Şimdi Ara

İphone oyunları diğer platformlarda niye yok?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • başlık soruyu özetliyor.... niye diğer platformlara bilhassa windows mobile iphoneye çıkan kalitede oyun çıkmıyor

donanımsal olarak windows mobilli cihazların 1 ghz işlemciye 512 mb ram a ulaştığı günümüzde hala bu kalitede oyunların olmaması garip..

.sizin yorumunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MUSTİ43 -- 6 Eylül 2009; 10:18:34 >

• Çünkü hepsinde, ayfon'a has donanım bulunmuyor. Mesela;g-sensör, multitouch,işletim sistemi optimizasyonu vs. Oyun oynamayı kolay kılacak sistemler yok. Diyelim ki omnia, diamond vs gibi bazı cihazlarda multitouch olmasa da diğer özellikler var. Ama bu sefer de geliştiriciler sadece bir kaç cihaz için bir uygulama çıkarmış olacaklar. Her türlü donanım seviyesinde WM cihazlar bulunuyor. Ama iphone 3gs'de oynanabilen bir oyun genel olarak 3g ve 2g'de bile oynanabiliyor.

Aklıma bunlar geliyor.
  • arkadaşın dediği gibi en büyük avantaj multitouch olması birde iphone satışlarının tüm dünyada tavan yapıyor olması.

iphone daha eğlenceye yöenlik bir telefon windows mobie işletim sistemi ise biraz daha iş yapmaya yönelik gibi geliyor.
  • ve oyunlar iphone a çok güzel optimize ediliyor...

3g s e has opengl 2.0 destekli oyunlar geldimi o zmn izle sen...
  • quote:

Orijinalden alıntı: erci541

Çünkü hepsinde, ayfon'a has donanım bulunmuyor. Mesela;g-sensör, multitouch,işletim sistemi optimizasyonu vs. Oyun oynamayı kolay kılacak sistemler yok. Diyelim ki omnia, diamond vs gibi bazı cihazlarda multitouch olmasa da diğer özellikler var. Ama bu sefer de geliştiriciler sadece bir kaç cihaz için bir uygulama çıkarmış olacaklar. Her türlü donanım seviyesinde WM cihazlar bulunuyor. Ama iphone 3gs'de oynanabilen bir oyun genel olarak 3g ve 2g'de bile oynanabiliyor.

Aklıma bunlar geliyor.

bu durum şimdilik geçerli eğer denildiği gibi yakında open gl 2.0 desekli oyunlar çıkarsa sadece 3gs de oynanacak....iPhone OS 3.0′da Open GL ES 2.0 3D grafik API’ları destekleniyor. Ancak bu desteğin somut uygulamaların sadece iPhone 3G S’te görmek mümkün olacak. 3G S’teki Power VR SGX grafik işlemcisi hem OpenGL ES 1.1′e hem de 2.0′a uyumlu, ancak iPhone 3G’deki PowerVR MBX sadece 1.1′i destekliyor.

KANAK:TIKLA

• WM'e yapılan bir oyun bir cihazda çalışırken diğer cihazda çalışmama durumu var. Bu yüzden üreticiler tarafından tercih edilmiyor. Onun yerine iPhone OS 3.0'a oyun yazıp sadece 26 milyon iPhone kullanıcısına (iPod Touch hariç) sunabilmenin avantajı onları iPhone'a yönlendiriyor.
  • Bişey merak ediyorum,iphone ile itouch arasındaki fark iphone'nin telefon özelliğinin olmasımı,yani iphone'deki herhangi bir uygulama itouch'da rahatlıkla çalışıyormu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: wilym@n

Bişey merak ediyorum,iphone ile itouch arasındaki fark iphone'nin telefon özelliğinin olmasımı,yani iphone'deki herhangi bir uygulama itouch'da rahatlıkla çalışıyormu?

Telefon ve kamera.

Evet iPhone için olan her uygulama iTouch da da çalışıyor.
  • en önemlisi bence multitouch.
    düşünsenize futbol oyunu oynuyorsunuz solda yön tuslarına basarken sağda aynı anda şut veya pasa basamıyorsunuz.Araba yarısı oynarken fren yapıp aynı anda dönemiyorsunuz,asasinc creedde koşarken kılıc sallayamıyorsunuz vs vs

3gs içinse cok sayıda exclusive oyun cıkacagını sanmıyorum.Siz oyun üreticisi olsanız sadece kısıtlı bir kitleyemi hitap etmek istersiniz,satıslarınızı tüm iphone kullanıcılarının 1/3 inemi yapmak istersiniz?he elbet cıkacaktır hatta apple da desteklicektir ama bi yere kadar
  • quote:

Bişey merak ediyorum,iphone ile itouch arasındaki fark iphone'nin telefon özelliğinin olmasımı,yani iphone'deki herhangi bir uygulama itouch'da rahatlıkla çalışıyormu?

Evet bir de hız farkı var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seytan Kobra

quote:

Evet bir de hız farkı var.

yeni nesil ipod touchla beraber hız farkı artık kapandı.şu an donanım olarak aynı seviyedeler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.