Şimdi Ara

Isınmak bir lüks müdür? [dogalgaz.avi] (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
232
Cevap
6
Favori
6.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Haaa evet evet suçlu biziz di mi..

Allah fakir fukaraya kolaylık versin...
  • birlik olmadıkça hiç bi halt olmaz kuzu kuzu ödemeye devam edip buralara daha çok yazarız
  • Lütfen başbakanımızın müthiş stratejik hamlelerini yanlış yorumlamayalım.

Başbakanın çocuğu daha yeni yetme iken gemicik sahibi olmuştur.

Diğer çocuğu kuyumcu işine girmiştir ve ardından pırlantanın vergisi düşmüştür.

Sizde de bu girişimci yetenek yoksa kusuru kendinizde arayın.

ve ayrıca başbakan sizden 3 çocuk bekliyor.Nüfusumuz katlanmalı ve dünyayı sallamalıyız.

derken rüyadan ter içinde uyanmışım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ciginix

quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

quote:

Antalya'dayım diye seviniyorum.

Seni de yazın görürüz.

Göremezsin çünkü eriyorum

Yazın erimek kışın üşüyüp faiş gaz haracı ödemekten iyidir.
    Kıymetini bil.

• quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

quote:

Antalya'dayım diye seviniyorum.

Seni de yazın görürüz.

Göremezsin çünkü eriyorum

Yazın erimek kışın üşüyüp faiş gaz haracı ödemekten iyidir.
    Kıymetini bil.

İstanbul'dan taşınma sebeplerimden bir tanesi yakacak tasarrufu, en büyük nedenleri ise kalabalık/trafik

Antalya'yı seviyorum her yönüyle.

• 190 tl geldi. Evde mantolama var, oda termostatı ile 23'C ayarlı. Gece 10'da kapanıp sabah 6 gibi çalışıyor. Karşı komşumuzun 324 tl geldiğini biliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cat_power -- 11 Ocak 2013; 20:06:34 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 470 tl geldi ve ev buz gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dark Territory

quote:

Orijinalden alıntı: the right hand of evil

quote:

Orijinalden alıntı: Dark Territory

quote:

Orijinalden alıntı: the right hand of evil

Biz geçen sene 1400 liralık doğal gaz tüketmişiz.

Keşke sobalı veya şömineli evde otursam hem daha iyi ısınıyor hem de daha keyifli.

Böyle diyenlerede gülüyorum ya :D yaşınızmı küçük yoksa geniş mi düşünemiyosunuz? Soba yaktın diyelim dahamı ucuza ısınacaksın? 1 ton kömür en az 700 lira. o 1 tonda seni 3 ay idare eder. Yani en az 2 tonla kışı çıkarırsın. Soba dedigin bir odada yanar sadece o oda ısınır. Wc'ye gidip gelsen wc'de donarsın. Yok her odaya sobaya kurcam diyosan o zmn en az 3 ton kömürü gözden çıkar. Bide bunun yakması var külü var. Amelelikten başka bişey değil soba kullanmak

1400 lirayı bilgi amaçlı belirttim.Yoksa fazla ya da az yakmışız diye şikayetçi değilim.

Ben sobalı eve duyduğum özlemi söyledim.Sen anlayamamışsın.

Hiç sobalı evde oturdun mu bilmem ama soba çok keyiflidir.Belli ki sen çok tembelsin 2 odun atmak mı eziyet?Yapama Allah aşkına !

Ben 24 yaşındayım 19 yaşıma kadar sobalı evde büyüdüm. Neyin ne olduğunu biliyorum. Soba tamam bir taraftan keyifli ama kömür alacaksın gelecek onu kömürlüğe taşıyacaksın hamal gibi sonra hergün kömürlüğe inip kömür çıkartacaksın, hergün bi teneke külü gidip çöp tenekesine dökeceksin söylemesi kolay ama bunları soğukta yapması zor. Annen buz gibi mutfakta yemek yapacak. Biz bunları hep yaşadık. Misafirliğe veya işe gider gelirsin giderken söndürürsün akşam gelirsin o soğukta sobayı yakmak için uğraşırsın vs. Sonra banyoya girmek istersin soğukta şofbenin altında banyo yapmak zorunda kalırsın. Mutfağa tüp almak zorundasın her ay. Ama doğalgazlı evde hiçbir çile çekmiyosun. Her oda sıcak oluyo, mutfağa her ay tüp almak zorunda değilsin, banyoya girdiğinde banyoda da petek olduğundan banyo sıcak olur ve doğalgazın ısıttığı suyla yıkanırsın. Gece yatarken soba söndürme gibi bi derdin olmaz. Doğalgaz'a her ay 250 lira fatura bence çok değil. Sonuçta mutfak tüpü ve şofben masrafında ısınma masrafı içinde. Zam yapılmasa iyi olacak ama napalım yinede doğalgaz en iyisi bence

Yazdıklarım senin şahsına yönelik değil genele yazıyorum

Haklısın hocam, yazdıklarının her kelimesi doğru ama benim çocukluğumun en güzel günleri sobalı evde geçti.Ben de 22 yaşındayım, 9 sene sobalı evde oturduk.

Ne güzel üstünde kestane pişirir, çay demlerdik.Fırında kestane hiç zevkli olmuyor.

Doğalgazın pratikliğini inkar edemem her oda sıcacık.

İlerde bi yazlığım olursa içine hem doğalgaz döşeticem hem de salona soba kurucam.Sobanın karşısında ısınmayı özledim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Se_co

quote:

Orijinalden alıntı: ZGR+

250 kusurda bize geldi fatura. Evde sadece 2 oda ısınıyor, öğrenci eviyiz. Hepsini açsak herhalde altımızdaki pantolonu da alıp götürecekler. Birde utanmadan yakınlarda zam gelecekmiş tekrar. İzin verseler şu küçük odun sobalarından alıp odanın ortasına koyacağım, o kadar sinirliyim bu işe. Daha bunun Şubat'ı, mart'ı var. Devletimiz, tayyibimiz sağolsun.

+1 Aynısını ben düşünüyorum evde bütün odaların petekleri açık ama ısınan oda sayısı inanın bana 1-2 dir oda tatmin edecek kadar diğer odalar buz gibi salon bile ısınmıyor büyük olan salon merkezi sistemde çok rahat ısınırda hele doğalgazda hiç bir ev ısınmıyor doğru dürzgün kombiyi açıyorsun 45 e ama bir halta yaradığını Görsem Ne diyeyim Ne olayım Ben ?

Benim gözüm Ne olursa olsun Kömür sobasına kayıyor.. Özledim sobayla boğuşmayı.. Her gün Dö*** den terler aka aka sobayı yakmaya boğuşuyordum her gün odun,kömür taşı,odun kır,külünü boşalt amelelik ve eziyetten başka birşey değil ama İnanın komik gelecektir özledim amelelik yapmayı imkan olsa gene uğraşacağım sobayla bir gram üşendiğimi hatırlamıyorum.. Yanlış anlaşılmasın.
    İzin verseler imkan oluşsa kuracam sobayıda İmkan yok Katalitik sobamın tüpü bitmiş 75 Kağıt gibi ona para verecez daha korka korka yakacaksın tüpü acaba bişi OLACAK mı zehirlenmeyelim gibi.. ısıtamadığıda çabası yakamıyorsun ki onu istediğin kadar (Soba fiyatlarından haberin varmı diyeceksiniz ama umurumda değil sobam bodrumda hazır)

Diğer tartışmalara sözüm yok sonuna kadar haklısınız yani ne desem boş aynı lafı ben sıralayacağım bu sefer.. Her zaman şunu diyorum dışarıdan kaynak alındığı sürece katlanmak zorundayız elimiz kolumuz bağlı şekilde alıyoruz zaten ne kaldıkı kaynağımız olan herşeyi dışarıdan alır olduk diğer ülkeler imkanları iyi olmayanlar bile hele türkmenistan.. Herşey bedava,bulgaristanda gaz ve elektrik ucuz mu ne öyle birşey dediklerini hatırlıyorum(yanlışım varsa düzeltin) E biz En pahalı ülkedeyiz üstüne üstlük geridende takip ediyoruz teknolojiyi inanın Başka hiç birşey demiyorum.

Üniversite öğrencisinin nükleer santraller ile ısının demesini hala aklım almadı.. O nerdeee ısınma ihtiyaçları nerde nükleer santraller sadece Elektrik üretimi vs sağlanmasıdır bilumum bir ton şeydir ısınmak için gerekli kaynaklar ayrı bu ayrı birşey yani ikisini aynı kefeye koyamayız zannediyoruz ki nükleer santralden evimize boru çekecekler Hay Allahım yarrabbim.. Ya sabır Ya kuvvet..

Yalıtım Konusunda hiç birşey demiyorum.. Yalıtım olsa ne olacak zaten gazın birim fiyatı 0,96-1 TL arasında birşey olması lazımdı birim fiyatı yüksek olunca üstüne birde vergi vs KDV eklenince fiyat uçuyor.
    Biz 449 Metreküp yakmışsız.. Yani buradan hesaplayın faturayı KDV dahil 530 Lira gibi bir fatura söz konusu bizi Bekliyor.
    Onu bunu bırakta Ocağın faturası,şubat,mart,nisan Ne olacak bunlar. ? O soğuklarda.. Yeni bir zam ihtimali varmı onun konusunda haberim yok
    O Asgari ücretle nasıl ev geçindiriyorlar vallahi düşündükçe moralim bozuluyor 1 Milyar lirayla ev geçindiren bir çok kişi tanıyorum milletin çoğu korkudan gazı açmıyor ya soğukta bekliyor yada ufak elektrik sobasıyla evi ısıtıyor millet.(Kendimi asgari ücretle çocuk büyütmek zorunda kalan ailelerin yerine koyuyorum.)

Kaldık ki doğalgazdan ibaret değil sıkıntımız Maddi imkanlarımızı,olanaklarımızı zorlayacak odan Gıda,temel ihtiyaçlar vs herşey pahalandı artık ama ona rağmen mecburiyetten alıyoruz başka çare yok Hayat Resmen Pahalılaştı Nerde o Eski günler ? Eski günleri özlemiyor da değilim Çocuk olaydım bunların içine girmeseydim diyorum oynasaydım bahçede Top ? Hala özeniyorum çocuklara.. Sağ sola para uçuyor Resmen bişey almaya kalkışıyorsun bir bakıyorusn cüzdanda PARA yok.. E nereye uçtu para.. Kıyafet almaya kalkıyorsun 200 Kağıt kafadan uçuyor aldığın ne iki parça kıyafet düşünün artık.
    Elektrik zaten aldı başını gidiyor üstüne üstlük Kaçak elektrik bedelini biz ödüyoruz.. Soyuluyoruz burada sadece başkada birşey demiyorum konuyu yeterince uzattım zaten.

İkinci faturam geldi bugün, tam olarak 398 lira. Ben artık çok yoruldu bu işten. Hayatını akdenizde ( Antalya ) geçirmiş biri olarak, karasal iklimde yaşamanın bu denli zor (maddi ve manevi anlamda) olacağını hiç tahmin edememiştim. Bugünkü fatura şokundan sonra kombiyi kapatıp yorgan altına girdik. Yaşamak buysa eğer, yaşıyoruz evet.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi La Alegria -- 22 Ocak 2013; 2:27:06 >

• O ülke Türkiye ise lüks....
  • Türkiye'de ısınmak ve spor yapmak(ailelere göre) lükstür !
  • Valla banada 197.5 tl fatura geldi geçen ay.Geçen aydan beri kombiyi açmıyorum.Battaniye+battaniye+yorgan kombosuyla ısınmaya çalışıyorum.Dairem çatı altı olduğu için evim buzhane gibi.Ayaklarım,ellerim buz gibi,kanım çekildi.Bana bu eziyeti yaşatanların hepsini Allah bildiği gibi yapsın,hakkımı helal etmiyorum.Verdiğim paralar haram zıkkım olsun inşallah.İki cihandada beter olun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fremaan02

Bizim muhasebe bürosunda 70 derecede yanıyor gece gündüz herhalde 1139 tl fatura geldi dün.. Normal dedi müdür ..!!

Evet 2 kat ve çatı 1478 tl geldi bence normal 64 derecede sabit 25 gündür.. Bursa bademli oturuyorum komşuya 3000 küsür gelmiş annem diyordu

bırçet kak si ba? naap gidiyrı ?
  • Evet bu ülkede lüks.
  • quote:

Evet 2 kat ve çatı 1478 tl geldi bence normal 64 derecede sabit 25 gündür.. Bursa bademli oturuyorum komşuya 3000 küsür gelmiş annem diyordu

ne diyorsunuz yahu ?

Bunlar nasıl rakamlar ? Kesin bir yanlışlık var. kaç m2 ye o fiyat geldi.

Geçen senenin aynı döneminin rakamları ile karşılaştırın.
  • Bugunun mimarlari ampul kafa ve yandaslarinin eseridir bu.
    Kimse sallamasin ordan; kim gelse böyle yapardi v.s.
    Bütün politikacilar ucundan caldi, calardida bu ulkede. Ama arkadas bunlar hayatimizi mahfetti.
    Büyük cogunluk isinamiyor, istedigi gibi doymuyor, cok kisi gülmüyor artik bu ulkede...
  • quote:

Orijinalden alıntı: EeRrHhAaNn

Bugunun mimarlari ampul kafa ve yandaslarinin eseridir bu.
    Kimse sallamasin ordan; kim gelse böyle yapardi v.s.
    Bütün politikacilar ucundan caldi, calardida bu ulkede. Ama arkadas bunlar hayatimizi mahfetti.
    Büyük cogunluk isinamiyor, istedigi gibi doymuyor, cok kisi gülmüyor artik bu ulkede...
  • kartli sayaci olan arkadaslar zam oncesi gidip aldilar. onlar bu yil zamdan etkilenmedi. seneye aramiza bekleriz..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.