Şimdi Ara

Işık şase yaptı amfi ses vermiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
8.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aracın ön tarafında tavandaki ışık çalışmıyordu içindeki lamba falan dağılmıştı ses yapıyor diye çıkarttım söküyordum şase yaptırdım yanlışlıkla. Teyp çalışmamaya başladı sigortası atmıştır dedim elektrikçiye götürdüm teybi söktü taktı sonra sigortaya baktı, taktı yenisini. Eve geldim baktım amfiden ses gelmiyor onun da sigortası atmıştır dedim yenisini taktım ama çalışmadı. Power ışığı yanıyor protection ışığı yanmıyor. Sesi çok açarsan çok çok az bi ses geliyor. Bass'ı veriyor kompenantlardan ama ses gelmiyor. Tekrardan elektrikçiye de gitmek istemiyorum çözümü kendim bulabilirsem kendim yapacağım yoksa da yeni bi amfi almayı düşünüyorum. Ön kapılarda kompenant var takım amfiye bağlı. Arkadaki hoparlörler eski teypten çıkıyor. Kompenantlarda sorun yok çıkarttım arkaya bağladım çalışıyor. Yardımcı olursanız sevinirim.
    Amfinin markası "Audioline AD-604 2400 watt"

• Yapay Zekanın Yanıtı

Amfi Yeşil Işık Yanıyor Ama Ses Gelmiyor: Sorunun Giderilmesi

Amfinizin yeşil ışığı yanmasına rağmen ses gelmiyorsa, sorunu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

• Hoparlör Bağlantılarını Kontrol Edin: Hoparlörlerinize giden kabloların amfiye sıkıca bağlı olduğundan emin olun. Ayrıca kabloların hasar görmediğini veya kısa devre yapmadığını kontrol edin.

• Hoparlörleri Test Edin: Hoparlörlerin çalışıp çalışmadığını farklı bir cihazla (örneğin, telefonunuz veya müzik çalarınız) test edin. Hoparlörler diğer cihazlarla çalışıyorsa, sorun muhtemelen amfidedir.

• Anfiye Bağlı Hoparlörler Uygun Mu: Amfinizin desteklediği hoparlör türünün ve empedansının hoparlörlerinizle uyumlu olup olmadığını kontrol edin. Uygun olmayan hoparlörler ses çıkışını engelleyebilir.

• Amfi Güç Kaynağını Kontrol Edin: Amfinizin güç kaynağının düzgün çalıştığından emin olun. Güç kablosunun sağlam olduğunu ve amfiye ve prize sıkıca bağlı olduğunu kontrol edin.

• Amfiyi Sıfırlayın: Bazı durumlarda, amfiyi sıfırlamak sorunu çözebilir. Amfinin kullanıcı kılavuzundaki sıfırlama talimatlarını takip edin.

• Amfi Yeşil Işığı Yanmıyorsa: Yeşil ışık amfinin güce bağlı olduğunu gösterir. Amfi ışığı yanmıyorsa, güç kaynağında veya amfinin kendisinde bir sorun olabilir. Güç kaynağını kontrol edin ve amfinin prize takılı olduğundan emin olun.

• Profesyonel Yardım Alın: Sorunu yukarıdaki adımları uygulayarak çözemiyorsanız, profesyonel bir teknisyene danışmanız gerekebilir.

Bu adımları izleyerek, amfi yeşil ışık yanıyor ama ses gelmiyor sorununu çözebilir ve müzik keyfinize devam edebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Güncel
  • Güncel..
  • Senin dediğin bende de oldu yeni sigorta takdim sikinti yok çalışıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bjk_mustafa_bjk kullanıcısına yanıt
    Amfinin ışıkları yanıyor yani çalışıyor sesi sona getirince az bi ses geliyor sadece uğultu gibi. Teybi çıkartıp takmıştı elektrikçi ondan kablolarla ilgili sorun olabilir mi acaba.
  • Olabilir bir kontrol et

• bant yapıştır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Teybiniz resetlendiği (fabrika ayarlarına dönmüş) için açılışta rcalarda subwoofer ses vericek şekilde başlangıç yapıyor. bu durumda çok dikkat edilmesi gereken bir nokta asla teybin sesi açılmamalıdır, çünkü sürekli düşük frekanslardan dolayı midleriniz ve tizleriniz zarar görücektir belkide görmüştür. Teybin rca preoutları full range ye ayarlanmalıdır.
  • Benimde aklıma, en son arkadaşın dediği geldi okurken ve yazılmış 😉 ,

Teyp fabrika ayarlarına dönmüş, bu sayede anfiye giden sessinyal kablosuna ses değilde, sadece bass gidiyor...

Anfidende midler Hpf ayarlı olduğundan, teypten gelen tüm seslerin sadece basını süzüp midlere verir, teyptende sadece bass geldiği için, midlere gidecek ses sinyali yoktur. Çözüm; anfiye giden RCA çıkışlarının, teyp üzerinden tümses geçişi yani fullrange ayara getirilmesi gerekir.

• Benim teypte bir ayar var. Subwoofer/ subwoofer - rear / subwoofer seklinde belki bu ayardandir.arkadasin dedigi gibi resetlenince bozulmus olabilir.bende pioneer var teyp kapaliyken ses tusuna basip oradan cikan bir ayar. Ama gorunuse gore bu ayar sadece arka cikislar icin.gene kontrol edin tek tek

• Cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar sorunu hallettim. Araçta şase olunca teybin ayarlarında değişiklik olmuş, arkadaşın dediği gibi pioneer teyp kapalıyken bi menüye girdi elektrikçi ordan ayarladı şimdi ses normalde döndü amfiden geliyor ses güzel bi şekilde.
  • geçmiş olsun zarar görmeden sorunun hal olmuş sevindim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.