Şimdi Ara

İşiniz ve Maaşınız (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.276
Cevap
55
Favori
48.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    2,5k
  • efes.pilsen kullanıcısına yanıt
    Doğudan hayvan getirip satmak için 5 yıl okuyup hekim olman gerekmez.. Tercih için sana rehberlik yapamam. Ben mesleğimden memnunum.Tek diyebileceğim bu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öğrenciyim aynı zamanda tatillerde babamın marketinde çalışıyorum. ihtiyacım olunca kasadan alıp gidiyorum ne kadar istersem karışan yok. tabi öyle bir kerette yüz iki yüz üçyüz civarı bir para almıyorum. mesela iki gün sonra bir yere mi gidicem. iki gün önceden elli lira alıyorum bir de gideceğim gün babama söylüyorum gezmeye gidicem para alıyorum diye o da bir şey demiyor. tabi normal bir maaşının olması çok güzel bir şey. ben mesela kasdaan para alabilirim ama babamdan habersiz hiç bir şey satın alamıyorum. kitap, elbise, dışında. şimdi bir tane kindle paperwhite 2 ye ihiyacım var onlara söylemem gerekiyor daha bir ay önce bana wacom ıntouch tablet aldılar çizim için. bu arada bölümüm reklamcılık.
  • cübbesiz gandalf kullanıcısına yanıt
    En güzel meslek, çok basit, çok karlı.. Çevre ve sermayesi olan bu işe giriyor zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: issizmanyak

Issizim
    Yolda buldugum 10kr 5kr biriktirip geciniyorum.

Zuahahahahahahahahahahaha

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deli Komutan

quote:

Orijinalden alıntı: doctor_bey

Sizin meslek için neler yapmamız gerekiyor,nerelerden mezun olacağız? İşten memnun musunuz?

tasarımcıyım. grafik ve tasarım içeren bölümlere gideceksin fakat sonra programları öğrenip kendini geliştireceksin

hocam ben reklamcılılk okuyorum.. şimdi merak ettiğim şey bize bir halt öğretmiyorlar teori dışında. yok reklamcılığın temelleri, haber üretim süreci, temel fotoğrafçılık. bir kişi de çıkıp demiyor nereye gidiyor bu okul diye. kendimce adobenin creative suite programlarından photoshop,ıllustrator, coreldraw, skeetchbook gibi programları indirdim çalışıyorum. ilk senem bitti. şimdi nereye yöneleceğimi bilmiyorum. aklımda karikatüristlik ve grafikerlik var. kendime has bir çizimim yok. biri gelip beni çiz dese çizemem ama karikatürümsü şeyler çizebilirim. sizce nereye yönelmeilyim. benim yerimde olsaydınız ne yapardınız.?

• quote:

Orijinalden alıntı: Memoland

ist aydın üni. fotoğrafçılık ve kameramanlık mezunuyum. Daha önce habertürk fb tv tempo tv ve lig tv de çalıştım. normalde bir haber kameramanının maaşı 2500 - 3000 arasıdır. Aslında memnunum sevdiğim işi yapıyorum. fakat bu ülkede bu iş yapılmaz. hala 1980 trt sinden kalma fosil elemanlar var ve işi bırakıp gençlere yol açmıyor. iş bulmak çok ama çok zor hea tabi ben 850 tl ye çay tvde iş yaparım dersen o ayrı böyle büyük kanallar girmek için medya patronlarının dayın falan olması lazım anca girip staj yaparsın o kadar sana tavsiyem SAKIN BULAŞMA bu işeee

edit: kameraman olmak istyosan eğer okul okumana gerek yok kardeşim liseden staja başla yazın devam et işi kaparsın ;) işe alırken okuduğun okuldan ziyade yaptığın iş daha önemli

hocam ben reklamcılık okuyorum sizce. ileride iş olarak neler yapabilirim.?

• hll knk kullanıcısına yanıt
    Hocam elektronik mühendisi için 2 bin lira az değil mi ?
  • En az 10.000
    En çok 40.000

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 haftalık mühendis için fena değil daha fazla olabilir ama hemen herkesi 4 5 bin lirayla işe almıyorlar . ne bekliyorsunuz gel şirketin başına geç mi diyecekler . bir süre sonra artar o maaş.

Bende elektrik-elektronik mühendisliği okuyorum ilk 5-6 ay 2-3 bin lira arasında bir maaş beklentim vardı. arkadaşın maaşıda düşünceme destek oldu.

Şu an İÜ de okuyorum part-time olarak bebek mağazasında çalışıyorum. maaş 800-900 arası+prim+yemek ücreti
  • quote:

Orijinalden alıntı: beycemm

En az 10.000
    En çok 40.000

Doğru yalan söle.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabi ki öyle bir şey beklemiyorum ama diyorlar işte 2 tane dili çok iyi bil,projelere katıl İstanbul ve Ankarada 3000 civarı bir maaş ile başlarsın. Eh haliyle insanda bir beklenti oluşuyor hocam.
  • Özel'denmi bahsediyorsunuz yoksa devletmi?
  • kit memur 2700
  • efes.pilsen kullanıcısına yanıt
    yok az değil okul bittikten 3-4 sene içinde bugünün parasıyla 4-5 bin lira alırım diye tahmin ediyorum.tabi bu ortalama bundan çok daha fazlada kazanabilirsin azda. kendi işini yaparsan çok çok dahafazlsını kazanma şansın var ama risk fazla ve çoğu iş sermaye istiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: G. House

Tabi ki öyle bir şey beklemiyorum ama diyorlar işte 2 tane dili çok iyi bil,projelere katıl İstanbul ve Ankarada 3000 civarı bir maaş ile başlarsın. Eh haliyle insanda bir beklenti oluşuyor hocam.

2 dil bilen için 3k da az bi para bence

• Bazı yerler bildiğin her dil için düşükde olsa dil tazminatı gibi bir şey veriyor ama 2 dilde abartılacak bir şey değil. ortalama bir mühendis ingilizceyi bilmek zorunda. (zorunda değil ama nereye girmek istesen işlerine yaramasa bile ingilizce istiyorlar.)

artık herkes ingilizce biliyor herkes projelere katılıyor. heryer mühendis olduğu için maaşlarıda etkiliyor tabi bu.

mağazada haftada en fazla 30 saat çalışıyorum bayramlarda tatillerde çalışırsam maaş biraz daha artıyor. ben memnunum. geçinip gidiyorum şu an :)

evet Elektrik-elektronik mühendisliği okuyorum. yapacağın işe göre değişir bizim memlekette komşu asansör yapıp satıyor. . şimdi öyle bir iş için dünyanın parası lazım. yada yurt dışından çeşitli ürünlerin ticareti yapan bir E.e mühendisi tanıyorum güneş enerji panelleri falan getiriyor sadece o değil tabiki başka şeylerde getiriyor o iş içinde sermaye lazım misal :)

• quote:

Orijinalden alıntı: doctor_bey

İşe nasıl girdiniz? Fotoğrafçılık mı okudunuz? Memnun musunuz?

Fotoğraf camiasında az buçuk tanınan biriyim.Bilgisayar Mühendisliği okuyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÇantayaBakBe

5 yıldır web işleriyle uğraşıyorum site işletimi, yazılım yap sat, özel teklifler vs.

Son 1 yıldır aylık 2000+ son 3 aydır daha da güzel hadi bakalım hayırlısı nasıl olacak :)

Yaş 17 bu arada :) evet liseliyim ve bu yaşta bu yaptıklarımdan gurur duyuyorum.

Doğruysa tebrik ederim niye bu kadar eksilenmiş anlamadım
  • Tabi ki özelden hocam
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.