< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
iPhone eSIM hakkında (21. sayfa)
-
-
Evet. Optimum Vodafone.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
İstanbulda bi çok yerim haberi bile yok hala.
Hat yokken cihazdan sıfırlandı sonrasında ilk kurulumda hücresel plan ekle dedi öyle mi ?
icloud ya da apple kimliği ile giriş yapıldı herhalde zaten diğer türlü ilerlenemiyor kurulum aşamalarında
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hücresel plan ekle çıkmayanlardan, bunu deneyebilen oldumu?quote:
Orijinalden alıntı: ffm64
Aklıma şey geldi, acaba hücresel plan ekle kısmına bir e-sim telefon numarası tanımlanmış bir telefonun (örneğin iphone 11 pro) yedeklemesini, aynı model iphone 11 pro ya yüklediğimizde acaba o kısım çıkabilirmi yedekten dolayı o kısma tanımlaması gereken bilgiler olduğu için? Onu da denemek lazım aslında ama bende aynı model 2. bir telefon yok.
Selam arkadaşlar;
Beni konuyu takip edenler az çok yakından takip ediyor. Turkcell, Türk Telekom'dan konu ile ilgili resmi ağızlardan bir cevap gelmediğini konudaki bir çok kullanıcı yazmış. Bundan müzdarip olduğunu gördüm. Konuyu ekimin başından beri takip edip, güncel gelişmeleri aktaran kişi olarak sizler için direk Turkcell'in CEO'suna ve Türk Telekom'un CEO'suna Linkedin'den paralı olarak 300 TL'lik Premium Linkedin hesabı ile Inmail yöntemi ile iletişime geçtim.
Gelen cevabı hem blogumda hem de burada sizlere aktaracağım.
https://ercanatay.medium.com/ekim-2020-son-durum-esim-t%C3%BCrkiyeye-ne-zaman-geliyor-c1be0dda73b8
Ortak sorularım şunlar:
- eSIM ne zaman canlı olarak kullanılabilir seviyede olacaktır?
- Akıllı saatlerde kullanım olanağı sunulacak mıdır?
- eSIM takvimi var mıdır? Ortalama bir takvim sunabiliyor musunuz?
Bakalım cevap gelecek mi? Merak ediyorum. Beni şaşırtabileceklerini düşünüyorum. Cevap gelirse gerçekten büyük bir süpriz olur.
-
Elinize sağlık, birde rakip vodafone un esim e geçtiğini türktelekom ve turkcell ceolarına açıkça hatırlatmakta fayda var. Onuda ekleyebilirseniz iyi olur belki hızlanırlar 😀.
Bazen alttan bilgi üste CEO’ya geç geliyor. Apple’ın bile haberi yoktu, belki turkcell türktelekom ceo’sununda haberi yok.
Birde Vodafone esim hattı alıp, cihazlarında halen hücresel plan ekle kısmı çıkmayan kişiler var, bende de hücresel plan ekle çıkmıyor. Apple operatör güncellemesi gerekiyor vodafone tarafından diyor, vodafone ise öyle birşey yok apple ile çözün diyor. Vodafone esim alıpta, hücresel plan ekle kısmı çıkmayanlara hücresel plan ekle kısmının çıkabilmesi için bir operatör güncellemesi telefonlarına gönderilecekmi? Apple ile bu sorunla ilgili iletişime geçilmiş mi? Bunuda vodafone’a sorabilirseniz çok iyi olur. Sonuçta esim satarken’ “şu şu cihazlarda çalışmasını garanti ediyoruz” diyorlar, işte o modele sahip bazı cihazlarda hücresel plan ekle çıkmıyor, nasıl garanti ediyorlar o zaman?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ffm64 -- 29 Ekim 2020; 23:7:47 >
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: CybokronSelam arkadaşlar;
Beni konuyu takip edenler az çok yakından takip ediyor. Turkcell, Türk Telekom'dan konu ile ilgili resmi ağızlardan bir cevap gelmediğini konudaki bir çok kullanıcı yazmış. Bundan müzdarip olduğunu gördüm. Konuyu ekimin başından beri takip edip, güncel gelişmeleri aktaran kişi olarak sizler için direk Turkcell'in CEO'suna ve Türk Telekom'un CEO'suna Linkedin'den paralı olarak 300 TL'lik Premium Linkedin hesabı ile Inmail yöntemi ile iletişime geçtim.
Gelen cevabı hem blogumda hem de burada sizlere aktaracağım.
https://ercanatay.medium.com/ekim-2020-son-durum-esim-t%C3%BCrkiyeye-ne-zaman-geliyor-c1be0dda73b8
Ortak sorularım şunlar:
- eSIM ne zaman canlı olarak kullanılabilir seviyede olacaktır?
- Akıllı saatlerde kullanım olanağı sunulacak mıdır?
- eSIM takvimi var mıdır? Ortalama bir takvim sunabiliyor musunuz?
Bakalım cevap gelecek mi? Merak ediyorum. Beni şaşırtabileceklerini düşünüyorum. Cevap gelirse gerçekten büyük bir süpriz olur.
Türk Telekom CEO’su geri dönüş yaptı. Beni şaşırttı. Üstelik bana mesajı 23.36 gibi bir vakitte attı. Teşekkür ettim. Hemen mesajı kendilerinin yönlendirmesi ile Ürün ve Servis Yönetimi Direktörü Fatih beye ilettim. Ondan cevap bekliyorum. Bakalım süreci hızlandırdık.
Ekran görüntüleri ile paylaştım. (İlgili özel alanlar sansürlendi.)
Turkcell CEO'su bakalım dönüş yapacak mı merak ediyorum. Sanırım oda beni dönerse; yönlendirecektir.
-
Bravo hocam çok önemli ve faydalı bir hareket. Bir haftadır Türk Telekom dan açıklama bekliyorum. Benim gibi bir çok arkadaş da vardır. Zaten sizin sayfa takibimdeydi. Merakla cevabı bekliyorum. Şimdi bazı ülkelerde bazı operatörler e-sim desteği vermiyor eğer ufukta yoksa boşuna beklemeyelim cayma bedelimizi ödeyip geçiş yapalım. :) umarım net bir tarih gelir beklediğiniz gibi. “Yakında” kelimesi çok göreceli olabiliyor :))
Türk Telekom beklemek demektir
Ben vodafone ile de kullanabilirim. Ama kullanamıyorum. Nedeni de 100% apple. Ama çözüm sağlanmıyor, apple e-sim destekli cihazda hücresel menüsü kısıtlanmış.
linkedin hesabınız madem premium, apple türkiye yöneticisine de sorabilirseniz minnettar olurum.
- Türkiye için üretilmiş e-sim destekleyen telefon satışlarında bir parti cihaz ile herhangi bir sim işe hücresel menüsünde ‘hücresel plan ekle’ seçeneği var iken; bir parti cihazda bu menü sınırlandırılmış. Neden?
- Kullanıcıların bu sorunu nasıl ve ne zaman çözülecek?
İos 14.2 güncellemesini bekliyorum onla gelir die bi umudum var hücresel plan ekle. Eğer onlada çıkmaz ise nasıl bi yol izlenir bilemiyorum telefon elimde patladı die düşünücem. Bunu bize yaşattıklarıniçin kime kızacağımı şaşırdım. Teli almadan apple müşteri hizmeti aradım yazılım gelicek dediler bu maduriyeti şimdi çözmüyorlar. Ozm telleri değişsinler problem bizle ilgili değil.
Selam arkadaşlar;
Güncel gelişmelere devam. Forum'daki ilgili konudaki "serkans." adlı kullanıcının da isteği üzerine bu Apple eSIM sorununu en üst perdeye taşıdık. Apple Türkiye Direktörü Resan Yuner hanıma doğrudan Linkedin'den ücretli Inmail ile iletişime geçtim. Sorunu doğrudan aktardım.
Gelen cevabı size ileteceğim. (cevap gelirse tabi)
1. Türkiye'de satılan eSIM'li iPhone modellerinin bir kısmında eSIM Hücresel Plan ekle aktif iken bir kısmında eSIM Hücresel Plan Ekle pasif. Bunun kalıcı çözümü var mıdır? Bunu Apple Mühendislik ekibine iletebilir misiniz? Bu sorun ile ilgili takvim verebilir misiniz?
2. Apple Watch akıllı saatlerinde Türkiye'de şu an itibari ile aktif olan eSIM kullanabilecek miyiz veya Apple Watch eSIM'li olan modeller satışa çıkacak mıdır? Takvim verebilir misiniz?
-
Ben Vodafone e sim iphone SE modelinde sorunsuz kullanıyorum. Hücresel Plan Ekleme menüsü çıkmaması bence Vodafone ile alakalı olamaz tamamen iphone’un çözmesi lazım. Ben de 14.2 yazılımı ile çözüleceğini tahmin ediyorum. Çözemezlerse iphone telefonları değiştirip bu işi çözmesi gerekiyor. Ben çift sim yok diye mecbur android kullanıyordum şimdi var diye iphone’a geçiş yaptım.
Elinize sağlık
Uğraşlarınız için teşekkür ederiz.ama sonuç tekrar sıfırlayın diyor yanlış anlamadım değilmi.
Yok o önceki herkesin bildiği bilgi zaten, şimdi apple ceo’suna sormuş bakalım, ne dicekler. Sıfırlamakla çözülmüyor, 50 defa sıfırladık, başka bir şey yapmaları lazım.
Teşekkür ederim:) bakalım cevap ne olucak.
Bende esim vodafone’dan aldım sorunsuz kullanıyorum. Telefonum iphone Xs tr cihazı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seckinkk -- 30 Ekim 2020; 13:21:2 >
Bende Apple ile görüştüm. Topu kesinlikle operatöre atıyorlar...
Herkes kendi başından savıyor işi. Apple’da diğer şirketlere benzemiş.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X