Şimdi Ara

İşe başlamışken başka yerden gelen daha iyi teklif

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
1
Favori
1.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Salı günü iş başı yaptım, dün yani. Ortam pek hoşuma gitmedi akşama kadar zor durdum biraz kasıntı yer öğleden sonra önceki görüşmeye gittiğim yerden aradılar ve teklif sundular bende okey verdim perşembe oryantasyon cuma işbaşı. Hemen hemen aynı ama şirket ve görev tanımı olarak daha iyi. Akşam çıkarken söyledim müdür biraz mırın kırın yaptı senin için onca hazırlık yaptık sipariş verdik vs anlattı sonrasında ama kararını vermişsin yapacak bir şey yok hayırlısı olsun dedi istifamı da yazdım çıktım.
    Buraya başlayacağım Perşembe günü ama beklediğim daha da iyi bir şirket var maaş olarak yüzde 17 daha fazla şirket çok daha büyük. Yine aynı hareketi yapmak da istemiyorum ihanet etmiş gibi oluyorum fakat çağırırsa da kaçırmak istemiyorum ne yapılmalı?
    Teklif sununca bekleme süresi tanımıyorlar çok yoğun departman hemen başlatmak istiyorlar vs deyince o anda kabul ettim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• İş yerleri her zaman kendi çıkarını düşünür. En ufak bir sallantıda çalışanı işten çıkarmak konusunda tereddüt bile etmez. Boşuna vicdan yapma. 1 gün çalışmışsın sadece ne ihaneti. Yıllarca çalışsan, bir sürü hatanı görmezden gelip seni çalıştırmaya devam eden bir yer olsa anlarım. İhanet olur bu.

1 gün için ne vicdanı. 2 ay zaten deneme sürecidir. Beğenmez ise tazminatsız çıkartabilir seni. Hiçbir bahaneye ihtiyacı olmadan.
  • Sanki şirketler her çalışanına on numara davranıp bütün iş kanununa dikkat ediyorlar.Gereksiz vicdan yapmayın bence özel sektörde sizin iş ilanınıza başvuran diğer 200 kişiden birini alırlar yerinize sorun olmaz.Vicdan yapmanın alemi yok.
  • calamityeas kullanıcısına yanıt
    Öyle de dün kötü oldum bırakıp giderken ihanet etmiş gibi oldum adamlar benim için o kadar uğraştı vs. Alışmak lazım galiba buna da

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • WoodGuy kullanıcısına yanıt
    Uğraşıp sana özel ne yaptılar mesela ? Genellik böyle yapılan vicdan ilk yapılan haksız mesaide küfür olarak onlara geri dönecekti sizin tarafınızdan.Özel sektörümüzde insanlara maaş vermek iş vermek bir lütufmuş gibi davranıyorlar ne yazıkki.
  • Kasıntı bir yer olduğunu düşünmüşsünüz ve rahat edememişsiniz. Üstelik şirket sahibi çalışanını kaybetmemek için üzerinizde baskı kurmuş :). Bu ekonomik buhranda cebinizi ve kariyerinizin daha iyi olabileceği bir yerde olmanın mahsuru nedir ?
  • İş yerleri her zaman kendi çıkarını düşünür. En ufak bir sallantıda çalışanı işten çıkarmak konusunda tereddüt bile etmez. Boşuna vicdan yapma. 1 gün çalışmışsın sadece ne ihaneti. Yıllarca çalışsan, bir sürü hatanı görmezden gelip seni çalıştırmaya devam eden bir yer olsa anlarım. İhanet olur bu.

1 gün için ne vicdanı. 2 ay zaten deneme sürecidir. Beğenmez ise tazminatsız çıkartabilir seni. Hiçbir bahaneye ihtiyacı olmadan.
  • Ekmeğine bak kardeşim zamanı gelince kimse senin gözünün yaşına bakmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • VALLA KARDEŞİM SENDE BULMUŞ BUNUYORSUN SANA TAVSİYEM ÖNCELİKLE KENDİNİ DÜŞÜN SENİN İÇİN EN DOĞRUSU EN İYİSİ NE İSE ONU SEÇ BUNU YAPARKEN ÇALIŞTIĞIN FİRMAYI DEĞİL KENDİ HAYATINI DÜŞÜN SENİN İÇİN NE HAZIRLIK YAPMIŞ OLABİLİRLER Kİ ORTAM HOŞUNA GİTMEMİŞ KASINTI BİR YER DEMİŞSİN İYİKİ ÇIKMIŞSIN PERŞEMBE GÜNÜ ÇALIŞTIĞIN YER BELKİ DAHA GÜZEL OLUR, SÜREKLİ İŞ DEĞİŞTİRMEMENİ ÖNERİRİM BU - YE DÜŞÜRÜR SENİ İŞE ALIM YAPACAK KİŞİLERİN GÖZÜNDE BU SEFER ALIŞKANLIĞA DÖNER EN KÜÇÜK BİR ŞEYDE SÜREKLİ İŞ DEĞİŞTİRİSİN EN AZINDA MAKSİMUM 1-1,5 SENE TECRÜBE EDİN SONRA YİNE ÖNÜNE BAKARSIN, SENİ AKSİ BİR KÜÇÜLMEDE, YADA HERHANGİ BİR OLUMSUZLUKDA GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMADAN ÇIKARABİLECEK FİRMALAR İÇİN SAKIN DÜŞÜNME İYİSİ VARSA HEMEN ÇIK BAŞKA YERDE ÇALIŞ, İNŞALLAH BENDE İYİ BİR İŞ BULABİLİRİM, SİZİN HAYATINIZDADA İSTEDİĞİNİZ GİBİ BİR İŞİNİZ OLUR.

• Yerine adam bulup anında kapıya koyan özel sektöre hiç acımayın.yüksek ücret verene anında geçiş yapın.
    Ahlaksızlığın bileşkesidir özel sektörümüz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.