Şimdi Ara

İphonumun hafızasının 2 GB'ı kullanılmaz hale geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, iphonumun hafızasıyla ilgili bir problemim var. İphonum bilgisayara bağlı durumdayken, eşleştirme sırasında bilgisayarım kendini yeniden başlattı. Bu sırada iphone ekranındaki eşleştirme durdu ve telefon normal konuma döndü, ben de aleti usb'den çıkardım. bu işlemi yapmadan önce telefonda 2 GB mp3'üm vardı. Daha sonra aleti tekrar bilgisayara bağladığımda, telefonun hafızasındaki tüm audio kısmının silindiğini onun yerine other kısmının 2 GB arttığını gördüm, yani eski mp3'leri other olarak tanımlamaya başladı telefon ve tüm mp3lerim de silindi. şimdi bu konuyla ilgili bir kaç sorum var;

1) bu sorundan dolayı telefonunu 2GBlık kısmı kullanılmaz hale gelmiş olabilir mi?
    2) restore edersem bu sorunu düzeltebilir miyim?
    3) restore etmeden bunu düzeltmemin bir yolu var mı?(yani other kısmında tanımlanan 2 GBlık dosyayı silmenin) telefonun ayarlar kısmında tüm içeriği ve ayarları sıfırla diye bir seçenek gördüm, bunu yaparsam telefonu tekrar unlock etmek zorunda kalır mıyım?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

• itunesda şarkıları silip, 1-2 tane şarkı koyup Sync etmeyi denedin mi
  • itunestaki şarkıları silmedim ama baştan sync yaptım. şimdi 2 GB audio, 2GB other (toplam 4 GB, 3,5 GB fln da boş yer) büyüklüğünde dosya görünüyor telefonda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: reamon1011

itunestaki şarkıları silmedim ama baştan sync yaptım. şimdi 2 GB audio, 2GB other (toplam 4 GB, 3,5 GB fln da boş yer) büyüklüğünde dosya görünüyor telefonda.
    restore yaparsan büyük ihtimalle düzelir fakat restore yapmadan önce başka arkadaşların fikri olabilir.
  • quote:

itunestaki şarkıları silmedim ama baştan sync yaptım. şimdi 2 GB audio, 2GB other (toplam 4 GB, 3,5 GB fln da boş yer) büyüklüğünde dosya görünüyor telefonda.
    kardeş aynısı bende oldu %100 aynısı restore yapmadım hayla other olarak 1.5 gb kullanıyorum aynısı bende de var yani sync yaptım düzelmedi
    quote:

Orjinalden alıntı: reamon1011

• quote:

Restore en temiz çözüm bence....
  • quote:

Orijinalden alıntı: deejaycluber

Restore en temiz çözüm bence....

Alıntıları Göster
    iPhone Browser yada winSCP ile baktınız mı içerdeki dosyalara?!

iTunes normalde dosyaları User/Media/iTunes_Control/Music/ dosyası altında FF00'dan başlayıp FF13'e kadar olan dosyaların içine atıyor... bence iPhone'da şuanda halihazırda gördüğünüz dosyaları Senkronizasyon ile kaldırın, sonra bu kalsörlere girip bakın bişi kaldı mı kalmadı?! kalanları manuel olarak silebilirsiniz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xphoid

iPhone Browser yada winSCP ile baktınız mı içerdeki dosyalara?!

iTunes normalde dosyaları User/Media/iTunes_Control/Music/ dosyası altında FF00'dan başlayıp FF13'e kadar olan dosyaların içine atıyor... bence iPhone'da şuanda halihazırda gördüğünüz dosyaları Senkronizasyon ile kaldırın, sonra bu kalsörlere girip bakın bişi kaldı mı kalmadı?! kalanları manuel olarak silebilirsiniz...

Alıntıları Göster
    other dosyasında bende de 1.52 gb gözüküyor hakikaten bu nedir yaw

User/Media/iTunes_Control/Music/ dosyası bunu bulamadım iphone browserdan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakman306 -- 22 Nisan 2008; 11:43:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hakman306

other dosyasında bende de 1.52 gb gözüküyor hakikaten bu nedir yaw

User/Media/iTunes_Control/Music/ dosyası bunu bulamadım iphone browserdan

Alıntıları Göster
    Aynı sorun bende de vardı.1.1.3 kullandığım son dakikalarda karşılaştım bu sorunlaHazır benim için fırsat doğmuşken 1.1.4'e upgrade yapayım dedim yaptım ve ZiPhone 3.0 ile kırdım.Artık herşey normal.Restore'un faydası olmuyor denedim

• quote:

Orijinalden alıntı: O.Beverly

Aynı sorun bende de vardı.1.1.3 kullandığım son dakikalarda karşılaştım bu sorunlaHazır benim için fırsat doğmuşken 1.1.4'e upgrade yapayım dedim yaptım ve ZiPhone 3.0 ile kırdım.Artık herşey normal.Restore'un faydası olmuyor denedim

Alıntıları Göster
    1.1.4 yapmak için yeterli bilgim yok, burada var okudum birçok döküman ama kafam karıştı iyice ve cesaret edemedim.
    ben arkadaştan aldım ve o yapmıştı bütün işlemleri, yani bana hazır 1.1.3 olarak bıraktı.

• quote:

1.1.4 yapmak için yeterli bilgim yok, burada var okudum birçok döküman ama kafam karıştı iyice ve cesaret edemedim.
    ben arkadaştan aldım ve o yapmıştı bütün işlemleri, yani bana hazır 1.1.3 olarak bıraktı.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: hakman306

artık çok basitleşti tüm işlemler sadece hangi programla kıracağını düşünüosun :) ziphone 3.0 ile kır gitsin derim ben

once 1.1.4 dosyasını indir(ziphone programında linkleri war) shift + update yap işlem bitince ziphone ile do it aLL yap bu kadar

• ben restore ile kurtuldum. (ver. 1.1.4, ziphone 3.0)
  • quote:

ben restore ile kurtuldum. (ver. 1.1.4, ziphone 3.0)
    quote:

restore nasıl yaptın, bende 1.1.3 var.
  • quote:

quote:

restore nasıl yaptın, bende 1.1.3 var.

Alıntıları Göster
    valla önce ziphone 3.0'dan prepare for upgrade yaptım(tel.i dfu mode a alıyor). sonra itunestan shift+restore a yaparak 1.1.4 firmware i yükledim. sonra itunes'u kapatıp ziphone da do it all yaptım. hepsi bu:)

• quote:

valla önce ziphone 3.0'dan prepare for upgrade yaptım(tel.i dfu mode a alıyor). sonra itunestan shift+restore a yaparak 1.1.4 firmware i yükledim. sonra itunes'u kapatıp ziphone da do it all yaptım. hepsi bu:)

Alıntıları Göster
    quote:

http://forum.donanimhaber.com/m_22312859/tm.htm

buradaki anlatılanlar senin bahsettiğin işlemin ayrıntılı anlatımı mı acaba ?

• quote:

quote:

http://forum.donanimhaber.com/m_22312859/tm.htm

buradaki anlatılanlar senin bahsettiğin işlemin ayrıntılı anlatımı mı acaba ?

Alıntıları Göster
    yazdığın linkte anlatılan ziphone 2.6b ile anlatılmış o yüzden orada prepare for upgrade tuşu yok. Telefonu DFU moda almak için orada da dediği gibi home ve sleep/wake tuşlarına birlikte basman ve tel kapandıktan sonra da bir 10sn daha home tuşuna basılı tutman gerek. onun dışında orada anlatılanlarla benim yaptığım aynı. Ama benim sana tavsiyem ziphone 3.0 ile yap bu işlemi hem daha kolay hem de bsd subsystem ve çeşitli fix dosyalarını kendi otomatik yüklüyor. Eski ziphone versiyonlarını kullanırsan, tel.i kırdıktan sonra bsd subsystemi fln yeniden kurmak zorunda kalırsın.

• quote:

yazdığın linkte anlatılan ziphone 2.6b ile anlatılmış o yüzden orada prepare for upgrade tuşu yok. Telefonu DFU moda almak için orada da dediği gibi home ve sleep/wake tuşlarına birlikte basman ve tel kapandıktan sonra da bir 10sn daha home tuşuna basılı tutman gerek. onun dışında orada anlatılanlarla benim yaptığım aynı. Ama benim sana tavsiyem ziphone 3.0 ile yap bu işlemi hem daha kolay hem de bsd subsystem ve çeşitli fix dosyalarını kendi otomatik yüklüyor. Eski ziphone versiyonlarını kullanırsan, tel.i kırdıktan sonra bsd subsystemi fln yeniden kurmak zorunda kalırsın.

Alıntıları Göster
    yaptım sorunsuz teşekkürler ancak capacity 7.27 olarak gözüküyor, other 190.3 mb
    yanlış bişey mi yaptım ?

(bu arada işyerinde bağlantı olmadığından şu an birşey kuramıyorum :( )

videoları yüklerken other 191.1 oldu sonra 190.9 sonra tekrar 190.3 oldu şu an 191
    yüklendikten sonra 190.6 olarak gözüküyor şu an..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakman306 -- 28 Nisan 2008; 13:55:03 >

• quote:

yaptım sorunsuz teşekkürler ancak capacity 7.27 olarak gözüküyor, other 190.3 mb
    yanlış bişey mi yaptım ?

(bu arada işyerinde bağlantı olmadığından şu an birşey kuramıyorum :( )

videoları yüklerken other 191.1 oldu sonra 190.9 sonra tekrar 190.3 oldu şu an 191
    yüklendikten sonra 190.6 olarak gözüküyor şu an..

Alıntıları Göster
    bir sorun yok doğru yapmışsın, o telefonun zorunlu olarak kullandığı hard disk alanı. endişe edecek bir şey yok güle güle kullan.

• quote:

bir sorun yok doğru yapmışsın, o telefonun zorunlu olarak kullandığı hard disk alanı. endişe edecek bir şey yok güle güle kullan.

Alıntıları Göster
    peki capacity 7.27 miydi eskisinde kafam bulandı iyice, other 1.52 idi onu biliyorum da, 190.6 da iyi ama :)

bu arada işyerimde internet yok bağlanabileceğim şu an
    BSD Subsystem (version 2.1)
    İnstaller (version 3.01)
    OpenSSH (version 4.6p 1-2)
    var sadece..
    benim neler yüklemem lazım gerekli program olarak..
    diğer birsürü ıvır zıvır yükleyeceğim oyunlar batary info falan da öncelikli yüklemem gereken program varmı ?
    yardımların için çok teşekkür ederim dostum sağolasın..

• quote:

peki capacity 7.27 miydi eskisinde kafam bulandı iyice, other 1.52 idi onu biliyorum da, 190.6 da iyi ama :)

bu arada işyerimde internet yok bağlanabileceğim şu an
    BSD Subsystem (version 2.1)
    İnstaller (version 3.01)
    OpenSSH (version 4.6p 1-2)
    var sadece..
    benim neler yüklemem lazım gerekli program olarak..
    diğer birsürü ıvır zıvır yükleyeceğim oyunlar batary info falan da öncelikli yüklemem gereken program varmı ?
    yardımların için çok teşekkür ederim dostum sağolasın..

Alıntıları Göster
    bence battery info yu boşver hwinfo yeter sana(batarya bilgisi dahil, hardware-software tel.ine ait tüm bilgileri gösterir ), appfix 1.1.4, ringtones, iphsyics, summerboard ve theme fix, isim veya simport, mxtube, term... şu an aklıma bunlar geliyor. Gerisini keyfine göre yükle.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.