Bildirim
iPhone VS Samsung Omnia
Songmics XL Köpük Yastıklı Katlanır Kamp Sandalyesi, Dış Mekan Sandalyesi Siyah GCB07BK : Amazon.com.tr: Spor ve Outdoor
https://www.amazon.com.tr/dp/B07MN2WK3V
2 yıl önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
Bu sorunun cevabını geçmiş konulardan N95 mi iPhone' mu konularından alabilirsin...
Çevrendekiler hiç iPhone kullanmadıysa teknosa.com daki ürün karşılaştırma fonksiyonunu kullanıp karşılaştırdılarsa ürünleri omnia yüksek bir fark ile birinci gelir.. Ama bu çevrendeki insanlar bir kez iPhone kullanmış olsalardı iPhone' un özellikler sayfası ile açıklanamayacağını anlarlardı..
Gerçi kullanabilene iPhone güzel, 3G' ler ülkemizde satılmaya başlandığından arkadaşıma almak için gitmiştik, o sırada apaçinin teki geldi kardeş alma onu ben aldım bir hafta dayanamadım diye şiveli şiveli konuştu birde... Yani kullanabilecek kişi iPhone almalı uğraşmayı seven biri olmalı yoksa alıp telefon olarak kullanmak istiyorsa kişi omnia almalı... -
omnia çok kullanışsız ekran parmakla kullanılmak için elverişli değil kalem desen telefonda takılacak yer yok ekstadan yanından gezdirmek gerek
bence kullanması zor bi telefon iyi bir telefon olaiblir ama iphone un rakibi olamayacak kadar kötü bir dokunmatik ekran sistemine sahip -
Yazılım, hız, kamera açısından omnia daha iyi. Kalite ve ekran çözünürlüğü açısından iphone daha iyi. Dokunmatik ekranı en kaliteli olan telefon iphone diye duymuştum ne kadar doğru bilmiyorum. -
quote:
Orjinalden alıntı: AFC Ajax
Yazılım, hız, kamera açısından omnia daha iyi. Kalite ve ekran çözünürlüğü açısından iphone daha iyi. Dokunmatik ekranı en kaliteli olan telefon iphone diye duymuştum ne kadar doğru bilmiyorum.
Yazılım derken ? Hız derken ?
Ne olur şu tür yorumlar yaparken cihazları kullanmış mıyız,
kullanmamış mıyız ona göre yorum yapalım. -
2sininde ekranları dokunmatik ve bence ana özellik rahat kullanışlı ekran olması lazım -
dostum iphone üzerine cihaz tanımam... samsung omnia onun yanında oyuncak gibi kalır bana göre... wm yüklü telefon ve pda lara göre çok daha hızlı bir yazılıma sahip... kullanamayanlarda olabilir tabiiki.. bu sadece bir zevk meselesi... -
Windows Mobile her zaman ciddi bir yazılım olarak kalacaktır... Word belgelerinizi çok güzel açar, excel' de istediğiniz formülü çözer.. vs.vs. ama bu kadar.. Estetik bir işletim sistemi değildir. Üstüne üstlük kullanıcı dostu da değildir. Bundan ötürüdür ki HTC' de Samsung' da cihazları için bir arayüz geliştirmişlerdir, aslında kendileri gayet iş peşinde koşan office belgeleri açan çalışan adamlar için üretilen işletim sistemleri iken bir anda bu arayüzlerle iPhone' un karşısına rakip olarak çıkarılmaya çalışılmışlardır..
Ama windows mobile bu piyasada çok eski olmasına rağmen hala kendisini aşamamış bir işletim sistemidir bence..
Forumda asi nickli biri var zamanında mpx forumlarında idi kendiis mpx200 için özel romlar vs. hazırlıyordu ama anladığım kadarıyla artık kendiside bir iPhone' cu... Eğer windows mobile ile yola devam edilmesi gerekiyor olsaydı herhalde bir windows mobile application developer bu yola devam ederdi iPhone' a geçmezdi..
Hız bakımından evet bu yeni cihazlar 500mhz civarı bir işlemci hızıyla geliyor ama şu var ki o işlemcinin gücünü kullanan bir işletim sistemi var mı? Steve iPhone' u tanıtırken geliştirici ekibin başını sahneye davet etmişti ufak bir hatırlatma olarak yazayım. iPhone 2.0' ın yeni bellek kullanma teknolojisini tanıtacaklardı. Cebinden bir cihaz çıkardı bu ekip yöneticisi kendisi bir windows mobile cihazdı, bir kaç defa dokundu ekrana cihazı kilitledi, sonrada memory kullanımı böyle değil demeye getiren bir espiri yapmıştı ki tam hatırlamıyorum... Ne kadar bir demonstrasyonda olsa bu olay aslıda bundan farksız değildir, bellek yönetimi iğrençtir windows mobile' ın bunun pil üzerinden doğrudan bir etkisi vardır.. Program yükleyeyim desen her ne kadar zilyon senedir windows mobile piyasada olsada bulamazsın program, iPhone için yazılan programlar çok daha fazladır sanırım..
Hadi buldun yükledin diyelim programı windows framework' leri ile hazırlanmış bir arayüz gelir karşına ve anlamadığım bir şekilde bu gui üzerinde hiçte bir standart güzelleştirme yapmaz microsoft.. çok kötü göze hitap etmeyen bir arayüz vardır her zaman windows mobile' da...
Şimdi bunları okuyunca beni dövecek çok kişi olacaktır ama bunlar şahsi görüşlerim iPhone' un yapamadığı windows mobile' ın yapabildiği bir sürü şey olabilir ama terminal service iPhone' da orjinal terminal service' den bile güzel çalışıyor :)
iPhone alınca unix tabanlı bir işletim sistemine sahip olacaksınız, öğrendikçe telefonda daha eğlenceli hale gelecek misal sırf artistlik olsun diye arkadaşlarınıza bir programı terminal arayüzünden açacaksınız, arkadaşınızın telefonunu ssh ile bağlayıp abi bak yeni tema yükledim sana diyeceksiniz o telefonu elinize almadan falan..
iPhone farklı birşey, kuzenim iPhone' unu sattı inatçı bir insan olduğundan HTC Diamond denemek istiyorum diye tutturdu gitti aldı o HTC Diamond' u resmen baydı beni cihaz 10 dakika falan kurcalayabildim ondan sonra yeter deyip attım resmen.. Ayrıca şu an onu satıp tekrar iPhone alıyor
Benim iPhone' a birşey olsa giderim tekrar bir iPhone alırım başka bir cihaz düşünmem bile...
Fakat üst mesajda yazdığımı tekrarlıyorum, kurcalamayı uğraşmayı seven biriyseniz iPhone alın.. Telefonum problem çıkarmasın bana herşey monoton yürüsün diyorsanız 1100 alın..
-
Edit:Bilgi hatası
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nivelman -- 28 Kasım 2008; 1:51:31 > -
Omnianın bana göre iPHone ve diğer cihazlara göre en büyük 3 artısı :
1- Gerçekten SAR değeri en düşük cihaz olması (iPHone nun yarısı kadar nerdeyse)
2- Copy/Paste
3-iGO/TomTom gibi ciddi navigasyon programları ile iyi randıman vermesi. -
Başka bir başlıkta omnia konusu açıldığında win mobile hakkında yazdıklarım senin yazdıklarınla 3 aşşağı 5 yukarı aynı @ Leopar. Iphone bu piyasaya gireli 2 sene oldu ama adamlarda yaratıcılık sınırsız. Win mobile 6 senedir piayasada ve daha hiçbirşey yok ortada. Anca vasat bi makyaj. Yeni özellikler için birkaç ek program (Gps vs vs). E sonra bırak kullanıcıları kendi haline debelensinler ortalıkta.
Benim arkadaşta omnia var üzülüyorum adamın haline. Bana diyor şuna birkaç oyun atalım diye.
Yeminle anlatasım gelmiyor. Activesync yükle bıdı bıdı bıdı..
Ben 6 - 7 win mobile cihaz kullandım ki en iyisi işlemci hızı bakımından p535 di.
Ona bile 2 ay sabrettim. Iphone geldi hemen bir adet edindim ve farkı anında gördüm.
Diyeceğim o ki, Omniada 5mp kamera dışında beni çeken hiçbirşey yok..
Tartışmasız; hız, kullanım, yazılım alanında Iphone diyorum...
-
Arkadaşlar omnia kullanmadım ama omniaya benzeyen samsung innov8 kullandım.. dokunmatik ekran falan değil ama samsung un birbirine benzeyen 2 telefonu bunlar..(benim görüşüm)
emin olun bu 2 telefonu iphone la kıyaslamaya bile gerek yok.. iphone u alana kadar bende diyordum bu ne yaa kullanılır mı benim telefonum daha iyi (sony ericsson k810i) falan diyordum.. ama iphone dehşet bir cihaz. bir kere telefon gibi değil zaten bıkmak gibi bir lüksünüz yok bu telefondan.. içine bir program yüklüyorsunuz o program çehresini değiştiriyor ondan bıkıp bir başkasını yüklüyorsunuz bu sefer bambaşka bir alet oluyor.. iphone aldığım için çoook çooook memnunum kullanmasını bilen için mükemmel bir cihaz... -
quote:
Orjinalden alıntı: Vipracing
Omnianın bana göre iPHone ve diğer cihazlara göre en büyük 3 artısı :
1- Gerçekten SAR değeri en düşük cihaz olması (iPHone nun yarısı kadar nerdeyse)
2- Copy/Paste
3-iGO/TomTom gibi ciddi navigasyon programları ile iyi randıman vermesi.
1- Sar değeri telefon çaldığı sırada bacağınıza, konuşurken beyninize etki edebilecek birşey.. Ki zamanında T28 kullanmış biri olarak Sar değeri takamam ayrıca oturduğum apartmanın çatısında bir Turkcell birde Avea baz istasyonu var SAR' ın kralı gelsin..
2- Copy/Paste gerçekten gerekli.. windows mobile bunu 2003' ten beri yapmış durumda ama copy/paste olan telefonumda copy/paste kullandım mı hiç diye düşündüm ama hatırlayamadım ama iPhone gibi bir cihazda gerçekten lazım olabilir, bir web sitesi adresi mail olarak geldiyse vs.?
3- iGO/TomTom iPhone için program üretiyor, iGO programı hazır, TomTom ise SDK açıklandığı zaman üretmeye başlamıştı hala üretemedi ama üretir herhalde.. Bu zamanla alakalı birşey...
Aylar önce yine bir iPhone konusunda bahsettiğim olayı açmak istiyorum. Ben yolda dolaşırken nerdeyim ulan ben demedim hiç, veya yahu A iş merkezine gidecem şuna telefonumdan bakayım demedim, Türkiye' de yaşıyoruz bilmemne iş merkezine nasıl giderim desen sorduğun kişi anlatamasa sorarken yanından geçip kulak misafiri olan kişi anlatır :)
Eğer çokta ihtiyacım olacaksa GPS sistemine yol tarifine zaten bir telefona güvenipte yola çıkmam gerçekten bir navigation cihazı alırım, arabama montelerim... Üstteki iPhone' u savunmak adına yazdığım birşey değil tamamen GPS sisteminin bence gereksizliğini anlatmak için yazdığım birşey.. aramızda aktif olarak her gün kullanan olduğunu sanmıyorum, iPhone 3G alan arkadaşlarım bana hava atmak için (2G kullanıyorum) wi-fi buldukları yerde açıp maps' i dur bakim nerdeymişiz deyip yer bulduruyorlar :) ki bu gps chip' i bundan öte bir kullanım alanına sahip değil arkadaşlarım arasında..
Omnia' nın kamerasıda 5mp.. Poster mi yapıcam?! 2mp normal bir foto için yeterde artar.. fazlasına gerçekten gerek olduğunu sanmıyorum eğer sanat fotosu çekeceksem veya önemli birşey çekeceksem gerçek bir foto makinesi götürürüm küçücük bir sensör ile güzelim pozu maf etmem.. Cep telefonunda foto makinesi acil durumlar için lazım olabilecek birşey (bence) yani dolaşırken bir köpek gördüm çok tatlı vs. yanımda kameram yok açıp cihazı o köpeği çekerim... Ama iPhone' un kamerasını sadece 2mp diye tükaka etmek yanlış olur, bir çok telefondan çok daha net çekiyor, foto çekildikten sonra bir işlemden geçiriyor sanırım düşük ışıkta bile beyaz beyaz noktalar oluşturmuyor.. HTC' nin 3mp' de ne oluyor, çamur gibi foto çekiyor yahu...
iPhone' un bile kamera programını açması uzun sürerken bu süreyi birde windows mobile' da düşünün, kamera programı açılana kadar o bahsettiğim güzel köpek çoktan uzaklaşmış olur o bölgeden.. windows mobile' ın çevre donanımını kullanmada hep problemi vardı yeni versiyonlarda çözdüler mi bilmiyorum gerçi?
-
Steve ne demişti WWDC' de baktık diğer cihazlara bunlarda yanlış olan birşey vardı.. Her zaman ihtiyacınız olmayan şeyler hep oradaydı, programlar yukarı sağ sol gibi yön tuşlarına mahkumdu, yep yeni bir kullanıcı arayüzü geliştirdik... Mouse ile yaptığımız gibi :)
Bana iPhone' u anlatırmısın, önerirmisin diyenlere şunu söylüyorum her zaman; eğer iyi bir telefon istiyorsan 3310 falan al, ama sürekli yanında bir laptop taşımak istiyorsan iPhone al..Ben iPhone'a aşık falan oldum herhalde onu tam anlamadım -
sa arkadaslar
iphone 3g su anda tek rakibi bence N96 biraz olabilir geri kalan tlf lar yalandir bir de sunu soyleyim de arkadaslar sizler su anda 3G yi kullaniyormusunuz bilmiyorum (sebeke olarak ) ama ben Hollandada yasiyorum ben benim kullandigim GPS tomtomdan ve route66 dan daha iyi islem yapiyor bundan emin olabilirsiniz sahsen 80 kmlik yoldadenedik bunu -
Cep telefonu tavsiyeleri bölünmünde detaylı konusu mevcut.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X