Şimdi Ara

İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (599. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
12.566
Cevap
208
Favori
1.994.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 597598599600601
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bende de gaz oluyor bağırsaklarda ağrı var ilk isalle başladı ama şuan ilaçlar kabız yaptı. Süt gaz yapar laktoz var yukarıdakilerin çoğunu yapar. Reflüde yapabilir ama sanki belirtiler ibs gibi. Ben yaklaşık 2 sene olacak bazen çok iyisin bazen çok kötü mesela bu hafta çok kötüyüm sürekli bağırsaklarım ağrıyor. Diyete dikkat etmezsem dokunan şeyleri yersem daha da kötü oluyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • i_brahi_m İ kullanıcısına yanıt
    Çörekotu yağı denediniz mi hocam hiç merak ediyorum, bitkisel olarak ne denediniz bu hastalık için. Ve şu var benim midem ağrımıyor. Sırtın sağ tarafında ortanın biraz üstünde ağrı ve yanma oluyor acaba bağırsak ağrısı o mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrCaner -- 27 Şubat 2022; 1:41:26 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • birkan9666 kullanıcısına yanıt

Ya birkan Allahı seversen sen daha 5 6 aya kadar intihar etmeyi düşünüyordun şimdi ne oldu da hemen iyileştin milletle kavgaya başladın. Yok doktorlarla kavga ediyordun hatta hiç bir şeye inanmıyordun şimdi ne değişti. Millete hastalık hastası diyorsun kimse kafasından hastalık üretmez ağrımayan şeye ağrıdı demez.

Dedim ya başta da intihar etmekten söz ediyordun biz burda kaç kişi seni teskin etmeye çalıştık sen neden şimdi milletle kavga durumunda oluyorsun anlamadım. Nasıl oluyor da 5 6 ayda iyileşebiliyorsun biz neden 2 senedir iyleşemedik.

• MrCaner kullanıcısına yanıt

Bende mide ağrısı yok bağırsaklarım ağrıyor siz bi gastroenteroloji ye gittiniz mi belkide reflüden kaynaklı olabilir. Aniden gelen lavaboya gitme hissi ve sürekli lavaboya gidecekmiş gibi his var mı

Ee sen neyi öneriyorsun senin deyiminle ibs diye bişey yok ee ağrı yok bişey yok peki neden ağrıyor. Sana gerçekten soruyorum 5 6 ayda sen nasıl olurda bir sürü problemin varken düzeldin bize de söylede bizde iyileşelim. Yetti bu ağrı gaz artık

Yok öyle bi his bende

O zaman ibs olamaya bilir en büyük belirtiler bunlar sizde reflü kaynaklı olabilir. Gastroenteroloji ye gidin bi test yaptırın terleme tiroit le de ilgili olabilir

Tiroidim temiz hocam ona baktırdım. Yüzünüzde yanma kızarma gibi şeyler var mı peki

Yok hocam öyle bir şey şekere falan bakıldı mı. Valla bilemedim ama ibs ye hiç benzemiyor gibi

Ya reflü ya ibs hocam ama daha tam çözemedim. Helikobakter tedavisi görürken kabız değildim günde bir büyük tuvalete çıkıyordum ve aşırı rahat bi dönem geçirdim o zaman. Şimdi rahat bi 3 4 gündür tuvalete çıkmadım yine . O yüzden ibs olabilir mi diye düşünüyorum bakalım duruma göre gelismeleri burayada yazıcam

Eğer dokunmuyorsa lifli şeyler yiyin lavaboya çıkmaya yardımcı olur sabahları yemekten önce 1 bardak ılık su için olmadı 2 3 tane kuru kayısı tüketin.

Hocam şimdi baktım da hindistan cevizi yağı yiyin diyolar denedinizmi veya siz neler denediniz

Hocam ben öyle şeyler denemedim ama tarhana çorbası turşu suyu doğal yoğurt yedim tavsiye ederim baya etkili oluyor.

• Tek çaresi antidepresan. Bende de var bu hastalık, hayatımı zindan etmişti bana.

Senle kimse tartışmaya girmiyor o zaman sende ibs yokmuştu bu sonuca varıyoruz. Kaç tane doktora gittim kolonoskopi ye bile gerek yok dediler. Ya madem sana göre ibs yok neden ağrı var gaz var huzursuzluk var ona cevap ver.

Ya lafı uzatmayayım sen değil miydin kendimi öldürürüm yok intihar edeceğim seni ikna etmek için kaç kişi uğraştık. İnanmıyorsan geri dönük sayfalara bak benim demek istediğim 4 5 ay da ne değişti bi ameliyatla her şey bitti mi. Biz 3 4 doktora gidiyoruz bitmiyor eee biz o zaman ibs yi kafamızdan uydurduk ve de herkesi buna ikna etmeye çalışıyoruz. Madem iyileştin geçmiş olsun Allah bir daha göstermesin ne diyeyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i_brahi_m -- 27 Şubat 2022; 13:8:43 >
  • Celonfix kullanıcısına yanıt

Tabi bizler biraz daha çok her şeyi ince düşünüyoruz ve bundan dolayı hemen strese girip bağırsaklarımız bozulabiliyor. Ben 1 kutu kullandım bıraktım bilmiyorum iyi mi yaptım kötü mü

Hocam onun ibs ile alakası yok ama anlayamadı hala  Testte CRP değeri yüksek çıkmış zaten direkt apandisitten şüphelenir doktorlar o durumda. İş bilmez bir doktora denk gelmiş galiba o da bir şey yok demiş. Adam ibs olduğunu sanmış öyle olunca. Sonra ameliyat olup apandisiti aldırınca iyileşmiş galiba.

İbs bambaşka bir şey. Siz antidepresan kullanmayın bir benim dediğimi dinleyin. Psikolog bulun kendinize, bilişsel davranışçı terapi hizmeti alın. Kaygıyla stresle mücadele edebilmeyi öğrenin. Kafanız rahatladığında her şey düzelmeye başlayacak.

Forumda bir arkadaş vardı askere gidene kadar bağırsak sorunları yaşıyordu. Askerde hiç yaşamayıp, sivile dönünce sorunları tekrar başlamıştı. Kendisini şartladığı için yaşamadı sorunları askerdeyken. Psikoloji önemli.

Ben de aynı şekilde yarım saat uzaklıktakı iş yerime gidene kadar 3-4 kere tuvalate gidiyordum cami veya benzinlikte ishalden dolayı. Şu an bir sorunum kalmadı, günde en en en fazla 2 kere ihtiyacım oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tzaac -- 27 Şubat 2022; 13:46:28 >

• tzaac T kullanıcısına yanıt

Ben iş bilmez 70-80 doktora denk geldim. İbs diye bir şey yok, sebebini bulan iyileşir, sebebini bulamayan da psikolojik diye kendini kandırır. Ben apandisittim iyileştim, Harun hormon sorunlarından iyileşir, Berkay Fmf olduğunu öğrenir iyileşir. Hayal dünyasından umarım bir an önce çıkarsın. Her duyduğuna da inanma. Ben 2 sene de araştırınca çözdüm, sen bu gidişle 70 ine de gelsen ibs ile yaşarsın. Üzüldüğüm nokta da , ilerde bana hak verdiğini görmek olacak ki kafanı çok taşlara vuracaksın. Birkan'ı dinleseydim keşke diye bütün gün düşünmekten kafayı yiyeceksin bunu biliyorum. Bu benim sorunum değil, banane dediğim gibi . Siz antidepresan kullanın mutlaka hocam, hipnoza falan da gidin. Beyin kısmına bir format atsınlar, akli melekelerden yoksun birisi olduğunuzu düşünmeye başladım . Sorgulama yeteneğinizi kaybetmişsiniz gibi   .

Bizimle vakit kaybetme hocam insan bu kadar olur sana bişey demiyorum kaç kişi seni ikna etmek adına yazdı hatta ben bile yazdım kaç kere. Neyse sana laf anlatmak zor istediğini yap ne desek bi ileriye aşamaya götürmeyi başarıyorsun pes.

Allah yolunu açık etsin ne deyin senle tartışmaya gerek bile yok onca yazdıkalardan sonra ya ne demek sizinle vakit harcıyorum. Harcama o zaman

• tzaac T kullanıcısına yanıt

Ya hocam bizle vakit kaybediyorum diyor ya yaptığın iyilik söylenemez ama gerideki sayfalara bakabilirsiniz her lafında intihar vardı şimdi bize laf ediyor. Demek ki biz boşuna konuşmusuz gerek yok artık yazmaya.

Dediğiniz doğru evdeyken karnım ağrıyor dışarı bile çıkamaz hale geliyorum ama mecbur işe gidecek olursam zorda olsa çıkıyorum evden. Ayrıca evde yemek yer yemez karnım da gaz gurultu oluyor iş yerinde bişeylerle ilgilendiğim için herhalde hiç bir şey yok. Benim sadece sıkıntım evden çıkarken veya işten gelirken yolda lavabo ihtiyacım gelecek diye korkuyorum oda stres yapmama yol açıyor. Aslında en büyük sebeb beslenme ve dediğiniz gibi stres

• 
Sayfa: önceki 597598599600601
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.