Bildirim
İş mi Doktora mı?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Yoğun ilgiden dolayı konu kapatılmıştır. -
üniversitede kalmak gibi bi amacın yoksa başla şirkette işe bende yüksek lisanstan sonra evlenip çalışmayı düşünüyomda daha lisans bitmedi -
Akademisyen olmak gibi bir amacım yok. Ama özeldeki yoğunluktan sıkılıp belli bir süreden sonra üniversiteye kaçmak, veya bir üniversitede part time ders vermek gibi seçeneklerin de bulunmasını istiyorum gibi.
Doktora da yazılım müh veya web güvenliği üzerine çalıştıktan sonra özelde iş bulunabilir mi acaba. Yaş 30 oluyor tabi doktora bitiminde. -
Almanyada doktoranızı yapın ve orada çalışmaya başlayın. Doktora AI konusunda falan ise dünyanın her yerinde çalışabilirsiniz. Duisburg üniversitesi bu konuda iyiydi diye duymuştum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muRTah -- 28 Temmuz 2009; 23:55:25 > -
quote:
Orijinalden alıntı: muRTah
Almanyada doktoranızı yapın ve orada çalışmaya başlayın.
bana da en mantıklısı bu gibi geldi , ama neye dayanarak söylüyorsun diye sorarsan işkembe derim çünkü yaş 18 . -
Aslında Almanya ya doktora bahanesiyle gidip, orada çalışmaya başladıktan sonra mümkünse doktoraya devam etmek (doktorayla birlikte çalışma izni olmadığı için mümkün değil sanırım) değilse doktorayı bırakmak iyi bir seçenek gibi.
Sanırım siz doktorayı bitirdikten sonra çalışın dediniz, öyle mi?
Çok fazla birşey risk etmiyorum, Almanyayı denemekte fayda var sanırım ama hala bilemiyorum hangisi doğru bir adım olur. -
üniversitede 32 yaşında var bi akademisyen arkadaşım + hocam ama daha çok arkadaş gibiyiz, doktora yaptı onu yaptı bunu yaptı ama şuan bekar ve hemen bi eş bulup evlenmek istiyo kariyeri yaparken onuda hesaba kat öyle git derim o yaşlarda bekar kalmak zor gelir bana göre, özel sektörde tek bir şirket yok birinden sıkılsan öbürüne geçersin illa üniversitede de bi maceram olsun diyorsan doktora yap ama hata ettim deme ölç tart ona göre -
quote:
Orijinalden alıntı: muRTah
Almanyada doktoranızı yapın ve orada çalışmaya başlayın. Doktora AI konusunda falan ise dünyanın her yerinde çalışabilirsiniz. Duisburg üniversitesi bu konuda iyiydi diye duymuştum.
Doktora konusu henüz beli değil fakat Yazılım müh. olacak gibi.
Duyduysanız, Max Planck enstitusu veya DFKI da. -
Akademisyenlik amacın yoksa kesinlikle şu yolu izle:
4-5 sene yazılım şirketinde çalış, sonra MBA üzerine (masters of business administration = yöneticilik eğitimi) master yapın ve tekrar işe girin. maaşınızın 2 kata yakın arttığını göreceksiniz
Stanford, Harvard gibi yerlerde yapabilirsin (Not ortalaman 3.5 üzeriyse yani yüksek onur öğrencisiysen) -
Ortalama 3.3 Harvard a almazlar heralde :) Evlilik doktora okurken de yapılabilir, sonlara doğru. Condor un fikri güzel. MBA e şimdi pek sıcak bakmıyorum ama 3-4 yıl tecrübeden sonra faydalı olabilir.
Doktorada öğrenilecek olan almanca da bir kâr. Doktora ayrıca akademisyenliğe geçiş için her zaman bir kapı olarak durur.
Doktoraya gidip başarısız olursam ilk senede dönerim, çok birşey kaybetmemiş olurum, fakat işte başarısız olursam doktoraya gitmek için çok geç olur.
Kısacası karar vermek zor.
Yorum yazanlara çok teşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi escape_ -- 29 Temmuz 2009; 0:51:43 > -
bence öncelikle iş hayatına girin iş tecrübesi edinin ondan sonra vereceğiniz karar kesinlikle daha sağlıklı ve isabetli olacaktır..ama işe güce başladıktan sonra da bırakabilmek zordur bunu da unutmayın.sizin için inşaallah hayırlısı olur.. -
quote:
Orijinalden alıntı: _asparagas_
bence öncelikle iş hayatına girin iş tecrübesi edinin ondan sonra vereceğiniz karar kesinlikle daha sağlıklı ve isabetli olacaktır..ama işe güce başladıktan sonra da bırakabilmek zordur bunu da unutmayın.sizin için inşaallah hayırlısı olur..
Çok sağolun. İnşallah. Yeni başlayan bir yazılım mühendisi ne kadar ücret talep etmelidir? 2 yıllık tecrübeden sonra alınabilecek ücret ne kadar artabilir? Bu konu hakkında fikri olan var mı? -
quote:
Orijinalden alıntı: escape_
quote:
Orijinalden alıntı: _asparagas_
bence öncelikle iş hayatına girin iş tecrübesi edinin ondan sonra vereceğiniz karar kesinlikle daha sağlıklı ve isabetli olacaktır..ama işe güce başladıktan sonra da bırakabilmek zordur bunu da unutmayın.sizin için inşaallah hayırlısı olur..
Çok sağolun. İnşallah. Yeni başlayan bir yazılım mühendisi ne kadar ücret talep etmelidir? 2 yıllık tecrübeden sonra alınabilecek ücret ne kadar artabilir? Bu konu hakkında fikri olan var mı?
Ben olsam 1500 isterim belki 2000.Yeni mezun olduğun için çok para istemen mantıklı değil.2 yıl içinde neler olur o senin 2 içinde yapacağın işlere ve mesleki bilgindeki artışa göre değişir.Ben mesela muhasebede çalışıyordum işi sevmedim pek geliştiremedim 2 yıl çalışsamda pek birşey değişmeyecekti.Ama sen hergün kendine yeni birşeyler katabiliyorsan,istekli çalışıyorsan okuldan mezun olduğundaki durumundan farklıysan maaşını ikiye katlayabilirsin.Yalnız iş hayatıyla okul aynı değil okuldaki başarıyı iş yerinde sürdürmek kolay değil.
-
Arkadaşım sana tavsiyem geleceğin için, ne kadar çok açık kapı ve ya yol olursa önünde o kadar çok şansın olur. İş hayatına her halukarda atılırsaın onun için geç yaş diye bir şey yok. Ancak doktora için geç kalmamalısın. Üstelik Avrupa deneyimi, Almanca dili öğrenmek de cabası. Şimdi olasılıklara bir göz gezdirelim:
1. Almanya'da doktoraya gidersin;
1.1. Almanya'da doktorayı bırakıp işe girersin buradan alacağın paradan çok daha fazlasını kazanırsın
1.2. Almanya'da doktoranı tamamlarsın: Dr sıfatın olur, akademik kariyer için açık kapı bırakmış olursun.
1.2.1. dr. sıfatı (PhD) ile Almanya'da iş bulur çok yüksek ücretlere çalışırsın. Hem de çok yüksek.
1.2.2. Dr. sıfatı ile Türkiye'ye döner ve burada yurtdışı tecrübesiyle de çok yüksek ücretlere iş bulur çalışırsın
1.2.3. Akademik kariyer yaparsın
1.2.3.1. Almanya'da akademik kariyer yaparsın
1.2.3.2. Türkiye'ye dönüp akademik kariyer yaparsın (Özel ünide yaparsın ve çok yüksek ücretlerle çalışmış olursun)
2. Türkiye'de kalıp bir yazılım firmasında çalışırsın
2.1. Çalışırken MBA yapabilirsin
Bana göre 1. maddede daha çok açık kapı ve olasılık var. Üstelik yurtdışı tecrübesi fazladan öğrenilecek iyi bir dil ve farklı kültürden insanlarla çalışma tecrübesi ve (PhD)dr. sıfatı da cabası. Üstelik çok daha iyi yaşam kurma ihtimali, daha yüksek yaşam standartları ve insana daha çok değer verilen bir ülkede yaşamak.
Karar senin. Çok acele ile yazdım. Oturup düşünsek çok daha fazla olasılık çıkarmak ve daha iyi şekilde değerlendirmek mümkün. Hayırlısı ne ise o olsun. Benim tercihim Almanya'dan yana olurdu. Keza ben de Malzeme Mühendisi olarak yüksek lisansı yeni bitirdim ve benim de aklımd Hollanda veya Almanya'da doktora yapmak var.
-
Ailenizin sizden kısa vadede ciddi bir beklentisi yoksa (para, evlilik vb..) almanya da doktora yapmak kariyeriniz için size özellikle yurtdışında çok kapı açacaktır.
yazılım sektörü çok hızlı gelişiyor ve belli bir yaştan sonra piyasada çalışmak size cazip gelmeyecektir diye düşünüyorum, zira yazılım işi biraz genç işi. -
Çok teşekkürler arkadaşlar.
Konu hakkında düşünerek güzel cevaplar yazmışsınız çok teşekkür ederim, cevaplarınızı şimdi gördüm kusura bakmayın.
Türkiyede doktorayı hiç düşünmüyordum. Sizce Türkiyede işe başladıktan sonra doktora nasıl bir seçenek olur? Türkiyede 2000-2300 gibi maaşla işe başlayıp, 2 sene sonra askere gidip geldikten sonra işe devam ederken doktora yapılsa, ileriki zamanlar için akademisyenliğe dönme kapısı da açık olur.
Yurtdışında doktora bitene kadar evliliği de ertelemek gerekir ve hala bir belirsizlik durumu var, neticede tecrübesiz ve işsiz yani hala öğrenci durumunda olacağım.
Kararsızlık zor, herşeyi bu kadar düşünmek gereksiz mi yoksa. Çünkü içinden çıkmak zorlaşıyor böyle yapınca. -
iş derdim ama doktora almanya'da ise iki kere düşünmek lazım. Belki Almanya'da kalırsın, senede 5000 euro maaşla bi işe girersin doktora bitince
Sayfa:
1
Benzer içerikler
- eski sevgilinin sürekli akla gelmesi ne anlama gelir
- et kesiği nedir
- saçı jilete vurmanın zararları
- everestte ölenler neden indirilmez
- diş çekiminden sonra üşüme titreme neden olur
- dünyanın en büyük vinci
- suudi arabistan
- 5g nedir zararları
- sodyum iyon batarya
- telegram indirim kanalları
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X