İsmimle ilgili problemim yok ama daha çok sevdiğim bir isimle değiştirmek istiyorum. Aması var benim pasaportum, ehliyetim, kimliğim, aracımın ruhsatı vs hepsi değiştirilmesi gerekiyor ekstra olarak isim değişikliği nedeniyle başka karşıma uğraşmam gereken neler çıkacak aklıma gelmeyen kim bilir. :) Gidip dava açıp değiştirmekle bitmiyor gibi geliyor ve gözümde büyütüyorum bu konuyu hep. Değiştiren varsa aramızda tecrübelerini paylaşabilir mi? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Selvolution -- 17 Kasım 2020; 22:37:34 > |
İsim değiştiren var mı aranızda?

-
-
Öncelikle minimum 3000 TL civarı bir masrafı gözden çıkart. Avukata ihtiyacın varsa 2000 TL daha gözden çıkart. Ben avukat olmadan yaptım herşeyi.
Ama iyice araştırıp düzgün bir dilekçe yazmalısın. Ayrıca hakimin karşısına çıkınca konuşma tarzın çok önemli. İsim değişikliği için de geçerli bahanen olmalı.
-Dava açarken para yatırıyorsun. Neyi nasıl yapacağını bilmiyorsan avukat ücreti ödüyorsun.
-Dava sonuçlanınca resmi gazete ilan için para yatırıyorsun.
-Yeni ehliyet ve yeni kimlik için ücret ödüyorsun.
-Yeni pasaport için ücret ödüyorsun.
-Eğer adına kayıtlı taşınmaz var ise her bir taşınmaz için ayrı ayrı döner sermaye bedeli ödüyorsun.
-Bankalarda ve belediyelerdeki işlemler ücretsiz oluyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: azazel85Öncelikle minimum 3000 TL civarı bir masrafı gözden çıkart. Avukata ihtiyacın varsa 2000 TL daha gözden çıkart. Ben avukat olmadan yaptım herşeyi.
Ama iyice araştırıp düzgün bir dilekçe yazmalısın. Ayrıca hakimin karşısına çıkınca konuşma tarzın çok önemli. İsim değişikliği için de geçerli bahanen olmalı.
-Dava açarken para yatırıyorsun. Neyi nasıl yapacağını bilmiyorsan avukat ücreti ödüyorsun.
-Dava sonuçlanınca resmi gazete ilan için para yatırıyorsun.
-Yeni ehliyet ve yeni kimlik için ücret ödüyorsun.
-Yeni pasaport için ücret ödüyorsun.
-Eğer adına kayıtlı taşınmaz var ise her bir taşınmaz için ayrı ayrı döner sermaye bedeli ödüyorsun.
-Bankalarda ve belediyelerdeki işlemler ücretsiz oluyor.
Benim bildiğim öyle her kafasına esen isim değiştiremiyor. Toplumda kötü çağrışım yapan bir isim olması lazım. Örneğin Satılmış gibi. Mesela senin ismin neydi daha önce?
-
- 3000₺ e gerek yok. Dilekçeni felan internetten bulup kendin yaz elinle. Avukatlık bi durum yok. Hatta artık mahkemeye bile gerek yok diye biliyorum.
- İsmin ne olursa olsun değiştirirsin. "bana bu isimle hitap ediyolar, bu isimle tanınıyorum" de yanında da bi arkadaş olsun yeterli. Dediğim gibi artık mahkemelik bi durum da yok diye biliyorum. Araştık 3-4 ay içinde değişir. Sgk kendini otomatik günceller. Kimlik vs. kendin halledersin.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X