selamlar 1 yıldır sorunsuz kullandığım abd den gelme iphone 4 , yazılım güncelleyince kilitlendi sanırım.
önce ülke seç diyor, seçtikten sonra wifi katıl ve itunes a git diyor. ancak bir türlü olmuyor. birde bir hata verdi, sanırım bu simi tanıyamıyor diyor. ne yapmak lazım? telefoncular formatı kaça atıyorlar.avcılar-beylikdüzü ve bahçeşehirde önerebileceğiniz bir yer varmı?
Verdiği hatayı tam olarak yazarsanız yardımcı olmaya çalışalım. İlk aklıma gelen Sim Kilitli telefonunuzun olduğu
quote:
Orijinalden alıntı: baris2357
selamlar 1 yıldır sorunsuz kullandığım abd den gelme iphone 4 , yazılım güncelleyince kilitlendi sanırım.
önce ülke seç diyor, seçtikten sonra wifi katıl ve itunes a git diyor. ancak bir türlü olmuyor. birde bir hata verdi, sanırım bu simi tanıyamıyor diyor. ne yapmak lazım? telefoncular formatı kaça atıyorlar.avcılar-beylikdüzü ve bahçeşehirde önerebileceğiniz bir yer varmı?
Abd'den geldiyse büyük ihtimal At&t cihazıdır şanslısın çünkü 2 dolar gibi bir ücrete sim kilidi kaldırabilirsin.
sim kilitli yazıyor.kilidi açıyorum, ülke seçtiriyor.sonrakine basıyorum.orada wifi ağları çıkıyor bağlan diyorum .çıkan yazı şu
this iPhone is not currently setup to work with carrier you are attempting to use. please insert another sim card from a supported carrier or request that this iPhone be unlocked.
ekranda aynen böyle yazıyor.sizce ne yapmalıyım. 2 dolara nasıl halledebilirim.tam anlıyamadım. teşekkürler
merhaba arkadaşlar konuyu acan arkadaş ın aynı problemi bende var iphone 3 yada 3gs dir bilemiyorum satın aldım belçikada kalıyorum. tlfonu güncelleyeyim dedim pc ye taktım güncellensin mi dedi evet dedim tlfonum şuan sim kartını kabul etmiyor this iPhone is not currently setup to work with carrier you are attempting to use. please insert another sim card from a supported carrier or request that this iPhone be unlocked. bu yazı cıkıyor yardım ederseniz sevinirim şimdiden tşkler...
quote:
Orijinalden alıntı: MetalmaN3500
merhaba arkadaşlar konuyu acan arkadaş ın aynı problemi bende var iphone 3 yada 3gs dir bilemiyorum satın aldım belçikada kalıyorum. tlfonu güncelleyeyim dedim pc ye taktım güncellensin mi dedi evet dedim tlfonum şuan sim kartını kabul etmiyor this iPhone is not currently setup to work with carrier you are attempting to use. please insert another sim card from a supported carrier or request that this iPhone be unlocked. bu yazı cıkıyor yardım ederseniz sevinirim şimdiden tşkler...
Peki cihazin kilitli oldugu operator nedir? AT&T ise arkadasin verdigi linkten $2'a actirabilirsin ayni zamanda cihaz iPhone 3G veya 3GS ise yazilimsal olarak bu sorunu yine asabilirsin ama bu biraz zahmetli (Baseband dusurup ultrasn0w ile unlock islemi)...
quote:
sim kilitli yazıyor.kilidi açıyorum, ülke seçtiriyor.sonrakine basıyorum.orada wifi ağları çıkıyor bağlan diyorum .çıkan yazı şu
this iPhone is not currently setup to work with carrier you are attempting to use. please insert another sim card from a supported carrier or request that this iPhone be unlocked.
ekranda aynen böyle yazıyor.sizce ne yapmalıyım. 2 dolara nasıl halledebilirim.tam anlıyamadım. teşekkürler
Öncelikle işin kolay, için rahat olsun. Türkiyede 10-20 liraya, ebayde 2-3$'a AT&T kilitli iphoneların kilidi açılıyor.
Sim kilit derken SIM kart pini veya tus kilidi degil operator kilidinden bahsediliyor. Sanirim burayi yanlis anladin.
Anlayacagin cihazin kilitli ve sadece AT&T SIM kartini kullanabilirsin dolayisiyla arkadasin dedigi gibi $2 odeyip actirman gerekiyor. Telefonculara felan goturme onlar sacma sapan fiyat bicip bu ve bu gibi $2'lik sitelerden actirirlar. Bu arada format olayi felan hikaye bu cihaz icin bu kilit sorununu bahsettigimiz yontem harici donanimsal/yazilimsal asamazsin. Actirmak icin verilen likte gozat guvenmiyorsan Paypal'la odeme yapabilirsin.
biraz önce ödemeyi yaptım.6 saat seçtim süreyi.
6 saat sonra telefon kendiliğinden açılacakmı.prosedür nedir.
teşekkürler
quote:
telefonu aldığında içinden çıkan sim kartın duruyorsa onu tak telefonun açılır
quote:
teşekkürler
O degil de simdi baktim zam gelmis
Hayir cihaz kendiliginden acilacak degil, iTunes'a baglayip tekrar restore yap ve kurulum yaptiginda cihazin unlock oldugu hakkinda ileti alirsin (tabi acilmissa).
quote:
Orijinalden alıntı: TR Ramon
quote:
teşekkürler
O degil de simdi baktim zam gelmis
Hayir cihaz kendiliginden acilacak degil, iTunes'a baglayip tekrar restore yap ve kurulum yaptiginda cihazin unlock oldugu hakkinda ileti alirsin (tabi acilmissa).
Tekrar restore'a gerek yok pin kodu olmayan bir sim tak zaten cihaz aktivasyon ekranında olduğu için direkt kilidi açar tek şart cihaz iTunes'e bağlı olsun zaten tebrikler cihazınız unlock oldu diye mesaj gelir.
Not : Eğer mesaj gelmezse kabloyu çıkart tak simlock açılır.
6 saati geçti parayı yatıralı. telefonu itunesa bağladım.telefonun simini açtım.itunes iphone u gordu ancak açtığı sayfa bomboş.sağ üstte küçük kilit işareti ortada elma işareti ve altında boş bir kutucuk var.
quote:
quote:
Peki cihazin kilitli oldugu operator nedir? AT&T ise arkadasin verdigi linkten $2'a actirabilirsin ayni zamanda cihaz iPhone 3G veya 3GS ise yazilimsal olarak bu sorunu yine asabilirsin ama bu biraz zahmetli (Baseband dusurup ultrasn0w ile unlock islemi)...
Aldığım adam ayyıldız kullanıyormuş bende BASE kullanıyorum. sen zahmetli olanını söyle hem uğraşıp çözeyim şu meredi hevesli hevesli aldım şimdi pişman oldum gibi yönlendirebileceğin bi link yada tavsiyen olursa sevinirim tlfon öle boş boş karşımda duruyor :(
quote:
quote:
quote:
Aldığım adam ayyıldız kullanıyormuş bende BASE kullanıyorum. sen zahmetli olanını söyle hem uğraşıp çözeyim şu meredi hevesli hevesli aldım şimdi pişman oldum gibi yönlendirebileceğin bi link yada tavsiyen olursa sevinirim tlfon öle boş boş karşımda duruyor :(
Hocam konusu var mi bilemeyecegim ama tek yapman gereken once cihazina iPad Basebandi kurup daha sonra 05.13.04'e dusureceksin. Direk 05.13.04 yapamazsin dolayisiyla once iPad Baseband. Tabi bu islem icin onceden kaydedilmis SHSH lazim ki serverde sorgulatabilirsin.
Gerekenler: iTunes, redsn0w, iFaith.
Islem
1-Cihazini PC'ye bagla ve iFaith programini acip "Show SHSH"i tikla, kaydedilmis SHSH'lerin varsa bunlari PC'ne kaydet. 2- Bulunan herhangi bir SHSH icin ayrica cihazina ait IPSW dosyasini indir mesela SHSH 4.2.1'e aitse bu IPSW'i indir. 3-Cihazini DFU moda alipredsn0w ile Jailbreak yapacaksin ancak yaparken "iPad Baseband" kutucugunu isaretle. 4- Islem bittikten sonra cihazina 06.15 BB kurulmus olacak. Simdi ayni uygulamayi tekrar ac ve bu sefer Extras'tan Restore bolumude indirdigin IPSW ve daha sonra bu IPSW icin SHSH dosyasini programa goster. Bu sefer de "Downgrade Baseband" kutucugunu isaretle. 5- Boylece Baseband 05.13.04 olacak ki bu ultrasn0w destekli. Daha sonra Cydia'dan ultrasn0w'u kur ve cihazini kapatip ac.
En fazla 30dk surer ama yukarida yazilanlardan hicbir sey cikaramiyorsan o zaman TeamViewer ile baglanip bakabilirim...
Bol sans.
sayenizde sorun halloldu.telefon açıldı.yardımlarınız için hepinize teşekkür ederim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme