Şimdi Ara

iPhone'ların pil tüketimi aşırı şekilde arttı: iOS 14.2 suçlanıyor (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
0
Favori
5.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yahu 11 serisi çıktıktan beri, yani tam 1 seneyi aşık bir süredir, 14 aydır güncel cihazlarda günde 2-3 kez şarja takma diye bir sorun yok. Hala bu konuyla ilgili 10 senelik telefonlardan aldıkları verilerle iphone'u b*klayanlar var, inanılmaz. iPhone 11 günlük yoğun kullanımla 1.5 gün gidiyordu hatta 2 günü bile görüyordum. İos 14'le oluşan pil sorunu ise bu sürenin düşmesi. 11 serisi yine rahat rahat günü çıkartıyor bana, gece çoğunlukla %20-35 şarjım kalmış olarak şarja takıyorum ve sabah 7'de kalkınca şarjdan çekiyorum. Dün gece 23.30 gibi şarjdan çektiğim ve gün içerisinde 2 saatten fazla açık alanda yani neredeyse tam parlaklık facetime kullandığım halde şu anda daha %19 şarjda. Ve bu cihaz 12 aylık bir cihaz.

• Benim anlamadigim biz bu telefonlara dunya kadar para bayiliyoruz, su lanet batarya konusunu bir turlu cozemediler. Biktik abicim sarja takmaktan. Yemin ederim telefondan sogudum.

Iphone 5s = 3.5 sene

Iphone 7 (su anki telefonum) = 3.5 sene oldu hala kullaniyorum ama batarya sagligi %70 de. Elime alir almaz direk %5-10 dusuyo. Son guncellemeden sonra acayip hantallasti. 6 ay, bilemedin 1 sene daha sansliysam kullanirim, sonra cop.

Bir daha iphone alirsam ne olayim. 500-600 euro zaten hayatta vermem bir sonraki telefonuma.

• quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

iPhone kadar verimli olmasa da donanım olarak emsali bir iPhone'dan hayli hayli üstün bir Android asla takılma yapmaz.

Kendim orta segment bir A70 telefon kullanıyorum. 6GB RAM128 GB hafızası var. Verimsiz mi? Dibine kadar verimsiz. Hiç bir uygulama açık değilken dahi 3GB RAM kullanıyor. Arka planda bir kaç uygulama açık oldu mu direkt 4 GB'a dayanıyor (Şu anda telefonum 3.9 gösteriyor arkada açık olanlarla birlikte). Eh 4 GB RAM'li bir Android telefon alırsanız elbette ki RAM dolduğu için telefon kasılmaya ve gecikmelere başlayacak. Oysa ben oynadığım oyunu durdurup kapatmadan arka plana atıp, bir saat başka uygulamalar v.b kullandıktan sonra oyuna kaldığım yerden devam edebiliyorum. Hiç bir gecikme de olmuyor. Ya da döneminin üst düzey telefonlarından olan LG G4'te yaşadığım gecikmeler şu anki telefonumda olmuyor.

Pil ömrüne gelince; yanılmıyorsam 4500 mAh bir bataryası var. Oyun da oynuyorum, saatlerce instada da takılıyorum, müzik de dinliyorum. Kısaca telefon elimden düşmüyor ve gün sonunda nadiren %40'ın altına inmiş oluyor. Telefonu alalı 1,5 sene oldu hala bataryadan memnunum. Tabii bataryayı %40'ın altına pek düşürmemem ve hızlı şarj ile şarj etmemem de bunda bir etken olabilir.

Şu anki telefonumu aldığım dönemde emsal bütçe ile iPhone 7 alınabiliyordu. Dümdüz 7. Teknik olarak ondan çok daha üstün bir telefonum oldu.

Ayrıca Apple'ın pil konusunda daha iyi olmasını, en azından bu verimlilikte bir cihaza 3000 mAh ve üstü pil koymasını beklerdim. Evet belki biraz ağırlık handikapı olurdu ama en azından "Premium" bir telefonun şarjı da bu verimlilikle ilk zamanlarda 2-3 gün gider, sonraları da 1 günü rahat çıkarırdı.

Alıntıları Göster

iPhone’u stabilitesi ve kullanım kolaylığından dolayı tercih ediyorum. Uzun kullanımda çoğu telefon gibi iPhone’lar da pil konusunda geri kalıyorlar.

Fakat iPhone 8’den 12 Pro’ya geçince bu işin nispeten çözüldüğünü anladım. Telefonu alalı 1 hafta oldu ve bir önceki gün sarjdan çektiğim saat ile bir sonraki gün sarjdan çektiğim saat dakikasına kadar aynı ve ben %30 civarlarında sarja takıyorum cihazı. Açıkçası kamera performansı da çok iyi. 12 Pro modelinde de 6 GB RAM var ve bu cihaz uzun yıllar kullanılır gibi geliyor bana. Piller kullandıkça tükenen yapıdalar o yüzden 1.5 yılda 1 değiştirmesi gerekiyor maalesef bu tüm cihazlar için geçerli. Fakat Apple 12 serisi ile gerek işlemci gerek de RAM kapasitesi sayesinde pil işini çözmüş gibi gözüküyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: pyp

Benim anlamadigim biz bu telefonlara dunya kadar para bayiliyoruz, su lanet batarya konusunu bir turlu cozemediler. Biktik abicim sarja takmaktan. Yemin ederim telefondan sogudum.

Iphone 5s = 3.5 sene

Iphone 7 (su anki telefonum) = 3.5 sene oldu hala kullaniyorum ama batarya sagligi %70 de. Elime alir almaz direk %5-10 dusuyo. Son guncellemeden sonra acayip hantallasti. 6 ay, bilemedin 1 sene daha sansliysam kullanirim, sonra cop.

Bir daha iphone alirsam ne olayim. 500-600 euro zaten hayatta vermem bir sonraki telefonuma.

Kardeşim pili yenilesene bunun iphone ile alakası yok, lion pillerin ömürleri vardır ve seninkisinin de bitmiş bu kadar basit

• quote:

Orijinalden alıntı: pyp

Benim anlamadigim biz bu telefonlara dunya kadar para bayiliyoruz, su lanet batarya konusunu bir turlu cozemediler. Biktik abicim sarja takmaktan. Yemin ederim telefondan sogudum.

Iphone 5s = 3.5 sene

3.5 sene hangi telefonu kullanırsanız kullanın bataryası ölür. Gidip yeni 0 model telefon alıp o eski telefonunuzla kıyaslayıp bunun bataryası mükemmel diyemezsiniz mesela. Hatta kullanmayı bırakın, bataryaların üretim tarihinden sonra belli bir ömrü vardır. Hiç kullanılmamış 3 sene kutusunda beklemiş bir telefon olsun onun da bataryasında ilk çıktığı haline göre gözle görülür fark olacak. Yazılımsal sorunlar bir yana, batarya probleminiz için bataryanızı yenilemenizi tavsiye ederim.

• pyp P kullanıcısına yanıt
    Kardesm androıd kullansan da aynı 4yıllık android tel kullandım %20den sonrası 15dk anca dayanıyor su gibi içiyor normal yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: straptezlo

iPhone 12 Pro aldım sarjı tam 1 gün gidiyor belki daha fazla.

Zaten paran yoksa iPhone alma, pilin ömrü bitiyor yeni pil almıyorsunuz sonra iPhone bıdı bıdı.

Takıla takıla kullanırsın artık instagrama story atma ama çok kötü gözüküyor

Alıntıları Göster

Paramın olup olmadığı seni bağlamaz. Bu ülke koşullarında iphone a o paraları ben vermem. Ona vereceğim paraya 2-3 androidli telefon eskitirim, daha da iyi performans alırım.

iphone pilini orijinali ile değiştirsen de en fazla 1 yıl gidiyor.

Takılı takıla mı kullanıyorum ahahahahah

Senin yapamadığın birçok şeyi ben basitçe yapıyorum. Sen ne yapıyorsun mesela telefonla. Quantum fizik hesaplamaları falan mı acaba? Yapabileceğin en üst şey instagram ve twitter a girmek. Ben telefonla neler yaptığıma bakıp iphone un sıfırına o kadar para vermenin saçma olduğunu düşünüp xiaomi aldım. iphone da yapamadıklarımın fazlasını da yapıyor hem de hiç takılmadan. Siz sanırım ya hayatınızda hiç android kullanmadınız ya da 10 yıl önceki android ile kıyaslıyorsunuz.

Size prizle başarılar diliyorum, benden daha az şeyi telefonunda yapabilen ama 4 kat fazla para veren insan.

• Ben her telefonu çıktığı seneki güncellemesi ile kullanma taraftarıyım. İphone 11 kullanıyorum. 13.7 ile yani iOS 13’e ait son güncelleme ile kullanıyorum. Memnunum. Şimdilik üst sürüme geçmeyi düşünmüyorum.

• Dark Territory kullanıcısına yanıt
    o kadar mantıklı bir hareket ki keşke bende yapsaydım :(
  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt
    sığ bir genelleme. Ben teknoloji işiyle uğraşıyorum iphone kullanım tercihidir ki ios androidden daha verimlidir 4500₺ sıfır SE'ler var kalkıp 4000₺ A70'e vereceğime ona veririm ayrıca BMW bir lüks değil ihtiyaçtır. Tıpkı ekmek gibi 75 krş ekmekte var 10₺ye de sana kalmış.
  • Samsung M31 kullanıyorum. Batarya 6000 MAH 2-3 gün rahat gidiyor. M51 yeni versiyonda 7000 Mah batarya var zaten.

Samsung, Apple'ı taklit ediyor sürekli. İnşallah bu konu da taklit etmez yoksa GG.

• Samsung kullanıyorum, yok xomi kullanıyorumcular 2 sene sonra telefonu satmaya kalkınca ağlıyorlar. :) Adam 5 yıl kullanmış 6s'i harıl harıl şimdi sarj yetmiyor diyor, yenisini alacak gücün yok ise git bataryanı değiştir kardeşim, kullanmaya devam et. Ayrıca batarya'yı doğru kullanmanın bir adabı var, sarjda iken telle oynarsan sarj bitmeden takıp dolmadan alırsan batarya daha çabuk biter. Adam 7000 mah samsung kullanıyorum yazmış e kardeşim apple sana sattığı telefounun bataryasının kaç mah olduğunuda söylüyor git sadece bataryası daha uzun gidiyor diye samsung al o zaman apple zorla telefon satmıyor. :) İphone 11 var mis gibi kullanıyorum full grafikler açık ekran parlaklığı full 2.30 saat oyun kasıyorum üstüne 3 saat sosyal medya bakınıyorum 6 saat ekran süresi alıyorum.

• Apple cihazlarınıza mümkün olduğunca ana sürüm güncellemesi yapmayın. XS cihazımı ilk aldığımda kendi yazılımı olan 12.x'in stabil ve JB yapılabilen 12.4 versiyonu ile uzun süre kullandım. Sonra da iOS 13'ün kendi fikrimce en stabil sürümü olan ve JB yapılabilen 13.5'e geçtim ve hala da öyle kullanıyorum. Artık 14-15-16 asla geçmem 13 bile düşündürdü imzalar kapanmadan son anda geçtim. Ana versiyon yükseldikçe sorunlar,yavaşlamalar,hızlı pil tüketimi başlar cihazdan soğumaya başlarsınız. Kullanmanız gereken sürüm cihazın kutudan çıkan orjinal iOS major sürümü (12.x, 13.x, 14.x gibi) veya en fazla +1 ana sürümdür. Yanlış bir politika, android'e geçmek için başlı başına bir sebep ama iphone'larda olay budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheBCD -- 10 Aralık 2020; 14:58:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MegaWolt38

Paramın olup olmadığı seni bağlamaz. Bu ülke koşullarında iphone a o paraları ben vermem. Ona vereceğim paraya 2-3 androidli telefon eskitirim, daha da iyi performans alırım.

iphone pilini orijinali ile değiştirsen de en fazla 1 yıl gidiyor.

Takılı takıla mı kullanıyorum ahahahahah

Senin yapamadığın birçok şeyi ben basitçe yapıyorum. Sen ne yapıyorsun mesela telefonla. Quantum fizik hesaplamaları falan mı acaba? Yapabileceğin en üst şey instagram ve twitter a girmek. Ben telefonla neler yaptığıma bakıp iphone un sıfırına o kadar para vermenin saçma olduğunu düşünüp xiaomi aldım. iphone da yapamadıklarımın fazlasını da yapıyor hem de hiç takılmadan. Siz sanırım ya hayatınızda hiç android kullanmadınız ya da 10 yıl önceki android ile kıyaslıyorsunuz.

Size prizle başarılar diliyorum, benden daha az şeyi telefonunda yapabilen ama 4 kat fazla para veren insan.

Alıntıları Göster

+1

Iphone da pil degistirecegin zaman zaten telefon minimum 3-4 sene eskimis oluyor. Pili degistirsen de telefon yavaslamis oluyor zaten. Bosa masraf.

Burda ben pil degistirsem minimum 100 euro masrafi var. 100 euro odeyip 1 sene daha kullanacagima, Ustune 200-300 euro daha koyar sifir daha iyi bir android cakarim.

Ne gerek var.

• TheBCD T kullanıcısına yanıt
    İyi ama bu kez de uygulamalar diyor ki “bu uygulamayı artık ios 14 ve üzeri olursa kullanabilirsin” bunun için çözüm önerin nedir? Uygulamayı kullanamadığım için ios güncellemesi yaptım.!
  • quote:

Orijinalden alıntı: ardicli2000

Aynı dönemde Oneplus One aldım. Hala kullanıyorum. Taş gibi cihaz. Neden illa Samsung?!?! 2 yıl sonra da S6 aldım onu da hala kullanıyorum. O da taş gibi...

İlla samsung diye birşey yok. Dediğin telefonun ülkede satışı yok. Ondan olabilir mi acaba?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.