Şimdi Ara

iphone'um prizden sarj olmuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
8.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar ben telefonumu bilgisayardan usb ile sarj ediyorum ama prize taktigimda sarj etmiyor. Prize taktigimda ilk basta okuyor hatta sarj etmeye de basliyor ama bir sure sonra telefonu kontrol ettigimde ya sarjinda hicbir ilerleme olmuyor ya da sarji okumuyor halde oluyor. Telefonumda telefon kilidi var. Acaba bir sure sonra telefon kendini kilitleyince mi sarj olmayi birakiyor?

• Yapay Zekanın Yanıtı

iPhone'un Prizden Şarj Olmaması Sorunu ve Çözümleri

iPhone'unuz prizden şarj olmuyorsa, bu sinir bozucu bir sorun olabilir. Neyse ki, bu sorunu çözmek için deneyebileceğiniz birkaç şey vardır.

1. Kablo ve Adaptörü Kontrol Et:

İlk adım, şarj kablosunu ve adaptörünü kontrol etmektir. Herhangi bir hasar veya aşınma olup olmadığını kontrol et. Hasarlı bir kablo veya adaptör, iPhone'un şarj olmasını engelleyebilir.

1. Farklı Bir Şarj Cihazı Dene:

Farklı bir şarj kablosu ve adaptörü kullanmayı dene. Başka bir şarj cihazıyla şarj olabiliyorsa, sorun kablonuzda veya adaptörünüzdedir.

1. Şarj Portunu Temizle:

Şarj portu zamanla toz ve kir birikebilir ve bu da şarjı engelleyebilir. Şarj portunu temizlemek için yumuşak bir diş fırçası veya pamuklu çubuk kullan.

1. iPhone'u Yeniden Başlat:

iPhone'u kapatıp tekrar açmak, küçük yazılım sorunlarını gidermeye yardımcı olabilir. iPhone'u yeniden başlatmak için Güç düğmesini birkaç saniye basılı tut ve ardından "Kapat" seçeneğine kaydır. Birkaç dakika sonra iPhone'u tekrar aç.

1. Ayarları Sıfırla:

Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, iPhone'un ayarlarını sıfırlaymayı dene. Bu, tüm ayarları fabrika varsayılanlarına döndürür, ancak verilerinizi silmez. Ayarları sıfırlamak için şu adımları izle:

• Ayarlar > Genel > Sıfırla > Tüm Ayarları Sıfırla

• Yazılımı Güncelle:

Eski bir iOS sürümü, iPhone'un şarj olmasına engel olabilir. iPhone'un yazılımının güncel olduğundan emin ol. Yazılımı güncellemek için şu adımları izle:

• Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme

• Apple Destek ile İletişime Geç:

Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, Apple Destek ile iletişime geç. Telefonunu tamir etmek veya değiştirmek için sana yardımcı olabilirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Öncelikle geçmiş olsun!!> USB Kablosunda bir sorun olsa bilgisayardan şarj olmaz[şaşırtıcı durum]..Önce evdeki bütün prizlerde şarj etmeyi dene eğer yine hata verirse şarj aletini değiştir;) daha dogrusu yenisini al , elektronikcilerden satılanlardan bir tane al orada dene 5 dk şarjda bırak eğer yine aynı sorun verirse komple alayını değiştir:D Umarım yardımıcı olurum;)

Selametle
  • Ama sarj aletinde problem olsa ilk basta sarj etmezdi. Bende basta sarj ediyor ama bir turlu dolmuyor pil. Bir sure sonra da kendiliginden baglantiyi kesiyor.
  • Kopukluk olabilir kabloda sorun odur..İçeride bir mekanizmasorun vermiştir;)
  • Şarj aletinde problem olabilir. Eğer sadece şarj aleti ile bu sorun oluyorsa büyük ihtimal şarj aletindendir. Garantili ise servise verin.

Bir ihtimalde cihazdan kaynaklanması. iPhone pc'den 500mA akım ile şarj olur. Şarj aletinden 1A akım ile şarj olur. Cihazda oluşan bir sorundan dolayı 1A akım ile şarj olduğunda hata veriyor olabilir. Bir ihtimalde batarya da problem olması. Düşük ama bu da bir ihtimal: yazılımsal hata...
  • peki telefonu garantiye verirken fabrika ayarlarina geri dondurmem gerekir mi? Cunku telefon jealbreakli. Bir de donanimsal problem olsaydi bilgisayardan da sarj olmamasi gerekmez miydi ya da sarja ilk taktigimda okumamasi gerekmez miydi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: switel

peki telefonu garantiye verirken fabrika ayarlarina geri dondurmem gerekir mi? Cunku telefon jealbreakli. Bir de donanimsal problem olsaydi bilgisayardan da sarj olmamasi gerekmez miydi ya da sarja ilk taktigimda okumamasi gerekmez miydi?

Her donanimsal hata kesin sorunlar veremeyebilir. Bahsettiğim gibi USB'den 500mA ile şarj olan iphone, şarj aletinden 1A ile şarj oluyor. Donanımda oluşan farklı bir sorun 1A ile şarj olurken hata verebilir.

Garantiye verirken restore edip vermen gerekir, garantinin geçerliliği açısından...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bosu bosuna da restore etmek istemiyorum. Cunku problem donanimdan kaynaklanmiyorsa gereksiz yere tum icerik silinmis olacak. Bari once bi telefoncuya gostereyim.
  • Eğer etrafınızda ipod şarj aleti bulabilirseniz önce onunla bir deneyin. Bu arada telefoncuların çoğu iphone'dan anlamaz. Ben hiç güvenemem onlara. Ama yine götüreceğim diyorsanız bilindik güvenilir telefonculara götürün. Ama dediğim gibi önce başka şarj aleti ile bir deneyin. Boşuna zaman ve para kaybı yaşamamış olursunuz.
  • 2 sarj aletiyle de denedim. Ikisinde de ayni problemi veriyor. Ama isin garip tarafi ilk basta oluyor sarji ama 1-2 dakika sonra sarj kesiliyor.
  • quote:

2 sarj aletiyle de denedim. Ikisinde de ayni problemi veriyor. Ama isin garip tarafi ilk basta oluyor sarji ama 1-2 dakika sonra sarj kesiliyor.

Eğer farklı şarj aletleri ile denediysen ve aynı hatayı alıyorsan sorun cihazda. İlginç bi sorun aslında. Neyse geçmiş olsun. Garantili ise servise verin halletsinler
  • Bugun farkettigim bir olay var. Telefonu sarja taktigim o 1-2 dakikada sarj aleti cok isiniyor. Bu arada denedigim 2 sarj aleti de orjinal degil. Bir de benim telefonum ikinci el. Acaba garantiye verdigimde bu telefon baskasinin adina kayitli diye problem cikarirlar mi?
  • quote:

Bugun farkettigim bir olay var. Telefonu sarja taktigim o 1-2 dakikada sarj aleti cok isiniyor. Bu arada denedigim 2 sarj aleti de orjinal degil. Bir de benim telefonum ikinci el. Acaba garantiye verdigimde bu telefon baskasinin adina kayitli diye problem cikarirlar mi?

Bahsettiğine göre şarj aletlerinden kaynaklanıyor. Başkasının üzerine kayıtlı olması sorun olmaz ama yan sanayi aksesuar kullanıyorsan garantide sorun olabilir. Sen sorundan bahsedince doğal olarak senden şarj aletini de isteyeceklerdir...
  • Tesekkurler. Eninde sonunda orjinal sarj aleti almak gerekiyor sanirim.
  • selam arkadaşlar aynı sorunu ben de yaşıyorm.Yurtdışında yaşayan Kuzenimin hediye ettiği ( iknci el kendi kullanıyodu önce ) i phone 3g 8gb usb ile şarj olurken. prizden şarj olmuyor. şarj oluyor görünüyor ama hiç bi tepki yok. ilk önce gönderdiği şarj aletinin bozuk olduğunu düşnerek yeni şarj aleti aldım fakat malum sonuç. USB de problem yokken prizden şarj edemiyorum telefonu. switel kardeş sen çözebildin mi bu problemi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _RyanCooper_ -- 10 Nisan 2010; 22:14:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: switel

Tesekkurler. Eninde sonunda orjinal sarj aleti almak gerekiyor sanirim.

servise verdiniz mi ? sonuc ne oldu acaba
    an itibari ile benim telefonda usb den sarj oluyor ama pirizden olmuyor, farklı adaptördende denedim olmadı :(
    cihaz garantili,tamir mi görecek şimdi of :(
  • Ben yaklaşık bir aydır iphone 4S kullanıyorum. İlk zamanlarda ortalama 3 gün gidiyordu telefonumun pili. (3 G kapalı, başka tasarruf yok) Eşimin iphone 4 şarj aletinden birkaç kere şarj etmeyi denedim. 1 saat falan öylece bekleyip sonrasında şarj alıyordu. Bilgisayardan ise sorunsuz çalışıyordu. Sonra bir gece yatarken eşimin şarj aletine bağladım. Sabaha kadar pil durumu %1 de ama şarja bağlı durmuş ve şarj almamış. Bundan sonrasında ise telefonumum pili 1 gün gitmeye başladı. Yurtdışından aldığım için kendi şarj aleti ingiliz normlarına göre idi. Bu nedenle kullanamıyordum. Şimdi dönüştürücü aldım, 1,5 saatte şarj ediyorum ama ne çare pil ömrü kısaldı bir kere. Muhtemelen sabaha kadar eşimin şarj aletine takılı bıraktığım için. Bu konuda bir fikri olan var ise benimle paylaşırsa sevinirim. Pil ömründeki kısalmanın sebebi bu olabilir mi? Servise sordum, şarj aletinden zayıf akım almış, kısa devre yapıp pil ömrünü kısaltmıştır dedi. Ama diğer taraftan da herkesin 4S lerin şarjından dolayı şikayeti var. Konuya hakim biri lütfen bana yardımcı olsun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.