Şimdi Ara

Isınma Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 3 ay önce topladığım bilgisayarımda uzun süre çalıştığında bilgisayar kilitlenmesiyle birlikte koyu lacivert yukarıdan aşağı ince sayılabilecek çizgiler beliriyor. Kendimce bir sıcaklık kontrolü yapmaya çalıştım . Yardımalrınızı bekliyorum.

i5 3570k cpu stock fan shapphire 7870 ekrankartı gigabyt z77x-ud3h anakart thermaltake element t kasam mevcut kasada ön tarafta 1x200mm yan kapakta 1x200mm fan içe hava aktarmakta kasanın üzerinde 1x200mm arkada ise 1x140mm dışa hava çıkışı sağlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frovel -- 19 Haziran 2013; 0:04:45 >

• Hocam aşırı ısınıyor.Heleki boştaki sıcaklıklarsa.

-İşlemci fanı tam oturmamaış olabilir.
    -Termal macun kurumuş olabilir.
    -İşlemci fanı tozlanmış olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Naykimayki

Hocam aşırı ısınıyor.Heleki boştaki sıcaklıklarsa.

stress altındaki sıckalık değerleri usta işlemci fan ı almayı düşünüyorum bende :/ daha 2 -3 aylık pc böyle bi sıkıntısı olması çok kötü arada bir bilgisayarın kitlenmesine kadar gidebiliyor bu ısınma :/
  • quote:

Orijinalden alıntı: frovel

quote:

stress altındaki sıckalık değerleri usta işlemci fan ı almayı düşünüyorum bende :/ daha 2 -3 aylık pc böyle bi sıkıntısı olması çok kötü arada bir bilgisayarın kitlenmesine kadar gidebiliyor bu ısınma :/

Yine çok fazla hocam.Yük altında maximum sıcaklığı 65 olması gerek.İşlemci fanı olarak cooler master hyper 212 evo öneririm.
  • o kasaya corsair h80 gıder hocam
  • quote:

quote:

quote:

Yine çok fazla hocam.Yük altında maximum sıcaklığı 65 olması gerek.İşlemci fanı olarak cooler master hyper 212 evo öneririm.

65 üstü zarar bende bunu öneirim kampanyada .http://www.teknobiyotik.com/thermalright-venomous-rt-sb-e-amd-intel-islemci-sogutucusu-lga1155-uyumlu.html

• quote:

quote:

quote:

bu konu gerçekten canımı çok sıkmakta ki sıklıkla render falan gibi işlemler gerçekleştiriyorum bingisayarda önerdiğin soğutucu hoşuma gitti bende Thermalright Silver Arrow yada sayfada pek öneri göremesemde Zalman 9900 mx yada kasama sığarsa cnps12x almayı düşünüyorum

• wolfrace57 W kullanıcısına yanıt
    sıvı soğutma konusunda pek bir bilgim yok usta bilmiyorum nekadar doğrudur edindiğim bilgiler Thermalright Silver Arrow yada zalman 9900 serisi ile aynı performanslarda gezindiğini okudum
  • Zerdova kullanıcısına yanıt
    öneriniz için çok teşekkürler güzel bir soğutucu aklımda bulunduracağım bu ısınma sorununu çözmem gerekiyor kesenin ağzını bayağı açtım :/
  • fazla bılgıye ıhtıyac yok hocam gayet kolay montaj ve kesın çözüm dıyorsan corsair h50 yada daha ustunu kullanderım bende bu urunden var mesela sıcaklıklar 35-50 derece arası seyredıo fıyatlarıda makul
     Isınma Problemi
  • yınede sen bılırsın tabı
  • quote:

Orijinalden alıntı: wolfrace57

yınede sen bılırsın tabı

aklıma girdin usta h80i alacağım sanırım kökten çözme derdindeyim problemi çok teşekkürler :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frovel -- 20 Haziran 2013; 23:21:52 >
  • yardımcı oolduysam ne mutlu bana yanlış anlama hocam bende o kule tıpı soğutuculardan kullandım zamanında ama pek etkılı olmuyo hem de yer kaplıyo
  • wolfrace57 W kullanıcısına yanıt
    kasaya boşuna 1 kilo ağırlık yüklenecek diyorsun ancak bir sorum daha olacak birde h90 varmış hangisinden daha iyi performans alabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frovel -- 20 Haziran 2013; 23:31:52 >
  • valla hocam kasada 240 lık radyator takabıleceğın yer varsa h100 alabılırsın he yoksa h80 mantıklı
  • Anladım okadar yerim olduğunu sanmıyorum teşekkürler h80i alacağım :)
  • frovel kullanıcısına yanıt
    H80 işini göreçektir..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.