Yeni bir pc topladım ama başım ırq çakışmaları ile dertte. Normal şartlarda win tekrar kurmam gerekiyor zannedersem. Yalnız wini yeniden kurarken izleyeceğim yollar ve bios ayarları ne olmalı ? Bu konu ile ilgili yardımlarınızı bekliyorum.
IRQ çakışmalarının olduğunu nerden anladın,afedersin? Ben anlayamadım
quote:
Orjinalden alıntı: mesuthaksoy
IRQ çakışmalarının olduğunu nerden anladın,afedersin? Ben anlayamadım
merhaba @mesuthaksoy,
Bilgisayarım açılırken resetlenmeye başladı.Yükleme esnasında herhangi bir hata mesajı almadım. Xp'yi kurduktan sonra aktivikasyonunu gerçekleştirdim.Office 2007 kurdum. Ekran kartı, ses ve lan driverlerini yükledim.Bundan sonra Xp kendi güncellemelerini yükledi. Yalnız bilgisayarım açılışta kendi kendine reset atmaya başladı.8-10 açılıştan birinde muhakka reset atıyor.Bir arkadaşım IRQ Çakışmalarından olabileceğini söyledi.Sistem Bilgisinden bu ekrana ulaştım. Tabi tam anlamlı olarak hangisinin çakıştığını veya üstteki ekranda çakışan olup olmadığını bilmiyorum açıkçası. :( Aynı IRQ'yu kullanan birden fazla uygulamayı görünce çakıştığını düşündüm. Bir ekran görüntüsü de Çakışmalar/Paylaşım bölümünden aldım. Konuyla ilgili yardımcı olabilirsen sevinirim.
aynı irq kullanmaları çakıştıkları anlamına gelmez. sorun varsa aygıt yöneticisinden görebilirsin. gerçekten çakışan aygıtlar varsa elle irq atayabilirsin. bunun yanında yine aygıt yöneticisinde bilgisayar eğer standart bilgisayar olarak görünüyorsa sistemde yeterince irq bulunmaz. böyle bir sorun varsa bu, kurulum sırasında windows'un bilgisayarın ne tip bir bilgisayar olduğunu anlayamamasından kaynaklanır.(tek işlemcili tek çekirdekli bilgisayarlarda acpi tek işlemicili bilgisayar, çok işlemcili veya çok çekirdeklilerde ise acpi çok işlemcili bilgisayar yazmalı)
Yeni yüklemelerde şu sıralamayı incelemeniz tavsiye edilir ;
Windows Yüklenmesi Windows Güncelleştirmeleri Anakart Driverları Ekran Kartı Driverları Ses + Lan + Wan + vs Driverları
Her driver yüklenmesi bittikten sonra bilgisayarı yeniden başlat.
Kolay gelsin.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme