Şimdi Ara

Isınma problemi ve Ekran kartı tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Babam benim eski bilgisayarımı kullanmakta,memlekete geldigim zamanlardada ben kullanmaktayım.Fakat son zamanlarda bilgisayar da ekran kararması problemi yaşamaktayım.Bu problem ilk olarak League of legends oynarken başıma geldi ekran karardı sonrasında ekran kendi kendine "nosignal" dedi ve kapandı oyunun sesi bir süre geldi ve sonrasında takılarak gürültü haline geldi,reset atmadan pc kendine gelemedi.Bir kaç oyun denemesinden sonra tamam dedim hadi ısınıyor heralde oyunda bende oynamayı vereyim;ertesi gün film izlerken bu sefer aynı şey.ve bugun babam eve geldiginde söyledi bugun iki kez mynette tavla oynarken aynı problem başına gelmiş.sürücüsünü güncelledim hiç bir degişiklik olmadı,ekran kartını cıkartıp fanını vs temizledim gene degişen bir şey olmadı.bana problem ekran kartının ısınma problemi gibi geldi ama sizce başka bir şeyler olabilirmi? eger sizcede ekran kartı problemiyse bana ikinci el alabilecegim bir ekran kartı tavsiye edebilirmisiniz? sistemimi yazıyorum,ilgilenipte yardım etmeye çalışan arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

sistem:

Asus P5b anakart
    Phentium Xe 915 @2800 Mhz
    1 gb ddr2
    Geforce 9500 GT
    500 gb samsung hdd
    Win Xp 32 bit işletim sistemi

saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdemb -- 15 Aralık 2011; 15:31:54 >

• Ayrıca güç kaynağımı yazmayı unutmuşum 550W markasını bilmedigim bir Psu;gerçek watt olmayabilir.Gerçi şimdiye kadar elektrikle ilgili hiç problem yaşatmadı bana.ama bunuda eklemek istedim cünkü daha düşük elektrik tüketimi yapan kartlar tercihim olucaktır.league of legends i açsında takılmadan onun dışında grafiksel olarak fazla özellik aramamaktayım :)
  • yardımcı olabilicek birileri yokmu ;(
  • ekran kartından olmayabilir. ramini diğer yuvaya tak. bios pilini sök bikaç dakka bekle, geri tak. everest isimli programı kur. ordan oyuna tekrar girip ekran kartı sıçaklığının kaç dereceye kadar çıktığına bakabilirsin. programı biraz kurcala, kolay bişe. ekran kartı, işlemci kaç dereceye çıkıyor?
  • Öncelikle yardımcı olmaya çalıştığın için çok teşekkür ederim,yarın birde dedigin gibi bios pilini sökerim ram slotunu degiştiririm.everest degilde pc wizard 2010 ile ölçüm yaptim screenshotını aldım(ölçümü yaparken oyun oynamiyordum sadece program ve mozilla açıktı,99 decere cıkması yüksek geldi bana.)

Isınma problemi ve Ekran kartı tavsiyesi
  • Acaip ısınmış görünüyor.
    googleden GPU-Z programını indirip,sensör kısmına tıklayarak ,ekran kartı ısısını bi kontrol
    edermisin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 16 Aralık 2011; 1:40:32 >
  • %100 ekran kartından diyebilirim boşta 99 dereceyse oyunda 150 falan olur heralde.ekran kartının fanını temizle sök tak bir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Problemi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yarın kalkıp son kez fan temizleme,ram slotlarının yerini degiştirme birde bios u resetleme işlemlerini deniycem.eger onlarda sonuç vermezse ekran kartı gidik demektir.Gpu-z indirip kurdum sıçaklık tekrar aynı.ısınma problemi olmayan ucuz yollu olup iyikötü leagueoflegends oynatabilicek ikinci el bir kart almam gerekicek sanırım :)~~ herkeze yardımlarından dolayı teşekkür ederim.saygılarımla.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.