Şimdi Ara

Yarın iş görüşmesine gideceğim, sakal sorun olur mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir otele görüşmesine gideceğim, sonuçta komi falan olacağım da sizce sakalları kesip mi gitsem yoksa işe alınınca mı kesip gitsem ? Şimdi işe alınmayıp birde sakallardan olmak istemiyorum. Ne yapayım sizce ?

• Adam tırnağına bile bakıyor.Sakalı soruyorsun? Hafif parfüm falanda sık kokma bari yaz günü oruçluysan ağzını çalkala git
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baytar.

Adam tırnağına bile bakıyor.Sakalı soruyorsun? Hafif parfüm falanda sık kokma bari yaz günü oruçluysan ağzını çalkala git

ilk kez görüşmeye gideceğim için tecrübesizim. Kot, gömlek çekeyim sakalıda 2-4 numaraya vurup gideyim en iyisi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: panda yavrusu

quote:

Orijinalden alıntı: Baytar.

Adam tırnağına bile bakıyor.Sakalı soruyorsun? Hafif parfüm falanda sık kokma bari yaz günü oruçluysan ağzını çalkala git

ilk kez görüşmeye gideceğim için tecrübesizim. Kot, gömlek çekeyim sakalıda 2-4 numaraya vurup gideyim en iyisi.

Sakalı kes,kumaş pantalonun varsa giy. Özel değilse ne tür bir firma ?
  • Baytar. kullanıcısına yanıt
    Firma derken otelin ismini mi kastettiniz ? Konuda otel olduğunu belirttim çünkü.. Yani öyle aman aman değil hocam, komilik falan yapıp çalışmayı düşünüyorum 1-2 ay. Bölümüm Turizm işletmeciliği. Ama bu yıl hazırlık okudum yani gelecek yıl staj falan yapacağım. 1 yıl öncesinden girip ortamı süzeyim, tanıdık bir kaç kişi edineyim diyorum. Belki stajımı da aynı otelde güzel bir bölümde yaparım.
  • İş görüşmesine giderken kıyafet seçiminde şunlara mutlaka dikkat etmelisiniz:
    Kıyafet seçiminde iş görüşmesine gideceğiniz işin sektörü ve çalışma şekli önemlidir. Örneğin finans sektörüyseniz ve sektörünüzle ilgili bir iş görüşmesine gidiyorsanız resmi bir tarz seçmeniz gerekir. Sanatsal yaratıcılık gerektiren bir iş için görüşme yapacaksanız daha spor bir tarz tercin edebilirsiniz. Ancak giyiminiz kesinlikle ciddiyetsiz görünmenize neden olacak şekilde dağınık durmamasına özen göstermelisiniz.
    İş görüşmelerinde kapalı ayakkabılar tercih etmelisiniz. Ucu açık ayakkabı ve terlikler ya da çorapsız giyilmiş ayakkabılar hakkınızda olumsuz izlenim uyandırabilir.
    Makyaj yaparken aşırıya kaçmak da olumsuz algı yaratan unsurlardan biridir. Makyajınızı hafif ancak sizi bakımlı gösterecek biçimde yapmalısınız.
    Erkekler takım elbiselerinin temiz ve ütülü görünmesine mutlaka dikkat etmeli. Bakımsız bir takım elbise, spor bir kıyafetten daha olumsuz izlenim yaratabilir.
    İş görüşmesine giderken giyilecek kıyafetlerin dekoltesi de aşırıya kaçmamalı. Derin bir göğüs dekoltesi ya da fazla kısa bir etek hem karşı tarafta algı dağınıklığı yaratabilir hem de ciddiyetsiz görünmesine neden olabilir. Ayrıca çorapla giyilse bile ya da klasik bir kumaştan olsa da şort giymeyi kesinlikle düşünmeyin.
    Fazla ses çıkaran ve göz alıcı takılar kullanmamaya özen gösterin. Böylece ilgi sadece sizin ve anlattıklarınızın üzerinde kalacaktır.
    Hafif bir parfüm kokusu güzeldir ancak tüm odayı bastıracak derecede yoğun bir parfüm kullanmak zevksiz görünmenize neden olabilir.
    Kıyafetinizin rengi de karşı tarafın algısında değişiklikler yaratabilir. Gri ve mavinin tonları ile siyah ve beyaz uyumu asil bir görüntü yaratabilir. Siyah pantolon ya da eteğin üzerine beyaz gömlek ve üzerine bordo ceket de güzel bir kombinasyon olabilir.
    Beyaz, temiz ve özenli bir görüntü yarattığı için iş görüşmesinde en çok tercih edilmesi gereken renktir. Bunların yanı sıra gri ve mavinin tonları da yine tercih edebileceğiniz renkler arasındadır.
    Unutmayın, ikinci görüşmeye çağrıldığınızda kesinlikle ilk görüşmede giydiklerinizden farklı kıyafetler seçin. Bol şans!

ALINTIDIR.

• quote:

Firma derken otelin ismini mi kastettiniz ? Konuda otel olduğunu belirttim çünkü.. Yani öyle aman aman değil hocam, komilik falan yapıp çalışmayı düşünüyorum 1-2 ay. Bölümüm Turizm işletmeciliği. Ama bu yıl hazırlık okudum yani gelecek yıl staj falan yapacağım. 1 yıl öncesinden girip ortamı süzeyim, tanıdık bir kaç kişi edineyim diyorum. Belki stajımı da aynı otelde güzel bir bölümde yaparım.

Otel olduğunu görmemişim.Tekrardan bol şans.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Baytar. kullanıcısına yanıt
    Sağol hocam.
  • hayırlı olsun :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlısı olur inş.

Yarın editlerim.
  • quote:

Bir otele iş görüşmesine gideceğim, sonuçta komi falan olacağım da sizce sakalları kesip mi gitsem yoksa işe alınınca mı kesip gitsem ? Şimdi işe alınmayıp birde sakallardan olmak istemiyorum. Ne yapayım sizce ?

Hic sakalli gidilir mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vinsenty

quote:

Bir otele iş görüşmesine gideceğim, sonuçta komi falan olacağım da sizce sakalları kesip mi gitsem yoksa işe alınınca mı kesip gitsem ? Şimdi işe alınmayıp birde sakallardan olmak istemiyorum. Ne yapayım sizce ?

Hic sakalli gidilir mi

niye hocam ne zararı var sakalın?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.