Geçen gün arkadaşla fanı temizledik macun sürdük.Fakat Daha sonra çalışmadı alet fanın iki kolu var bunların ikisini birden takınca çalışmıyor(normal hal)fakat teki takılı olunca çalışıyordu.Daha sonra bilgisayarcıya gittim benim fanda sorun yokmuş.Fakat bana cooler marka bir fan taktı(girişleri orjinal fandan farklı)ve sorun yaratmadan çalıştı bilgisayar.Ama hala sorunlarla karşılaşıyorum WOW oynarken çok kısa süre sonra bilgisayar kitleniyo fifa 2006 eskisinden çok daha yavaş.Formatta attım ama çözüm olmadı. Lütfen yardımcı olun.TEŞEKKÜRLER.
Heatsink ve fanı çıkarın.Başka bir taneyle değiştirin.İşlemci soğutucuları satılıyor.Bakır olanından bir tane alın. İşlemci modeline göre uygun bir tane seçin.
bi kaç gün önce bu şekilde sorun olan başka bir kişi daha olmuştu termal macun fazla sürüldüğü için termal direnç oluşturmuş. macunu kontrol et ilk olarak eğer çok fazla ise temizle ve ince bir tabaka sür. küçük bir ihtimal anakart üzerinde işlemci fanını takarken bir devre yolu zarar görmüş olabilir
Ben zaten gittim yeni bi faz aldım fanların içinde uygun miktarda termal macun oluyo onuda bilgisayarcı sürdü zaten.İşnşallah dediğin gibi devre zarar görmemiştir.
eğer sorun çıkmadan önce işlemcinin fanının takarken çok zorlamadıysan bu şekilde bir hata olması söz konusu olmaz düşüncesindeyim. işlemci sıcaklığı son olarak hangi derecelerde duruyor. precot işlemcilerde ısınma nedeni ile hız düşüşünü test eden bir programdan bahsediliyorduwww.tomshardware.com.tr adresinden bir arama yap eğer ısınmadan dolayı işlemci kendisini yavaşlatıyorsa soğutma sistemini yeniden gözden geçir.
işlemci 69-75 arası çalışıyor işlem yapmadan.Ayrıca yardımlarından dolayı teşekkür ederim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme