Biz alt sınıf insanların yaşamak zorunda kaldığı hayat. Mühendis ol sabah 8 akşam 5 işyerinde verilen görevleri yerine getir evine dön trafikte biraz bekle, az buçuk bir şeyler biriktirebilirsen senede 1 kere tatile gidip nefes al. Doktor ol hasta gelsin sorununu çöz, bitti mi bitmedi daha 80 tane daha aynısından var günde 80-100 hasta gördün evine döndün yemeğini yedin yorgunluktan uyudun zaten ... Böyle nereye kadar ... < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
işe başlayınca monotonlaşan hayat

-
-
Keşke işe başlasak da hayat monotonlaşsa
-
Knk ee’de misin hala?
mezun olunca hedef plan var mı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Mühendis, doktor da alt sınıf (yoksul) olduysa; eski alt sınıf yerin dibine mi girdi?
-
Evet
İnşallah izmirde aile evinden çalışabileceğim iş bulurum ya da amerikada burslu master yaparım
-
Eeee diğer seçenek/alternatif ne?
This is life. Accept it
hocam şehirlerde öyle gerçekten. hayata ayrı keyifler eklemek kişinin elinde
-
Gayet manalı hayat olm ne arıyonuz ya 🤣
8-5 işe çok da kötümser bakmamak lazım yav.
sonuçta işteki zamanından keyif de alabilirsin.
ayrıca geriye hala 8 saat kalıyor, az buz değil.
Remote veya hibrit ayarlayabiliyorsan baya ferah özellikle,
Ablam evden çalıştığı günler %80 mobil lol oynuyor / sigara içiyor
-
İstanbul'da ortalama 2 saat yolda geçer + yorgunluk ve stres derseniz kesinlike 8 saat kalmaz. 8-5 çalışıp, her gün 2-3 saat bir şeyler yapabilirseniz şanslısınız.
-
Ben izmirde aile evinde çalışcam,
Kira: Bedava
Yemek: Bedava
Kafa: Rahat
-
Oh ne güzel
İstanbul'da trafik yüzünden yolda, günde 2 saatten fazla harcayan çoktur bu arada, iyimser bir ortalama söyledim.
Çalışınca işten, stresli ve yorgun gelince insanlar, kafayı dağıtmak ve dinlenmek için boş boş şeylerle zaman harcıyorlar; konusuz film izlemek, boş oyun oynamak, Türk dizileri izlemek vs.
Bu yüzden; sadece saatleri toplayıp 8 saat kalıyor demek doğru olmaz. Ona bakarsanız, üniversitede çok fazla saat elimizde kalıyor, bunun ne kadarını verimli kullanabiliyorsunuz?
Benim bildiğim okula gittiğiniz günler büyük oranda verimsiz geçiyor, yol + ders + yorgunluk derken bir bakıyorsunuz kalan zamanı da öldürmüş olabiliyorsunuz. Arkadaşlar da aynı şeyden şikayetçiler.
Herkes böyle demiyorum, ama aksini yapabilenler istisnadır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikigai -- 2 Şubat 2025; 0:59:32 >
-
Tam da bu yüzden yurt > ev
Yolda geçen zaman ve yorgunluk kısmını yok etmiş oluyorsun.
Öyle zaten. 8-5 ile kalırsa dua et bu arada. Title'ın yükseldikçe sorumlulukların da artıyor, yani fazla kazanayım derken hayatını da ele geçiriyor iş. Hele sağlıklı olmak istersen günün sıfırlanıyor zaten. Günlük minimum 7 saat uyku gerekli. 12'de tık diye uyusan bile 7'de kalkman lazım. Duş ve iyi bir kahvaltıdan sonra iş başlıyor. İşten çıktıktan sonra eve uğrayıp spora geçiş, sporla birlikte 2 saat sürer. Her yerin birbirine yakın olduğunu varsayıyorum bu arada. 9 (iş) + 8 (sabah) +2 (spor) =19 saat. Eve gelip yemek yapması da 1 saat. Kalan 4 saatte de kazandığın paranın keyfini sürersin. Bunun içinde ekstra hiçbir şey yok bu arada. Temizlik, alışveriş vs. Onlar da hafta sonuna kitleniyor. Hafta sonu da hafta içi çıkmış olan pertinden dolayı 10-12 arası uyansan, yine pek bir şey kalmıyor. Sevgiliniz varsa o kalan 4 saatte de yine 1-2 saat ona gider bu arada, birlikte yaşamıyorsanız. Çocuğunuz varsa zaten zamanınız yok demektir. Her saniye dolusunuz.
-
Maalesef öyle, pek fazla seçeneğin yok. Monoton hayattan kaçamazsın.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X