Şimdi Ara

Ses sıfırda parazit sesi ve teyibin cd okuma seslerini hoparlörden vermesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar konuya direk giriyim orjnal teyibim var 2009 caddy nin amfinin tetikleyicisnden düğme var yani kapatıp açıyorum işte teyibi açıyorum düğmeyedr basıyorum sonra cd okuyucuda biraz yüksek geliyor fm e geçince azalıyor parazit yani ses sıfırda iken belli oluyor yani rca kablolarını söküncede azalıyor yani hiç yok gibi ama var yinede bide teyibin sesini alıyor mesela ilk açıldığında cd okuma sesi olur ya yardımcı olursanız çok iyi olur can sıkıcı bi konu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ruhadam38 R kullanıcısına yanıt
    anfinin üzerindeki ''gain'' level ayarını düşürün, ondan dolayı olabilir..
  • http://www.hepsiburada.com/soundmagus-sm-80p-20-amper-parazit-kesici-izolator-pm-otaktsm80p

Basit bir parazit kesici ile tüm bu seslerden kurtulabilirsiniz
  • Gaini kısıncada ses gelmiyor yani müzik sesi felan duyulmuyor parazit kesiciler iş yapmadı ya denedim 3 tanede amfi var hani anfinin birinde sorun olsa dicem digerlerini deniyorum yok hepsindede aynı sorun

Eğer aracın motor sesi anfiden gelmiyorsa, sadece teybin işlem yapma sesi geliyorsa,,, sorun teypten kaynaklı
  • Teyibe şase ver öyle dene . Akuden gelen kabloyla sinyal kablosu aynı yerden mi geçiyor ?

• Baska bi teyplede denedim aynisi oldu rca sagdan akuden gelen soldan gidiyir ayni deyil bide motor sesini almiyor nerdeyse gerseyi dendim yine var şaseden olsa saseyi nasil yapmamiz lazim ki sifirda geliyor bide ses yukseltince oda yukselmiyor bence oyle gozlemledim yani belki dogru belki yanlis

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Rca kablosu kalitesiz belli ki. Aracın aynı taraftan kendi kabloları geçiyor olabilir. Arabaçta anfi tetikleme bağlandığına göre kendi teybi ve anfi çıkışı yok. Dönüştürücü varsa arada onun da uyduruğu buna sebep olur. RCA kablolarını anfi tarafından sök. Hala geliyorsa enerji hattından. Rca sökünce gelmiyorsa RCA kablolamadan.
  • SabitSalınım kullanıcısına yanıt
    Bak simdi usta rca lar takili iken biraz yukseliyir ses soktugumde hafiften azaliyor yani rcalarin hepso sokuk ama yinede hafiften gelen bi ses var baska bi teypte denedim olmadi bide bu sorunu artik duymuyormu idim yada yenimi oldu onun tam bilmiyordum ama yeni ovallero aldim taktim rcalarida cikardim baska kanala taktim ondan sonra sesi duymaya basladim geri ayni kanala taktim sesi duymaya basladim yani acayip bi olay

Bide şöyle göz atın,,, (araba çalışmıyorken, teypte çalışmıyorken >>>
    1) Rca yı sökün anfiden, teybin remote kablosunu anfiden çıkartın,,, anfinin B+ girişinden remoteye kablo atın (sadece 12v sinyal aldığı için, amper çekmez) anfi drekt çalışacaktır.
    2) hoparlörlere kulak verin, behsettiğiniz ses varmı... eğer varsa, anfinin kendi çalışma sesidir, gain ayarıda fazla açık değilse, yapacak birşey yok,

3) daha sonra, rem köprüsünü çıkartıp, teybin remote kablosunu takın,,, rca yı takmadan, anfinin açılması için teyp açılması gerekir bu sefer,,,, deneyin bakalım hine aynıdır muhtemelen..
    4) Rca kablosunu takın, teybin sesi 00 da iken, cd okuma sesi falan geliyorsa veya usb okuma sesi,, ona yapacak birşey yok, sistemsel çünkü..
    5) Arkadaşlar söylemiştir, bende söyleyim,,, . Akünün eksi kutbundan anfiye GND girişine ve şaseye kalın kablo çektirin,,,

Aynı işlemi, teyp için daha ince kablo ile teyp içinde yapın... teybin rca şasesinden ve teybin arkasında somunlu vidadan aynı kabloya bağlantı yapın..
    Çünkü bendede eskilerden ekolayzerli anfi var,, arabanın şasesiden alıyordu eksiyi,, basta son seslere doğru veya bass kanal ayarı açıkken sorun yaşıyordum, aküden eksi ve ++ kablo çektirdim, tüm sorun düzeldi,, Motor sesi veriyordu oda %50 azaldı, hala var,,, ateşlemedenmi veya şarj dinamosundanmı tam bakamadım..

Evde kullanılan Hifi anfilerin veya setlerin rca kablosu metresi 20tl den başlıyor diyebilirim,, çünkü cihazların birbirini hem şase olarak tutması, hemde sinyal hattını dış etkenlerden koruması ve kaliteli iletişim kurması önemli.. yoksa 2000tl lik anfi , 1000tl lik dvd oynatıcıya, 20tl lik kablo ile bağlanırsa.. ufak bir cczzz sesi gelir,,, neye yaradı.
    Ses konusu çok genel, sen teybi değiştirirsin, şarj dinamosu ses verir anfiye,, veya motor ateşleme, sağlık olsun..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.