Son çalıştığım iş yerinde ne yazık ki haklarımı(mesai) tam olarak alamadığım için sözleşmemi tek taraflı olarak fesih ettim.Şuanda mahkemeliğiz ve mahkeme sürecinden ziyade ayrıldığım firma beni biraz daha yüksek bir maaş ile tekrar geri çağırdı ancak geri dönmedim.Çok bi önemi yok bunun ama baya doluyum.Bütün şirketler işverenler hep bir yerden bir şeyler kaçırıyor biri mesaiyi vermez diğeri aldığın maaş üstünden sigortanı yatırmaz bla bla..
Şuanda işsizlik maaşı alıyorum asgari ücret ancak şubat ayında biticek.
Malum kariyer sitesi üzerinden iş başvurularında bulunuyorum başvuru esnasında talep ettiğiniz ücret aralıkları sorar çoğu ilanda bunu belirtiyorum arkasından iş görüşmesi için firma arıyor görüşme günü veriyor,görüşmeden öncede tekrar form doldurtuyorlar son aldığınız maaş,talep ettiğiniz maaş belirtmenizi istiyorlar mülakatımız olumlu geçti diye ikinci görüşmeye çağırıyorlar ikinci görüşmede istediğim maaş aralığının verebilcekleri maaş bareminin üstünde olduğunu söylüyorlar görüşme yapmak için anadolu yakasındayım ve karşıya geçtim iki kere.Gerçekten çok sinir bozucu bir durum madem istediğim rakamı vermeyeceksin neden ikinci görüşmeye çağırıyorsun?Dalga mı geçiyorsunuz ego mu tatmin ediyorsunuz?Bu nasıl bir yönetim tarzı nasıl bir şirket politikasıdır diye bağırasım geldi görüşmenin ortasında.
Profesyonel davranmaya çalışıp esneyebileceğimi ancak yıl sonu bir dönemde olduğumuzu ocak ayında enflasyon zamları olacağını ve buna göre değerlendirmenizi rica ediyorum dedim,bir iki görüşmemiz daha var görüşmelerimizi tamamlayıp size dönüş yapalım dediler.Olumlu yada olumsuz dönüş bekliyorum diyerek görüşmeyi sonlandırdım.
Ancak o kadar doldum ki eğer olumsuz bir şey çıkarsa ve düşük bir rakam önerirlerse insan kaynakları müdürüne çok feci ayar vermeyi düşünüyorum.