Şimdi Ara

İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (600. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir - 9 Masaüstü
5 sn
12.565
Cevap
208
Favori
1.993.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 598599600601602
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam biliyorum ben onun her yazdığını. Bu konunun her aşamasını takip ettim, o sıralar yazmıyordum bir şey. Adamın intihar edecek kadar psikolojisi bozulmuş hala ibs'nin bununla ne ilgisi var diyor hayret verici bir durum  Ben size yardımcı olmak istiyordum yine gelmiş bana bir şeyler yazmış birkan.

Alıntı

metni:
    Dediğiniz doğru evdeyken karnım ağrıyor dışarı bile çıkamaz hale geliyorum ama mecbur işe gidecek olursam zorda olsa çıkıyorum evden. Ayrıca evde yemek yer yemez karnım da gaz gurultu oluyor iş yerinde bişeylerle ilgilendiğim için herhalde hiç bir şey yok. Benim sadece sıkıntım evden çıkarken veya işten gelirken yolda lavabo ihtiyacım gelecek diye korkuyorum oda stres yapmama yol açıyor. Aslında en büyük sebeb beslenme ve dediğiniz gibi stres

Hocam tam olarak anlattığınız olay. Birebir aynısıydı benimki de. Şiddetli geçmeyen ishal, bağırsak ağrısı, gaz mı yoksa wc ihiyacımı olduğunu anlayamadığım sıkışma hali.... Sürekli dışarıda wc bulabilir miyim, bu halde çıkarsam insan içinde ne hale düşerim gibi saçma saçma düşünceler geliyordu aklıma. Hatta evden çıkarken çanta alıp içine temiz kıyafet koyuyordum ne olur ne olmaz diye.

Eminim belli sıkıntılar vardır hayatınızda onları çözmeniz ya da destek alarak o sorunları yönetebilmeniz lazım her şeyden önce. Biraz üstüne gitmeniz lazım bu durumun. Çıkın evden bir yerlere gidin tek başınıza. Önce evinizin çevresinde yakınlarda olun, daha sonra konfor alanınızdan çıkın biraz. Daha uzak yerlere, kalabalık ortamlara girmeye çalışın. Merak etmeyin hocam en kötü ne olabilir Allah aşkına. Artık her yerde tuvalet var neredeyse. Olmasa bile cami, benzin istasyonu, kafe, restoran var. Çok ihtiyaç olursa rica edersiniz bir yere ne olacak ayıp değil insanlık hali. Konfor alanından çıkmak çok önemli hocam, biliyorum sosyallik de azalıyor bu durumda ama bir şekilde halledeceksiniz.

Bende her şey panik atakla başladı 2 yıl önce, akabinde mide sorunları ve sonrasında bağırsak sorunları... 2 yıldır markete bile gitmeden 20 kere düşünüyordum. Önce evimin çevresinde dolaşmaya çıktım, sonra daha uzak yerlere gitmeye başladım. Bir şey olmadığını gördükçe daha da cesaretleneceksiniz o zaman yavaş yavaş sosyal hayata dönüş başlıyor ve kalabalık yerlere gitmeye başlayın o zaman geldiğinde.

Çok şükür ben çok iyiyim şu an, bir sorunum kalmadı. Hocam evden adım atmaya korkan ben 2 hafta önce tek başıma konsere gittim. Yani bu süreç öncesinde bile tek başıma konsere gitmemiştim hayatımda. Daha salı günü tiyatroya gittim. 2 saat tek perde oyunu, rahat rahat izledim evime rahat rahat döndüm. Bunlar çok büyük lüksler ibs hastaları için biliyorum.

Ama işte stresten uzaklaşmak için sosyal yerlerde bulunmak, yeni uğraşlar bulmak, bu durumun üzerine gitmek çok çok çok önemli. Bunlar benim kendim için bulduğum çözümler. Denemesi zahmetsiz ve ucuz. Sürekli doktora giderseniz sürekli test yaptırırsanız sonunda mutlaka bir hastalık bulunur ama ibs'ye çözüm olmaz çoğumuzda olduğu gibi. Sonuçta hangimiz yüzde yüz sağlıklı ki? Çözüm yine sizde, zihninizde bitecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tzaac -- 27 Şubat 2022; 16:34:22 >

• birkan9666 kullanıcısına yanıt

Haklısınız profesör :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tzaac -- 27 Şubat 2022; 16:25:17 >
  • tzaac T kullanıcısına yanıt

Haklısınız ama ben lavaboya gidemezsem çok tedirgin oluyorum ya bi yerde gelirse diye aslında gelmez ama bi tedirgin oluyor insan. Ben geçen sene 3 kere doktora gittim üçü de ibs sin dedi isaldim ilaç verdi 3 haftada geçti ama bu seferde kabızlık başladı. Hatta doktor bende de ibs var sen dikkat edeceksin demişti. Millete abartı gelecek ama 7 gün büyük abdeste çıkamadım inanın vücudum titredi zangır zangır. Allah kimseye vermesin bende eskiden çıkamazdım ama şuan eskiye göre çok çok iyiyim Allah a şükür. Tabi uzak mesafe gidersem sıkıntı olabilir. Bunun sebebi stres ve birazda bizdeki mükemmelliyetciliği en ufak şeylere takmamız biraz serbest olsak hiç bir şeyimiz kalmayacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • i_brahi_m İ kullanıcısına yanıt

Hocam işte o durumu aşmanız lazım. Ben kendimi en berbat, en ağrılı hissettiğim zamanda çıkıyordum dışarı özellikle. En kötü sokakta bir yürüyüp geliyordum yani. Yani sizde kendimi görüyorum tamamen, aynı durumları yaşadım. Deneyin hocam bugünden yarına olmayacak bu dediğim şeyler. O yüzden ne kadar erken başlarsanız o kadar hızlı sonuca ulaşırsınız.

Ben kimsenin yardımını istemedim, ihtiyacım da yoktu. Yanımda olan herkese teşekkür ettim, yine ederim gerekirse. Siz de yanımda oldunuz olmadınız demiyorum size de teşekkürler . Ama benimle konuşurken ki üslubunuz küçümser gibi geldi bana ve üslubunuz nasılsa o şekilde cevap alırsınız. Yaptığım iyilikleri söylüyor demişsiniz de , intihar durumlarını gündeme getirecek kadar vurdumduymaz birisisiniz hala bana mı laf ediyorsunuz hocam ? Benim zaman kaybetmek istemediğim nokta garip garip eleştiriler gelmesi ve saplantı şekilde şüphelerle uğraşmam. Ben bunlarla uğraşmak zorunda değilim , sizde çocuk değilsiniz. İnanan inanır inanmayan inanmaz bu kadar net. Çeken de çeker artık iş benden çıktı.

Tzaac yüzünden yazdığım makaleyi silmiştim , çünkü garip bir şüpheyle yaklaşıp teşekkür etmeyi bırak ( zaten beklemiyorum ) trollce eleştiriler yapmıştı çünkü. Normalde yardım etmemek niyetindeydim kimseye , ki siz geçmişte yanımda oldunuz size de yardımcı olmak için yine bildiklerimi yazdım, şimdi onları da siliyorum.

Doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar diye boşuna dememişler. Ama kimse beni kovamaz, ben kendim giderim orası bir konu tabii ki. Umarım iyileşirsiniz diyeyim iyi forumlar tekrardan.

• Ben bu hastaliğin tedavisine başladim iyilesicem derken bu sefer bobrek yetmezligi basladi nakil bekliyorum. Siz siz olun bağirsak problemide cekseniz yemeseniz zayiflasaniz bile 3-4 doktorun tedavisini karşilastirmqdan sakin verilen tedaviyi ilaçlari kullanmayin yoksa benim gibi böbreğinizden olursunuz.

Ben solafalk adli ilaci kullandiktan sonra bobrek degerlerim firladi ondan sonra başladi yaklaşik 5 yil sonrada iflas etti.

Siz siz olun birseyi onariyim derken başka biyeri bozmayin.

İyi forumlar.

• '' Hocam onun ibs ile alakası yok ama anlayamadı hala  Testte CRP değeri yüksek çıkmış zaten direkt apandisitten şüphelenir doktorlar o durumda. İş bilmez bir doktora denk gelmiş galiba o da bir şey yok demiş. Adam ibs olduğunu sanmış öyle olunca. Sonra ameliyat olup apandisiti aldırınca iyileşmiş galiba. '' yazıp da ben bir şey yazmadım demek biraz garip bir durum. Daha ne yazdığınızı bilmiyorsunuz galiba. Okuma yazmanız var bunu nasıl başardınız ben buna şaşırıyorum.

Yine diyorum yine söylüyorum, siz manipülasyoncu ve insanlara ihtiyaç duyan birisisiniz. Benim gözümde söylediklerinizin ne değeri var ne de gerçekliği. Başkasına ihtiyaç duyan, sürekli başkalarıyla bir olma ihtiyacında bulunan bir insanın karakteri zayıftır benim gözümde.

Şimdi ibrahim için yazdığım yol gösterici mesajlarımı da siliyorum. 2. Kere anladım ki iyilik hak edene yapılır. Kaptan Elvis insanlara yardımcı olmak isterken çok komik şüpheler ve yermelerle karşılaşmış. Aynısı benim de başıma geldi çok garip.

Ya senin ciddi problemin var hayatında , ya da troll gibi bir şeysin hocam , ya da sen ibs sorununu bitirmek istemeyen bir tartikata falan üyesin ben seni çözemedim. Seninle konuşurken mantığımı kaybediyor gibi oluyorum seviyem düşüyor . Normal hayatta sen benim hiç bir şekilde muhattap olacağım birisi de değilsin. Teknolojinin de kötü yanı dengin olmayan insanlarla muhattap olmak sanırım.

Son olarak genele şunu söyleyeceğim : Size yol gösterecek, iyileşmenizi sağlayacak, hastalık için hangi testler yaptırmanız gerek onu gösterecek ve kim hangi sebepten iyileşmiş bunları tek tek kanıtladığım uzun makaleyi @tzaac adlı üyenin garip eleştirileriyle ve şüpheleri sebebiyle sildim. Herkesin bilgisi olsun, araya giden siz olsunuz ama bunun suçlusu ben değilim. İleri de bu konuları açarsanız dönüp bu mesajımı hatırlarsınız. Herkese iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birkan9666 -- 27 Şubat 2022; 19:19:16 >

Ya Allah ı seversen kimi küçümsemişim bak bakalım msjlarıma herkes birbirine yardımcı olmaya çalışıyor. Ne zaman vurdum duymaz oldum olsaydım bu halde olmazdım hala daha dediğim gibi işi bi ileri noktaya taşıyorsun.

Neyse sen profosör olmuşsun bu saatten sonra her lafımı bana sokacaksın senden de laf işitmeye niyetim yok. Git gide senin üslupun kötüye gidiyor az daha olsa hakarete bile varacak o yüzden sana bişey demiyorum istersen bütün forumu sil. Burda biri daha vardı bütün yazdıklarını silen sende silersin olur biter.

Hocam hafta sonu dinlendiğim için dışarı çıkmak istemiyorum fazla. Hafta içi daha iyiyim dikkat etmeye çalışıyorum

O adam mesajlarını sildiyse bu forumda ki insanların tavırları , gereksiz şüpheleri ve eleştirileri sebebiyle sildi. İyi de yapmış, şimdi ona hak veriyorum onu anlıyorum. Eğer siz ve Tzaac doğru düzgün bir eleştiride bulunsaydı, soru sorsaydı benden de doğru düzgün bir mesaj alırdı. Bu , bu kadar basit. Kimseye karşı üslubumu bozmaya niyetim yok, kimseye laf sokmakta. Bence dönüp eski bir mesajlarınıza bir bakın. Mesajları sildim zaten, diğer platformlarda düzgün eleştiri yapan, soru soran ve ya tuhaf bulduğum şüphelerle yaklaşmayacak insanlara yardımcı oluyorum şimdi. Aslında mesajı yazdıktan sonra kimseye cevap vermeyecektim, zaten orada herkesin bilmesi gereken şeyler yazıyordu. Bende hata. Haksız eleştirenleri görmezden gelecektim ve yoluma devam edecektim. Ama elimde değil bu da benim bir huyum bu kadar basit. İyi forumlar tekrar.

Not : Profesör değilim ama doktor olabilirdim. Keşke olsaydım en azından yazdıklarıma daha az şüpheyle yaklaşılır, yerilmez ve garip üsluplara maruz kalmazdım. Bu dünya benim için hep garip bir yer olacak. Sizler mi garipsiniz ben mi bunu çözemedim ama yanlış bir çağda doğmuşum burası çok kesin. İyi günler herkese geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birkan9666 -- 27 Şubat 2022; 19:27:56 >

Allah Allah sen mi bana iyilik yapmışsın sil bakalım her şeyi

Ya senin ciddi problemin var hayatında , ya da troll gibi bir şeysin hocam , ya da sen ibs sorununu bitirmek istemeyen bir tartikata falan üyesin ben seni çözemedim. Seninle konuşurken mantığımı kaybediyor gibi oluyorum seviyem düşüyor . Normal hayatta sen benim hiç bir şekilde muhattap olacağım birisi de değilsin. Teknolojinin de kötü yanı dengin olmayan insanlarla muhattap olmak sanırım.

Bu yazdıklarını kime yazdın bilmiyorum ama Allah herkesin gönlüne göre versin.

Ya ikide bi doğru düzgün insansın olsaydın deyip durma mübarek akşam adamın asabını bozma sen ilk önce tanımadığın insanlarla nasıl konuşacağını öğren. Ben kimseye de kötü bişey yazmadım sen kadar laf anlamaz insanda görmedim. Yazma bana artık işi kavga noktasına hatta hakaret noktasına getiriyorsun

• Sevgili Birkan Bey, yani ne diyeyim size bilmiyorum artık. Bir kurtulamadınız bu psikolojiden. Haklısınız diyorum yine yazıyorsunuz. Haksızsıniz diyorum yine yazıyorsunuz. İnsanlara yardımcı olmaya çalışıyorum yine gelip bir şeyler yazıyorsunuz. Sizi etiketlemedim, size cevap vermedim. İbrahim Bey'e cevap verdim. Sizin anlamadığınız şeyleri İbrahim Bey'e anlattım. Ayrıca sizin çözümü nasıl bulduğunuzu da yazdım o gönderide. Apandisit sorununuz varmış ameliyat olmuşsunuz ve iyileşmişsiniz. Bu doğru değil mi? Bunun neyine icerlendiniz? Kendisine yardımcı olmaya çalıştım. Sizin gibi doktor ismi önerip, muayene fiyatları, ameliyat fiyatları vermedim.

Sorunlarını stresten uzak olarak, kendisine uğraşlar edinerek ve sosyalleşerek MALİYETSİZ bir şekilde aşabileceğini anlattım kendimden örnekler vererek.

BÖYLE BİR ŞEYDEN NASIL BİR ÇIKARIM OLABİLİR? NASIL HASTALIKLI BİR RUH HALİNİZ VAR SİZİN?

Burası bir forum, bir tartışma yeri. Siz bir şey söyleceksiniz, bir başkası başka bir şey söyleyecek. İsteyen istediğini deneyecek ve çözüm bulmaya çalışacak. Olay bundan ibaret.

Yazdıklarınızı silmenizin bir manası yok. Kendinize çok güveniyorsunuz madem benim yüzümden niye siliyorsunuz yazdıklarınızı, bırakın insanlar yararlansın. Benim çözümüm farklı bir başkasının çözümü farklı olur. Siz her şeye kızmaya, herkese laf yetiştirmeye çalışıyorsunuz. Kendi kendinize içerleniyor, aşağılık psikolojisine giriyorsunuz birisi bir şey söylediği anda.

Hayret ediyorum size.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tzaac -- 27 Şubat 2022; 19:51:15 >

Ya senin psikolojin gerçekten bozuk demediğimiz şeyleri söylüyorsun ben sana ne derdimi açtım buraya yazdıklarımdan başka ne demişim kanıtlasana. Madem kimseye derdini açmadın neden geldin yazdın buraya sana ne diyen oldu da geldin herşeye isyan ettin.

Allahını seversen ikide bir aşağılayıcı şeyler yazma yeter biz şuçluyuz tamam sen abisin sen ne dersen. Vay akıl vermiş vay doğru söyleyeni 9 köyden kovarlarmış yeter kendi kendine problem yaratma. Sana kimse bişey demiyor

Ya hocam bırak ya görüyorsun işi hakarete kadar getirdi hala daha biz suçluyuz. Böyle şey olmaz ya bize yardımcı olmuş bırak ya kime yardımcı oldu

Yeter yazma bize bişey sen tartışmayı bile bilmiyorsun senle ne tartışalım

Senin dediğin hepsi doğru Allah da bizim belamızı versin ne deyin.

Hocam hakaret falan etmediği sürece yazmayın bişey baksanıza adam kavga edecek yer arıyormuş bi söyledik bin işittik.

Hocam hayret ediyorum, sizden ne gibi bir çıkarım olabilir ki benim, bir yaşıma daha girdim arkadaşın söyledikleri karşısında. Herkes minnet duysun istiyor galiba kendisine, karşı çıkana sinirleniyor. Forumun amacı tartışmak zaten belirli bir konuyu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tzaac -- 27 Şubat 2022; 19:56:7 >

Ya baksana bize neler diyor geldi foruma yok öldüm yok bittim intihar edeceğim yok dünyadan bıktım. Yok doktorlarla kavga ettim dedi bizde intihar etmek çözüm değil dedik şimdi de biz suçlu olduk. Neyse hocam mübarek gün suç bizdeymiş zaten gerek yok konuyu kapatalım boşver Allah herkesin içini biliyor.

• Konuyu hortlatınca ben de yazmak istedim arkadaşlar , bende de ibs belirtileri var özellikle 1 2 senedir yoğunlaştı , daha önce bundan 10 yıl önce benzer şeyler yaşamıştım ve bir nebze olsun aşmıştım sorunları ama tekrar başladı . Şimdi gel gelelim yaşanan sorunlara ;
    Öncelikle en büyük sorunum bağırsaklardan gelen ses ve sürekli şişlik , hatta bağırsaklardan o kadar çok ses geliyor ki insanı psikolojik olarak yıpratıyor . Bu ses gelme sıkıntısı ise ağırlıklı olarak yoğun ve stresli geçen günlerde oluyor , yapı olarak da aslında mükemmelliyetçi ve özenli bir yapım vardır bunun da destekleyip desteklemediğini bilemiyorum . Şuanki tedavi alıyorum ve meteospasmly kullanıyorum ama tam randıman alamadım , şu an doktorum bunu önerdi , endoskopi sonucu temiz, kanlar temiz , çölyak vs yok onlara da baktırdım, şuan itibariyle uyguladığım şey gıda intoleransı olup olmadığı yönünde, her gün tüketilen şeyleri not alıp iyi gelip gelmediğini test etmeye çalışıyorum , daha ağırlıklı kabız şeklinde ilerliyor tuvalet olayı ve düzenli değil.

Allah bu illet hastalığı yaşayana tez zamanda sağlık versin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi savio_4528 -- 27 Şubat 2022; 20:26:50 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• 
Sayfa: önceki 598599600601602
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.