Şimdi Ara

Isınma Sorunu Yaşayanlar İçin Fan Temizleme CN Serisi (Resimli)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İlk olarak belirtmek isterim ki bu işlemleri yapmanız garantisi devam eden cihazınızın garanti dışı kalmasına yol açacaktır. Garanti süresi dolmuş cihazlara uygulamanızı tavsiye ederim. (Benim gibi garantiyi umursamıyorsanız deneyebilirsiniz tabi ki)

Not : Bu işlem CN serisi notebooklar için geçerlidir (A15 anakartlı olanlar)

İşleme başlayalım...

Adım 1 : Cihazın arkası çevrilerek batarya çıkarılır.

Adım 2 : Kırmızı daire ile işaretlenen yerlerde ki vidalar sökülür, ardından yeşil noktadan tırnak yada düz bir tornavida yardımı ile kapak kaldırılır.

Adım 3 : Burada ise ;

Sarı çerçeve içindeki bölgede İşlemciyi
    Yeşil çerçeve içindeki bölgede GPUyu
    Kırmızı çerçeve içindeki bölgede Harddiski
    Mavi çerçeve içindeki bölgede Ramleri
    Mor çerçeve içindeki bölgede Wireless kartımızı görüyoruz bizi ilgilendiren bölge fan bölgesi malum.

Adım 4 : Şimdi fan bölgesine yaklaştığımızda kırmızı daire içerisinde fanı tutan 3 vida görüyoruz. Ayrıca sarı çerçeve içerisinde fanın güç kablosunu görüyoruz.
    Şimdi yapmamız gereken güç kablosunu söktükten sonra 3 vidayı söküp fanı ayırmak.

Adım 5 : Fanı ayırdıktan sonra arkasını çevirdiğimizde bizi daha ince 4 vida karşılıyor, bunları da söküp fanımızın yapraklarını ve hava çıkışını temizliyoruz. Temizledikten sonra böyle görünecektir :)

Adım 6 : Burada havanın dışarı atıldığı bakır peteği görüyoruz, bu bölgeyi de bir fırça ve biraz üfürmeyle tozlardan iyice arındırıyoruz.

Adım 7 : Şimdi geri toplamaya başlıyoruz öncelikle fanımızı düzgün bir biçimde yerine oturtuyoruz ve ardından güç kablosunu bağlıyoruz.
    Daha sonra fanı tutan 3 vidayı güzelce yerleştirip sıkıyoruz. Ardından arka kapağı yerine yerleştirip sıkıca vidalıyoruz. Bataryamızı takıyoruz.
    Daha sonra azalan fan sesini ve düşen ısıyı görüp bir nebzede olsa rahatlıyoruz Ama hala Casper aldığımız için pişman olmaya devam ediyoruz

• sağol.
  • Resimleri çok küçük koymuşsun biraz daha büyüt bence.
  • simage denen bir sey var
    bilmem haberiniz var mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.