Şimdi Ara

İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (602. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12.565
Cevap
208
Favori
1.993.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 600601602603604
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu Birkan denen arkadaşın kim olduğuna biraz bakayım dedim. Gerçekten dikkate alınmaması gereken biriymiş.

Sürekli ibs diye bir hastalık yok diyen bu arkadaşın askere gideceği zaman nasıl olduysa ibs olduğu aklına gelmiş. Bir tutuşma durumu hasıl olmuş..

31 Ocak 2022 tarihinde Facebookta insanlara askerde ibs atağı tutarsa ne yapabilirim diye sormuş.

Bana burada verdiği bir cevabı da paylaşıyorum. 28 Eylül 2021 tarihli bir cevap kendisi yine ibs yok diyor, kesin olarak reddediyor. Aradan 4 ay geçince, beyefendinin askerlik çağı gelince ibs raporuna sahip olduğu (veya fırsattan istifade rapor yazdırdığı) aklına geliyor 😄😄

Yani anlamadım bu nasıl bir insanlıktır. Askerde eğitimden kaçmak için ibs oluyorsunuz ama lafa gelince ibs diye bir şey olmuyor öyle mi? Bir tek kendiniz akıllısınız yani?
    Siz olmayan hastalık için doktor imzalı raporla gidiyorsun askere, sonra burada o yok bu yok diye ahkam kesiyorsunuz öyle mi Birkan Bey? Yazıklar olsun. Bunun üstüne de bir şey söyleyebilecek yüz vardır sizde hala biliyorum, ben yine bunları buraya bırakayım belki birileri dikkate alır. Hadi selametle...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tzaac -- 28 Şubat 2022; 0:18:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• birkan9666 kullanıcısına yanıt

Bak buda ispatlı atıyorum ben seni küçümsemiş miyim iyi oku gerçi sen bunun altında da bişey bulursun ama yinede oku. Kimse seni küçümsemedi sana nasıl oldu da atlattık diye sordum ama sen yine işine geldiği gibi anladın başladın beni küçümsedin demeye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i_brahi_m -- 28 Şubat 2022; 0:27:14 >

Asıl sorunu olan burdan kendine pay çıkarıp millete hakaret etmez sen etmediğin laf kalmadı daha da bizi suçluyorsun. Sen tıpbın bile var dediği hastalığı yok saymışsın hasta olanlara hasta değil demişsin hala daha bunda bizim suçumuz var ha öyle mi. Sen yine bildiğini yaz dur buraya

Sen kafanda kurmaya devam et acaba bu bana ne demek istedi yok yok şunu demek istedi falan diye. Ben sana ilk başta dedim ya psikiyatri ye git diye yine diyorum hatta burdan da yaz neler olduğunu. Yok beni küçümsedi ya küçümseme nerde söylesene bana sen kendi kendine kurmaya devam ediyorsun. Ondan sonra gelip millete elli tane laf ediyorsun

Ya benim neyim deşifre oldu ben ilaç satıcısı değilim bişey değilim senle baş edilmez bu yüzden artık sana cevap vermeyeceğim sen ilk başta da böyleydin sonra da aynısın değişen bişey olmamış. O yüzden sana bişey demiyorum bi işi nerden nereye getirdin pes vallahi pes nasıl iyileştin deriz altında bişey ararsın anlat deriz Trip atarsın boşsun boş. Forumda bu kadar kişiyle tartışıyorsun hala daha ben suçluyum öyle mi. Söylede o arkadaşın sana da dua etsin belki bu şüpheci hallerinden kurtulursun. Başta da dedim senin ağır psikolojik sorunların var ibs geçse bile onlar için tedavi olman lazım. Çünkü ne yazdığını bile bilmiyorsun ne deyin artık bundan sonra işin gücün hakaret etmek.

Ya bu arada biz neyin suçlusuyuz onu da yaz da bari öğrenelim sen den iyisi yok biliyorsun  bizim kafalar biraz geç şarj ediyor sen gibi olamadık. Ayrıca ben seni deşifre etmişim sen yazmadın durumunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i_brahi_m -- 28 Şubat 2022; 10:12:39 >

Tamam hocam sen haklısın senle dertleşmek gibi bi hatada bulundum o yüzden size değil kendime kızıyorum. Ben sana hiç bir şey dememişken yok şunu ima ettin yok bunu yaptın yok hastasın yok bilmem ne. İşi her seferinde bi ileriye taşımakta üstüne yok. Tamam diyoruz yok yazma diyoruz yok hakaret etme yok. Şimdi de İbrahim adlı şahsın yüzünden diyorsun aman neyse sana ne desem yine ters anlayacaksın. Boşver sen takıl böyle

• i_brahi_m İ kullanıcısına yanıt

burada birkac ay evveline dek her mesajinda intihardan bahseden. onlarca mesaji ile insanlara garip garip sozler soyleyen birisinin simdide profesor kesilip tip tarihine gecme cabasina sizin cevap vermenizi de garip buluyorum.adam basbayagi sorunlu.neden uzatiyorsunuz ki ?

• Shafter kullanıcısına yanıt

Hocam görüyorsunuz sürekli bana iftiralar sürekli hakaret ediyor bende zaten öyle dedim diye bana saldırıyor ya. Bilende ben suçlu sanır bu yüzden cevap veriyorum ama cevap vermeye değmezmiş çünkü laftan anlamıyor. Beni deşifre ettim diyor ya bide 😁

Görmüyor musun son mesajında hafız arkadaşından dualardan vs bahsetmiş. Devam ederseniz böyle bir sonra ki mesajı ben bu forumun ankara genelkurmay millet meclisi genel başkanıyım diyecek.

sende halen gelmiş laf yetiştiriyorsun.

😁 haklısınız hocam ama dayanamıyorum sürekli kışkırtıcı msjlar atıyor düne kadar dine imanı bilmeyen şimdi dinden imandan hocadan bahsediyor. Tamam hocam cevap vermemeye çalışacağım nasıl olacaksa bakalım  

Bana yazdığınız ilk mesajdan (Eylül ayından) beri sizin hastalıklı düşüncelerinize herkes sizi pohpohlarken ben tek başıma karşı çıkıyordum. İnsanlar sizin ne olduğunuzu anlayınca, size karşı çıkmaya başlayınca üzüldünüz galiba. Ne çok biriktirmişsiniz içinizde 😄

Birincil ağızdan yazılmış mesajları bile yalanlıyorsunuz, artık daha çok üzülüyorum size ve size inananlara.

Apandisit diye konu açın istediğinizi yazın o konuya, nasıl çözüm bulduğunuzu. Burası ibs hastalarının konusu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tzaac -- 28 Şubat 2022; 11:33:2 >

Cemaatler ile aranıza mesafe koymanızı, onlardan uzaklaşmanızı tavsiye ederim size...

• Aynı hastalık bende de vardı, özellikle 95 kilo civarıyken dibine kadar hissediyordum. Covid döneminde, sıkı olmayan fakat yediğime içtiğime dikkat ettiğim bir diyete girdim. 2 senedir de özellikle kırmızı etten olabildiğince uzak, meyvenin sebzenin bol olduğu, vitaminlerin alındığı bir beslenme düzenine geçtim. Şu anda 79 kiloyum ve şunu söylemeliyim ki, hastalık o kadar azaldı ki. Ayda 1 bile geliyor desem yalan olur. O da anca fast food yediğimde veya cidden domatesli şeyler tükettiğimde oluyor. Ha ama şunu da belirteyim. Gaz problemini bir türlü çözemedim. Geçtiğimiz ay kolonoskopiye de girdim(yaşım 30) herhangi bir şey çıkmadı. IBS teşhisi kesinleşti bu sayede. Ama dediğim gibi çok nadir oluyor.

• 600 küsür sayfa olmuş bura vay be. Ben baktığımda en son 300 küsürlerdeydi.

İBS bende 5-6 yıldır var sürekli mücadele halindeyim. Benim dönem dönem geçen dönem dönem tekrar coşkuyu veren formda ilerleyen bir hali var. Sürekli karın ağrıları şişkinlik ve ishal ataklarıyla yaşamımı sürdürüyorum. Buradaki bir çok arkadaş gibi bir çok doktora gittim. Bir kısım doktor endoskopi kolonoskopi yaptır, bir kısmı gerek yok dedi ancak kafamda ki soru işaretlerimin geçmesi için 2 gün önce özel bir doktora gittim, dışkımda gizli kan görüldüğü için doktor yapalım dedi. Hem endoskopi hem kolonoskopi oldum.

Zor mu diye soran olacak arkadaşlara kolay diyemem zor gerçekten. İşlem kolay ama öncesinde verdikleri bağırsak temizleyiciler bitirdi beni. Aynı zamanda tansiyon problemim olduğu için bu süreçte sürekli düşen ve yükselen tansiyonla iyice kötü oldum. İşlem öncesi evde 1 kere işlem sonrası tekrar evde 1 kere olmak üzere 2 kere bayıldım. İBS hastalarının genel olarak psikolojik problemi de olduğu için sürekli bir şey çıkacak mı endişesiyle beklemek aşırı zor.

Velhasıl kelam ben bir şey çıkmayacağını bilmeme rağmen çılgın beynime bunu anlatamadım büyük bir stres sıkıntı ile yapıldı ve sadece reflü bulundu. Dışkıdaki kanda büyük ihtimal hemoroite bağlı ve hastanede kaka testi verirken yaşanan ıkınmaya bağlı oldu.

Şuan en azından kafam rahatladı eskiden sürekli acaba bir şey mi var midemde bağırsam da diye delirmeyeceğim. Size de tavsiye ederim.

Bunun dışında buradaki herkes gibi bağırsak spazm giderici ilaçlar, probiyotikler alayını denedim. Hiç biri bende tam fayda elde etmedi.

Psikiyatride denedim tabi ki 4 yıldır antidepresan içiyorum. İBS ye iyi geliyor mu? diye soracak olursanız evet iyi geliyor. Ama sadece içtiğiniz sürece. Bıraktığınız gibi devam ediyor kaldığı yerden. Çünkü sizi resmen uyuşturuyor bir ton yan etkisi de sizi ayrıca bitiriyor. O yüzden artık bıraktım hepsini.

Sonuca gelecek olursam. En azından artık mide ve bağırsağımda bir hastalık olmadığını biliyorum ( en azından güncel tıbbın tespit edemediği ). Beni bunu biraz daha rahatlatıp biraz daha iyileştireceğini düşünüyorum.

-- Bana iyi gelenler;

Stres yapmamak ( yapmamak imkansız olsa da )

Otu boku kafaya takmamak ( takmamayı beceremesem de )

Yüzmek ( kovidten onuda yapamaz olduk )

Doğada takılmak ( mangal, kamp vb. )

Araba sürmek ( trafiksiz ortamda, Mazotta 16 17 oldu onu da yapamıcaz artık )

-- Bana kötü gelenler;

Diyet ( Ne kadar boktan şeyler yersem alkol alırsam o kadar daha iyi bağırsaklarım diyet beni daha da strese sokuyor daha da şişiyorum.)

Hayatımdaki köklü değişiklikler ( çok basit şeylerde olabilir, sevdiğim bilgisayarın bozulması vb. )

NOT: Üstte yazdıklarım benim yaşantımdır. Hiç biri tavsiye vs. değildir. Doktorunuza danışının kardeşim. Sonra şu dedi de oldu derseniz umrumda olmaz valla.

Herkese Allahtan şifa diliyorum veya neye inanıyosanız Budaya inanıyosanuz Budadan şifa diliyorum. İyi olunda gerisini boşverin.

• Kimse için trip atmam, kimse için de naz yapmam sizin gibi benim nazıma tribime değecek hiç kimse yok şu dünyada. Çocuk gibi burada tripler atıyorsunuz . Benim laflarımı da bana söylüyorsunuz. Ben size anlattığımı anaokulun da ki bir çocuğa anlatsam anlardı. Bana boş diyen insan, Dna şifresini keşfetmiş gibi konuşuyor. Çok komik. Hastalığı araştırmayan, hayatını sorgulamayan, dindar görünüpte insanların yalandan yere yanında olup, ondan sonra yaptıklarını yüzüne vurup onların zaafını insanlara yayan insanın imanından şüphe ederim. Senin suçun ;

Hem hastalığı nasıl yendin diye soru soruyorsun, bunu sorarken de yok sen intihar edecektin deyip bunu herkesin gözü önüne sokmanız ve garip garip şüphecilikte bulunmanız. Eğer siz deseydiniz ki Birkan sen nasıl iyileştin bana bunu açıkla diye ben size doğru düzgün bir cevap verirdim. Ne zaman benden yardım istendi de ve ya bir şey soruldu da düzgün bir şekilde ben geri çevirdim ? Biz sizinle çok ayrı dünyaların insanıyız ben hala boşuna boşuna tartışıyorum gibi geliyor. Ha duvara konuşuyorum ha size, işin garibi de Türkçe anlatıyorum 4.kez suçunu söylüyorum ama hala anlamamakta büyük bir azim içine giriyorsun. Ne adamsın vallahi hocam beni çok güldürdün bugün, sağ ol bunun için .  

Senin gibi içi boş bir insanın, daha ibs nin sebebi olmayan bir sebebi sebepten sayıp insana yazmam bile büyük bir mucize gibi. Doktorlar sana kolonoskopi yapıyor, KRAL SHAFTER bana profesör diyor , sorunlu diyor. Tanı koyucu psikolog yüce shafter. Ama doktorların bile kabul etmediği sebepten kendisi şüpheleniyor. Ordinaryüs Profesör Doktor Shafter, yargı dağıtıp kendisiyle çelişiyor. Sen kandida diye devam et, 70 sene de geçse iyileşmemeye mahkumsun.  

Teşekkür ederim kardeşim sana ibs siz dünyanda mutluluklar dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i_brahi_m -- 28 Şubat 2022; 12:18:28 >

tamam sayin genelkurmay cumhurbaşkanı başbakanım

Feno Menyoutube
    Ben Genelkurmay Cumhurbaşkanı Başbakanınızım
    https://www.youtube.com/watch?v=-2N_4JJYlIE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shafter -- 28 Şubat 2022; 12:9:0 >

Hocam cevap vermeden durmak zormuş demi   çünkü adam hem kendi dediğini söylüyor hemde kendi söylediği şeyi sen söylemişsin gibi yapıyor. Boş veremiyorsun işte adam takıntılı bizi 3 lü çete ilan etti. Garip  

ben ciddi olarak cevap vermiyorum ki ? bir insanla tartismak icin ayni dili konusmak gerekir.

• 
Sayfa: önceki 600601602603604
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.