< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Avarel Ne Demektir?
"Avarel" kelimesi, etimolojik olarak Farsça "ayvare" sözcüğünden türemiştir ve "serseri", "aylak", "işsiz" veya "geçimsiz" kişi anlamına gelir. Günümüzde, daha çok işsiz ve geçimini dilenerek veya çeşitli küçük işler yaparak sağlayan kişileri tanımlamak için kullanılır.
Avarellik, genellikle sosyal uyumsuzluk, yoksulluk ve eğitim eksikliğinden kaynaklanan bir durumdur. Avarel kişiler, genellikle düzenli bir işi veya sabit bir ikametgahları yoktur ve sokaklarda veya geçici barınaklarda yaşarlar.
Avarelliğin birçok olumsuz sonucu vardır. Avarel kişiler, sağlık sorunlarına, suç işleme eğilimine ve sosyal dışlanmaya daha yatkındır. Ayrıca, avarelliğin yaygın olduğu bölgelerde suç oranlarının yüksek olması ve kamu düzeninin bozulması da söz konusu olabilir.
Avarelliğin çözümü, çok yönlü bir yaklaşım gerektirir. Sosyal yardım programları, eğitim fırsatları ve istihdam desteği, avarelliği azaltmada etkili olabilir. Ayrıca, kamuoyunun bu kişilere karşı olumsuz tutumlarının değiştirilmesi ve avarelliğin temel nedenlerinin ele alınması da önemlidir.