Yoktu hocam aylarca gecmeyen ishal, mide guruldamasi, gaz gibi sorunlar vardı. Şu an iyiyim çok şükür < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (598. sayfa)
-
-
Aylar evvel yazmıştım mantar ile bu ibs nin bağlantısı var mı diye araştırıyorum.
Eylül ayında 2 aylık bir mantar tedavisi gördüm ve kasım başı itibariyle tüm gaz ağrı vb sorunlarım ortadan kayboldu mantar ile birlikte. 10 gün önce mantarım olan yerlerde ufak tefek yine belirmeye başladı bakalım ibs geri gelecek mi diye direk düşündüm.Bingo 3 gün önce yine başladı tüm ağrılar,gaz, şişkinlik.ağrım sabit bir noktada olduğundan kolonoskopi isteyeceğim dr dan. Eğer temiz çıkarsa bu işin kesnlikle mantar kaynaklı olduğunu kesinleştirmiş olacağım.
Vucut mantarı, tırnak mantarı, saçlarda egzama vs varsa bu iş bağırsaklara da bulaşıyor kesin ve net.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shafter -- 20 Şubat 2022; 10:8:0 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yazdıklarınıza pek katılmıyorum. Çünkü sebep aramadiniz demişsiniz ama ben Hipertroidi olsun, hasimato olsun , hipotroidi olsun gibi hormonsal hastalıklar olsun , D.fragilis , B.hominis , E.coli ve G.lamblia gibi İbs ye sebep olma oranları en yüksek parazitler olsun , Çölyak ve Fmf gibi hastalıklar olsun , barsak tıkanması , barsak genislemesi , barsak tümörleri olsun , pankreatit , apandisit , safra ağrısı , böbrek üstü bezi tümörleri ve daha nice 20 den fazla iyileşen gördüm ve doktorların da genel olarak ibs yi taklit eden hastalıklar olarak bunu dogruladiklarini gördüm. Psikoloji ibs ye sebep olmaz. Olsaydı antidepresan kullanınca tamamen geçerdi ve ya herkes dünya da ibs olurdu. Pskilojinin sebep olduğunu zannedenler antidepresani bıraksınlar ibs tekrar geri gelecek çok basit bu konu. Diyetle tamamen yendiğini sanananlar da diyeti bıraksın ertesi gün ibs yine gelecek bu işin matematiği bu kadar basit. Psikoloji kansere de sebep değil mesela, çünkü hücrelerle ilgili bir sorun o çok karışık konular ama psikoloji belki hastalıkların şiddetini kötü yapar buna katılırım. Ben yaklaşık yüzlerce kişiyle konuştum çoğu da yurt dışından insanlar onların yazılarını paylaştım daha sonra doktorların bu sebepleri destekledikleri yazılar paylaşmaya çalıştım. Bu sebepleri bulmaya yönelik test dizisi yayınladım. Ayrica ibs nin yan etkilerini v.s de yazdım.
Zaten ibs diye bir şey yok. Testlerde görüntülemeye hastalık olmaz ve ya kanda çıkmayan. İbs bir barsak sorunlarının genel adı. Atıyorum Ahmette Chron olabilir , Mehmette Safra ağrısı gibi gibi. Sebebini bulan kurtulur, sebebini bilmediğin bir hastalığı diyetle , antidepresanla , bitkisel yollarla , ilaçlarla , kaplıcalara , rezonansla , diski nakli ile duzeltemezsin düzelen de olmamıştır tamamen hiç bir zaman ve tekrar kotulesirler.
Not : 5 Haftadır semtpomum yok. Gaz yok, büyük tuvalete yemekten sonra bir defa çıkıyorum ve 30-40 dakika kalırken şimdi 10 dakika kalıyorum en fazla. Bende sebep kronik apandisiti ama herkeste aynı olmayabilir. Benim bütün testlerim negatifti sadece doktor bana iltihap var apendiksinde dedi. Antibiyotikler ise yaramayinca kesin tanı için laparoskopi ardından ameliyat olup iyileştim. Benim durumum çok ekstrem ameliyat son çare olmali çünkü küçük ve ya buyuk her ameliyat zordur ve maliyetlidir ameliyat. Kronik apandisitiniz varsa bile önce Antibiyotik tedavi isteyin bu şekilde kurtulanlar da mevcut çünkü herkese geçmiş olsun uzun süre forumda olmayacağım gelişmeleri daha sonra aktaririm.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Yazdığın tüm hastalıklar ve parazitlerin sebebi bağırsak yapısının bozulması ve bağırsak geçirgenliğinin artması sonrası oluşan hastalıklar.
Bağırsak neden bozulur 1. Yanlış beslenme 2. İlaçlar 3. Psikoloji
Kanser demişsiniz iltihap demişsiniz mantar demişsiniz bunların hepsi yeme içmeden ve psikolojiden
Mesela şunu araştırın Otizm ile bağırsak florası ve ya fibromiyalji ile bağırsak ilişkisi ve ya haşimato ile bağırsak ilişkisi
Her şeyin ucu bağırsaktan geçiyor ne yiyorsan osun diye bir laf var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1881-1938 -- 23 Şubat 2022; 19:24:48 > -
Psikolojinin ciddi hastalıklara sebep olduğu durumlar psikolojik sorunlardır. Okb ve bipolar bozukluk gibi sayısız durumdur.
Yanlış beslenme, ve ilaçlar kısmına katılıyorum ama psikolojiye katılmıyorum. Psikolojik olsaydı 3 kuzenimde de bipolar bozukluk var ve bağırsakları tıkır tıkır.
Psikolojik olsa yine dünyada herkes ibs hastalığına sahip olur ve antidepresanla kökten çözerlerdi ki antidepresanı kullanan kişiler bırakınca tekrar başa sarar. Psikoloji bağırsağı etkiler, ama böyle ciddi sorunlara sebep olmaz.
Zaten dünya yaşanılacak bir dünya değil, içtiğimiz plastik bardaklardaki içecekler, yediğimiz yemekler aklınıza gelecek her şey insan için uygun şeyler değil zaten.
Mesela sigara kullanan bir kişi chron hastalığına yakalanmaya hep adaydır. Bir şekilde bu barsak sorunları oldu. Ben geçmişte değilim çünkü geçmişe dönmek bize bir şey katmaz. Bu arada beni günde 7 kere tuvalete çıkaran lahmacundan bile yedim yine de hiç bir sorun yaşamadım.
Hangisi hangisine sebep olur bilmem ama bu rahatsızlığı parazit ilaçları ile yenenleri, hormon ilaçları ile yenenleri , organ sorunu olanların ameliyattan sonra iyileştiğini ve çölyak ve fmf gibi hastalıklara sahip olanların dikkat edip ilaçlarını kullandıklarında sorun yaşamadıklarını da biliyorum. ( İlaç konusunu fmf için söyledim )
Bu rahatsızlık her ne sebeple olursa olsun, isterse parazit , hormon , hastalık ve ya organ sorunları bağırsak sorununa sebep olsun ve ya ister bağırsak sorunları bu hastalıklara sebep olsun ibs sebebiyle sadece hastada gelişen 5-10 tane başka yan sorun var. Herkes sebebini bulmalı ve iyileşmeli. Sonrasında da mümkünse sigaradan uzak, ilaçlardan olabildiğince uzak elinden geldiğince de pozitif bir hayat sürmeli.
Tek üzüldüğüm şanssız bir çağda yaşadığımız. Tıp hala çok ilkel. İleride genlerle ilgili çalışmalar ilerlerse belki de dünya da hastalık diye bir kavram kalmayacak. Belki sonra ki aşaması doktor diye bir meslekte kalmayacak. Tabi böyle bir şey olacaksa bile biz bunu zaten göremeyiz. Dünya ticari kaygılarından ötürü yavaş gelişiyor.
Son olarak ; Yarın bir gün ibs geri gelirse ya ameliyatla ilgili bir komplikasyondur (apandisit ameliyatı sebebiyle ince barsakta tıkanıklık sorunu yaşayanlar olabilir genelde ameliyat sonrası ibs bu yüzden gelişir ) ve ya başka bir sorun yaşamışımdır bu da ibs ye sebep olabilir ( en basitinden pankreas hastalığına yakalanırım ( pankreatit ) ) . Yine sebebini bulur iyileşirim. Bizim çabaladığımız kadar doktorlar çabalasa zaten ibs diye bir sorun kalmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birkan9666 -- 23 Şubat 2022; 21:16:6 >
-
Hocam siz psikolojinin sadece antidepresanla düzeldiğini sanıyorsunuz galiba. Her gönderide inatla "antidepresan kullan geçsin o zaman" diye tekrar ediyorsunuz. Böyle bir tedavi yöntemi zaten yok. İstersen tek başına sabahtan akşama kadar antidepresan kullan psikoloji falan düzelmez. Bizim ülkede devlet hastanesinde psikiyatra giderseniz size sadece antidepresan yazar ve kullan gel der. Ondan sonra duruma göre doz ayarlar, ilaç değistirir ve sadece yatıştırırlar insanı. Senin altında yatan nedenin geçmediği sürece ilaç dozun değişir ve bir zaman sonra umursamayınca veya umursayamayacak hale gelince bu nedeni iyileştim sanarsın ve tekrar etmeye meyilli bir sorunla bir daha gitmezsin psikiyatra. Olay bundan ibaret.
İlaç konusuna gelirsek, ibs'den plasebo ilaçlar ile kurtulanların sayısına da bir bakın isterseniz, o kadar araştırmışsınız değil mi?
Apandisit sorununuz varsa, zaten ibs değilseniz, ibs hakkında bildiğiniz uyguladığınız hiçbir şeyin doğruluğu yok demektir. Ben sizin kendinden emin mesajlarınıza anlam veremiyorum. Size karşı her düşünceye bir cevabınız var ancak hepsi birbirini tekrar ediyor. Siz ibs değilsiniz, ibs hakkında bilginiz okuma düzeyinde demektir bu konuda anlaşalım artık. İbs değilseniz, apandisit sorunlarınız var ise insanların yaşadıklarını bilemezsiniz ve bu nedenle artık ahkam kesmemelisiniz bence.
2 yıl bu sorunları yaşadım terapi ve sosyalleşerek, üzerine giderek oldukça kısa sürede toparladım kendimi. Sizi dinlesem zorla kendimde hastalık bulup ameliyat olacaktım. İşini vicdanı ile yapan hekimlerimize saygı duyuyorum ancak hekimlerin de bir kısmı zaten hastaları kesip biçmeye yer arıyor ekonomik nedenlerden dolayı.
-
Hocam siz enbiosis çalışani ve ya bitkisel pazarlamacı gibi bir şey olabilir misiniz bu kadar yerilmek garip geldi çünkü genelde hastalığın hayat boyu sürmesini isteyen bir kişi ve ya şirket çalışanı böyle bir yorumda bulunabilir diye düşünüyorum, malum bazı klozetlerin altından yapılması için insanların hayat boyu hasta olması gerekli , hayat boyu ilaç kullanmak v.s .
Ekonomik sebeplerden kesip biçen Cerrahları suçlayan dostum, 6 Haftadır bir semptomum yok. Büyük tuvalete 10-15 dakika da çıkıyorum. Gazım bitti, büyük tuvaletteyken o da bir kaç saniye gelip bitiyor . İbs den önce ki bağırsak düzeni neyse şimdi de o . Tuvalete sabah 2-3 kere çıkan ben bir kere çıkıyorum . Her şeyim düzeldi, 6.000 TL verdim helal hoş olsun diğer türlü hayat boyu zaten ilaçlara, testlere ve psikolojici, candidacı ve sibocu palavracı doktorlara bu paranın 10 katını verecektim.
İnsanlara iyilik yaramadığını ben bir kez daha öğrenmiş oldum sayenizde, tekrar hatırlattığınız için teşekkürler. İbs hakkında ki bilgim okuma düzeyinde olsun diyelim peki siz ne yaptınız ibs nin kesin olarak çözümünü buldunuz mu ? Ve ya yabancı kaynaklara baktınız mı ? İbs ile psikoloji arasında ki ilişkileri inceleyen bilimsel çalışmalara baktınız mı ? Ben hiç bir yerde ki gastroenteroloji profesöründen bile ibs ye psikoloji sebep olur diye bir şey duymadım da o yüzden söylüyorum.
Bu arada kimseye ahkam kesmiyorum . Doğru bildiğimi konuşuyorum ve konuşmaya da devam ederim. Varsa bilgisi olan gelsin konuşsun, tartışalım. Ne doktor adı verdim ne de hastane. Kim hangi sebeplerden iyileşmiş, bu sebepleri bulmak için hangi testlerin yaptırılması gerekli, hastalığın sebeplerini ( Doktorlar ve iyileşenler tarafından paylaşılan sebepler ) ve bunları destekleyen yazıları elimden geldiğince attım. Ticari bir beklentim olmadan insanların belki de &1' i bile iyileşebilir diye umarak böyle bir yazı yayınladım. Zamanında Elvis diye birisi vardı. Adamı topa tutmuşlar. Garip garip şüphe duymalar ve suçlamalar falan. Benim yaptığımın aynısını yapıp dokuz köyden de kovulmuş. Şu öğrenilmiş çaresizliğinizi bırakın bence. İnsanlar iyileşiyorsa herkes iyileşebilir. 3000'den fazla sayfa okudum ve 100'den fazla iyileşenle görüştüm. Ama kimseye ahkam kesmedim. Benim saygı duymadığım doktorlar bu hastalığı bilmeyen ve ya bilmemezlikten gelen doktorlar. İyi doktora zaten bir şey demem saygı duyarım. Kendini geliştirmeyen ailem olsa onlara da saygı duymam. Cahil insana bir şey demem, kendisini geliştirmeyene derim. Bu arada apandisit demiştiniz de ben 50'e ye yakın test yaptırdım bunlardan 10 tanesi sadece tam kan sayımı ve gaita testlerini oluşturuyor. 2 Sene ibs teşhisiyle yaşadım. ( Bu arada birden fazla endoskopi, kolonoskopi, röntgen, tomografi mr , çölyak ve fmf testleri, hormon testleri de yaptırdım. ) İntihar etmeyi düşündüm o kadar çaresizlik çektim. İbs konusunda ben kimseye ahkam kesmem ama bana da ahkam kesilmesine izin vermem bu kadar netim bu konuda.
Kaldı ki bir çok arkadaşımla yollarımı ayırdım, bir çok gönül ilişkimden oldum ibs sebebiyle. Ailemle ters düştüm . İbs nin sebep olduğu fiziki ve psikolojik olarak onlarca sorun var. Bu yüzden direkt iyileştirilmesi gerek. Siz yarın bir gün poğaça ve ya lahmacun yiyin bakalım iyileşme olmuş mu olmamış mı bunu çok merak ediyorum. Ben insanların gereksiz yere deli muamelesi görüp antidepresan kullanmasına karşıyım arkadaşım. Antidepresanların zararları bile kullanmamak için geçerli bir sebep kaldı ki yurt dışında antidepresan kullanıp intihar eden insanlar var.
Benim şu paylaştığım listeyi kaptanelvis bile paylaşmamış. Tek bir tedavi üzerinde durmuş o da colidur. Ki colidur iyi gelirse tamamen iyi gelirse parazit vardır, biraz iyi gelirse organlarda iltihap vardır. İyileşmezsen de colidurdan sonra ya hormon problemin vardır ve ya çölyak ve ya fmf. Antidepresan hastalıklara iyi gelmez çünkü. Ben ise bütün sebeplerini yazdım hastalığın , yaptırmanız gereken testlere kadar hepsini paylaştım. Doktorların yazısını da paylaştım iyileşenlerin yazılarını da paylaştım. Kendimden de emin değilim bu arada emin demişsiniz, sadece özgüvenim var ve abartılı da değil normal bir insan gibi hayatımı yaşıyorum. Ama şunu çok net söyleyeyim, benim tıp okumaya puanım yetiyordu ben eğer doktor olsaydım sonunda beni yakacaklarını bilsem ibs nin kökünü kazırdım ama tıp okumadım. Bundan sonra bana daha kimse soru sormasın ve ya tartışmaya girmesin çünkü daha sert bir üslupla konuşmak durumunda kalıcam. Yardım ediyorum teşekkür de beklemiyorum, ama teşekkür etmek bir yana dursun yermelere başlıyorsunuz. Bu yüzden insan oğluna iyilik yaramıyor hiç bir zaman kaptanelvis mesajlarını boşuna silmemiş adama şimdi hak verdim kim ne oluyorsa olsun dünya umurumda değil bu saatten sonra diyetlerle , ilaçlarla , antidepresanlarla hayat boyu çekin. Gidin bitkisel tedaviler yaptırın, sülük tedavisi ve rezonans tedavileri yaptırın ve ya diğer tedavileri. İyileşen olursa herkesten teker teker özür dileyeceğim. Hodri meydan daha bu grupta kimseye de cevap vermiycem kimseyi düşünmeye gelmiyor bu hayatta bu kadar net. Yazdığım makaleyi de siliyorum direkt kime ne olacaksa olsun diğer mecralarda makaleleri tutucam herkesi aynı kefeye koymuyorum. Akıllı insanlarsınız ona lafım yok ama gereksiz şüphe insanın aklını sulandırır ve bencillik ve egoizm. Bunlara dikkat edin hayat böyle çekilmez . Herkese geçmiş olsun, ne diyeyim umarım iyileşirsiniz diyorum herkese .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birkan9666 -- 25 Şubat 2022; 22:40:42 >
-
Hocam yani bir dönün bakın bakalım sayfalara lomotil ve reflor dışında ilaç adı vermiş miyim hiç? O ilaçları önermiş miyim insanlara? O ilacları da benim gibi şiddetli ishal yaşayan herkes hayatını devam ettirmek için belli dönem kullanmak zorunda kalıyor bunu biliyor olmanız lazım. İnsanların işleri, okulları sosyal hayataları var. Bakın bakalım o ilaçlar işe yaradı mı demişim yaramadı mı demişim... İnsanlara hobi bulmaları, psikolojilerini düzeltmeleri, kendilerini üzen sıkan durumları bir şekilde düzeltmeleri dışında bir şey söylemiş miyim?
Atıp tutuyorsunuz sadece.
Hiç doktor adı vermedim diyorsunuz yapmayın Allah aşkına ya.. Defalarca doktor adı verdiniz burada!! Her doktor adı verdiğinizde de "ben doktor adı vermeyi sevmem" yazdınız.
İbs diye hastalık yok diyorsunuz bir sonraki mesajda da ibs diyorsunuz. O kadar çelişkili ki yazdıklarınız insanları yanlış noktalara sürükleyebileceğinizi düşünüyorum ben.
Alıntı
metni:Ama şunu çok net söyleyeyim, benim tıp okumaya puanım yetiyordu ben eğer doktor olsaydım sonunda beni yakacaklarını bilsem ibs nin kökünü kazırdım ama tıp okumadım. Ve hala ahkam kesiyorsunuz, sadece bana ve benim gibi sizi eleştirenlere karşı değil bu ahkam, koca tıp bilimine bile ahkam kesiyorsunuz farkında değil misiniz gerçekten?
Bundan sonra daha sert konuşurum demişsiniz. Sert konuşacak bir şey yok. Konuşamazsınız da... Hangi hakla konuşacaksınız hem? Herkese açık bir forum burası eleştiri olunca hemen çamura yatmanız manasız. Siz kendiniz çok farkında değilsiniz bence. Her yazdığınız çelişkili, her yazdığınızda bir sorun var. Şimdi ibs diye bir hastalık yok diyorsunuz, iki gönderi sonrası ibs uzmanı oluyorsunuz. Olmadığını iddia ettiğiniz hastalık hakkında sayfalarca makale okuduğunuzu söylüyorsunuz. Hocam yani nasıl bir şey bu? Doktor adı vermedim diyorsunuz. Doktor adı vermediğiniz gönderilerden biri burada :) Birden fazla doktor adı veriyorsunuz hem de. Gönderiyi değiştirmeyin tabi ben bunu paylaşınca. Bunun gibi gibi başka gönderileriniz de mevcut isterseniz onları da paylaşırım hepsinin ekran görüntüsünü alıyorum. İyileştiğinize mutlu oldum tabiki. Sizle sağlık konusunda bir yarışa girmeyeceğim. Poğaça da yiyin, lahmacun da.. pasta da yiyin börek de... Benim derdim iyileşmenizle değil, insanları bu ekonomik düzende belirli doktorlara ve kurumlara yönlendirmenizde.
Sizi daha fazla dikkate alacağım ve böyle gönderilere devam ettiğiniz sürece eleştirilere devam edeceğim. Sağlıklı ömürler dilerim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tzaac -- 26 Şubat 2022; 1:5:26 >
-
Herkesin ibs den psikolojisi bozulmuş sonra bu hastalık psikolojik değil diyor:)
Bozuk psikolojiye o kadar alışılmışki normal hayat sanmaya başlayan var. ;))
Hocam değil günlerce , senelerce tartışmaya devam edelim benim için hiç problem yok. İbs sanırım sizin psikolojiyi baya bir bozmuş bunun için psikyatr desteği almanız gerekebilir sanırım zor bir çocukluk gecirdiniz. Bir arkadasiniz ve ya hayatınızda ki insan mi yanlış yaptı size ve bunun acısını mi benden cikariyorsunuz çözemedim ama şu konuşma üslubuyla devam ederseniz ruhsal aciniz daha da artabilir benden soylemesi. İsterseniz özelden telefon vereyim konuşalım dertleşelim derdinizi anlatın hayat böyle geçmez ciddiyim. Daha önce doktor adı verdiğim kişi büyük ihtimaller Ramazan Tarık Unsaldir. Ama bu doktorun adını vermedim çünkü ben tedavi oldum ve iyileştim doktorun Hastanesinin adını da vermiycem. Veririm ondan sonra gidecek kişi bütün testlerini yaptırmamistir sonra da düzelmez obsesif gibi gelir bana çamuru atar doktora atar halbu ki başka bir sorunu vardır. Cerrah affetmez ameliyata girersen adam organını alır bu kadar net. .
Ahkam kesiyorsunuz demişsiniz ben ahkam sevmiyorum sevgili hocam, ben yapacağımı zaten peşin peşin söylüyorum. Sen konuşmaya öyle bir üslupla girdin ki , ben bir anda genetigin bütün şifresini bulduğunu ve dünyada ki bütün hastalıkları yok ettiğini falan zannettim bir anda açıkçası ne yalan söyleyeyim :) . Ve ya Mars'a gidip orada koloni kurmuşsun gibi bir havan var. Valla benim kaybedecek hic bir şeyim yok gerekirse ölene kadar tartışırım seninle burada , ben değil sen düşün gerisini ben zaten düşünmem dediğim gibi bu saatten sonra dünya umurumda değil . Konuşmalarımda çelişki varmış nerede o çelişki ben neden göremedim onu anlamadım. Ayrıca ben kimsenin geçici olarak ilaç kullanmasına bir şey demiyorum. Banane istediğini yapsın, dediğim gibi dünya umurumda değil. Maddi durumu yoktur testleri yaptıramaz bunu anladım da, zaten hayat boyu ilaclara vereceği paranın test paralarına 1 sene de denk gelmesi mantığını bence o da anlayabilmeli. Şuan itibaren ben sizden kanıt bekliyorum, psikolojik demişsiniz ibs için bana bilimsel bir çalışma atmanızı bekliyorum madem psikolojiden kaynaklanıyor, her doktorun dediğine inanır olmuşsunuz kanıtlayan bana psikolojik olduğunu bende göreyim konuşmakla olmuyor, biraz da icraat gerek. Eğer birisi güzel bir şey yapıyorsa ve çamur atiliyorsa o kişiye çamur atanların neye güvenip böyle bir girişime girdiğini bilmek istiyorum
-
Sen çok Hint dizisi mi izledin dostum bu kadar kafiyeli sözler nereden geliyor bakalım böyle :).
Siz ne ara arkadaş oldunuz ve ne ara birleştirmiş onu çözemedim haha :)
Siz hala psikolojik olduğunuzu zannedin, yeteri kadar araştırmadigim zamanlarda bende böyle diyordum zamanla sizde araştırinca benim gibi kafanıza vuranlardan olmayin diye şimdi size tavsiye veriyorum bunu doktor yapmaz kıymetini bilin :))
2. Kolonoskopimde temiz çıktı. Sorun bağırsakta mantar birikmesi olduğunu düşünüyorum. Eylülde aldığım 3 kür vucut mantarı tedavisi bağırsak ağrımı ve gazı 3-4 ay gidermişti. Tekrardan hem mantar geri geldi hem bağırsak ağrıları.
Kolonoskopi sonrası dr günde 6 adet colidur yazdı. Birde probiyotik al dedi.( ne alsam acaba?-nbl gold, probien veya başkasıda olur dedi)
Eğer colidur tedavisine de yanıt vermezse kesin vucut mantarının ilerlemesi iç orgablarada sıçrıyor.
Hocam hahahaha. Artık ne diyeyim bilmiyorum ve yorumu arkadaşlara bırakıyorum. Her gönderide bir daha çürütüyorsunuz kendinizi. Bir öncekinde doktor adı vermedim dediniz. Şimdi verdim ama niye verdim diyorsunuz ve üstüne bir daha doktor adı veriyorsunuz. Doktor adı vermeyip hastane adı verseniz daha mantıklı olurdu. Doktorun adını yazdığın an çıkıyor zaten 😄
Gerçekten kendinizin ve yaptıklarınızın farkında değilsiniz. 2 yıldır takip ediyorum konuyu. Size daha önceki hatta 2019 yılındaki gönderilerde bile insanlar psikolojik destek almanızı tavsiye ediyor zaten ve almadığınız için bu haldesiniz...
Hala anlamıyorsunuz ya :) Hocam apandisit başka şey ibs başka şey. Siz apandisit olmuşsunuz ve "defaatle" adını verdiğiniz doktora gitmişsiniz geçmiş. İbs değilsiniz anlayın şunu ya, bayılıcam artık.
Siz bilimsel makalenin ne olduğunu da bilmiyorsunuz ki. Uzun uzun bir yazı yazmıştınız ve "ben olayı çözdüm havalarındaydı". Silmişsiniz galiba şimdi. Siz o gönderi içinde bilimsel makale mi var sanıyordunuz? Researchgate'den iki tane dandik makale koyuyorsunuz en fazla. Siz o makalelerin nasıl oraya koyulduğu biliyor musunuz 😄? İsterseniz herhangi bir konu başlığında saçma bir makaleyi hemen yükleyebilirim researchgate'e 😄
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tzaac -- 26 Şubat 2022; 11:17:46 >
-
Hocam ben sizin açık ve net bir şekilde bağırsak hastası olduğunuzu düşünmüyorum. Siz hastalık hastası olabilirsiniz ve psikolojik durumunuz sebebiyle de her yorumun altından bir şey arayan tayfadansınız. O kadar gönderimin içinde doktor adı verme durumuna takılmışsınız. Hemen açıklık getireyim ;
- Geçmişte doktor adı verdim, evet mesajları inceledim ama o zaman başka bir doktorla görüşüyordum ona ameliyat olmadım. Kimseyi de zan altında bırakmadım, kronik apandisit şüphesi olanlar muayeneye gidebilir dedim. Ameliyat olduğum doktorun adını da paylaşmadım hiç bir şekilde, hastane adını da . Uzun lafı kısası ben ameliyat olduğum doktorun adını paylaşmadım, ama insanların fikir alabileceği görüşebileceği bir doktorun adını önceden paylaşmıştım çünkü hekimliğini beğenmiştim. Sizin neden psikolog ve pkiyatr eşliğinde yardım almanız gerektiğine neden ikna oldum biliyor musunuz ? Çünkü manipülasyon yapıyorsunuz , bak insanlar yanımda insanlar sana geçmişte psikoloğa görün dedi gibi şeyler söylemişsiniz. Gündüz gözüyle beni güldürdünüz Allah da sizi güldürsün. Hem insanları arkanıza alıyorsunuz hem de yüzünüze gülümseyen bir maske takıp alaya kalkışmaya çalışmak biraz gülünç. Biz bunu çocukken yapıyorduk çünkü. Bu sebeple sizin yardım almanız gerektiğine inanıyorum. Sanırım söylediklerim biraz canınızı yakıp kalbinizi kırmış otomatik olarak böyle bir savunmaya geçmişsiniz sizde. İnsanları arkanıza almaya çalışmakta sizin aslında güçlü birisi olmadığınızı gösterir. Ama benim kimseye ihtiyacım yok, siz onlarca kişi olarak yazın ben tek başıma bu forumda size yeterim. Olduğunuzdan güçsüz görünüyorsunuz, olduğunuzdan güçlü görünün yanlış bir şeyde söylemek istemiyorum sanırım eskiden hep ezilen taraf olmuşsunuz. İyi kötü anlıyorum ama ben ne kimseyi ezen taraf oldum ne de ezilen taraf oldum hayatım boyunca. Sizin gibi bir arkadaşım vardı ismi Selim. Sürekli yüz yüze laf sokmalar ve garip garip hareketleri vardı kendisinin. Lise zamanında çok ezmişlerdi , elimden geldiğince yanında olurdum. Bir gün psikolog ve psikiyatr tedavisi önerdim gidip tedavisini oldu ve artık sizin gibi insanların çıkarsız yardım mesajlarının altında bir şey aramayan normal birisi oldu. Bu yüzden sizin için bunları öneriyorum. Zaten başta direkt ibs hakkında bilginiz yok gibi şeyler zaten doğru bir üslup değil. Bu yüzden sizin de arkadaşımla aynı karakterde birisi olduğunu anladım. Sizin yaşadığınız zorlukların milyonlarca katını yaşamış birisi olarak ben sizin gibi herkese kötü gözle baksaydım, Türkçe de ki harf sayısı kadar insan öldürüp seri katil olmuştum sanırım. Ama hayatıma bakıyorum yanımda 3-5 düzgün kişi var onlarla yoluma devam ediyorum.
2019 Yılında psikolojik tavsiyelerde bulunan arkadaşlara bir sorun iyileşmişler mi ? Benim karşı olduğum ibs adını anmamak değil. İbs adını anıyorum ama ibs bir hastalık değil. Sebebi bilinmeyen değil, bilinen ve herkeste farklı bir sebebi olan bir barsak sorunun genel adı. Başlı başına bir hastalık değil, çünkü ne kanda ne de görüntüleme testlerinde ortaya çıkıyor. Bugün Fmf in tanısı bile çok basit koyulabiliyor kan testleriyle ve ya genetik testleriyle. Tutturmuşlar bir Roma kriteri. O da zaten sebebi herkeste farklı olan bir barsak sorununu genel adının herkeste yarattığı sorunlar bu kadar basit . Burada o kadar özgüvenli özgüvenli konuşuyorsunuz. Peki siz iyileşebildiniz mi ? Ya da bana psikolojik destek al diyipte gereksiz yere antidepresan kullanıp kendine zarar veren zorla kendini akıl hastası ilan eden arkadaşlar iyileşebilmiş mi acaba çok merak ediyorum. Researchgate hakkında bir yorum da bulunmadım. Ama en azından ben kim nasıl iyileşmiş, hangi testi yaptırırsak o sebepleri ortaya çıkarırız, antidepresanla , sibo ve kandida tedavileriyle kimsenin iyileşemeyeceğini çünkü bunların barsak sorunu sebebi değil, sorunlu barsağın sebebi olduğunu vurguladım. Doktor yazılarını paylaştım, bilimsel çalışma isterseniz buraya bugün onlarca bilimsel çalışma atarım ibs ile ilgi o hiç sorun değil destan yazıp insanların kafasını gereksiz yere sulandırmak istemedim. Madem bu kadar şey biliyorsunuz neden iyileşenlerin yorumlarını paylaşmıyorsunuz, hastalığın sebeplerini, yapılması gereken testleri, hastalığın yarattığı başka sorunları ki bunlarla ilgili yüzlerce çalışma ve makale var madem bu kadar Ordinaryüs havasındasınız, buyrun sizde paylaşın insanlar da sizin bilgilerinizden faydalansın ? Ben kendimi iyileştirip 2 kişinin de başka bir hastalıkta tanı almasına vesile olarak ( Birisine tomografi yaptır dedim nutcracker sendromu çıktı ve dünya da nadir hastalıklardan ki kadın bana her gün dua ediyor. ) ( Diğerinde de sadece ağrı vardı endoskopi yaptır dedim ülser çıktı adamda o da bana her gün duacı. ) en azından kendi çapımda katkıda bulundum. Bunu kendimi övmek için söylemiyorum, ticari çıkarım olmadan insanlara yardımcı olmaya çalışıpta çok ufak bir ayrıntı bahane edilerek yerilen birisi olarak söylüyorum. Burada size bunu yazmak da benim için zaman kaybı, sizinle tartışmakta. Sonuçta siz ilaç şirketlerini zengin eden birisisiniz , ben ise kafaya takarak bu hastalığın kökünü kazımış birisiyim. Arada biraz fark var, dediklerinizin hiç bir değeri yok benim için. Kendinizi geliştirin, çok eksiğiniz var. Araştırın , sorgulayın ve birisi size psikolojik demeden önce bir sorun yahu '' Psikolojik olsa herkeste neden ibs yok '' diye. Bu kadar basit bir soru ve cevap bu. Benim 30 arkadaşımdan birisinde ibs var . Psikolojik olsa dünya da 8 milyar insan ibs li olurdu. Dedikleriniz çok mantık dışı benim görüşümce.
Son olarak ; Mesajımı sildim , evet. Çünkü insanlara iyilik yaramıyor hiç bir şekilde. Başka platformlardan silmedim oraya duruyor en azından orada teşekkür etmesini bilen insanlar var. Etmeseler de olur ama böyle bir uğraş karşısında bahanelerle yermeye çalışan insanlar yok. İyilik hak edene yapılır, burada ki herkese geçmiş olsun. Antidepresanları, ilaçları kullanın ve sibo tedavileri ve kandida tedavileri. Rezonans, kaplıcalar, sülük tedavileri ve bitkisel tedaviler. Sebebini bulamadığınız bir hastalığı umarım iyileştirebilirsiniz kendi başınıza. ( Gerçi bunlara harcadığınız parayla dediğim testleri yaptırsanız zaten kurtulmuş olur ilaca falan da bağımlı yaşamazdınız ya , neyse. Artık beni ilgilendirmiyor. )
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birkan9666 -- 26 Şubat 2022; 12:21:15 >
-
Ben psikoterapi alarak (psikoterapide ilaç kullanılmaz, klinik psikolog tarafından verilir hizmet. Psikolog ilaç yazamaz. Bunu bilmediğinizi farkettim hala antidepresan diyorsunuz çünkü), hayatımı değiştirerek, beni üzen, sıkan her şeyi hayatımdan çıkararak bu hastalıktan kurtuldum. Bir tane antidepresan almadım. Her seferinde bunu söylüyorum. Siz sabit fikirli olmuşsunuz, üzücü kısım bu. Kaç kere yazdım hala çözümü nasıl bulduğumu anlayamamışsınız.
Allah sizin yardımcınız olsun, sizin gibi sabit fikirli, her söylediği birbiriyle çelişkili, ne dediğinin farkında bile olmayan ve okuduğunu anlamayan biriyle daha fazla vakit kaybedemeyeceğim. Bedensel ve zihinsel sağlıklı bir ömür dilerim.
Psikoterapide ilaç kullanılmadığını bende biliyorum. Psikoloğun da psikolojik hizmet verdiğini de gayet iyi biliyorum. Psikiyatr + psikolog tavsiyesini bu yüzden verdim. Sorunu henüz yenmemişsiniz hayatınızda büyük bir eksiklik var ve hayatınızı sorgulayın. Bu çözüm de değil, hastalığı idare etmek. Hayat boyu yediklerinize dikkat etmek. Bu çözüm değil, hastalığı sadece idare etmekten öte bir şey değil. Psikoloji rahatlatsa rahatlatsa bağırsağı %10 rahatlatır o da en fazla. Sizin antidepresan kullanmanız gerekiyor normal insana zararlı olabilir ama size faydalı olabilir. Hala benim yazdıklarımda çelişki arayan, ve işin üzücü yanı çelişki gördüğünü zanneden birisine sadece üzülürüm. Umarım iyileşirsiniz hem ruhsal, hem de bedensel olarak. Yarın bir gün araştırırsanız hastalığı, tartışmaya her zaman açığım. Dediğim gibi dertleşmek isterseniz özel mesaj atmanız yeterli sorunlarınızı beraber düzeltiriz. Geçmiş olsun :) .
-
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tzaac -- 26 Şubat 2022; 21:48:35 >
Bu hastalık terleme yapar mı arkadaşlar? Ve bu hastalık illa ishal mi yapar ? Kronik kabızlık bu hastalıkta olmaz mı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrCaner -- 26 Şubat 2022; 17:36:38 >
Bende ani terleme yapıyor ayrıca isal ve kabızlık yapar. Kimi insan isalken kimisi de kabız olabiliyor hatta abartısız söylüyorum aynı anda ikisi bile oluyor.
Hocam karın ağrım yok. Kendimi bildim bileli kabızlık var. Ayda yılda bir ishal olurum o kadar. Baş dönmesi hariç son maddede yazan herşey var ekstradan gaz şişkinlik falanda var acaba ibs miyim diye düşünüyorum. Ben bunları reflü yapıyor zannediyorum ama şöyle birşey var süt ictikten sonra aşırı kötü oluyorum ve süt galiba reflüyü bu kadar tetiklemez ibsyi daha çok tetikler herhalde değil mi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X