Şimdi Ara

Isınınca GPU Core Clock'un düşmesi. GT750M

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
1.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar daha önce Fps kayıpları ile ilgili konu açmıştım, Fps kayıbının nedeni, ısınma yüzünden GPU core clock'un düşmesi. GPU sıcaklığım oyunda maksimum 77 derecede sabit ama 70 yada 75 dereceyi geçince (tam ölçemedim) Core clock 1050lerden 750lere kadar düşüyor, bu sırada FPS düşmeye başlıyor tabi. GT750M ekran kartımın ısınınca çekirdek hızını düşürmesi normal bir davranışmıdır kart için? Yoksa bi yanlışlık mı var? Normal değilse nedeni ne olabilir? normal ise bu sıcaklığı daha yüksek değerlere çekme şansı var mı? 70lerde değilde 80lerde çekirdek hızını düşürsün gibi. Evetse nasıl ve bunun zararı olur mu?

• Zararı olur. Ekran kartı kontrol panelinden değişikleri yapabilirsin.
  • a1kalite34 kullanıcısına yanıt
    Peki ısınınca downclock yapması normal mi kartın?
  • Chum lee C kullanıcısına yanıt
    Benim laptopum asus k53tk şuan zaten bunun ile ilgili bir konum var forumda Cool and quiet denilen bir bilgisayar özelliği ısınınca işlemci hızı düşürüyor ben overclockla sabitlemeye çalıştığımda da pc yi kapatıyor...
  • Yaz sıcağındayız, Çok sıcak zaten oyun oynayıp kartı harap etme.

Elbette düşer. Mesela 70 fps 70 kare geçiriyor ve bu da ısınmaya yol açıyor. Kart ise önlem olarak daha fazla ısınmaması için performanstan kısıyor.
  • Sorun hala devam etmekte. Ölçtüm 75 dereceden sonra hızı düşürmeye başlıyor.
  • soğutmayı arttırın tek fanlı harici soğutucu varsa iki üç fanlısını takın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1058 Mhz ile başlamıştı çalışmaya, bu şekilde 700lere kadar düşüyor.

Nvidia Control panelden, güç seçeneği kısmından, uyarlamalıyı, max performans yaptım yine farketmedi.

Bu Core Clock'u sabit tutmamı sağlayacak bir program yok mudur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chum lee -- 1 Eylül 2014; 0:22:16 >
  • 80 dereceyi bile görmemiş bir ekran kartının hızlarını düşürmesi bana da garip geldi. Bendeki GTX 870M bile 88 dereceyi görmesine rağmen hızını düşürmüyor, üstüne hala kendi kendine overclock yapıyor. Başka bir sürücü denediniz mi? Ya da sizinle aynı sorunu yaşayan başkaları var mı?
  • Zenyxia kullanıcısına yanıt
    Laptop'un ana konusuna ve markasının bölümüne ayrı konu olarak yazdım ama kullananlardan cevap gelmedi. Kartı bir program falan yardımı ile, hızını düşürmemeye zorlayamaz mıyız?
  • Chum lee C kullanıcısına yanıt
    Maalesef bilmiyorum. Ama ben sorununuzun yazılımsal olduğunu düşünüyorum. En yeni sürümü kullanıyorsanız önceden çıkmış WHQL sürücülerini denemenizi öneririm.
  • Zenyxia kullanıcısına yanıt
    En son güncel sürüm ve ondan önceki sürümü denedim. Bir önceki sürümü denemeden, driver silen bir program yükledim, o şekilde ekran kartının eski driverını tamamen sildim, öyleki aygıt yöneticisinde bile bilinmeyen ünlemli olarak gözüküyordu. Driverı o şekilde yükledim sıfırdan ama yine olmadı. Daha önceki sürümleri ise denemedim.
  • termal macun degistirin diycem cihaziniz kac aylik?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Technical.assistance kullanıcısına yanıt
    ~6
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.