Asgari ucrete calistigimdan daha iyi maasli bir is ariyorum lakin bulamiyorum 30 basvurudan 1 yere gorusmeye gittim doneceklerde bekle babam bekle. Ozel sektor %80 kendini pazarlama %20 calisma. Nelere dikkat etmek lazim ? Is aramak calismaktan daha yorucu ve zor. Referansin ve sosyal cevren yoksa bu ülkede sûrûnmeye mahkumsun < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Is gorusmelerinde dikkat edilmesi gerekenler ?
-
-
Her pozisyona alakalı alakasız bir sürü başvuru oluyor. Bu sebeple başvurduğunuz yerin sizin özgeçmişinizi görmesi bile şans. Ayrıca kariyer sitelerine firmalar baktıkları cv başına ödeme yaptıkları için aranılan niteliklere göre filtreleme yapıyorlar, ola ki bir iki özelliğiniz uymasa bile çağrılmayabilirsiniz. Yani bir ilana başvurduğunuzda cv'nizin incelenmesi bile biraz şansa kalmış.
Linkedin'i aktif kullanın, yaptığınız işleri orada paylaşın, iş çevrenizi genişletin. CV'niz düzgün, profesyonelce hazırlanmış olsun; özgeçmiş hazırlama ile ilgili youtube'da birçok video var, en azından birkaçını izleyin öyle oluşturun.
Tam size uygun olduğunu düşündüğünüz bir iş var ve başvuru yaptınız, yetmez. LinkedIn üzerinden işe alım yapan kişiyi/departmanı bulun yada müstakbel yöneticinizi/iş arkadaşlarınızı ekleyin. Akabinde uygun bir dille pozisyonla ilgilendiğinizi belirterek cv'nizi iletin. Böylelikle cv'nizin okunmasını beklemezsiniz.
Son olarak; diyelim ki her şey güzel gitti, sizinle görüşmek istediler. Görüşme öncesi şirketi mutlaka araştırın. Görüşme ister işyerinde olsun ister online olsun; mutlaka ama mutlaka sakal tıraşınızı olun, klasik giyinin. Görüşme esnasında muhtaç veya laubali bir izlenim vermeyin; özgüvenli durun. Sorulara sorulara çok kısa/uzun olmayan net cevaplar verin. Görüşme sonunda siz de mutlaka soru sorun -bu soru görüşmenin gidişatına göre değişir. Örneğin; bu pozisyonla ilgili tam olarak beklentiniz nedir, şirketiniz çalışanlarına nasıl bir kariyer imkanı sunuyor, yan haklarınız nelerdir vs.vs.-
*Olabildiğince özet yazmaya çalıştım. Hem iş arayan hem de işveren tarafında görüşme yapmış biri olarak ilk adımda bunlara dikkat etmeniz faydalı olacaktır. Youtube'da bu konularla ilgili birçok video var, onları izleyerek daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.
Hakkınızda hayırlısı olsun
İyi forumlar
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X