Şimdi Ara

Isınma İle İlgili Soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    amd phenom x4 945 işlemci 3,0 Ghz
    500 watt thermaltake çift fanlı kasa(biri 24 cm biri 12 cm)
    kingston 8gb ddr3 dual kit 1333 Mhz ram
    ASUS M4A87TD/USB3 AMD 870/SB850 AM3 DDR3 1600MHz Anakart
    HIS 1 gb Nvidia 256 bit twinfrozer hd4850 ekran kartı
    64 Bit İşletim Sistemi
    W7 Ultimate

bilgisayarıma geçen hafta 4 gb ram takviyesi yaparak 8 gb'a çıkarttım
    sizce bu takviye bu özelliklerdeki bir kasada ısınma problemi yaratır mı acaba?

Değerli yorumlarınızı bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Palokaville -- 28 Aralık 2010; 11:13:18 >

• sanırım sıstemin biraz fazla güç harcıyor ondan olabilrmi ? eklediğim resimi incele

Isınma İle İlgili Soru
  • Sorunu tam olarak anlatamamışsın gibime geldi.
    4 gb ram vardı sorun yoktu da + 4 gb daha takınca mı ısınmaya başladı.
    Isı eskiden kaç dereceydi şimdi kaç derece dolaylarında.
    Ram haricinde bir-iki birşey söylemek isterim
    500 w psu yük altında zorlanacaktır. Normal masaüstü işlemlerinde idare eder ama yük altına girince altından kalkamaz gibi duruyor.
    Phenom II X4 940+crosshair II formula+4*2gb 1066 + 4850 x2 ile feel 550 w psu yük altında 5-10 dakika çalıştırıyordu bilgisayarı sonra kilit.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustify

sanırım sıstemin biraz fazla güç harcıyor ondan olabilrmi ? eklediğim resimi incele

Isınma İle İlgili Soru

Mustify hocam toplam güç gereksinmini hesaplamak için kullandığın bu program nedir internetten bulunabilir mi?
  • arkadaş yollamış sağolsun
  • Çok teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Antibiyotik ile ilgili soru
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bilgisayarımda pek bir sorun yok hatta kasa soğuk hava üflüyor desem yeridir
    rami 4ten 8e cıkarınca çok fazla performans artışı görmedim o sebeple sormak istedim
    bir de 1 tb hdd var bende onun 800 gb'si dolu onu boşaltsam fark eder mi?
    veya bilgisayarın harcadığı gücü nasıl aşağıya cekebilirim?
    anakartın yanması gibi bir risk olur mu?
    bu arada bilgisayarım 24 saat açık kalsa bile kendini kitleme veya resetleme gibi bir durum yapmadı 6-7 aydır
    yardımlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Palokaville -- 28 Aralık 2010; 15:20:49 >
  • Ben şu an bu pc ile oyun olarak yalnızca warcraft 3 oynuyorum dota filan
    arkadaşlardan öğrendiğim kadarıyla benim yeni bir güç kaynağı almam gerekiyormuş
    güç kaynaklarına az önce baktım verimlilik olayları filan var
    2 tane gözüme çarptı
    biri thermaltake 700 watt verim 65 dior
    diğeri thermaltake 650 watt verim 80+ diyor
    sizce nasıl bir güç kaynağı ile değiştirmem mantıklı olur?

anakartı yakmamak lazım
  • İlk mesajdaki sisteme 500 w yeterli, hesaplamaları buradan yapabilirsiniz doğru sonuçlar için http://extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp
  • sistemim için çıkan güç gereksinimini rica etsem fotoğraflı şekilde yazabilir misiniz
    site ingilizce olduğu için beceremedim pek :(
  •  Isınma İle İlgili Soru
  • Herhalde sizinki doğrudur diye düşünüyorum
    üstteki doğru olsa 6-7 ayda çoktan ana kartı yakardım muhtemelen
    valla yarına gidip 700 watt enerji kaynağı alıyordum
    iyi oldu yazmanız
  • quote:

Orijinalden alıntı: Palokaville

Herhalde sizinki doğrudur diye düşünüyorum
    iyi oldu yazmanız

quote:

Orijinalden alıntı: Palokaville

Herhalde sizinki doğrudur diye düşünüyorum
    iyi oldu yazmanız

Vallahi kiminki doğru kiminki yanlış o tartışılır.

exFAT* doğruluğuna inandığı bir siteden güç gereksinimi tablosunu önüne getirmiş. Bende sana başıma geleni yazdım.

Her şey teoride görüldüğü gibi olmayabiliyor, pratikte önemli.

Düşük güçlü psu ile anakart yanmaz. Zaten masaüstü kullanımda bilgisayarın çektiği güç bellidir. Önemli olan yük altındaki güç gereksinimidir. Psu güç yetiştiremediği için bilgisayar kitlenir.

Sisteminin hemen hemen aynısı ile 550 Feel psu ile günlerce kapamadan bilgisayarımı çalıştırabiliyordum ama yüke binince 5-10 dakika içinde kilitleniyordu. Yukarıda da yazdım zaten.

Amd Phenom 945,Asus Anakart , 500watt psu, 8 gb ram, 4850 ekran kartı, win7 64 ultimate be senin sisteminmiş,

Amd Phenom 940, Asus Anakart, 550 watt psu, 8 gb ram, 4850 ekran kartı, win7 64 ultimate buda benim sistemim, oyun ve yük altında makina kitlenmeye başlayınca high power absolute 850w aldım benim sorunum çözüldü.

exFAT* hocam kesinlikle yazdığına bir itirazım yok, yanlış anlaşılma olmasın. Bazen pratikte işler değişebiliyor. Aynı sistemle başıma gelen olay nüksettiği için bu kadar yazma gereksinimi duydum.

Neyse çok fazla uzattım galiba. Kolay gelsin.

• İnternette kısa bir arama yaparak "power supply calculator diye" bir çok sonuca ulaşabilirsin. En detaylısı olarak bu gözüküyor. Her sitenin sonucuda farklılık gösterebiliyor. Ben hemen hemen hepsiyle test ettim, en ortalama sonucu bu site veriyor. Çizgielektrik biraz abartılı sonuç veriyor gibi !?!
    http://www.thermaltake.outervision.com/
    Sorununun cevabına gelince endişeleneğin bir durum yok. Bu şekilde gönül rahatlığıyla sistemin kullanabileceğini düşünüyorum. Isınma problemini fanlarını temizleyerek, chiple fan tabanı arasındaki kuruyan thermal macunuları belirli aralıklarla tazeliyerek ve en önemlisi kasa içerisindeki hava akımını önleyebilecek kablo sorununa bir çözüm getirerek sağlayabilirsin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.