Şimdi Ara

iPhone için USB Flash Bellek Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
3
Favori
5.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Elimdeki bilgisayarın anakartı bozuldu ve cihaz mefta oldu. Kullanmakta olduğum iPhone 6s'yi pil değişimi için vereceğim. Dolayısıyla içindeki veriler gideceği için yedeklemem gerekiyor. Uygulama verileri, rehber, notlar, mesajlar bulutta duracak lâkin fotoğraf ve videolara bulut sökmüyor. 26 GB boyutunda veri mevcut. Bu bıyuttaki bir veriyi zaten buluta yüklemek bile başlı başına işkence. O yüzden flash bellek almak en kolay çözüm gibi görünüyor. Kullanan arkadaşlar varsa tavsiyelerini bekliyorum. Kendimce birkaç marka belirledim. Sizler deneyimlerinizi ve kullandığınız markayı belirtirseniz daha faydalı olacağını düşünüyorum.

SanDisk iXpand Mini 64GB iPhone USB Bellek SDIX40N-064G-GN6NN (220₺)

iDragon 32GB iPhone iPad Usb Flash Metal Bellek (170₺)
    www.hepsiburada.com
    iDragon 32GB iPhone iPad Usb Flash Metal Bellek Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/idragon-32gb-iphone-ipad-usb-flash-metal-bellek-p-HBV000006BHA6?magaza=GRZ+AVM

Flash Drive Class10 İOS/Mac/Android/Windows 32 GB USB Bellek (190₺)
    www.hepsiburada.com
    Flash Drive Class10 İOS/Mac/Android/Windows 32 GB USB Bellek Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/flash-drive-class10-iosmacandroidwindows-32-gb-usb-bellek-p-HBV000000HUWI?magaza=Apstore

Baseus Red Obsidian 32GB Micro USB Bellek Apple Lightning 2in1 - Kırmızı ACZ1-B19 (230₺)

Sandisk'in daha önceden hafıza kartlarını kullandığım için ve marka bilinirliğinden dolayı bir adım önde lâkin iPhone için flash bellek kalitesi nasıldır bilmiyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Ben sandisk ixpand 128 gb olanını kullanıyorum ve çok memnunum. Tavsiye ederim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • freedom77 F kullanıcısına yanıt
    Yanıt için teşekkürler. Kullanım kolaylığı nasıl peki? Mesela doğrudan tak-transfer et şeklinde mi yoksa yardımcı bir uygulama kurmamız gerekiyor mu? Eğer uygulama kurulacaksa Türkçe dil desteği mevcut mu? Aklımda 64'lük versiyon var.

• Takip. 16 gb bana dert oluyor zamanında aldık tak kullan kadar kullanışlıysa ben de alabilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kusura bakmayın az biraz geyik muhabbeti olacak ama;yahu bu aletler ne kadar çirkin böyle? İnanılmaz çirkin görünüyorlar... iCloud'un gözünü seveyim. Büyük kolaylık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

Yanıt için teşekkürler. Kullanım kolaylığı nasıl peki? Mesela doğrudan tak-transfer et şeklinde mi yoksa yardımcı bir uygulama kurmamız gerekiyor mu? Eğer uygulama kurulacaksa Türkçe dil desteği mevcut mu? Aklımda 64'lük versiyon var.
    iXpand felaket yavaş. 25gb veriyi kağnı hızında atar. Ben tavsiye etmiyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ctrl-alt-delete kullanıcısına yanıt
    Kullanıcı yorumlarına baktım. Kimisi çok hızlı kimisi çok yavaş diyor. Tavsiye edebileceğin bir ürün var mı?

Kullanımı çok pratik ama uygulama kurmanız gerekiyor. Uygulamanın türkçe dil desteği olduğu gibi media için de ayrıca ücretsiz bir uygulaması var. Cihazı takınca uygulama otomatik olarak açılıyor ve eğer ayarlıysa sormadan hemen yedek almaya başlıyor. (media playeri çok ama çok başarılı) ben genelde içine film/dizi atıp izlemek için kullanıyorum. Aynı zamanda DJI gimble ile çektiğim videoların da telefonda yer kaplamaması için burada tutuyorum.

Ürünü kullandınız mı bilmiyorum ama felaket yavaş değil, hatta yavaş değil.

Benim kullandığım ürün bu

SanDisk iXpand 128GB Usb Bellek SDIX30C-128G-GN6NE

www.hepsiburada.com
    SanDisk iXpand 128GB Usb Bellek SDIX30C-128G-GN6NE Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/sandisk-ixpand-128gb-usb-bellek-sdix30c-128g-gn6ne-p-BD805335?magaza=Hepsiburada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freedom77 -- 1 Kasım 2018; 20:22:51 >

• freedom77 F kullanıcısına yanıt
    Evet 6s’te kullandım ürünü. Şu an X kullanıyorum. X’da denemedim ama 6s’teyken evet felaket yavaştı.

Ben de X’de kullanıyorum ve performansı benim beklentimi karşılıyor. Ama kullandığımız ürünler aynı olmayabilir. Bu arada sizdeki bellek iphone8 serisi ile birlikte gelen telefonları desteklemiyor muhtemelen.

Kontrol edin derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: freedom77

Ben de X’de kullanıyorum ve performansı benim beklentimi karşılıyor. Ama kullandığımız ürünler aynı olmayabilir. Bu arada sizdeki bellek iphone8 serisi ile birlikte gelen telefonları desteklemiyor muhtemelen.

Kontrol edin derim.
    Ben X'da denemedim hocam. 6s'teyken kullandım. O zaman yavaştı. Şimdi ne durumdadır bilmiyorum. Belki uygulama güncellemesi ya da başka bir yeni özellik ile düzelmiş olabilir. Benim deneyimim çok yavaş olduğu yönündeydi. 25-26gb veri atmayla uğraşılmaz. Ayrıca çok şarj yiyordu. Memnun olmadığım için sadece arkadaşa aktarmak istedim.
  • Ben de 6s kullanyorum ama 64'lük ürünü alacağım sanırım. Çünkü başka çarem yok. Anlamadığım nokta ise ürün USB 3.0 arayüzünü destekliyor. Yani yüksek hızda transfer imkânı veriyor. Bir de telefonun depolama birimi NVMe teknolojisine sahip. Yani günümüz SSD'lerde kullanılan teknoloji. Nasıl yavaş oluyor anlamıyorum. Acaba sürümle alakalı olabilir mi diye düşünüyorum da düşük bir ihtimal. Buluta yüklemeye kalksam yine aynı şey belki de daha yavaş olacak.

• quote:

Ben de 6s kullanyorum ama 64'lük ürünü alacağım sanırım. Çünkü başka çarem yok. Anlamadığım nokta ise ürün USB 3.0 arayüzünü destekliyor. Yani yüksek hızda transfer imkânı veriyor. Bir de telefonun depolama birimi NVMe teknolojisine sahip. Yani günümüz SSD'lerde kullanılan teknoloji. Nasıl yavaş oluyor anlamıyorum. Acaba sürümle alakalı olabilir mi diye düşünüyorum da düşük bir ihtimal. Buluta yüklemeye kalksam yine aynı şey belki de daha yavaş olacak.
    Neden yavaş olduğu konusunda bi fikrim yok hocam. Ama küçük bir araştırma yaparsanız neredeyse bütün dünyadan yavaş diye şikayet alıyor.

• 4000 küsür görüntü vardı. En az 300'ü videodur. Gereksiz ne kadar şey varsa sildim. Şu an galeri 3,9 GB'a kadar düştü. Sanırım bu boyut sorun olmaz. 32'lik de yeter herhalde bunun için. 64'lüğe aklım gitmiyor değil. Sonuçta 50-60 lira farkla iki kat fazla hafıza var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 2 Kasım 2018; 11:11:25 >
  • Bende sandiskin kablosuz aktarım yapan cihazı var. Aşırı hızlı değil ma iş görüyor. Kablosuz olduğu için cihazın şarjını etkilemiyor, şarj soketini meşgul etmiyor. Ayrıca kırılma gibi riski yok. Takılan cihazlarda eliniz çarparsa hasar görebilir. Birde aynı anda 3 cihaz bağlanabiliyor, kablosuz internet için aktarımda sağlıyor wifide kullanımı var haliyle.
    Hiç bir sorun yaşamazsınız merak etmeyin. Ayrıca kablosuz olandan oldukça hızlı bu cihaz. Alabiliyorsanız 64gb versiyonunun alın.

• En sonunda karar verip aldım. Bana gayet hızlı geldi. Deneme için çektiğim iki videoyu telefondan telefondan sürücüye daha sonra tekrar sürücüden telefona kopyaladım. Sürücüden telefona kopyalama süresi telefondan sürücüye kopyalama süresinin yaklaşık yarısı kadar. Yani iki kat daha hızlı.

400 MB büyüklüğündeki VGA video telefondan sürücüye 30 saniye içinde kopyalandı. Aynı video sürücüden telefona 13 saniyede kopyalandı.

1 GB boyutundaki 4K videonun telefondan sürücüye kopyalanması 74 saniye sürdü. Aynı video sürücüden telefona 31 saniyede kopyalandı. Yukarıda da belirttiğim gibi yarı yarıya fark var. Bunun sebebi muhtemelen telefondaki NVMe hafıza biriminden dolayı. Sürücünün hafıza birimi telefonun hafıza birimine göre daha yavaş. Yavaş dediysem yanlış anlaşılmasın gayet hızlı olduğunu söylemeliyim.

Bu testi gerçekleştirdiğim telefon iPhone 6s. Bunu da dipnot olarak geçelim.

• quote:

En sonunda karar verip aldım. Bana gayet hızlı geldi. Deneme için çektiğim iki videoyu telefondan telefondan sürücüye daha sonra tekrar sürücüden telefona kopyaladım. Sürücüden telefona kopyalama süresi telefondan sürücüye kopyalama süresinin yaklaşık yarısı kadar. Yani iki kat daha hızlı.

400 MB büyüklüğündeki VGA video telefondan sürücüye 30 saniye içinde kopyalandı. Aynı video sürücüden telefona 13 saniyede kopyalandı.

1 GB boyutundaki 4K videonun telefondan sürücüye kopyalanması 74 saniye sürdü. Aynı video sürücüden telefona 31 saniyede kopyalandı. Yukarıda da belirttiğim gibi yarı yarıya fark var. Bunun sebebi muhtemelen telefondaki NVMe hafıza biriminden dolayı. Sürücünün hafıza birimi telefonun hafıza birimine göre daha yavaş. Yavaş dediysem yanlış anlaşılmasın gayet hızlı olduğunu söylemeliyim.

Güzel günlerde kullanın hocam.

• quote:

En sonunda karar verip aldım. Bana gayet hızlı geldi. Deneme için çektiğim iki videoyu telefondan telefondan sürücüye daha sonra tekrar sürücüden telefona kopyaladım. Sürücüden telefona kopyalama süresi telefondan sürücüye kopyalama süresinin yaklaşık yarısı kadar. Yani iki kat daha hızlı.

Endişelerinizin yersiz ve sonucun pozitif olmasına sevindim. Ben ve çevremdeki arkadaşlarım cihazı her türlü şartta sorunsuz kullanıyoruz. İyi günlerde kullanın :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.