Şimdi Ara

iPhone X 13.750 TL! Cep Telefonlarında Taksit Sınırlaması Kesinlikle İyi Niyetli Bir Uygulama Değil!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
1.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hali hazırda yeni bir telefon almak istediğinizde o vergisi bu vergisi kuru derken zaten cebinizden gereğinden kat kat fazla para ödemek zorundasınız. Önceden insanlar bu telefonları taksitle bir şekilde alıyorlardı ki ben de bunlardan biriydim.

Şu anda bildiğiniz gibi kredi kartınızla taksitle telefon alamıyorsunuz. Ama kredi kartı dışında her şekilde taksitle telefon almanız mümkün. Büyük teknoloji mağazaları bankalarla iş birliği yaparak size 10 dakikada kredi veriyor ve FAİZ ödeyerek istediğiniz telefonu taksitle alabiliyorsunuz.

Hepsiburada, N11 gibi siteler üzerinden banka uygulamaları ile anında kredi kullanıp, yine FAİZ ödeyerek istediğiniz telefonu taksitle alabiliyorsunuz.

Fakat işin en acı hali aşağıdaki fotoğrafta da göreceğiniz gibi operatörlerin insanları nasıl KAZIKLARIM yöntemiyle sattıkları telefonlardır. Evet Turkcell'den bir iPhone X almak isterseniz ve ben bunu taksitle ödeyeceğim derseniz hiç merak etmeyin. Turkcell sizi düşünmüş ve ayda SADECE 205 TL'den fiyatlarla size bu hizmeti sunuyor. Ama durun, bunun için öncelikle 48 ay kontrat yapmanız gerekiyor. 48 ay kontrat yaptınız yetti mi? Tabii ki hayır. En az 89 TL'lik platinum paketlerden birini de 48 ay boyunca kullanacağınıza dair taahhüt vermelisiniz. Tabi adamlar bir şekilde para kazanmalı değil mi?

Şaka değil arkadaşlar. Turkcell'den 48 ay taksitle bir iPhone X alabilmeniz için tamı tamına 13.750 TL ödemek zorundasınız! Dünya genelinde operatörler bu tür uygulamalarda fiyatları piyasanın altında tutarken bizim ülkemizde ne yazık ki kat kat fazla para toplama peşindeler.

Şahsi düşünceme göre bu duruma göz yuman ve hiçbir şey yokmuş gibi davranan devlet de taksit sınırlaması konusunda kesinlikle iyi niyetli değildir. Sonuçta istediği telefonu almak isteyen insanlar bir şekilde parayı bulup o telefonu alıyorlar. Üstüne üstlük faiz ödeyerek, daha fazla borçlanarak.

Ve biz sesimizi çıkarmadıkça Turkcell ve diğer operatörler bizleri yolmak için ellerinden geleni yapmaya ne yazık ki devam edecekler. Yorum sizin...

iPhone X 13.750 TL! Cep Telefonlarında Taksit Sınırlaması Kesinlikle İyi Niyetli Bir Uygulama Değil!

• Paranız yoksa almayın siz de.Yok artık,hem paran yok hem de sana taksit imkanı sunan bir şirkete(üstelik arama,sms,internet vs de vermesine rağmen)gelip burada ağlamak çok komik.Alma kardeş,ben görüyorum herkesin elinde son model var.Demek ki parası olanlar alabiliyor bir şekilde,sen de yoksa alma.Bu kadar basit işte.
  • tüketici odaklı sosyal bir devlet olamadığımız sürece bunlar devam edicek gelişmekte olan değil gerilemekte olan bir ülkeyiz şuan
  • atı alan üsküdarı değil torontoyu geçti kardeş artık ,

cep telefonu tablet bilgisayar araba vs bunlar artık lüks şeyler.
  • Malum kişinin her dediğine evet diyenlerin sesi çıkmıyor. İnsanın ömrü gidiyor bu ülkede bir şeye sahip olmak için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Paranız yoksa almayın siz de.Yok artık,hem paran yok hem de sana taksit imkanı sunan bir şirkete(üstelik arama,sms,internet vs de vermesine rağmen)gelip burada ağlamak çok komik.Alma kardeş,ben görüyorum herkesin elinde son model var.Demek ki parası olanlar alabiliyor bir şekilde,sen de yoksa alma.Bu kadar basit işte.
  • insipe12 İ kullanıcısına yanıt
    Yazılan onca şeyden olayın lüks telefon alıp almamak olduğunu anladıysan seni ancak tebrik edebilirim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: defectboy

Yazılan onca şeyden olayın lüks telefon alıp almamak olduğunu anladıysan seni ancak tebrik edebilirim...

Bırak kardeş,taksitle bile olsa adam alabiliyor mu?Alıyor.Eee?Sorun ne?

Ayrıca çok yüksek bir miktar değil.Bugün bankadan kredi çeksen de benzer faiz oranları ile karşı karşıya kalırsın ki burada yanında internet,dakika,sms vs de veriyor yani.Sizlerin amacı üzüm yemek değil ki bağcıyı dövmek.Alın ne güzel hizmet,parası olmayana,kredi puanı olmayana fatura üzerine alma şansı.Fakir,zengin ayrımı yok.Halkın her kesimi istediği şekilde alabiliyor.Biri borçla,biri nakitle alır ama ikisi de alır.Siz istiyorsunuz ki kimse kullanmasın.Yok ya?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • insipe12 İ kullanıcısına yanıt
    Gerçekten şaşılacak bir zihniyete sahipsin. Sana sormak istediğim tek soru var. Ben neden aynı fiyata taksitli ürün almak varken daha fazla para vereyim? Savunduğun şey ise çok komik. SMS onu bunu veriyor diyorsun. Babamın hayrına mı veriyor adamlar bunları?

Asıl konuda da bahsettiğim gibi bu sistemi birebir uygulayan onlarca ülke bulabilirsin. Fakat telefonu değerinin 2 katına satanına rastlayabilir misin sanmıyorum. Neyse sen ve senin gibiler bu kafayla devam edip bu kan emicileri savundukça ülkede bir şeylerin doğru dürüst gitmesini beklemek ne yazık ki hayalden öteye gitmeyecek...
  • Avrupada, Yat, kat, pırlanta altın, Bunlar lüks tüketim sayılır parasıda fazladır, telefon, binek araç, gıda et süt, bunlarsa zorunlu ihtiyaç olarak görülür ve vergiside çok azdır!

Bu telefon almayı araba almayı lüks görmekte yeni peydah oldu ülkeye yahu telefon çıkıyorda sadece Türkler mi alıyor ? Nereye satılıyor o zaman bu kadar telefon, her ülkede bu böyledir yeni ürün çıkar insanlar merak eder ilgilenir ve alır

her ülkede alınıyor bu telefonlar, arabalar , bu nasıl kafa ?

Bu tür kısıtlamalar sadece birilerinin cebini doldurmak için uygulanıyor 1 araba alsın 3 araba parası ödesin, taksiti iptal et adam 1 telefon alsın ama 3 telefon parası ödesin! Hangisi karlı kazanan kim burada ? :))) Ne ala dimi, git başka ülkeye ve de ki insanlara kardeş yat zorunlu ihtiyaç lüks değil buna vergi vermeyecen , ama araba lüks aldığın arabaya %300 vergi vereceksin

bak bakalım sana ne yapıyorlar. Bunların savunulucak bir tarafı yoktur gelişmiş ülkelerde hiç bir halk bunu kabul etmez zaten bu işin hiç bir tarafında mantık felanda yoktur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BOLDVIPER -- 23 Kasım 2017; 8:18:39 >

• bence çok iyi bir yöntem. Milleti en azından biraz da olsa dinginler ve ıhtıyacı yoksa gidip 6000 lıra telefona vermemis olur. adamın 6s 7si var gidio koşa koşa birde iphone 10 almaya calısıyor. arkadasım paran varsa git al zaten taksite ihtiyacın olmaz paran yoksa da zaten 6000 tl verip o malı alman mantıklı bır sey değıl. elındekı telde aynı ıslevı yapıyor ınsanalara hava atmak zorunda degılsın. ha elındekı tel artık cok kotudur calısmıyordur ozaman butcene gore gıt telefon al zıbılyon tane ıphone xe kafa tutan 2000 tl fıyatlı telefon var pıyasada
  • alabiliyorsanızda almayın ya çok çirkin duruyor iphone x
  • Bankadan kredi çekip nakit alıyorum ben. Kullandığım en baba telefonda 1350TL idi. Taksit olması gerekiyor tabii ki. Telefonum bozulduğu için yeni Telefon araştırmasına girdim. Turkcelle gittim ve 1300TL Nakit fiyatı olan J7 Primeyi almak istedim. Yok efendim nakit olamazmış taksit olurmuş. Nakit alırmış ama takside yansırmış.o zaman da 1300lük telefon oluyor 1700TL.

6000 lira vermektense verin 1000 bozuklukça kırıldıkça al yensini

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekranı kırılsa ne masraf çıkar ha!
  • kendimden örnek vereyim şu an x alacak param var ve 6s kullanıyorum. onuda swap olarak değişmiş 2. el olarak aldım. gidip sıfırına 3000 lira vermeyip 2000 liraya aldım. milletimiz hıyarım var diyene tuzla koşmasın yeter. para nedir nasıl kazanılır nasıl harcanır? iktisat nedir? israf nedir? bunları bilmeyen öğrensin bir zahmet.
  • Tüketmeyin tüketmeyin tüketmeyin tek çare..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 yıl boyunca ödeyeceğin paketi niye hesabın içerisine katıyorsun?
    En ucuz Platinium paket 89 lira diyorsun.Cihaz almasan dahi 4 yılda bu pakette zaten ödeyeceğin minimum miktar 4400-4500tl civarı olur.

Onun harici telefonun bu kadar fahiş fiyata satılmasının nedeni Turkcellmiş gibi konuşmuşsun Önce dövizi bu hale getiren,vergiden vergi alan devlete bi diyeceklerini de hele.

Fiyatlar bu durumdaysa almayın kardeşim sizde işte böyle telefonlar almayın. İhtiyaçlarınızı belirleyin ihtiyaçlarınızı karşılayacak şekilde en uygun telefonu alın ve uzun yıllar kullanın.Merak etmeyin kimse yadırgamaz sizleri fakir kullandığı telefona bak diye.
  • EuroAsia E kullanıcısına yanıt
    Konuyu düzgün okursan daha ilk cümlede devletin aldığı vergilerden bahsettim zaten. Bu telefonun 13750 TL ye gelmesinin sebebi de tabii ki Turkcell. Sen ben bunu bu şekilde satmıyoruz. Paket harici fiyatı zaten 9840 TL. Normal fiyatının neredeyse 2 katı yani.

Kaldı ki insanlar 48 ay taahhüt vererek zaten bu adamların operatörünü kullanacaklarını garanti ediyorlar. Bir de gelmiş onun fiyatını neden katıyorsun diyorsun. Şahsen kullandığım hatta 45 TL ödüyorum ve Turkcell'in 89 TL'lik paketinden daha fazla avantajım var. Ayrıca herkesin 12 GB interneti olan platinum paketlere ihtiyacı yok. Neden 30 TL'lik paketin yanında da vermiyorlar aynı şeyi mesela?

Neden biliyor musun? Senin gibilerin zihniyeti yüzünden. Ben burada parası olmayan herkes iPhone X alsın diye bir savunma yapmıyorum. Şahsen o telefona ben de 6000 TL verecek biri değilim. Ancak göz göre göre insanları bu şekilde kazıklamaya çalışan firmalara tepki koymaya çalışıyorum. Senin gibi o telefonu almayacak olsam da!

Zaten bu ülkede insanları yıllardır sömürerek milyonlar kazanan firmaları bu politikaları karşısında da savunmak gerçekten çok garip bir kafa yapısı...

• quote:

Orijinalden alıntı: defectboy

Konuyu düzgün okursan daha ilk cümlede devletin aldığı vergilerden bahsettim zaten. Bu telefonun 13750 TL ye gelmesinin sebebi de tabii ki Turkcell. Sen ben bunu bu şekilde satmıyoruz. Paket harici fiyatı zaten 9840 TL. Normal fiyatının neredeyse 2 katı yani.

Kaldı ki insanlar 48 ay taahhüt vererek zaten bu adamların operatörünü kullanacaklarını garanti ediyorlar. Bir de gelmiş onun fiyatını neden katıyorsun diyorsun. Şahsen kullandığım hatta 45 TL ödüyorum ve Turkcell'in 89 TL'lik paketinden daha fazla avantajım var. Ayrıca herkesin 12 GB interneti olan platinum paketlere ihtiyacı yok. Neden 30 TL'lik paketin yanında da vermiyorlar aynı şeyi mesela?

Neden biliyor musun? Senin gibilerin zihniyeti yüzünden. Ben burada parası olmayan herkes iPhone X alsın diye bir savunma yapmıyorum. Şahsen o telefona ben de 6000 TL verecek biri değilim. Ancak göz göre göre insanları bu şekilde kazıklamaya çalışan firmalara tepki koymaya çalışıyorum. Senin gibi o telefonu almayacak olsam da!

Zaten bu ülkede insanları yıllardır sömürerek milyonlar kazanan firmaları bu politikaları karşısında da savunmak gerçekten çok garip bir kafa yapısı...

Güzel kardeşim 2004 senesinde Turkcell hat aldım kendime hala aynı numarayı kullanmaktayım.Hiç bir zaman ihtiyacım dışında harcama yapma yapmadım hayatım boyunca.Son 6 yıldır Türkiye'den alınma herhangi bir telefon kullanmıyorum,garantisi varmış yokmuş umurumda değil.

Bir cihaz alırken dikkat ettiğim hususları kendim belirliyorum.Kamerasının iyi olması,Ppi yüksekliği ve takılma-donma yapmaması mümkünsede 5.5inchi geçmemesi benim için en önemli etken.Bu etkenlerin etrafında araştırmamı yapıyorum ve en ucuz şekilde bir cihaza nasıl sahip olacaksam öyle oluyorum.

Hattım şuan Türk Telekom. Son 3 yıldır Turkcell kullanmıyorum. 32 lira faturam var. 2000dk her yöne konuşma 1000sms ve 10gb internete ödüyorum bu parayı.Aynı pakete gidip Turkcell'de 90-100 lira ödemiyorum.Kullandığım cihazda S7 Edge.1800 liraya yurtdışından ikinci el olarak aldım.Bundan öncede 3 yıl LG G3 kullandım Iraktan gelme çakma İMEİ'li 850tlye.Her aldığım cihazıda bozulana kadar kullanırım.Gidip bir telefon aldığımda da ne ekran koruyucusu kullanırım ne de kılıf.Hakkını sonuna kadar veririm.

Akıl var mantık var.Bir cihaz ve kullanacağın pakete 4 yıl sonunda 13bin küsür lira ödeyeceksen eğer gerizekalının önde gidenisin demektir.Parası olan insan zaten taksitle cihaz almıyor gidip cash ödeyip çıkıyor.

Iphone X alma imkanım var mı peki? Hem kendime hemde aile fertlerime alsam beni en ufak etkilemeyecek bir mebla olmuş olur.Peki ne gereği var bu parayı sokağa atmaya?Benim zihniyetime laf söylemişsin biraz orada güldüm açıkçası.Üst sınıf bir cep telefonu kullanmak beni saygıdeğer yapmaz.Giydiğim t-shirtte,gömlekte üst sınıf bir markanın amblemini taşımak beni saygıdeğer yapmaz.Lüks bir araç kullanmak beni saygıdeğer yapmaz aksine görgüsüz yapar.Beni saygıdeğer yapacak tek husus iş hayatımda ödemelerimi geciktirmemek,verdiğim sözleri tutmak,lafımın arkasında durmak olacaktır.Geri kalanlar dünya malı bugün varlar yarın yoklar bugün olsalarda olur yarın olmasalarda.

• Sanalda devamlı zırlayıp atarlanmak ve sonra tuvalete gitmek dışında başka bir üretimi olmayanlar azıcık çalışsınlar ve bu ülkeyi daha iyi hale getirsinler.
  • EuroAsia E kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğin şeylerin aynısı benim hayatımda da mevcut. Bundan 2 sene önce yurt dışından aldığım iPhone 6s kullanıyorum. Şu anda bana yetiyor fazlasına ihtiyacım yok.

Üst sınıf telefon kullanmanın, markalı eşyalar giymenin insanları saygıdeğer yaptığını savunan biri kesinlikle değilim. Anlatmak istediğim tek şey ülkeyi yönetenler gibi büyük firmaların da yüzsüz yüzsüz hareket etmeleri.

Bu ülkede Türk telekom dediğin kurum yıllardır insanları sömürüyor internet konusunda. Forumu takip ediyorsan daha bu sene AKN konusunda iyileştirme yapıldı ki bu insanların tepki göstermesinden sonra yaşandı. Herkes susmaya devam etseydi şu an hala 3 mbit AKN hızıyla devam ediyorduk.

Ve sen Turkcell'i bu fiyata bir ürün sattığı için savunursan, bu adamlar iPhone 11 çıktığında 15000 liraya gelen paketler yaparlar. Tamam parası olmayan bu telefonu almasın, ama böyle bir ödeme yöntemi ve tarife dayatmanın kusura bakma ama savunulacak en ufak yanı yok.

Ülkede yaşayan insanları sen de ben de biliyoruz. Gidecekler, Turkcell'den bu fiyatlara bu telefonları alacaklar ne yazık ki. Ama sırf onlar alıyor diye ben tepki koymaktan geri kalmayacağım üzgünüm...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.