Şimdi Ara

İş mi askerlik mi? Hala erteleme yapabilir miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2 hafta önce tecilimi bozdum, aile hekimine gittim. Şubat celbi için yedek subaylık seçerek başvuru yaptım. Sistemde yoklama dönemi, sınıflandırma bekleniyor yazıyor. Ama bugün yazılım mühendisi olarak bir firmada işe kabul edildim. Yedek subay olarak askere gitmek benim için yazılımdan daha önemli ama subay değil er olursam zor bela bulduğum işimi kaybedeceğim.

1) Hala askerliğimi erteleyebilir miyim? En azından celp dönemini şubattan mart ya da nisana alabilir miyim?

2) Yoklama döneminde askerlik ertelemek subaylık hakkımı kaybetmeme neden olur mu?

3) Şubat celbi için sınıflandırma tahmini ne zaman belli olur? Sınıflandırma sonrası erteleme olur mu?

Şimdiden teşekkürler.

• Lisans mezuniyet tarihi üzerinden 2 yıl geçmediyse mezun tecil hakkınızı kullanabilirsiniz. Herhangi bir mazeret bildirmeniz gerekmiyor.

Erteleme hakkını kullanmanın yedek subaylık için bir eksisi yok.

Şubat celp duyurusu kasım ayında açıklanır, net tarihler orada belli olur. Burayı takip edersiniz
    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/AsalDuyuruListe

Dönem arkadaşlarınızdan veya üst dönem mezunlardan (bedelli başvuranlar hariç) kaçına yedek subaylık çıktıysa sizin de şansınız yaklaşık o kadar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.