Şimdi Ara

Işık grubunu devreden yönetmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar herkese merhaba forumda yeniyim. Hemen bir soruyla giriş yapmak istedim.bir devre tasarlamak istiyorum. Bir ampül grubunu her biri ayrı ayrı olmak üzere tek bir devre kartı ve butonlar üzerinden yöneteceğim. Şimdi öncelikle bu butonları minimum ses seviyesinde olması gerekiyor. Yani açıp kaparken minimum ses gelmeli. Ve 20-25 cm civarı bir tabloda 10 kadar ışığı yöneteceğim. İkinci ve fonksiyonel olarak da bu ışıkları bu pano üzerinden ayarlı yapmak istiyorum. Yani ışığı kısabileyim veya daha parlak yapabileyim.

Öncelikle hangi çeşit butonları önerirsiniz ve 220 voltu o butonlardan nasıl yöneteceğim?

Işık ayarı için neyi önerirsiniz? Potansiyometrelerin 220 için olanı varmı? Reosta gibi ama devre panosundan kontrol edilecek kadar küçük olmalı.

Şimdiden teşekkürler iyi forumlar..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bilen çıkmadı sanırım :(

• kaantekkk K kullanıcısına yanıt
    Sistem yapılabilir ancak her ampulde parlaklık kontrolu yapmazsınız .
  • Hmmm ev ampüllerinde reosta ile bu sağlanıyor diye ümitlenmiştim. Bu aletin daha küçüğü yok mu

• Eger led aydınlatma kullanırsanız.(220 V ile çalışıyor ama lede gitmeden arada adaptör var. Led düşük dc gerilim ile çalışıyor. 12v 24 v filan farketmez. Mosfet is görür.

Tuş sesi olmasın derseniz devre karti üzerinde dokunmaktik bir yapı yapılabilir. (zor değil hani. İnsan vudundaki direnc orda devre elemanı olarak kullanılmış olacak.

Her ışık için bir tuş olur. Bir kere basarsanız acılir bir kere daha basarsanız kapanır . parlaklık için de pot konur her biri için.

Tabi tüm sistem pıc ve analog elektronik bilgisi gerektirir. Şahsen potlari da ayrı ayrı picten okumak yerine bir transitor ve mosfet devresini birleştirerek açıp kapamayı picten. Parlaklığı da analog devre ile yapardim. Bu durumda en basitinden (meşhur) 628A yeterli olurdu.

• Çok teşekkür ederim hemen yapıma başlıyorum :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    hareket sensörü devresi yapmak
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.