Şimdi Ara

İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (595. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (6 Mobil) - 3 Masaüstü6 Mobil
5 sn
12.565
Cevap
208
Favori
1.993.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 593594595596597
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Enbiosis deneyen var mi. Çok pahalı, gerçi kur ortada yurtdisindan geliyosa paket bilmiyorum. Yoruldum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son gelişme : Kronik apandisit hastalığımı devlette doğrulattım opr dr buldum 4 kasım da gideceğim tomografime tekrar bakaack sistemde sıkıntı oldu göremedi çok geç ameliyat tarihi verirse özelde yaptırırım yine gelişmeleri buradan size aktarırım herkese geçmiş olsun tekrar.

• Smartyy kullanıcısına yanıt

Biraz daha açıklayıcı yazar mısın?

• Marksman84 M kullanıcısına yanıt
    Sağlam lifli muz tüket.
    Ara sıra haftada 3-4 kere sonra giderek arttırarak elma sirkesi tüket (analı)
    Varsa imkan: limsak tüket.
    Ve yüksek polifenollü zeytinyağı
    Ek olarak Probiyotik tüket bunun içinde fermante turşu veya ozerhisar ayran
    Kefiri önermiyorum onda alkol var.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Gözükmüyor forumda uzun zamandır

• Merhaba arkadaşlar. Kendimce bir tanı skalası geliştirdim . İbs diye bir şey olmadığını söylemiştim. Muhtemelen hangi hastalığa sahipsiniz onun için bir tablo geliştirdim. Oranlar &100 asla değildir , ben de doktor değilim. Sadece bilgi birikimimle yol göstereceğini düşünüğüm bir tabloyu sizlerle paylaşacağım.

Eğer bağırsak sorununuz varsa ve aşırı terliyorsanız muhtemelen : hipertroidi olabilirsiniz. Eğer bağırsak sorununuz var ise ve kilo verme eşlik ediyorsa : Çölyak ve ya bağırsak parazitine sahip olabilirsiniz. ( Tenya, B.hominis , G.lamblia , D.fragilis ve diğerleri. ) Eğer yüksek ateş varsa ve bağırsak sorunu devam ediyorsa (İnsülin direnci ve şeker hastalığını ibs den ayrı tutarak yazıyorum onlarla bağırsağın bir alakası var ama ibs gibi değil ) . : Apandisit sorununuz olabilir (Yüksek ateş sebebi ile ) , ve ya Fmf ve ya başka bir organ sorununuz olabilir . Bağırsak sorununuz varsa ve soğuğa tahammülsüzlük de eşlik ediyorsa : Hipotroidi olabilirsiniz. Önemli not : Bu dediğim belirtileri taşımıyorsanız muhtelemen organ sorununuz yine olabilir buna çok dikkat edin. Çektireceğiniz Mr tomografiden daha iyi sonuç verebilecektir iç organ sorunlarını anlamak için . Fakat bazen görüntüleme yöntemleri sonuç vermeyebilir. (Karın ağrısından 6-12 saat sonra çekilmesi gerektiği için ve ya doktorun gözden kaçırdığı ufak bir ayrıntı olabilir ) . Eğer mr , tomografi ve ya ultrason gibi sonuçlarınız negatif ise ve bir organ durumundan supheniz devam ediyorsa laparoskopi ve ya laparatomi ( Keşif ameliyatı da diyebiliriz ) bu yöntemleri denemenizde fayda var. Ben bizzat para biriktiriyorum olacağım. Özelde 5-10 Bin tl arasında araştırdığıma göre ama son çare bunu deneyebilirsiniz. Diğer hastalıklar için yaptırmanız gereken testleri grupta yine paylaştım oraya bakmanızı öneriyorum. Dediğim gibi bu tabloyu bilgi birikimime dayanarak ve iyileşen hastalardan topladığım verilerle ve ibs yi taklit eden hastalıkların barsak sorunları haricinde başka etkilerine bakarak yazdım. &100 Teşhiş özelliği asla taşımaz ben doktor değilim çünkü sadece fikir verip yardımcı olmak istedim. Umarım işinize yarar , her türlü eleştiri ve olumlu yorum kabulüm. Herkese geçmiş olsun. Birkan Babir.

• Arkadaşlar merhaba

14 aydır karın sağ alt tarafta bir ağrım var. Bazen yan tarafa bazende belime doğru yayılıyor. Gaz ve gurultu sorunlarında var. Bu süre içerisinde 2 defa ultrasona girdim bişey çıkmadı. Kan testlerinde ve gaita testleride normal. Bir gastrologa gittim ve kontraslı tomografi çektiler ve onda da Bi şey çıkmadı. Bazen 2 hafta kadar ağrı hissetmediğim oluyor. Bazende bir gün çok ağrı duyuyorum diğer gün birden çok hafifliyor. Genelde hafif bir ağrı şeklinde devam ediyor. Doktor huzursuz bağırsak sendromu teşhisi koydu ve ilaç ve pirebiyotik verdiler. Çok da belirgin bir faydasını görmedim. Bu arada ishal ve kabızlık şikayetim yok. Bazen biraz püre kıvamında oluyor dişkı ama genelde normal. Dün başka bir doktora gittim bunları anlattım ve bana kolonoskopi yaptırmam istiyor. Anlattıklarım huzursuz bağırsak sendromu na benzemedini bu rahatsızlıkta ağrının genelde sol tarafta ve genel karında olacağını söğledi.

BENİM SORUM BU HASTALIGI OLAN ARKADAŞLAR NASIL BELİRTİLERLE KARŞILAŞTILAR ANLATABİLİRLERSE SEVİNİRİM. KAFAM ÇOK KARIŞTI.

• M_karac M kullanıcısına yanıt

İbs diye bir hastalık yok. Tamamen hormonal, paraziter , hastalık ve ya bir organ sorunundan kaynaklanıyor. Bunu bu saydığım 4 ana maddeden oluşan sebeplerden iyileşen insanların yorumlarından okudum.

Endoskopi, kolonoskopi , direkt karın grafisi , (ultrason önermem zaten gazdan bir şey çıkmaz) , tam kan sayımı , gaita testi ve gaita kültürü , çölyak testi , tomografi ve son olarak tomografiden de güzel sonuç veren abdomen mr yaptırmanız gerek.

Geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birkan9666 -- 19 Kasım 2021; 22:22:37 >
  • Arkadaşlar İbs rahatsızlığı olur Anterior Pelvic Tilt omurga rahatsızlığı olan varmı yada bilmeyip linkteki resimlerde gibi olan varmı?

https://www.physiopoint.ie/post/what-is-anterior-pelvic-tilt

• Daha önceden roaccutane ya da zoretanin gibi bir sivilce ilacı kullanan var mı, bende tam ilacı bıraktığım dönemde başladı ibs.

• birkan9666 kullanıcısına yanıt

Hocam amacım sizi üzmek değil ancak bir olayın üzerine bu kadar gidip keşif ameliyatı bile düşünmeniz bana sorununuzun tamamen psikolojik olduğunu imajı veriyor. Eski yazdıklarınız da dahil her mesajınızı okudum, siz hastalık hastası olmuşsunuz sanki. Yani siz kendinizde bir rahatsızlık bulana kadar ugraşacaksınız. Bugün apandisit olacak yarın başka bir şey. Ancak bence hiçbiri sorununuzu çözmeyecek. Tekrar ediyorum sizi üzmek veya yermek değil amacım, sadece anksiyete ve panik atak problemi yaşarken ben de sizin gibi bir sorun bulana kadar doktor doktor dolaşmıştım ancak hiçbir sorun gerçekçi veya yaşamımı doğrudan olumsuz etkileyen ciddi şeyler değildi. Bir gün kalp sorunum vardı diğer gün akciğer bana göre, ancak bunun sonu yoktu o günlerde. Sürekli hasta olduğunu düşünmekten başka bir şey değil bu. Ki bence sizin de anksiyete veya yoğun stres sorunlarınız mevcuttur.

Alıntı

metni:
    Genel cerraha gidin ben apandisit var gibi gittim sadece sağ alt karnım ağrıyor dedim biraz rol yaptım sol derseniz yapmazlar ibs deyip geçerler . Devlette ki doktorların çoğu gereksiz yere varlar malum.

Alıntı yaptığım mesajda bana doktora gidip apandisitim ağrıyor diye numara yapıp tomografi çektirdim dediniz. Yani aslında size rahatsızlık veren bir durum yoktu ve zorla hastalık aradınız kendinizde ve bu sorunu da zorla buldurmuşsunuz biraz. Bunlar çok normal durumlar değil sanki. Pikolojik sorunlardan kaynaklı gibi.

Cevapladığım mesajda ise kendinizce bir kombinasyon tablosu yapmışsınız ve bu hastalıkların bir çoğu için kendinizi muayene ettirdiniz diye düşünüyorum ve sonuç negatif olduğundan olay keşif ameliyatına geldi. Eğer öyle değilse bile çizdiğiniz imaj tamamen öyle.

Alıntı

metni:
    Psikoloji ile de alakası yok olsaydı ben dahil en az 50 kişi antidepresan ile tamamen kurtulurdu. Antidepresan bazısını biraz rahatlatır belki ama sorunu ortadan kaldırmaz sadece kullandığınız süre boyunca biraz iyi yapabilir ki beni yapmadı.Psikoloji barsak soruna sebep olur ama bu ibs ( bu arada ibs diye bir hastalık yok o da yalan da neyse ) psikolojik sebeplerden kaynaklanmaz antidepresan ile tamamen iyileşen görmemem bunun da kanıtıdır geçmiş olsun tekrar.

Hocam mesela burada da antidepresan kullanımından bahsetmişsiniz ancak psikolojide her şey antidepresan değil. Terapi deneyebilirsiniz mesela, bıçak altına yatmadan önce. Sonuçta bu hayat boyu devam edecek, genel bu durum bu şekilde ancak başa çıkabilmeyi kafanızı rahatlatmayı öğrenmeniz daha doğru. Antidepresan sadece bu süreç içerisinde bir yardımcı araç olabilir, iyileştirici unsur olamaz.

Bu arada insanlara doktora gidip olmayan sorunları için numara yapıp teşhis koydurmayı öğutlemenizi de hiç doğru bulmuyorum. Kaç hastanın hakkına girmiş olunacak bu şekilde kim bilir, hastanelerin durumu ortada sonuçta muayene süreleri çok kısa. Siz yine dilerseniz keşif ameliyatınızı olun sonra yine burada paylaşırsınız ve umarım sorununuz en kısa zamanda çözülür ve sağlığınıza kavuşursunuz.

Tekrar yazmakta fayda var, sizi üzmek veya yermek için yazmadım bunları, buradaki amacımız zaten birbirimize gerçekçilik çerçevesinde yardımcı olmak. Sağlıklı bir ömür dilerim.

• tzaac T kullanıcısına yanıt

Öncelikle beni güzel bir dille eleştirdiğiniz için teşekkür ederim. Fakat bir takım yanlış anlaşılmalar olmuş. Bu arada bir çok tavsiyede bulunmuşsunuz zaman ayırıp bana önem verdiğiniz için de ayrıca teşekkür ederim. Yanlış anlaşılmalara gelirsek ;

Hastalık hastası olduğumu düşünmüyorum. Benim konuşma bozukluğum var, göz problemlerim var ve insülin direncim ve bu sebeple de susuzluğum var. Fakat bunları hiç bir zaman ciddiye almadım fazla. Bir şey beni çok rahatsız ederse üzerine gider onu da bir şekilde düzeltirim. Bazen benimde mantıklı bulmadığım bir hırsım var kafaya taktığım konularda. Fakat ben sadece bağırsak sorununu ciddiye alıyorum çünkü intihar etmeyi bile deneyip başaramadım. Düşünmek değil , denemekten bahsettim. Burada amacım kimseyi buna yönlendirmek değil . Öldürmeyen acı da güçlendirir diye bir söz vardır. Ben sadece bu forumlardan değil, patient.info olsun ibsgroup.com gibi siteler olsun onlarca siteden iyileşenlerle konuştum. Herkes psikolojik, kandida ve sibo gibi şeyler diyordu. Bunların gerçek olmadığını anladım. Kandida ve sibo bağırsak sorunu sebebiyle oluşabilir, ama bağırsak sorununa direkt sebep olamaz. Barsak sorununa sebep olduklarını tamamen kanıtlayan ne bilimsel çalışma, ne de bunları iyileştirdikten sonra bağırsağı düzelen hasta gördüm. ( Psikoloji de buna dahil) .

İşin garip yani, doktorların '' Geçmez, iyileşmez , psikolojik v.s '' dedikleri hastalığın hormon anlamında hipertroidi , hipotroidi , haşimato , parazit olarak , D.fragilis , B.hominis, E.coli ve G.lamblia gibi parazitlerin sebep olduğunu öğrendim. Hastalık olarak çölyak ve fmf, iç organda oluşan bir sorun ( Gördüğüm en çok oran bu kategoride) Safra ağrısı, divertikülit, Chron, barsak uzunluğu ve ya kısalığı , barsak atar ve ya şah damarı tıkanması , kronik ve ya akut apandisit, pankreatit, böbrek sorunları , ince barsak tümörleri, barsak kanseri gibi gibi 20 den fazla sorunun ibs hastalığına sebep olduğunu 2.500-3.000 sayfa okuyarak öğrendim.

İyileşen yaklaşık 100'e yakın hastanını yazısını okudum. Biraz daha baksam eminim bu sayı daha fazladır. Bunun dışında endoskopi, kolonoskopi ve diğer testleri paylaştım. Çünkü bu testler hastaların iyileşme sebeplerine göre bir sıraya dizildi tarafımdan. 4 Kategori demiştim. Her kategori de ve bahsettiğim hastalıkta iyileşen birden fazla insan gördüm en az. O sebeple de iyileşenlerin sebeplerine yönelik bir test sırası oluşturdum. Hatta belirtilere göre (en basitinden aşırı üşüme ve barsak sorununda hipotroidi , aşırı terleme de hipotroidi , ateşte fmf ve ya apandisit , kilo verme ve yine barsak sorununda parazit ve ya colyak olabilir dedim) olabilecek hastalıkları belirttim. Bunu herkese yardımcı olmak için yaptım. Çünkü sayısız ilaç kullandım ve etki etmedi. İbs hastalığı için yapılan testlerde Mr ve tomografiyi gastroların direkt listesine dahil etmesini gerektiğini düşünüyorum. Hatta bir şey bulunamayan vakalarda direkt keşif ameliyatı. ( Çünkü karın ağrısından 6-12 saat sonra yapılan testlerin bile yanlışlık payı var ve ya bir doktora gitmekle kalırsınız ve doktor görüntülerde ufak bir detayı kaçırır ve sorun yaşamazsınız. )

Bakın makat ameliyatına giren ve barsağı olması gerekenden uzun cıkıp iyileşen bile var. Ben hastalık hastası değilim. Sadece ibs diye bir hastalık yok ( Zaten olsa herhangi bir testte görüntüsü olur ve ya tanısı olurdu) ve ben iyileşenleri gördükten sonra hem kendimi iyileştirip hemde gücüm yettiğince insanlara yardımcı olmak istiyorum. Hepsi bu. Eğer ben başarısız olursam zaten bu hayat çekilmez. İbs yalanı düzeltilmesi gereken bir gerçektir ve siz 50 sene de kandida diyeti yapsanız, 50 sene de terapi alsanız ve ya sibo tedavisi de alsanız bu hastalık düzelmez. Birde vitamin düşüklüğü, bazılarında insülin direnci ( araştırmalarda ibs li kişilerde Homa-Ir genelde yüksektir ki şeker hastalığına sahip olursanız geçmiş olsun. ) , bel ağrısı, beyin sisi, makat hastalığı gibi onlarca sorun yaşarsınız. Bu hastalığın bir an önce düzeltilmesi gerek. Kendimi iyileştirdikten sonra gerekirse bir kanal açıp bildiklerimi anlatıp insanlara yardımcı olmaya çalışacağım. Ama hepsi bu kadar. Benim tek derdim davam bu hastalık. Ben ne iş bulabiliyorum ne de hayallerimi gerçekleştirebiliyorum bu hastalık yüzünden. 2 Senem ziyan oldu. O yüzden bu konuda bu kadar takıntılıyım. Lütfen söylediklerimi iyi düşünün, ben doktor değilim evet ama Profesör ile konuşup onu bile susturmuşluğum var çünkü çok araştırdım. Bir konuda şans yanınızda değilse ancak başarı çok çalışmakla elde edilir. Umarım kendimde dahil herkesin düzeldiğini görürüm, iyi günler dilerim.

Bu arada gelişmeleri tekrar paylaşacağım, bundan asla vazgeçmem bu benim için bir mesele / dava oldu.

• Dostlar yıllardır günde 1 kez büyük tuvalete zor çıkan ben son 3-5 gündür günde 3-5 kez wcye gidip yapıyorum durmadan ibs şekil değiştirirmi

• evet ibs atakları sürekli değişebilir.ibs'nin sebeb olduğu şeyin candida mantarı olduğunu düşünüyorum.

• Enbiosis firması, bağırsak bakterilerine bakıp ona göre beslenme tedavisi uyguluyormuş. Söylediklerine göre ibs'de %75 başarı oranı varmış. Ama fiyat olarak pahalılar işte. Dediklerinde haklılarsa sorun bağırsak bakterileri ise ve çözüm doğru beslenme ise, doğru bir beslenme ile kurtulabiliriz. Ama sorun uygun fiyata hangi besinleri yiyebileceğimizi öğrenmek

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Attila395 A kullanıcısına yanıt

Hocam bence beslenme önemli şuana kadar dikkat etmeye çalıştım biraz bozayım hemen dengem bozuluyor. Ama bazende ne kadar dikkat edersem edeyim çok kötü oluyorum bi dakikası 1 dakikasını tutmuyor. Beslenme ve stresten uzak durmak en önemli olanı. Allaha şükür ben eskiye göre iyi sayılır taki bu akşama kadar sürekli 3 4 saattir geçmeyen isal atağı başladı. Ama sürekli kabız olduğum zamanlar böyle ayda bir veya 15 günde bir ataklar olabiliyor.

Tekrar söylüyorum Allah'a şükür nazar değmesin geçen seneye göre çok daha iyiyim ama kabızlık var tabiki. Artık o kadar da olsun eskiden daha kötüydüm

• Arkadaşlar uzun zamandır çok şikayetim vardı ibs kaynaklı ciddi ishal problemleri yaşıyordum, toplantılara vs girebilmek için lomotil benzeri ilaçlar almam gerekiyordu, ancak hayatımdaki bazı belirsizliklerin ortadan kalmasıyla beraber çok ciddi düzelme meydana geldi. Yediklerime de dikkat edince günüm oldukça rahat geçebiliyor, zaten daha öncesinde konulmuş gastrit ve reflü başlangıcı teşhisim de mevcut o nedenle dikkat ediyorum ne kadar olsa. Daha önce yiyemediğim şeyleri de deniyorum bu aralar ancak hiçbiri kötü etki yapmadı. Çikolata, tatlı vs yedigimde hemen ishal oluyordum ancak şu an anca çok kaçırırsam rahatsız edici şişkinlik hissi hariç bir etkisi olmuyor. Psikolojik etkinin çok yüksek olduğuna inanıyorum. Doğrudan psikiyatra gidip ilaç kullanmaktansa psikoterapiye gidip bir deneyeceğim. Zaten gerekli görülürse yönlendirme yapacaktır psikolog.
    Olumlu sonuç alabileceğim düşüncesindeyim şu an için, hayatımda belirsiz olan durumların ortadan kalkması ve ishal ataklarının azalarak bitmesi bende bir umut ışığı yaktı. Sürecim olumlu gelişirse yine güncelleyeceğim.

• Ben bu hastalığımsı şey yüzünden üniversitede derslere girmezdim. YGS-LYS'de vesaire karın ağrısından odaklanamamıştım hatta. Hala devam ediyor ve harbiden yaşayan bilir. Gelin sarılalım.

• Merhaba bende de ne yazık ki ibs var. Bu hastalığın guruldama kısmını çözebilen var mı? Varsa yardımcı olursa çok sevinirim. Ciddi anlamda okulu bırakmayı ya da bu hayatı yaşamamayı düşünüyorum. Bu şekilde karın guruldaması ile nasıl hayat geçer, nasıl çalışılır, nasıl sosyalleşilir bilemiyorum. Sosyal hayatım sıfıra yakın oldu son 2 yılda. Lütfen yardımcı olun. Bu guruldamayı çözebilen var mı?

• sinirli1322 S kullanıcısına yanıt

Sebepleri : Parazit olarak : D.fragilis , B.Hominis, E.coli , hastalık olarak : çölyak ve ya fmf , hormon olarak : hiper / hipo troidi , haşimato , organ sorunu olarak : Pankreatit, akut&kronik apandisit ve dolayısıyla ince barsakta oluşan yapışıklık ve tıkanıklık, barsak tümörleri , böbrek üstü bezi tümörleri , uzun barsak , nutcracker sendromu gibi onlarca sorundan oluşabilir. Sebebini bulmak için ise endoskopi , kolonoskopi, tam kan sayımı, mr ve ya tomografi , (özellikle mr ) , gaita mikroskobisi ve gaita kültürü parazit testleri , t3 , t4 ve tsh, anti tpo ve anti tg hormon testleri, çölyak ve fmf hastalık kan testleri de temizse kronik apandisit ile uğraşan bir doktora gidin ( Ramazan Tarık Ünsal , Murat Kayağ gibi ) mutlaka tanısı konulur geçmiş olsun.

Not : Kronik apandisit apandisitin zaman zaman şişmesi ve bir gün akut apandisit olacak bir durum teşkil etmesi anlamına gelir. İbs nin sıklıkla rastlanan sebeplerindendir. Türkiye' de bir takım cerrahların kabul ettiği, bir takım doktorların kabul etmediği, diğer ülkelerde daha çok kabul gören ve bilimsel çalışmalarla kanıtlanan bir rahatsızlık. İster akut ister kronik apandisit olsun bu hastalıklar sebebiyle apandisit patlasa da patlamasa da ibs varsa ince barsağı genelde tıkadığı için olur yapışıklıkta olur ama yapışıklık değil tıkanıklık ibs yapar . Sebebi budur. Apandisitin alınmasında ibs başladı diyenler de de aynı sebeptir. İnce barsakta yapışıklık ve tıkanıklık yapmasıdır. Ameliyat ile tıkanıklık ve yapışıklık düzeltilir gerekli görürlerse de apendiksi alırlar.

• 
Sayfa: önceki 593594595596597
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.