sarji uzun gidiyor vs. Fakat iphone'nun gercekten inanilmaz bir cihaz oldugunu bir kez daha anladim.

Ben iphone'mu cok uzun bir sure jb yapmadan kullandim. Jb yapmamin tek sebebi de gercek bir navigasyon kullanabilmekti. Ama onun disinda 3-5 dolarlik uygulamalarin hepsini de satin aldim. Jb yaptigim sure zarfinda sarjim cok daha az gitmeye basladi, appstore'dan yukledigim uygulamalar garip garip kapanmaya basladi, telefon konusmalarim kesilmeye basladi. Evet, tam olarak sebebini ben de arastirmadim ama telefonun kapali kodlariyla oynamanin cok mantikli olmadigini dusunuyorum. Bluetoothla dosya yollamak disinda, ki bu da telif haklarindan dolayi, baska eksik bir tarafi oldugunu dusunmuyorum. 8 aydir Macbook Pro kullaniyorum, gercekten Apple bir ozelligi aciyor ya da kapatiyorsa bu anlik bir karar ya da sadece kullanici yorumu degildir. Gercekten saglam bir teknik ekip uzerinde calisip bu karari almistir.

Kisacasi ben de sikilip telefonumu degistirdim ama sucu hicbir zaman Apple'a atmadim. Disarida hala renksiz ekranli telefon kullanip memnun olan binlerce insan varken bizimki sadece nankorluk. Kendi doyumsuzlugumuzu hic bir firmanin uzerine atmamaliyiz.

Not: eger imkanin varsa iPhone'nunu satmadan bir Androidli cihaz al ve alisip alisamayacagina bak, cunku hic bir cihaz Iphone'nun yerini tutamiyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: laconf

1- android 10 ise çekirdek işletim sistemi 8, root'la gelenler 2'dir. ios 10 ise, çekirdek işletim sistemi 2, jailbreak'le gelenler 8'dir.

2 - android'e root yapmak (modele bağlı olmak üzere) ios'taki jailbreak'ten daha kolay bir işlem, çünkü jailbreak yazılım güncellemesi sonrası hemen çıkmayabiliyor ancak root günler içinde çıkıyor.

3 - google kendi telefonlarında (nexus one ve nexus s) root olmayı destekliyor. tek komutla root olabiliyorsunuz. apple ise bırak jailbreak'i, unlock'a bile kesinlikle karşı çıkmaktadır.https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=44867122 bu konuya bakın millet ağlıyor resmen.

4 - sanmıyorum ama bir şekilde ios jailbreak yapılamaz hale gelirse, ya da uzun süre jb çıkmazsa o zaman fanatik gibi ios'u savunanları görmek lazım.

5 - şu an teknolojik olarak en başarılı cihazlar, nexus s, htc desire hd ve samsung wave'dir. bu cihazlar gerçek zamanlı multitasking ve widget arayüzüne destek verip, aynı zamanda ios kadar akıcı kullanım ve pil ömrü sunmaktadır. android için yeterli app çıktığı zaman (ki az kaldı, muhtemelen 2011 içinde yakalayacak ios'u) lider platform android olacaktır. apple'ı ayakta tutan tek özellik marka değeri ve app'lerdir. 2007'de ilk çıktığı zamanki kadar bir teknoloji farkı yok şu an rakipleriyle arasında

6 - ilk sayfada arkadaşın biri android çok kişi tarafından geliştiriliyor diye abuk subuk bir yorum yapmış. jailbreak ile kullanılan sbsettings, removebg, backgrounder gibi uygulamalar açık kaynaklıdır. yani ios'a büyülü özellikleri sağlayan bu uygulamalar android'in tamamı gibi pek çok kişi tarafından geliştirilmektedir.

7 - platform kavgasının sonu asla gelmez, 5 yıl önce bu forumda palm mı windows ce mi? konusu tartışılıyordu. bugün ikisi de piyasada yok (yani o halleriyle yok). önemli olan marka bağımlılığı yapmamak, teknoloji hep gelişir, bugün ios önde yarın android önde, 2 yıl sonra belki de windows phone ortalığı silip süpürüyor olacak.

Bu konunun başlığıyla ilgili olarak ise arkadaşa katılmıyorum. sıkılmak doğru bir tanımlama değil, insan bu kadar app'in olduğu bir platformdan sıkılmaz. haa itunes ne kadar aptal gibi bir konu başlığı olsa canı gönülden katılırdım.

not: bilmeden yorum yapıyorsun diyenler olabilir diye şimdiden söyleyeyim sahibi olduğum cihazlar: ipad, htc hero ve iphone 4

1- Oncelikle, hem Android e hem iOS e 10 demek sacma olmus, iOS 10 ise Android 5 tir.
    iOS in 10 unun 9 u jailbrekasiz gelen seylerdir, 1 i (o da tartismali) jalibreak ile gelir. 9 icerisinde stabilite, muthis hiz, 300.000 uygulama vardir. 1 in icinde ise sadece degisitilebilir skin ler ve hirsizlik vardir.
    Android ise 5 misli hizli islemci koyasaniz bile hep iOS ten yavas calisan, esasen iOS kotu ve ucuz bir kopyasi olarak dogan, sonra gelisen bir sistemdir. Tam onumde su anda Samsung Galaxy S telefon duruyor. Donanim cok iyi (Iphone kadar kaliteli olmasada cok plastikimsi olsa da, ekrani guzel en azindan), ama icine android koyduklari icin yazik olmus.( Galaxy s tabii ki almadim, Amerikadayim, cinli bir arkadas ulkesine giderken al kullan diye bana birakti AT & T ye kilitli oldugu icin kullanilamiyor yurt disinda)

2- 3- IPhone a jailbreak her zaman hizli bir sekilde cikar, cikmayan unlocktur. Ayrica Iphone a jailbreak yapmaya gerek yoktur. Ayrica, IPhone a update cikinca jailbreak cikmamasi sorunundan bahsediyorsunuz heralde, ancak Su an Android 2.3 cikti, ve nexus s sahipleri kullaniyor, ancak onlar disinda hickimse telefonlarinin android e update bile edemiyor... Buna ne demeli acaba?

4- iOS i savunanlar ( Tum teknoloji kaynaklari, tum bilim teknoloji suteleri, tum test siteleri) jailbrek i savunmuyorlar zaten, dolayisiyla jailbrek cikmazsa herhangi bir duruma dusmezler.

5- Teknolojik olarak en basarili cihaz, IPhone 4. Bu kadar kucuk ve ince bir pakette bu kadar iyi bir ekran, bu kadar iyi bir pil omru ve bu kadar mukemmel iscilik veren bi cihaz yok, ve gercek teknoloji o cihazi sunabilmek. flash usb bilmemne herkes koyar cihaza, ama IPhone 4 kalitesinde bir cihazi IPhone 4 boyutlarinda Iphone4 un pil omruyle sunmak icin daha yuksek teknoloji lazim. IPhone 4 un arkasina kisisel olarak HTC Evo yu koyarim, nexus s in HTC desire in nesi teknolojik olarak basarili anlamak cok zor, Samsung Vawe in nesi teknolojik olarak en basarili anlamak ise tamamen imkansiz.

6- iOS sadece Apple tarafindan gelisitirilen priority software dir , ve sadece Apple cihazlarinda calisan bir isletim sistemidir, Andorid ise tamamen aciktir, siz de yukleyip cihaziniza bedava koyabilir istediginizi degistirebilirsiniz. iOS teki uygulamalarin hepsi belli form faktorlerine, belli ekranlara ve belli donanimlara gore gelisitirildigi icin de cok daha hizli ve cok daha iyi calislirlar, allahin dandik angry birds u bile IOS te daha akici calisiyor, bunu ben bile aciklayamiyorum. Yine ayni sebeplerden, IOS teki sayfa gecis animasyonlari, dokunmatik hassasiyeti bile daha iyidir. Cogu kisi anlamaz, yahu IPhone 3 GS 600 mhz, Nexus S 1 ghz nasil oluyor da Iphone un ekrani daha akici der, gozlerine inanamaz, ama buradaki olay iOS tir. iOS in donanimla son derece entegre calismasidir iOS in bu kadar akici olma nedeni.

7- Buradaki 7 maddenin 6 sinda Android in iOS ten ustun oldugu gibi dogru olmayan bir seyi savunup sonra da marka bagimliligi yapmayalim derseniz, pek samimi gorunmezsiniz.
    Iyi markalari surekli tercih etmekte de bir sakinca yok, nefret etmekten iyidir. Ayrica Sony, BMW, Apple gibi markalari surekli tercih ederseniz asla hayal kirikligina ugramazsiniz. Ilaveten Sony nin BMW nin alternatifleri var aslinda, ancak Apple'in hala yok

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.