Şimdi Ara

Isınmak bir lüks müdür? [dogalgaz.avi] (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
232
Cevap
6
Favori
6.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Doğalgazdan %18 vergi almak ne demek ya keyfimizden mi yakıyoruz.. yok ama elması ihtiyaçtan alıyorduk değil mi. Anlayan anladı..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gençler, ben de size mazotlu kat kaloriferi ile ısınma maliyetini yazayım, yatın kalkın doğaz kullandığınıza dua edin:

Kaloriferimiz saatte 1 litre mazot yakıyor.

Mazotun litresi 4.08TL idi geçen ay.

Yakıt tankı 500 litre.

Tankı fullemek 2040 TL.

24 saat hiç kapatmadan yaksan günde 24 litreden 21 günde 1 depo mazot biter.

30 günde 720 litre ve 2937 TL'ye anca ısınırsınız.

Allah'tan Antalya'da yaşıyoruz ve klima ile idare ediyoruz. Geçen ay 1000 TL.lik mazot alabildim (250litre civarı). Bununla bu kış idare edeceğiz.

Konyaaltı ve Kepez ilçelerinde doğalgaz var ama merkez ilçe olan Muratpaşa'da bel.başk. yüzünden hala yok

Doğal gaz kullananlar bence şükretsinler, beterin beteri var hesabına......

• öğrenci evimde bu mazotlu sistem vardı. balkonda koca tankı vardı ama hiç kullanmadık. şimdi merak ettim 250 litre mazotu (250kg eder) nasıl eve taşıyorsunuz.
  • Böyle küçük tankerler var, ucunda tabanca olan hortumunu balkona çekiyor elemanlar halatla. Arabaya doldurur gibi dolduruyorlar tanka.

Isınmak bir lüks müdür? [dogalgaz.avi]
  • bu çöplük ülkede herşey pahalı kazanç yetersiz,kısaca herkes kendini çöplükten kurtamaya baksın daha iyi olacagını düşünürken 5-7 sene önce kriz sonası olmasına rağmen cok daha iyi idi kimse inkar etmesin iyiye gideceğine boka saran bu batan gemide imkanı olan kurtulacak olmayan böğulacak
  • 2003 te yeni tl hesabı ile 15.000 tl ye 2 yılda zorla satılan konutun bugünkü fiyatı 170.000 tl. sobalı yerler karo kapılar yağlı boyalı yani d.gaz,laminat,pimapen, hazır mutfak ve kalörifer yok. şehir merkezine 6 km bunları da yaptırırsan 190.000 tl 9 yılda kaç kat artmış. 300.000 nufuslu bir il 140 m2 yeni daire fiyatlarıda 300-500 bin tl arası, ısınma 200 tl-elektrik 50-60tl-su-telefon-yeme-giyim-kira v.s ve ne hazin ki asgari ücret 734 tl
  • yaza az kaldı

• "Ekmek bulamıyorsa pasta yesinler" mantığı hala devam ediyor.

• Bu tür başlıklara hep yazıyorum. İktidar partisinin bir çok projesini beğenmeme rağmen, rasyonaliteden yoksun koruma güdüsüne kapılıp partiyi kollamaya çalışan arkadaşları görünce çok gülüyorum. Ama bir yandan da Türkiye için üzülüyorum. Seçim / insani gelişim endeksi / Mutluluk / Refah / Gelir adaleti .... Bu kavramlardan bir çok kişi bihaber. Benim pinti akraba var bir tane o mantıktalar: İnsanın yaşamı için gereken zorunlu ihtiyaç harcamaları dışında her şey israf ve lükstür.

Ben iktidarın yerinde olsam, doğalgaza, petrola ve bir çok şeye oldukça büyük zamlar yaparım. Toplumdaki tasarruf oranı zaten düşük. En azından böylece kamu tasarrufu oluşturur, cari açığımı azaltırım. Bu neslin refahı falan düşer ama kimsenin taktığı yok zaten. Gelecek nesiller kurtulur hiç yoksa. IMF zaten son raporunda buna değindi. Sitesine girip indirin, çok güzel anlatmış adamlar. Kamu tasarrufunu arttıracak daha büyük zamlarla karşılaşma dileğiyle. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ToffieBoi

quote:

Orijinalden alıntı: SAVIAR

Devletten enerji satın alırsanız olacağı budur. Halen hazır olanı tüketmekten vazgeçmiyorsunuz. Alternatif 100 lerce çözüm varken yakınmayı tercih ediyorsunuz. En ama en basit örneği veriyorum. Apartmanca anlaşın ve yüksek kaliteli güneş panelleri naklettirin çatınıza. En geç 1-1,5 sene içerisinde kara geçmeye, ondan sonraki senelerde de bakım masrafları haricinde hiç bir şey ödememeye başlarsınız. Tabi apartman toplantınızda bunu dile getirdiğinizde söylediklerinizi anlayacak, dinleyecek kapasitede komşulara sahip olmanız gerekli. Daha yalıtımdan bile şüphe eden yurdum insanını düşününce tüm bunlar fantezi kalıyor tabi.

Forumda doğru düzgün bir mesaj gördüm dedim, tanıdık çıktı. Savaş abi nasılsın ya

İyidir bicycler. Hiç sorma Gökhanım. Eskiden bu mesajdan sonra ne tartışmalara girer nasıl bi beyin fırtınası yapardık. Şimdi yaşandı bitti saygısızca.

• quote:

Orijinalden alıntı: ZGR+

250 kusurda bize geldi fatura. Evde sadece 2 oda ısınıyor, öğrenci eviyiz. Hepsini açsak herhalde altımızdaki pantolonu da alıp götürecekler. Birde utanmadan yakınlarda zam gelecekmiş tekrar. İzin verseler şu küçük odun sobalarından alıp odanın ortasına koyacağım, o kadar sinirliyim bu işe. Daha bunun Şubat'ı, mart'ı var. Devletimiz, tayyibimiz sağolsun.

+1 Aynısını ben düşünüyorum evde bütün odaların petekleri açık ama ısınan oda sayısı inanın bana 1-2 dir oda tatmin edecek kadar diğer odalar buz gibi salon bile ısınmıyor büyük olan salon merkezi sistemde çok rahat ısınırda hele doğalgazda hiç bir ev ısınmıyor doğru dürzgün kombiyi açıyorsun 45 e ama bir halta yaradığını Görsem Ne diyeyim Ne olayım Ben ?

Benim gözüm Ne olursa olsun Kömür sobasına kayıyor.. Özledim sobayla boğuşmayı.. Her gün Dö*** den terler aka aka sobayı yakmaya boğuşuyordum her gün odun,kömür taşı,odun kır,külünü boşalt amelelik ve eziyetten başka birşey değil ama İnanın komik gelecektir özledim amelelik yapmayı imkan olsa gene uğraşacağım sobayla bir gram üşendiğimi hatırlamıyorum.. Yanlış anlaşılmasın.
    İzin verseler imkan oluşsa kuracam sobayıda İmkan yok Katalitik sobamın tüpü bitmiş 75 Kağıt gibi ona para verecez daha korka korka yakacaksın tüpü acaba bişi OLACAK mı zehirlenmeyelim gibi.. ısıtamadığıda çabası yakamıyorsun ki onu istediğin kadar (Soba fiyatlarından haberin varmı diyeceksiniz ama umurumda değil sobam bodrumda hazır)

Diğer tartışmalara sözüm yok sonuna kadar haklısınız yani ne desem boş aynı lafı ben sıralayacağım bu sefer.. Her zaman şunu diyorum dışarıdan kaynak alındığı sürece katlanmak zorundayız elimiz kolumuz bağlı şekilde alıyoruz zaten ne kaldıkı kaynağımız olan herşeyi dışarıdan alır olduk diğer ülkeler imkanları iyi olmayanlar bile hele türkmenistan.. Herşey bedava,bulgaristanda gaz ve elektrik ucuz mu ne öyle birşey dediklerini hatırlıyorum(yanlışım varsa düzeltin) E biz En pahalı ülkedeyiz üstüne üstlük geridende takip ediyoruz teknolojiyi inanın Başka hiç birşey demiyorum.

Üniversite öğrencisinin nükleer santraller ile ısının demesini hala aklım almadı.. O nerdeee ısınma ihtiyaçları nerde nükleer santraller sadece Elektrik üretimi vs sağlanmasıdır bilumum bir ton şeydir ısınmak için gerekli kaynaklar ayrı bu ayrı birşey yani ikisini aynı kefeye koyamayız zannediyoruz ki nükleer santralden evimize boru çekecekler Hay Allahım yarrabbim.. Ya sabır Ya kuvvet..

Yalıtım Konusunda hiç birşey demiyorum.. Yalıtım olsa ne olacak zaten gazın birim fiyatı 0,96-1 TL arasında birşey olması lazımdı birim fiyatı yüksek olunca üstüne birde vergi vs KDV eklenince fiyat uçuyor.
    Biz 449 Metreküp yakmışsız.. Yani buradan hesaplayın faturayı KDV dahil 530 Lira gibi bir fatura söz konusu bizi Bekliyor.
    Onu bunu bırakta Ocağın faturası,şubat,mart,nisan Ne olacak bunlar. ? O soğuklarda.. Yeni bir zam ihtimali varmı onun konusunda haberim yok
    O Asgari ücretle nasıl ev geçindiriyorlar vallahi düşündükçe moralim bozuluyor 1 Milyar lirayla ev geçindiren bir çok kişi tanıyorum milletin çoğu korkudan gazı açmıyor ya soğukta bekliyor yada ufak elektrik sobasıyla evi ısıtıyor millet.(Kendimi asgari ücretle çocuk büyütmek zorunda kalan ailelerin yerine koyuyorum.)

Kaldık ki doğalgazdan ibaret değil sıkıntımız Maddi imkanlarımızı,olanaklarımızı zorlayacak odan Gıda,temel ihtiyaçlar vs herşey pahalandı artık ama ona rağmen mecburiyetten alıyoruz başka çare yok Hayat Resmen Pahalılaştı Nerde o Eski günler ? Eski günleri özlemiyor da değilim Çocuk olaydım bunların içine girmeseydim diyorum oynasaydım bahçede Top ? Hala özeniyorum çocuklara.. Sağ sola para uçuyor Resmen bişey almaya kalkışıyorsun bir bakıyorusn cüzdanda PARA yok.. E nereye uçtu para.. Kıyafet almaya kalkıyorsun 200 Kağıt kafadan uçuyor aldığın ne iki parça kıyafet düşünün artık.
    Elektrik zaten aldı başını gidiyor üstüne üstlük Kaçak elektrik bedelini biz ödüyoruz.. Soyuluyoruz burada sadece başkada birşey demiyorum konuyu yeterince uzattım zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Se_co -- 11 Ocak 2013; 9:07:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: IFHS-

öğrenci evimde bu mazotlu sistem vardı. balkonda koca tankı vardı ama hiç kullanmadık. şimdi merak ettim 250 litre mazotu (250kg eder) nasıl eve taşıyorsunuz.

nasil ogrencisin la sen ahahah 250litre mazot 250kg mi eder ? oz kutlesi 1 mi bunun ? :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: arena

2003 te yeni tl hesabı ile 15.000 tl ye 2 yılda zorla satılan konutun bugünkü fiyatı 170.000 tl. sobalı yerler karo kapılar yağlı boyalı yani d.gaz,laminat,pimapen, hazır mutfak ve kalörifer yok. şehir merkezine 6 km bunları da yaptırırsan 190.000 tl 9 yılda kaç kat artmış. 300.000 nufuslu bir il 140 m2 yeni daire fiyatlarıda 300-500 bin tl arası, ısınma 200 tl-elektrik 50-60tl-su-telefon-yeme-giyim-kira v.s ve ne hazin ki asgari ücret 734 tl

asgari ücret geçinmek için değil ki zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Se_co

quote:

Orijinalden alıntı: ZGR+

250 kusurda bize geldi fatura. Evde sadece 2 oda ısınıyor, öğrenci eviyiz. Hepsini açsak herhalde altımızdaki pantolonu da alıp götürecekler. Birde utanmadan yakınlarda zam gelecekmiş tekrar. İzin verseler şu küçük odun sobalarından alıp odanın ortasına koyacağım, o kadar sinirliyim bu işe. Daha bunun Şubat'ı, mart'ı var. Devletimiz, tayyibimiz sağolsun.

+1 Aynısını ben düşünüyorum evde bütün odaların petekleri açık ama ısınan oda sayısı inanın bana 1-2 dir oda tatmin edecek kadar diğer odalar buz gibi salon bile ısınmıyor büyük olan salon merkezi sistemde çok rahat ısınırda hele doğalgazda hiç bir ev ısınmıyor doğru dürzgün kombiyi açıyorsun 45 e ama bir halta yaradığını Görsem Ne diyeyim Ne olayım Ben ?

Benim gözüm Ne olursa olsun Kömür sobasına kayıyor.. Özledim sobayla boğuşmayı.. Her gün Dö*** den terler aka aka sobayı yakmaya boğuşuyordum her gün odun,kömür taşı,odun kır,külünü boşalt amelelik ve eziyetten başka birşey değil ama İnanın komik gelecektir özledim amelelik yapmayı imkan olsa gene uğraşacağım sobayla bir gram üşendiğimi hatırlamıyorum.. Yanlış anlaşılmasın.
    İzin verseler imkan oluşsa kuracam sobayıda İmkan yok Katalitik sobamın tüpü bitmiş 75 Kağıt gibi ona para verecez daha korka korka yakacaksın tüpü acaba bişi OLACAK mı zehirlenmeyelim gibi.. ısıtamadığıda çabası yakamıyorsun ki onu istediğin kadar (Soba fiyatlarından haberin varmı diyeceksiniz ama umurumda değil sobam bodrumda hazır)

Diğer tartışmalara sözüm yok sonuna kadar haklısınız yani ne desem boş aynı lafı ben sıralayacağım bu sefer.. Her zaman şunu diyorum dışarıdan kaynak alındığı sürece katlanmak zorundayız elimiz kolumuz bağlı şekilde alıyoruz zaten ne kaldıkı kaynağımız olan herşeyi dışarıdan alır olduk diğer ülkeler imkanları iyi olmayanlar bile hele türkmenistan.. Herşey bedava,bulgaristanda gaz ve elektrik ucuz mu ne öyle birşey dediklerini hatırlıyorum(yanlışım varsa düzeltin) E biz En pahalı ülkedeyiz üstüne üstlük geridende takip ediyoruz teknolojiyi inanın Başka hiç birşey demiyorum.

Üniversite öğrencisinin nükleer santraller ile ısının demesini hala aklım almadı.. O nerdeee ısınma ihtiyaçları nerde nükleer santraller sadece Elektrik üretimi vs sağlanmasıdır bilumum bir ton şeydir ısınmak için gerekli kaynaklar ayrı bu ayrı birşey yani ikisini aynı kefeye koyamayız zannediyoruz ki nükleer santralden evimize boru çekecekler Hay Allahım yarrabbim.. Ya sabır Ya kuvvet..

Yalıtım Konusunda hiç birşey demiyorum.. Yalıtım olsa ne olacak zaten gazın birim fiyatı 0,96-1 TL arasında birşey olması lazımdı birim fiyatı yüksek olunca üstüne birde vergi vs KDV eklenince fiyat uçuyor.
    Biz 449 Metreküp yakmışsız.. Yani buradan hesaplayın faturayı KDV dahil 530 Lira gibi bir fatura söz konusu bizi Bekliyor.
    Onu bunu bırakta Ocağın faturası,şubat,mart,nisan Ne olacak bunlar. ? O soğuklarda.. Yeni bir zam ihtimali varmı onun konusunda haberim yok
    O Asgari ücretle nasıl ev geçindiriyorlar vallahi düşündükçe moralim bozuluyor 1 Milyar lirayla ev geçindiren bir çok kişi tanıyorum milletin çoğu korkudan gazı açmıyor ya soğukta bekliyor yada ufak elektrik sobasıyla evi ısıtıyor millet.(Kendimi asgari ücretle çocuk büyütmek zorunda kalan ailelerin yerine koyuyorum.)

Kaldık ki doğalgazdan ibaret değil sıkıntımız Maddi imkanlarımızı,olanaklarımızı zorlayacak odan Gıda,temel ihtiyaçlar vs herşey pahalandı artık ama ona rağmen mecburiyetten alıyoruz başka çare yok Hayat Resmen Pahalılaştı Nerde o Eski günler ? Eski günleri özlemiyor da değilim Çocuk olaydım bunların içine girmeseydim diyorum oynasaydım bahçede Top ? Hala özeniyorum çocuklara.. Sağ sola para uçuyor Resmen bişey almaya kalkışıyorsun bir bakıyorusn cüzdanda PARA yok.. E nereye uçtu para.. Kıyafet almaya kalkıyorsun 200 Kağıt kafadan uçuyor aldığın ne iki parça kıyafet düşünün artık.
    Elektrik zaten aldı başını gidiyor üstüne üstlük Kaçak elektrik bedelini biz ödüyoruz.. Soyuluyoruz burada sadece başkada birşey demiyorum konuyu yeterince uzattım zaten.

sen hic komur sobasi kullandin mi ? komurun pisligi tutusturmaya cabalamasi dumani zehirlenmesi etrafi pisletmek komurleri tasimak. komur bedava mi saniyorsun ? komurle isinmak icin her ay en az 200 lira para harcarsin ve sadece bir oda isinir. boruyu gecirmekle diger odalari isitamazsin.

biz 3 4 yilsir dogalgazdayiz her haliyle cok iyi sistem. fiyatlandirmasi haric malesef. ben arabanin kac kurus yaktigini hesapliyorum annem dogalgazin. her sabah 100kilowatt olmus 120 130 lira oldu deyip duruyor. ve su an ev buz gibi. ben inaniyorum ki dogalgaz ulkemizden tonlarca ciksa yine bu fiyata satarlardi bize. biz kendi kendini kaziklayan bir halk olduk cunku

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam Kömür sobasınıda kullandım iki tür soba kullandım biri kovalıydı diğeri tuğlalı sobaydı herşeyini diyorum göze alarak imkan oluşsa dedim soba kuracağım.. Kömürün fiyatı,zehirlenmesi vs herşeyiden haberim var ki bana soba konusunda birşey sormayın Herşeyi A dan Z ye kadar yazmamayım sonra uğraşamam ki odadan odaya boru uzatırsan ısıtmak yerine verimi düşürürsünüz bu kadar basit kömürün tonu 700 Lira gibi birşey ki hepsinden haberim var merak etmeyin sadece ben orada Kömür sobasına karşın özlemini belirttim.. Birde tekrardan diyorum Ne olursa Olsun dedim İmkan oluşursa KÖMÜR sobasını kuracağım.... O günleri unutmadım da değil sobamız oturma odasındaydı yol kadar olan koridordan kömürü odunu getirmeye uğraşıyordum her gün öyle kısa holumuz bile yoktu.

Tek odayı ısıtırdık sobayla diğer odalar soğuk olurdu ve tüpe ayrı bir masraf onların hepsini bildiğim halde yazmıyorum çünkü herkes biliyor sizin için demiyorum ki ben sıcağı seven bir adamim benim zamanımda sobam kıpkırmızı oluyordu her gün onun yüzüne tuğlaları ve içindeki döküm aksamları çatladı.

Doğalgazın birim fiyatından hiç memnun değilim sadece benim sıkıntım evi ısıtamıyoruz gazın verimliliğinden şikayetçiyim zaten gaz verimli olsa 50 derecelik su ile elimizi yakar o derece sıcaktır normalde o suyun altına elimizi tutamayız zaten örnek veriyorum kömür doğalgazdan daha pahalı ama dikkatli kullanırsan sorun tescil etmez zaten doğalgazla neredeyse soba gibi bir iki odayı ısıtabiliyoruz diğer odalar buz gibi.. Gerisini sen hesap et.
    O yüzden diyorum zaten tek odayı ısıtmaya bile Raziyim yani diğer odaları ısıtamadıktan sonra Ne yapayım.. Hele teras katımı hiç ısıtamıyroum o yüzden sobayı oraya kuracağım.. (İmkan oluşursa) Onu belirtmedim gerek yok çünkü konuyu saptırmak istemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Se_co -- 11 Ocak 2013; 9:31:14 >

• ofise 804 tl geldi ama bayağı büyük:/
  • Antalya'dayım diye seviniyorum.
  • türkiyedeki %55 zihniyetinin tek tesellisi

enerjide dışa bağımlıyız

içe bağımlı olsak sanki bedava olacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: marantz

türkiyedeki %55 zihniyetinin tek tesellisi

enerjide dışa bağımlıyız

içe bağımlı olsak sanki bedava olacak

Katılıyorum hocam düşünüyorumda Enerjileri,kaynaklarımızı kendimiz üretsek ne olurdu ucuza satmayacaklarına göre aynı fiyata denk getireceklerdi sanırım Ona daha çok var 13 Sene yaklaşık bir süre diyelim.

• evet kesinlikle lüks... kombinin derecesini artırıp evde rahat dolaşmak istersen ayda 350 tl yi gözden çıkaracaksınç asgari ücretin 700 tl olduğu bir ülkede ayda bu rakamı verecek adam başka ne ihtiyacını karşılayacak. lükste kelimemi kardeşim bildiğin öküzlük sakın açmayın ayarını adam olun buz gibi yerde oturun.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.