Merhaba arkadaşlar. Monster Laptop GTX 860M li laptopa sahibim. Son zamanlarda laptopu CS GO gibi oyunlara girer girmez fanlarım birden çok seri çalışmaya ve o bölgenin ısınmaya başladığını farkettim. Bilgisayar boştaykende biraz ses çıkartıyordu açıkçası. Soğuk laptopu açtıktan 2-3 dakika sonra oyuna girdiğim zaman aşırı ısınmalar ve kasmalar yaşıyordum anında. Bu yüzden GPu-Z ile sıcaklık değerlerini kontrol ettim. İntel HD 4600 Onboard ekran kartımın sıcaklığının 90 derece ve üstüne çıktığını gördüm. NVDİa ekran kartım ise 60-70 arasıydı. Sanırsam Onboard ekran kartı bütün bu kasmalara ve ısınmalara sebep oluyor. BU işi nasıl çözebilriim? Bir yardım ederseniz sevinirim.
Notic128N
kullanıcısına yanıt
daha önce böyle bir sorununuz yoksa bi fanların bakım zamanı gelmiş olabilir macunlarını bi yenilettirin ve fan dönüşlerini bi kontrol ettirin derim ben.
Bakım yaptıları Çok olmamıştı ve evet daha önceden bu sorunum olmamıştı. Ama şöyle bir saçmalıkta var onuda belirteyim. Dün böyle kaslamar yaşadım ve 1 saat sonra oyunda aniden kasmalar geçmişti. Kendi kendine soğumaya başladı ve fanlar yavaşladı laptop açıkken. Bir dahada bütün gün hiç kasmadı. Başlangıçtaki programlarıda devre dışı bıraktım ama sorun çözülmedi hayla. Driveri silip tekrar yükledim daha güncelini yükledim yine çözülmedi.