Hocam cevapladığın için çok teşekkür ederim. Ben 2 kere kolonoskopi 2 kere endoskopi oldum tertemiz hocam. Herhangi bir sıkıntı yok öncesinde ülseratif kolitten şüphelenildi ama bir şey çıkmadı parça sonuçlarında da. Ek olarak gaita vs hepsini yaptım hepsi tertemiz. İshal kısmını enbiosis şirketi sayesinde çözdüm. 6 haftalık diyetle ishalin çözüldüğüne inanmazdım ama halloldu ve günde 1 kere tuvalete gidiyorum. Tek kalan şey ne yazık ki guruldama oldu. Bunu hiçbir şekilde çözemiyorum. Guruldama ve geğirme sıklığı fazlalışıyor ya da azalabiliyor. Bunları çözmem gerekiyor ama ilaçsız çözmek istiyorum. Hava var sanırım ki guruldama ve geğirmeye dönüyor tam olarak anlayamıyorum. Gitmediğim doktor kalmadı durum hala aynı.... |
İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (596. sayfa)
-
-
Rica ederim dediğim bütün ( saydığım bütün testler ) testleri yaptırdıysan ve sonuç yine negatif ise dediğim doktorlara bir bakın. Mutlaka tanı alırsınız İstanbulda Murat Kayağ öneririm. Muayenesi 120 tl. Mikrobiyota zaten hasarlı olur bağırsak sorunlarında onların yaptığı maalesef sorunu çözmek değil sorunun yarattığı başka bir sorunu düzeltmek sadece bu yüzden de diyet , ilaçlar ve bitkisel yollar tamamen iyileştirmez hiç bir zaman. Fakat dediğim testler ile sorunun kaynağını bulursunuz ve tamamen düzeltirsiniz. Öbür türlü hayat boyu yaşamak zorunda kalırsınız bana güvenin kolay kolay doktor önermem ben. Geçmiş olsun tekrardan.
-
Hocam inanın gerekli tetkikleri yaptırdım ama temiz çıkıyor. Bu guruldama psikolojik deniliyor sürekli. Artık ona bağlıyorlar durumu fakat bu işi tam anlamıyla nasıl çözülür geçirilir bilemiyorum. Bu sorunu tamamen geçiren kişilerle konuştuğum zaman sporu aksatmadan devam ettirdiklerini ve beslenmelerini ayarladıklarını duydum. Ben İzmir'de yaşıyorum ve guruldamalardan ötürü şehirlerarası otobüslere binemiyorum. Burada da çok yetkin bir doktora gitmeme rağmen bu şekilde ne yazık ki. Doğal şekilde ilaçsız çözmeye çalışıyorum fakat olmuyor hocam. Bir de siz ibsyi atlattınız mı?
-
Dediğim gibi dostum bu hastalık psikolojik , candida , sibo , mikrobiyota gibi şeylerden olmaz. Ama bu dediklerimi bozabilir. Baş ağrısı , sırt ağrısı , vitamin düşüklüğü (dolayısıyla karaciğer yağlanması , insülin direnci, diyabet ve diğer hastalıklara kapı açılır ) , psikolojiyi etkiler , makat sorunu yapar ki geçmiş olsun devlette çok iyi bir doktor bulmadan da düzelmez bu özelde bir ameliyata 15-20 bin verirsin ( kabızlık versiyonu için makat hastalığı riski vardır ) . O yüzden bütün testler temizse bile atla uçağa dediğim doktora gel . Spor , diyet , ilaçlar ve diğer yollar ( hacemat , mikrobiyota diyeti v.s böyle gider liste ) bunlar bağırsağı biraz rahatlatır ama sorunu hiç bir zaman ortadan kaldırmaz. Ben ameliyat olacağım bu hafta sonu ve ya en geç haftaya kesinleşti en azından . Ameliyattan sonra da uzun bir yazı yayınlayacağım bütün mecralardan Opr Dr Murat Kayağ öneririm Ramazan Tarık Ünsal da iyidir ama biraz pahalı hasta ilişkileri de biraz zayıf fiyat konusunda ve hasta ilişkileri konusunda Murat Kayağ öneririm kesinlikle ben doktorları eleştiren birisiyim genelde ( kendisini geliştirmeyenleri ve ya çözümü olan bir şeyin sebeplerini bilipte görmezden gelenleri ) bütün testler negatifse bile patlamayan bir apandisitin oluşturduğu ince barsak tıkanıklığından dolayı olabilir ibs sebebin bu dediğim doktorlarda durumu çözerler geçmiş olsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birkan9666 -- 19 Ocak 2022; 12:20:39 >
-
size de çok geçmiş olsun hocam. ben de deniyorum durumları ama sizin guruldama var mı? bir de yazdığınız yazının linkini paylaşırsanız çok sevinirim.
-
Hocam bulunduğum yerde gitmediğim doktor kalmadı dahiliye gastroenteroloji ikiside ibs dedi guruldama ağrı isal hepsi vardı. 6 ay ilaç kullandım isal gitti ama bu sefer de kabız oldum ilaçları bıraktım azda olsa lavabo düzene girmeye başladı. Tam 2 yıldır uğraşıyorum ama bu hastalık 1 günde gelmedi 1 günde de gitmez ama eskiye göre Allaha şükür çok daha iyi sayılırım. Ben bağırsak florasını güçlendiren lahana turşusu tarhana çorbası yoğurt yedim ama ibs de diyet çok önemli. Dokunanları ayır az ve sık sık ye aç olursam veya dokunan bişey yersem guruldama başlar. Hazır gıdalar yeme yağlı şeyler direk isal yapar bana bakliyat ve yeşillik dokunuyor o yüzden nerdeyse bir buçuk yıl dır yemiyorum. Ayrıca gittiğim her doktor psikiyatri ye gitmemi söyledi eğer gözle görülür bişey yoksa psikiyatri ye de bi görün derim.
Dediğim gibi ilk önce bağırsak florasını güçlendir diyet yap dokunanları yeme inşallah 1 2 aya baya rahatlamış olursun. Kusura bakma biraz uzun oldu ama belki sana yardımcı olur
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bana iki doktor da büyük abdeste kan vs yoksa kolonoskobi ye gerek yok dedi boşuna canını yakmayalım demişti bende yaptırmadım zaten. Ben eğer evde olursam ağrı gaz vs oluyor ama dışarı çıksam veya işe gitsem bu kadar problem olmuyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sağolun yazıyı iyileştikten sonra yazıcam uzun bir makale şeklinde her ibs linin bilmesi gereken şeylerden bahsedicem ama genel olarak hastalıktan kurtulmak isterseniz hayat boyu diyet, ilaç ve diğer yöntemleri denemeyi istemezseniz dediğim doktorla bakmanız yararınıza olacaktır.
-
hocam ben de hala diyet şeklinde yaşıyorum mesela siz çay kahve tüketiyor musunuz? Bir de guruldama tamamen gitti mi? Benim için ishal kabız durumu pek mühim değil guruldama gitsin yeter. Daha askerlik var bir sürü şey var üni bitmedi henüz bu guruldama kısmını çözmek farz oldu. Sizin tamamen geçti mi? Geçtiyse diyet dışında neler yaptınız?
-
Tamamdır hocam siz de durumunuz iyileşince yazın etiketleyin lütfen. Guruldama en büyük sorun şu an benim için.
-
Benim guruldama devam ediyor ama eskisi gibi değil bundan 2 yıl önce neredeyse günde 10 saat oluyor du. 1 yıllık bir diyetten sonra düzeldi ama dediğim gibi evde olursam veya stres yaparsam herşey artıyor. Siz ilk doktora görünün ayrıca donanları belirleyin ona göre diyete başlayın.
Tamamen geçmedi bende sürekli guruldama yok ama kabızlık var oda ilaçlardan kaynaklı. Çay sabah ve akşam 1 bardak ancak içiyorum yinede gaz yapıyor kahve hiç içmiyorum oda dokunuyor. Ben çok berbat durumdan Allah şükür 1.5 yılda orta duruma geldim geçen sene ağrıdan gece bile uyuyamıyordum. Yediklerime dikkat ettikten sonra baya şikayetler azaldı şuan da diyete devam ediyorum.
Sizin adınıza çok sevindim tekrardan çok geçmiş olsun hocam. Yıl 2022 hala bu guruldama sorununu nasıl çözemiyorlar aklım almıyor ne yazık ki. Herkes şifasını bulur inşallah. Ben de eğer gelişme ya da geçme durumu söz konusu olursa buraya tekrar yazacağım.
-
Teşekkür ederim size de geçmiş olsun doktorun dediği ibs ye neyin yol açtığı bilinemediği için tedavisi yok denecek kadar azmış. İlk sebeb psikolojik ve beslenme kaynaklı deniyor
doğrudur hocam benim bir de reflüm var o da sıkıntı çıkarıyor olabilir. Bakacağım doktorum iyi birisi bir sorarım finallerimin sonrasında inşallah bu guruldama işini çözerim, eğer çözersem direkt buraya yazarım
-
Tamam en kısa zamanda doktora gidin tekrar geçmiş olsun bişey olursa buraya yazarsın
tamamdır hocam çok teşekkür ederim tekrardan
-
Rice ederim ben teşekkür ediyorum
Geçmiş olsun dostum. Tamamen iyileştiğine çok sevindim. Bu konuda geçmişte yazdıklarını, çabalarını çok defa gördüm. @birkan9666 da dediği gibi ibsnin çözümü yok deyip geçiştiren günü kurtarmaya yarayan (hatta kimi zaman pek faydası olmayan) ilaçları verip geçen doktorlarla da ümidinizi yitirmeyin. Elbette kimse %100 iyileşeceğinin garantisini veremez ama çözümü yok deyip %0 diyenlere de aldırış etmeyin. En azından hayat kalitenizi çok etkiliyorsa, sizi hayattan bezdiriyorsa imkanlarınız dahilinde araştırın, yapabildiğini tetkikleri yaptırın ona göre adım atın. Sonuçta bu hayat sizin, onlar sizin çektiğinizi yaşamıyor. Yazdığı bu çok detaylı yazı ve bilgilendirme için @birkan9666 dostuma teşekkür ederim. Umarım bu hastalığa yakalanmış nice insanlar da iyileşir ve hayatlarına eskisi gibi devam edebilirler.
-
Teşekkür ederim dostum tek amacım çözümünün olmadığı söylendiği bir hastalığın aslında çözümünün olduğunu söylemeye çalışmak ve bunu dile getirmek. Burada çok önyargıyla karşılaştım. Hastalık hastası diyen oldu , candida diyen oldu ve ya psikolojik diyen oldu. Gariptir ki şimdi bir kaçının ağzı düğümlenmiş oldu.
Sebebini bulursanız bir süre zorluk yaşar ama sonra da iyileşirsiniz. Zaten ilaçlarla v.s en fazla günü kurtarır testleri yaptırmaktan daha çok maliyet harcar ve hastalığı çözemediğinizde psikolojik olarak daha çok etkilenirsiniz.
Herkese geçmiş olsun , iyi ki varsın dostum umarım hepimiz iyi oluruz da bir daha bu sorunu yaşamayız . :)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X