Şimdi Ara

iPhone dan sıkıldım (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
176
Cevap
1
Favori
7.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Centauri

quote:

Orijinalden alıntı: trapattoni11

*telefonda gelen veya giden aramalardan bir kaç tanesini silememeniz ya hepsini ya hiçbirini gibi saçma durumla karşılaşmanız

*hatta bir keresinde iphone ile itunes a girip deneme maksatlı lost un son bölümünü indirmeye kalkıştım sonra farkettim ki bu indirmeyi iptal edip silemiyosunuz en fazla durdurabiliyosunuz yada pc ye bağlayıp uğraşçaksınız aynı şey uygulama indirirkende geçerli vazgeçemiyosnuz en fazla durduruyosnuz

*bluetooth ile dosya transferi yapamamanız arkadaşlarınızla çekildiğiniz resimleri bluetooth yoluyla arkadaşınıza gönderemeniz

*iphone u bir bir flashdisk olarak kullanamamanız

*sadece tek bilgisayarla dosya transferi yapabilmeniz ve iletişim esnasında itunes a ihtiyaç duymanız 3 tane mp3 atmak için bile bütün telefonun senkorinize olmasını yarım saat beklemeniz.

*mp3lerinizi zil sesi yapamamanız apple ın, zaten satın almış olduğunuz mp3 ü ringtone olarak tekrar size satması veya format değiştirtip yarım saat uğraştırması bir zil sesi için

*telefonu baska bir bilgisayara bağlayamamanız bağladığınız zaman tüm verilerinizin silinmesi gibi sinir bozucu bir durumla karşılaşmanız

*telefondan sim kartınıza numara taşıyamamanız

*her ne kadar kendi adıma eksikliğini hissetmesemde bu durumdan şikayetçi olanlar olduğu için yazıyorum flash desteğinin olmaması

*her ne kadar telefonun kendi arayüzünü çok güzel ve kullanışlı bulsamda başka zevkler için başka alternatifler sunulmaması

IPhone kullanicisi olarak, IPhone un ozelliklerinden haberdar degilsiniz snirim

* Bluetooth ile dosya gondermekteki amac nedir? Wifi paylasim ile gonderilebilecekken, e-mail yoluyla gonderilebilecekken? Ayni seyi yapmak icin 10 tane yol olmasina gerek yok, dosya yollamak icin zanten mevcut cozumler varsa, bunlara ek olarak bi de bluetooth la yollamak sadece karmasaya ve aletin andoridlesmesine neden olur.
    * IPhone u flash disk olarak kullanmaktaki amac nedir? Drop box uygulamasini indirin, flash disk denen 5 sene geride kalan olaydan kurtulun.
    * mp3 leri kolaylikla zil sesi yapabilirsiniz. Google! Sadece dosya uzantisini degistirmeniz gerekiyor. dedigim gibi, google !
    * Telefonu baska bilgisayara baglayip sarj edebilirsiniz, ancak IPhone un kullanim felsefesi zaten basitlik ve kolaylik, itunes unuza baglayacaksiniz otomatik olarak senkroinze olacak, bu kadar.
    3 tane mp3 icin yarim saat beklemenize gerek yok, ITunes 'tan 'maually manage songs ...' gibi bir secenek var, onu cekin, surukle birakla koyun sarkilari telefona. Ayrica, sadece 3 mp3 koyduysaniz degisiklik olarak, birkac saniye surer senkronize etmesi de, yarim saat surmez. Ayrica senkronizasyonun arkasinda da bir mantik var, surekli yedegi aliyor telefonun, ve ITunes librarynizdeki degisiklikleri direk kaydediyo
    * Flash destegi olmamasindan cok memnunum, cunku Apple in flash a uzak durmasi sayesinde herkes HTML5 e cok daha hizli gecmeye basladi.
    * Zaten kendi kullanici arayizi basit ve kullanisli oldugu icin alternatifler sunulmuyor.

Burada sikayet edilen seylerin hepsi esasen IPhone'un yapabilecegi seyler. Dolayisiyla bunlarin Apple'in tercihleri oldugu cok acik.
    Apple aliyorsaniz, size cihazi nasil kullanacaginizi Apple soyler, ancak en mukemmel kullanici deneyimini de garanti eder, bu kadar basit.

Jailbreak yapmak aslinda IPhone'u kor topal hale getirmektir, jailbreak li IPhone, IPhone degildir. IPhone u jailbreak etmek demek, dunyanin en iyi restaurant ina gidip, asciya yemek tarifi vermek demektir.

Andorid ile yemegin tuzunu sosunu suyunu nasil pistigini siz ayarlarsiniz.
    IPhone ile ise Apple ayarlar. Apple'da 1984'ten beri kullanici deneyimi konusunda dunyanin bir numarali elektronik firmasidir. Dolayisiyla en guzel yemegi yemek istiyorsaniz IPhone'u alip, jailbreaksiz kullanmaniz en dogrusu.

centauri teknolojiyi yakından takip eden ve dediklerinizin istisnasız hepsinden de haberdar olan biriyim

bluetooth piyasadaki telefonların hepsinde var olan bir teknoloji. internet ve internet paketleri geçmişe göre yaygınlaşsada smartphone sahipleri hariç hemen hemen hiç bir kullanıcı bu paketleri kullanmıyor. onun için mail ve wifi, bluetooth ile dosya göndermek kadar pratik değil.ve de bluetooth ile gönder diye bir şeyi iphone a eklemek çok büyük bir karmaşaya sebep olmasa gerek.

dropbox ve onun gibi sistemler küçük dosya boyutlarında kullanışlı olabilir fakat dosya boyutları arttıkça, megabytlardan gigabytlara çıktıkça dediklerinizin hiçbir anlamı kalmıyor.son derece zahmetli ve kullanışsız bir işe dönüyor. onun için yanınızda fiziksel bir depolama aygıtı taşımakla dropbox tipi sistemler eşdeğer değil.

manually manege song denen naneyi biliyorum ve mp3 yüklerken bende bu şekilde yüklüyorum orda yarım saat derken mübalağa yaptım yani 3 tane mp3 için bile itunes arayüzünü kullanmanın gereksizliğini ve hantallığını anlatmaya çalıştım.

alt tarafı bir mp3 ü zilsesi yapmak için niye uzantısını değiştirmeye ihtiyaç duyayım.uzantı değiştirmek 5 saniyelik bir iş olsa dahi son kullanıcıyı rahat ettirmek bakımından övülen apple ın bir yanlışıdır.dediğim gibi alt tarafı bir zilsesi sonuçta.

itunes un her nekadar yedek alma gibi bir mantığı olsa dahi çoğu insanın birden fazla bilgisayar kullandığı bir devirde telefonun sadece tek bir bilgisayardan senkorinize olmasıda bir eksikliktir

evet şikayet edilen herşeyi ve fazlasını iphone yapabilir. işte esas sorunda budur. bunları iphone yapabilecekken apple ın kullanıcıları bu basit ve önemli özelliklerden mahrum bırakması.

flash desteği olmaması benide rahatsız etmiyor ve bende html5 i daha akıcı ve kullanışlı buluyorum html5 e göre flash ın eskimiş bir teknoloji olduğunu düşünüyorum.ama flash ı seçilebilir hale getirebilir apple. isteyen kurar isteyen kurmaz. bilmem takip ettiniz skyfire uygulaması sadece flash videoları izletebildiği için milyonlarca kişi tarafından indirildi hatta serverları kitlendi demekki iphone kullanıcılarının büyük bir kısmı flash desteğini istiyor apple ın buna kulak tıkaması yanlış bir politikadır.

kendi kullanıcı arayüzü benimde çok hoşuma gidiyor fakat bu arayüz herkesin hoşuna gidecek diye bir şey yok sonuçta milyonlarca iphone kullanıcısının zevkleri ve renkleri farklı apple bu konuda kullanıcılarına gerekli özgürlüğü vermelidir.sana bana kullanışlı gelen bu arayüz başka bir kullanıcıya sade ve kullanışsız gelebilir.

apple alırken kimse her şeyin en iyi ve doğrusunu apple bilir diye sözleşme imzalamadı. kaldı ki herşeyin en iyi ve doğrusunu apple yapmıyor görüldüğü gibi. bir çok hatası var apple ın bu kadar sorun ve likayet eden varken iphone hakkında sorunsuz kullanıcı deneyimini applle garanti eder gibi bir şey söylemek baya baya bir applefanlığına gitiyor. görüldüğü üzere bir çok kullanıcı yazdığım şeylerden şikayetçi. ve de apple ürünleri kendine üretmiyor dünyaya üretiyor ve bunun karşılığında bedelini alıyor onun için ben ne dersem o olur yerine kullanıcılırını dinlemelidir. zaten kullanıcıların jailbreak yapmasının sebebide budur bu kapalı sistemden kurtulup telefonu biraz daha kullanılabilir bir hale getirmek.
    söylediklerimin bazılarına cevap vermişsinizde peki uygulamayı veya podcasti indirirken iptal edememek, çağrıları silememek simkart saçmalığı gibi sorunlar ne olacak.

bir de şunuda eklemek istiyorum ben yazımı yazarken sizin vereceğiniz ve diğer gelebilecek cevapları az çok tahmin ettim ve ne düşündüyesem aynısını yazdınız. yazımıda ona göre yazdım yazımda anlattıklarınıza ufak ufak cevaplarda verdim bir daha okursanız yazımı demek istediğimi daha iyi anlarsınız.

ve de şununda farkındayım eğer bir gün apple bir güncelleme ile bu açıkları kapar ve flash desteğini falan getirirse. flash çok gereksiz yaa, bluetoth a ne gerek var diyen arkadaşlar apple ı alkışlayıp sanki yeni özelliklermiş gib apple yapıyor yaavv deyip ccc steve reis cc yazcaklar.

bana iphone kullanma falan yazıcak olan arkadaşlar varsa şunuda hemen söyliyim. bir insan eğer iphone kullanıyorsa iphone hakkında kötü bir şey söyleyemez diye bir şey yok. bir insan hem iphone kullanıp hem de şunlar şunlar eksiktir diyebilir ve bir kullanıcı olarak bu onun en doğal hakkıdır. anlamadığım bir noktada şu bir iphone kullanıcıs iphone için kötü bir şey söylerse hemen fanlar gullanmaa gardeşiim o zaman diyor fakat iphone kullanmayan biri yazarsada iphone un yok onun için böyle konuşuyorsuna dönüyor olay. son yazdığım bir kaç şey centauri için değil genel içindir.

• şimdi dikkat ettim bazı arkadaşlar hala jailbreak diyor. ve de sanki çok üst düzey bir bilgisayar bilgisi gerektiyormuş gibi jailbreak yapsanız böyle olmaz falan yazıyorlar.

tamam bende jailbreakli kullanıyorm ve telefona bir çok extra özellik katıyorum sorunlarım çoğunu cydia sayesinde hallediyorum. fakat kredi kartı bilgilerini girdiğin ve bir dünya online işlem yaptığın cihaza üçüncü parti ve ne olduğu belirsiz uygulamalar yüklemek risktir. kullanıcıları bu riski almaya yönelten de apple katı tutumudur.

ve de bazı sorunları jailbreakle halledebilsek dahi bu özellikleri apple ın sisteme gömülü bir şekilde kullanıcıya sunması kadar pratik kullanılabilir ve rahat olacağını düşünmüyorum... onun için apple yanlışlarını jailbreakle kapatıp sonrada apple ın yanlışı yok onlar jailbreakle hallediliyor demek son derece yanlış bir tutum...
  • quote:

bluetooth piyasadaki telefonların hepsinde var olan bir teknoloji. internet ve internet paketleri geçmişe göre yaygınlaşsada smartphone sahipleri hariç hemen hemen hiç bir kullanıcı bu paketleri kullanmıyor. onun için mail ve wifi, bluetooth ile dosya göndermek kadar pratik değil.ve de bluetooth ile gönder diye bir şeyi iphone a eklemek çok büyük bir karmaşaya sebep olmasa gerek.

flash desteği olmaması benide rahatsız etmiyor ve bende html5 i daha akıcı ve kullanışlı buluyorum html5 e göre flash ın eskimiş bir teknoloji olduğunu düşünüyorum.ama flash ı seçilebilir hale getirebilir apple. isteyen kurar isteyen kurmaz. bilmem takip ettiniz skyfire uygulaması sadece flash videoları izletebildiği için milyonlarca kişi tarafından indirildi hatta serverları kitlendi demekki iphone kullanıcılarının büyük bir kısmı flash desteğini istiyor apple ın buna kulak tıkaması yanlış bir politikadır.

Şu iki cümle birbiriyle çelişiyor. Flash'ı eskimiş bir teknoloji diye geri plana rahatlıkla atabiliyorsunuz (İnternetin % kaçı html 5? Flash eskidi de ne kadar eskidi?) bluetooth'u savunuyorsunuz. Yanlış anlamayın, flash ve bluetooth ile dosya transferini ben de istiyorum fakat cümlelerinizi kullanırken kendinizle çelişmişsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuko -- 15 Ocak 2011; 22:25:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Erchamion

quote:

Şu iki cümle birbiriyle çelişiyor. Flash'ı eskimiş bir teknoloji diye geri plana rahatlıkla atabiliyorsunuz (İnternetin % kaçı html 5? Flash eskidi de ne kadar eskidi?) bluetooth'u savunuyorsunuz. Yanlış anlamayın, flash ve bluetooth ile dosya transferini ben de istiyorum fakat cümlelerinizi kullanırken kendinizle çelişmişsiniz.

yazdıklarım çelişki gibi gözüksede kesinlikle bir çelişki yok. benim genel olarak gezdiğim siteler html5 tabanlı olduğu için flash olmaması benim için sorun olmuyor. ama yazımda benim için gereksiz bu yüzden flash olmamalı demedim. yazımda flash hala yaygın ve bir çok kullanıcı tarafından ihtiyaç duyulduğu için en azından seçilebilir olarak appstore da bulunabileciğini anlatmak istedim. aynı şey bluetooth içinde geçerli bluetooth eskiyen bir teknolojide olsa hala iphone kullanıcılarının çoğunluğunun eksikliğini hissettiği çok yaygın bir teknoloji. bu yüzden bluetooth ile dosya transferide olmalıdır.

görüldüğü gibi yazdıklarım arasında hiç bir çelişki yok ikisininde olması gerektiğini savunuyorum...

• @fndacil

Sana sonuna kadar katılıyorum. Ana ekran konusunda özellikle. Bende jailbreak yapmıyorum. Telefon gözümde değerini yitiriyor. Çirkin cydia programını bile görmek midemi kaldırıyor. Yazılımcı olduğum için genelde bende uygulamalara para ödeyerek alıyorum bazende yazılımcı olmanın avantajlarını kullanarak yazılımları kuruyorum hakettiğini düşündüğüm sık kullandığım bir uygulama varsa seve seve alıyorum.

Ama bir gerçek varki android çok çok başarılı geçen gün galaxy tab'ta da inceledim gerçekten beğendim. Ama bir ipad kadar olamaz. Ama bazı kolaylıklar varki keşke iphone'dada olsa diyorum.
  • Hak verebilirim arkadasa,Iphone 4 var bende aldigim gun jailbreak yaptim,hemde øyle faturali felan da almadim direk her yøne acik olani aldim.Ama jailbreaksiz bir iphone bana gøre inanilmaz sinirli,orjinali bozmam ben bøyle iyiyim diyen cok dostum var ve burda forum da arkadaslari da gørdum.Ilk baslarda evet suda olsa dedigim sikintilar olmustu ama inanirmisiniz suan yok yok.butun ihtiyaz var,istedigim gibi herseyi indirip deneyebiliyorum,Yani benim Herhangi Bir SINIRIM yok bu alette.tek sIkIldIgim konu Artik touch biraz sIkIci olmaya basladi.neyse bi htc kullanan biri olarak(eskiden) al diyebilecegim bi model yok,ancak htc desire hd yi bi dene bakalim,nolcaksa ;)
  • Haa unutmadan birde Nokia N8 yi bi dene bakalim symbian :D acaipp bi sistem :D bana en guzeli kamerasi geldi 12 mp. az mi yaa.elime daha dun gecti sadece kamerasi icin gecesim geldi.ama hayir dedim iphone da benim tv keyfim var :) N8 yi artik satarim.iphone devam simdilik ;9
  • Şu iOS4'te jb ile bile bluetooth yok hala sinir oldum ya, ne zaman çıkacak bu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: f85tr

yeni konu açmak istemedim.
    iphone ile ilgili iki sorum var

* link verebilirseniz Floola,iFunbox,İphone Browser programları gormek istiyorum...

*Jb nedir nasıl yapılır şuan hangi sürümlerde mevcut ? bununla ilgili bilgi alabilecegim bir link verirmisiniz. Forumda arama yaptım ama çok fazla yazı mevcut..

google a iphone browser yaın cıkan ilk site.

jb paralı uygulamarı parasız yüklemek demek.

4.2 nin jbsi var ama sadece mac lerde oluyor windows içinde var ama telefon kapanınca tekrar programa baglamak gerekıyor saglıklı değil pek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Centauri

quote:

Orijinalden alıntı: laconf

...

1- Oncelikle, hem Android e hem iOS e 10 demek sacma olmus, iOS 10 ise Android 5 tir.
    iOS in 10 unun 9 u jailbrekasiz gelen seylerdir, 1 i (o da tartismali) jalibreak ile gelir. 9 icerisinde stabilite, muthis hiz, 300.000 uygulama vardir. 1 in icinde ise sadece degisitilebilir skin ler ve hirsizlik vardir.
    Android ise 5 misli hizli islemci koyasaniz bile hep iOS ten yavas calisan, esasen iOS kotu ve ucuz bir kopyasi olarak dogan, sonra gelisen bir sistemdir. Tam onumde su anda Samsung Galaxy S telefon duruyor. Donanim cok iyi (Iphone kadar kaliteli olmasada cok plastikimsi olsa da, ekrani guzel en azindan), ama icine android koyduklari icin yazik olmus.( Galaxy s tabii ki almadim, Amerikadayim, cinli bir arkadas ulkesine giderken al kullan diye bana birakti AT & T ye kilitli oldugu icin kullanilamiyor yurt disinda)

2- 3- IPhone a jailbreak her zaman hizli bir sekilde cikar, cikmayan unlocktur. Ayrica Iphone a jailbreak yapmaya gerek yoktur. Ayrica, IPhone a update cikinca jailbreak cikmamasi sorunundan bahsediyorsunuz heralde, ancak Su an Android 2.3 cikti, ve nexus s sahipleri kullaniyor, ancak onlar disinda hickimse telefonlarinin android e update bile edemiyor... Buna ne demeli acaba?

4- iOS i savunanlar ( Tum teknoloji kaynaklari, tum bilim teknoloji suteleri, tum test siteleri) jailbrek i savunmuyorlar zaten, dolayisiyla jailbrek cikmazsa herhangi bir duruma dusmezler.

5- Teknolojik olarak en basarili cihaz, IPhone 4. Bu kadar kucuk ve ince bir pakette bu kadar iyi bir ekran, bu kadar iyi bir pil omru ve bu kadar mukemmel iscilik veren bi cihaz yok, ve gercek teknoloji o cihazi sunabilmek. flash usb bilmemne herkes koyar cihaza, ama IPhone 4 kalitesinde bir cihazi IPhone 4 boyutlarinda Iphone4 un pil omruyle sunmak icin daha yuksek teknoloji lazim. IPhone 4 un arkasina kisisel olarak HTC Evo yu koyarim, nexus s in HTC desire in nesi teknolojik olarak basarili anlamak cok zor, Samsung Vawe in nesi teknolojik olarak en basarili anlamak ise tamamen imkansiz.

6- iOS sadece Apple tarafindan gelisitirilen priority software dir , ve sadece Apple cihazlarinda calisan bir isletim sistemidir, Andorid ise tamamen aciktir, siz de yukleyip cihaziniza bedava koyabilir istediginizi degistirebilirsiniz. iOS teki uygulamalarin hepsi belli form faktorlerine, belli ekranlara ve belli donanimlara gore gelisitirildigi icin de cok daha hizli ve cok daha iyi calislirlar, allahin dandik angry birds u bile IOS te daha akici calisiyor, bunu ben bile aciklayamiyorum. Yine ayni sebeplerden, IOS teki sayfa gecis animasyonlari, dokunmatik hassasiyeti bile daha iyidir. Cogu kisi anlamaz, yahu IPhone 3 GS 600 mhz, Nexus S 1 ghz nasil oluyor da Iphone un ekrani daha akici der, gozlerine inanamaz, ama buradaki olay iOS tir. iOS in donanimla son derece entegre calismasidir iOS in bu kadar akici olma nedeni.

7- Buradaki 7 maddenin 6 sinda Android in iOS ten ustun oldugu gibi dogru olmayan bir seyi savunup sonra da marka bagimliligi yapmayalim derseniz, pek samimi gorunmezsiniz.
    Iyi markalari surekli tercih etmekte de bir sakinca yok, nefret etmekten iyidir. Ayrica Sony, BMW, Apple gibi markalari surekli tercih ederseniz asla hayal kirikligina ugramazsiniz. Ilaveten Sony nin BMW nin alternatifleri var aslinda, ancak Apple'in hala yok

1 - ios 10 ve androd 10 derken ikisi denk demek istemedim. ios'un 10'unun 8'i jailbreakle gelir, 2si işlketim sistemidir demek istedim. aynı şey android için de geçerli.. ios bugün için androidden üstündür. 2011 yılı içerisinde bu durum değişecek, eğer ios inanılmaz yeniliklerle gelmezse...

2 - android 2.3'ü istediğin android telefona kurabilirsin custom romlarla, eğer resmi olarak kurmak istiyorsan telefonun üreticisinin çıkartmasını beklemen gerekir. üretici'nin çıkartma garantisi yoktur ancak belirttiğiim gibi bu seni iostaki gibi sınırlamaz. şu an 2007'de çıkan g1 için gingerbread rom'u mevcuttur. peki iphone 2g'ye ios 4 yükleyebiliyor musun?

4 - hangi teknoloji kaynağı jailbreaki savunmuyor link verebilir misin acaba? çünkü benim bildiğim engadget, gizmodo, pclabs vb gibi önemli kaynaklar hep jailbreak'i savunan yazılar yazıyorlar. (korsanı teşvik ettikleri için değil, jailbreak olmadan ios platformunun ciddi eksiklikleri olduğu için)

5 - teknoloji dedim, kullanıcı deneyimi demedim öncelikle. kullanıcı deneyimi olarak iphone 4 daha üstün tabi ki. wave'in kullanıcı arayüzü iphone 4 kadar akıcı, şarj süresi neredeyse ikli katı. sunduğu özelleştirilebilirlik iphone'a her türlü çakar, sadece app'ler yok. desire hd ekran hariç her türlü teknik unsur olarak iphone 4'ten üstün, nexus s her türlü özellik olarak iphone 4'ten üstün, özellikle amoled ekranı ile - düşük çözünürlüğüne rağmen.

6 - bu maddede ben açık kaynak koduna laf söylememek gerektiğini yazmıştım. dediklerin doğru ancak benim söylediklerimle alakasız

7 - üstteki maddelerde android iphone'dan üstün gibi bir iddiam olmadı. sadece belli konulardaki yanlış anlaşılmalara ve saçma sapan yorumlara cevap verdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hakan.Turan

quote:

* link verebilirseniz Floola,iFunbox,İphone Browser programları gormek istiyorum...

*Jb nedir nasıl yapılır şuan hangi sürümlerde mevcut ? bununla ilgili bilgi alabilecegim bir link verirmisiniz. Forumda arama yaptım ama çok fazla yazı mevcut..

4.2 nin jbsi var ama sadece mac lerde oluyor windows içinde var ama telefon kapanınca tekrar programa baglamak gerekıyor saglıklı değil pek.

ufak bir yanlıslıgı duzeltmek gerek. jb sadece uygulamaları ücretsiz yuklemek demek degildir. hatta jb yapanların %90 ı telefonu kişiselleştirme amaçlı kullanıyor. jb ile iphone sistem dosyalarına mudahale edersiniz. istediginiz temayı kurabilirsiniz iphone da veya appstore da olmayan uygulamalar yukleyebilirsiniz. yani iphone unuzu apple dayatmasından kurtaran birseydir bu jb.ücretsiz uygulama yukleme kısmı yanındaki ufak artılardan ve jb nin yasal olmayan tek yanıdır

• herkes bir şeyi elde ettikten sonra kesin sıkılır zaten bunda ne var ki,iphone olmasıyla ne alakası var bunun bi türlü çözemedim. özellikleri güzel olsun hatta kusursuz olsun 3 yıl kullanmış olsam bende sıkılırdım niye herkes birbirinin üstüne gidiyor kii. iphonun yaptığını artık başka cihazlarda yapıyor,böyle stevein savunucuları gibi tavırlar bana çok komik geldi.
  • quote:

anladıgım kadarıyla JB yasal degil ve guveli olup olmadıgı da supheli... kişisel bilgilerimin fazlasıyla ifşa olmasını ve kredi kartı bilgilerimin hacker sitelerinde birkaç sente satışa sunulmasını istemem..

Ama gene de JB li bir iphone kurcalamak istiyorum sonucta restore edince JB ortadan kalkıyor galiba ? forumda oyle bişey gordum sanki..

Oncelikle jb yasaldir.Restire yapinca telefondan tananiyle silinir
  • quote:

Orijinalden alıntı: wardak

quote:

Orijinalden alıntı: Hakan.Turan

quote:

ufak bir yanlıslıgı duzeltmek gerek. jb sadece uygulamaları ücretsiz yuklemek demek degildir. hatta jb yapanların %90 ı telefonu kişiselleştirme amaçlı kullanıyor. jb ile iphone sistem dosyalarına mudahale edersiniz. istediginiz temayı kurabilirsiniz iphone da veya appstore da olmayan uygulamalar yukleyebilirsiniz. yani iphone unuzu apple dayatmasından kurtaran birseydir bu jb.ücretsiz uygulama yukleme kısmı yanındaki ufak artılardan ve jb nin yasal olmayan tek yanıdır

Bunu biliyorum zaten dostum yazma gereği duymamıstım ama eklediğin iyi oldu sağol yinede

• quote:

Orijinalden alıntı: Erchamion
    Sizler Amerika'da yaşıyorsunuz sanırım da ondan JB yasal diyorsunuz. Türkiye'nin, Amerika'nın aldığı her karara, çıkardığı her kanuna uymak gibi bir zorunluluğu mu var? Ki kabul etse bile onun bir süreci vardır, bu süreç de öyle birkaç ayda bitmez. JB Amerika kanunlarına göre yasal ancak yasal diye garanti dışında kalmasını etkilemez. Geçen kapak konusunda konuşuluyordu, arka kapağı sökmek garanti kapsamından çıkarır mı telefonu diye. Millet, telefonun içinde etiketler varsa garantiden çıkmaz diyordu. Ama telefonun kullanma kılavuzunda "Arka kapağı sökmek cihazınızı garanti kapsamı dışında bırakır." diye özellikle yazılmış. Şimdi kapağı çıkarmak yasal değil mi? Ya da insanlar "garanti kapsamından çıkmaz." dedi diye garantiyi bozmaz mı? Bal gibi de bozar. Bu Apple'ın kararıdır, başkasının olamaz.

.

• quote:

Orijinalden alıntı: nıghtguardian

quote:

anladıgım kadarıyla JB yasal degil ve guveli olup olmadıgı da supheli... kişisel bilgilerimin fazlasıyla ifşa olmasını ve kredi kartı bilgilerimin hacker sitelerinde birkaç sente satışa sunulmasını istemem..

Ama gene de JB li bir iphone kurcalamak istiyorum sonucta restore edince JB ortadan kalkıyor galiba ? forumda oyle bişey gordum sanki..

Oncelikle jb yasaldir.Restire yapinca telefondan tananiyle silinir

Yasalsa neden restore ediyorsunuz garantiye verirken? Saçma mesajlar yazmayın ya.
  • apple jailbreak konusunda dava açtı ve kaybetti bu nedenle yasallaşmış durumda
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmet386
    apple jailbreak konusunda dava açtı ve kaybetti bu nedenle yasallaşmış durumda

İki ustteki mesajımı okursan anlarsın neden böyle yazdığımı.
  • jb kullanan bir telefon yasal olmayan bir yazılım kullanıyor muameselesi gormez. jb tamamen yasaldır fakat ne zaman ki installous dan appstore da ücretli sunulan uygulamaların crack li olanlarını ücretlerini ödemeden indirirsiniz o zaman jb yi yasaların dısında kullanmış olursunuz. bu durumda kanunlara gore suç işlemiş olursunuz. ama yakalanma ihtimaliniz ne kadar var oda tartısılır... servise verirken restore ederek vermek en garanti yoldur. belki amerikada jb li halde verdigimizde cok fazla sorun cıkarmazlar ama ülkemizde servisler süründürmek üzerine kuruldugu için muhtemelen kabul etmezler. bizdede birisi dava acsa muhtemelen kazanacaktır ama kim ugrasacak bizde. (tabi installous dan korsan uygulama yuklenmemiş olmalı)
  • konu çok değişmiş.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.