Şimdi Ara

Isınmak bir lüks müdür? [dogalgaz.avi] (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
232
Cevap
6
Favori
6.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 520 geldi. 1 ay sobadan sonra hatırlarsam yazarım.

Edit: Biz ameleymişiz kardolar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Truman Show -- 10 Ocak 2013; 21:10:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dark Territory

quote:

Orijinalden alıntı: the right hand of evil

Biz geçen sene 1400 liralık doğal gaz tüketmişiz.

Keşke sobalı veya şömineli evde otursam hem daha iyi ısınıyor hem de daha keyifli.

Böyle diyenlerede gülüyorum ya :D yaşınızmı küçük yoksa geniş mi düşünemiyosunuz? Soba yaktın diyelim dahamı ucuza ısınacaksın? 1 ton kömür en az 700 lira. o 1 tonda seni 3 ay idare eder. Yani en az 2 tonla kışı çıkarırsın. Soba dedigin bir odada yanar sadece o oda ısınır. Wc'ye gidip gelsen wc'de donarsın. Yok her odaya sobaya kurcam diyosan o zmn en az 3 ton kömürü gözden çıkar. Bide bunun yakması var külü var. Amelelikten başka bişey değil soba kullanmak

1400 lirayı bilgi amaçlı belirttim.Yoksa fazla ya da az yakmışız diye şikayetçi değilim.

Ben sobalı eve duyduğum özlemi söyledim.Sen anlayamamışsın.

Hiç sobalı evde oturdun mu bilmem ama soba çok keyiflidir.Belli ki sen çok tembelsin 2 odun atmak mı eziyet?Yapama Allah aşkına !

• Türkiye burası deyip geçmek istiyorum, ısınmak lüks, ulaşım lüks, herşey lüks.
  • 39 yasındayım maddi durumum iyi ama her kıs maddı durumumu inanın sarsıyor bu ulkede tek korkum ısınma elektirik ve dogalgaz.....
  • Elbette doğal gazi bedava almadigimiz için belli oranda bedeli de olacak ama ısınma, barınma ve beslenme temel ihtiyactir ve sosyal devlet olmanın gereği devlet tarafından mümkün olan oranda ucuz ve ulaşılabilir olarak halka ulaştırılması gerekir. Doğalgaza geçen kistan bugüne %33 zam geldi bu çok çok yüksek, bir zam, miktarı. Devletimizin sosyal devletten uzaklasarak neo _Liberal anlayışın en katı uygulandığı sisteme doğru gittiğini görüyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

Malesef bu kıs doğalgaz yakmadık. Soba kurduk. Çok pahalı gaz.

En güzeli.

Üstünde çay demleniyor , kestane falan baya iyi oluyor.
  • Yanılmıyorsam Avrupa ülkelerinde elektrik-su vb için fatura ödenmiyormuş, devlet bunu vatandaşına sağlamakla yükümlüymüş.

Bizim ülke hem ücret istiyor, hemde o ücretin vergisini ekliyor

• bunun doğalgaz versiyonunu hazırlamak lazım

• kimse alinmasin gucenmesin ama bu konuyu okuyan bu konuya mesaj atan cogu kisi suan basta olan kisilere oy verdi.
    sonrada burda yok efendim zam ustune zam surda su burda bu deniyor.
    burdan ne kadar laf atsanizda captipsanizda sesinizi duyan yok.
    diger ulkelerde 1 zama ufak bir olayda direk birlik olupta ayaklanma yapan orgutlenen sesini sokakta medyada duyurmaya calisanlar var.

bizde koyun gibi bir millet oldugumuz icin ancak buralardan yazariz.
    is icraata geldigi zaman 1 kiisden ses cikmaz. buna bende dahilim kendimi ayri tutmuyorum.
    birilerinin bu tarz seylerle ayaga kaldirip sesimizi duyurmasi gerekiyor.
  • Hatirlayan bilir. Ilk dogal gaza tesvik reklamlarinda ekonomik,ucuzda ucuz diye yirtinip millete kitlediler... simdi hic sesleri cikiyormu.. hata milletimizde,disa bagimli bir kaynaktan zamaninda ucuz diye yutarsan ve baglatirsan bunlar olur....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben akp'ye oy vermedim. Bu yandaş tayfası kendine alıyor kendinden olana dağıtoyor. Gazı her kimden alıyorlarsa bana kalırsa dış politikada iplenmediğimiz için böyle kol gibi fiyatlara bize
    ulaşıyor. Arada rantçıları da unutmamak lazım. 2011 başında askerden geldim gaz şimdiye kadar kesin 3 kere zam yedi. her seferinde 15 olsa yüzde 45 eder. o zaman bana 170 geliyordu şimdi 250 geliyor.
    Her zaman ne kadar tüketiyorsam şimdi de o kadar tüketiyorum. Elektriğe gaza telefona suya paso zam geliyor. Bu akp paso yandaş odaklı olduğu için yandaşlar gününü gün ederken emeklisi
    işçisi memuru kol gibi içine almalarına rağmen hala da bunlara oy atıyor. Milletin şerefi iki çuva kömüre iki paket makarnaya gidiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: beratad

quote:

Orijinalden alıntı: stormeagle2

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: stormeagle2

quote:

burda doğalgaz fiyatlarından yakınanların %90ının evi eminimki yalıtımsız evlerdir hem yalıtımlı evde oturmayacaksınız hemde dogalgazdan yakınacaksınızayrıca evin tamamını ısıtmak yerine oturduğunuz odaları ısıtın. olmadı soba kullanın:D bizim gibi.

ayrıca kimse unutmasınki dogal gazı ithal ediyoruz! vergiler düşük olsa herkes dogalgaz kullanır böylece daha fazla dogal gaz ithal etmek zorunda kalırız buda cari açığı tetikler o zamanda elinizdekinden de olursunuz.

en iyisi iyi düşünemediğniiz konularda yorum yapmayın bu ülke dogal gaz petrol ithal edemediği zamanlarıda gördü .

21. yy'da Türkiye'de

-Kaç kişi ev sahibi ki kendi evleriymiş gibi yalıtım yapsın. Eve para harcaman için kendi evin olması lazım, ev sahibine iki bişey çıtlattığın zaman "ok yaparım kirayada zammı basarım" diyor. Yalıtım öyle kolay iş değil, pencere kenarına sünger çekmekten bahsetmediğini varsayıyorum.

-Yine 21yy'da sözde büyüyen Türkiye'de insanlar kendilerini tek göz odaya kapatıp insanı ihtiyaç olan ısınma güdülerini bu şekilde ilker yollardan halletmek zorundalar mı ?

-Evet ülkemizden doğalgaz fışkırmıyor ithat ettiğimiz için pahalı. Peki ülkemizden fışkıran, tonlarca ihrac ettiğimiz şeyler bedava mı ? Bizde de meyve, sebze, su, baklagil, tekstil uçmuş gidiyor. Ama ben hiç bir zaman dometesi 25 kuruşa, meyveyi 50 kuruşa görmedim. Onlarda pahalı. Adamdan petrol fışkırıyor, halkına bir miktarını ücretsiz veriyor. Türkiye'de de nereye eksen buğday, patates fışkırıyor. Ben hiç bedava görmedim. Ki biri baklagil diğeri petrol.

1. ayağını yorganına göre uzat diye bir atasözümüz vardır bilmem bilirmisin gelirin neyse ona göre ısınacaksın kardeşim fazla para kazanamıyorsan kullanma doğalgaz! kullanıyorsanda konuşma boş boş
    2. meyveyi sebzeyi 25-50kr a satılırsa çiftçimiz ne kazanacak?? seninki canda çiftçimizinki patlıcanmı?
    3. tonlarca ihraç ettiğimiz şeylerle tonlarca ithal ettiğimiz enerji ürünleri karşılanıyor.
    4. ucuza ısınmak istiyorsan nükleer santrellerin yapılmasını bekle. o zamanda pahalıya ısınma devam ederse istediğini söyle.

dolu dolu konuşan enerji bakanı beretad olayı çözmüş. "Ayağını yorganına göre uzat"
    Sanki adam yerden ısıtma ultra lüks sistem ile ısınmak istiyor. Doğal gazın nesi lüks ki ayağını yorganına göre uzatsın.
    Çiftçi zaten daha çok kazanacak. Biraz sosyal devlet anlayışı nedir oku öğren. Devlet çiftçiden taban fiyat ile tüm ürünlerinin parasını ödeyerek satın alır, ve bunu halkına dib fiyatdan yada yoksul tabir edilen kişilere sosyal hizmet anlayışla bedelsiz verir. Nota kafa nota mermer
    Nükleer santral ile de ısınmayı nasıl bir bağ kurduysan artık. Nükleer santral gelince elektrik ucuzlicak, bizde elektrikli ısıtıcılar ile daha rahat ısıncaz ütopyası kurmuşsun

Hemen einstein olayı çözmüş "çiftçi ne kazanacak"

edit :93 doğumluyla polemiğe girmişim.. şimdi farkettim. Bir işe gir, yalnız yaşa, tek başına ev geçindir, hayatı öğren sonra konuşuruz yine. Daha okula gitmek için babandan para istiyorsun.

93 doğumlu olduğum için beni küçümsemişsişn ama emin ol bu hayatın zorluklarını daha küçük yaşlardan senden daha fazla yaşamışımdır 20yıldır sobayla ısınıyoruz ki evimiz 4. katta bir kere bile kimseye sitem etmedik çünkü dogal gaz kullanacak kadar varlıklıdeğilim akşam 8e kadar sobayı yakmayz akşam 8dede yakarız 4saat gider 12dede uyuruz bu şekilde 20 yıldır kışlar böyle geçti .
    ist hukuk fakültesinde 2. sınıftayım kendi bilgi düzeyinle benimkini kıyaslerken iyi düşün.
    benim çocukluğum yokluk içinde geçti 2001 krizinden çok çektik bakkaldan ekmek almak yerine annem evde ekmek yapardı daha buna benzer bir sürü şey ... daha bu ülkenin geçmişini bilmiyosunuz geliyorsunuz bugünlere laf ediyorsunuz . ayrıca evden sadece yurt parasının yarısını yollarlar 200lira aylık geri kalanlarıda o beğenmediğiniz devletin verdiği burs ve diğer burslarımla karşılarım diğer ergenleri gibi özel ihtiyaçlarımı ailemden istemem paramın yettiği kadarıyla her ihtiyacımı kendim karşılarım. yaşın büyük ama beyin yaşın küçük gibi:S

Bırak bu acitasyon, küçük emrah modelini. Yok yicek ekmek bulamadık, borç aldım bursluyum cart curt geç bu demogajiyi.
    Burada kimse para içinde yüzmüyor. Hepimiz geçtik bu yollardan. Sen hala doğal gazla ısınamıyorum o kadar lüks yaşayamıyorum kafasındasın. Doğalgaz lüks değil, seni buna düşündürmeye itenlerden hesap soracağına böyle geldik böyle gideriz kafasındasın. Öğrenciliğinden de şüpheliyim, bi kimlik kartını göster bakalım. Bir üniv öğrencisi "nükleer santral" kurulması ile ucuza ısınmayı bağdaştırmaz. Ünivede gidiyorsan biraz piş o sıralarda. Sonra işe gir, kapitalizim ile tanış. Maddi durumunda el verirse annenin dizinin dibinden uzaklaş gerçek hayat ile tanış. Senin geçtiğin yollardan 9 yıl önce geçtim ben.

Bak derslerine iyi çalışıyorsan Maslowun ihtiyaçlar piramidini bilmen gerekir; Bu piramit insanlığın doğumundan sonra adım adım duyduğu ihtiyaçları gösteriyor. Türk Halkının büyük bir bölümü daha kırmızı ile belirtilen fizyolojik ihtiyaçları aşamamış durumda. Sen hala orta çağ kafasıyla üniversitede dolan dur.

Bazılarıda hemen iktidar koruma kalkanını çekiyor. Bu kafada son yıllarda oluştu. En ufak zamma laf edince iktidar karşıtı muhalif oluyorsun. Tepemde ki ister oy verdiğim olsun, istter muhalif olduğum olsun hiç farketmez.. Benim halkımdan soygun yapıyorsa ben bunun karşısındayım. Fanatik taraftar gibi siyasi parti tutulur oldu. İyi gününde-kötü gününde yağmurda çamurda yanındayız lol

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shockwave error -- 10 Ocak 2013; 23:40:12 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Dark Territory

quote:

Biz geçen sene 1400 liralık doğal gaz tüketmişiz.

Keşke sobalı veya şömineli evde otursam hem daha iyi ısınıyor hem de daha keyifli.

Böyle diyenlerede gülüyorum ya :D yaşınızmı küçük yoksa geniş mi düşünemiyosunuz? Soba yaktın diyelim dahamı ucuza ısınacaksın? 1 ton kömür en az 700 lira. o 1 tonda seni 3 ay idare eder. Yani en az 2 tonla kışı çıkarırsın. Soba dedigin bir odada yanar sadece o oda ısınır. Wc'ye gidip gelsen wc'de donarsın. Yok her odaya sobaya kurcam diyosan o zmn en az 3 ton kömürü gözden çıkar. Bide bunun yakması var külü var. Amelelikten başka bişey değil soba kullanmak

1400 lirayı bilgi amaçlı belirttim.Yoksa fazla ya da az yakmışız diye şikayetçi değilim.

Ben sobalı eve duyduğum özlemi söyledim.Sen anlayamamışsın.

Hiç sobalı evde oturdun mu bilmem ama soba çok keyiflidir.Belli ki sen çok tembelsin 2 odun atmak mı eziyet?Yapama Allah aşkına !

Ben 24 yaşındayım 19 yaşıma kadar sobalı evde büyüdüm. Neyin ne olduğunu biliyorum. Soba tamam bir taraftan keyifli ama kömür alacaksın gelecek onu kömürlüğe taşıyacaksın hamal gibi sonra hergün kömürlüğe inip kömür çıkartacaksın, hergün bi teneke külü gidip çöp tenekesine dökeceksin söylemesi kolay ama bunları soğukta yapması zor. Annen buz gibi mutfakta yemek yapacak. Biz bunları hep yaşadık. Misafirliğe veya işe gider gelirsin giderken söndürürsün akşam gelirsin o soğukta sobayı yakmak için uğraşırsın vs. Sonra banyoya girmek istersin soğukta şofbenin altında banyo yapmak zorunda kalırsın. Mutfağa tüp almak zorundasın her ay. Ama doğalgazlı evde hiçbir çile çekmiyosun. Her oda sıcak oluyo, mutfağa her ay tüp almak zorunda değilsin, banyoya girdiğinde banyoda da petek olduğundan banyo sıcak olur ve doğalgazın ısıttığı suyla yıkanırsın. Gece yatarken soba söndürme gibi bi derdin olmaz. Doğalgaz'a her ay 250 lira fatura bence çok değil. Sonuçta mutfak tüpü ve şofben masrafında ısınma masrafı içinde. Zam yapılmasa iyi olacak ama napalım yinede doğalgaz en iyisi bence

Yazdıklarım senin şahsına yönelik değil genele yazıyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Hapiste bir sürü suçlu pkklı vs var onları doyurmak ısıtmak yaşatmak için bizim böyle elektrik doğalgaz vs yi nisliyle ödememiz lazım, bakın ülkenin başbakanı şurfa ya gdip lütfen kaçak kullanmayın diyecek kadar alçak gönüllü kibar ve anlayışlı kırmayalım bu masumları besleyip büuyütelim kimsenin sorunu yok nasılsa 5 bin lira asgari ücret alıyor herkes
  • quote:

Orijinalden alıntı: AsosyalBilgisayar

kimse alinmasin gucenmesin ama bu konuyu okuyan bu konuya mesaj atan cogu kisi suan basta olan kisilere oy verdi.
    sonrada burda yok efendim zam ustune zam surda su burda bu deniyor.
    burdan ne kadar laf atsanizda captipsanizda sesinizi duyan yok.
    diger ulkelerde 1 zama ufak bir olayda direk birlik olupta ayaklanma yapan orgutlenen sesini sokakta medyada duyurmaya calisanlar var.

bizde koyun gibi bir millet oldugumuz icin ancak buralardan yazariz.
    is icraata geldigi zaman 1 kiisden ses cikmaz. buna bende dahilim kendimi ayri tutmuyorum.
    birilerinin bu tarz seylerle ayaga kaldirip sesimizi duyurmasi gerekiyor.

Hocam ha X ha Y ha Z partisi hepsi aynı, bu ülkedeki tüm partiler kukla birileri ister ve istenilen gerçekleşir. Kim başa geçerse kendi elemanlarını sokuyor önemli yerlere. Sistem bozuk, toplum bozuk, baştakiler zaten bozuk.

• Bir yerden veriyor bir yerden alıyor. Devlet memuruyum yüzde 3 zam aldık şükür dedik sevindik. Sonra bir baktık ki damga vergisi iki katına çıkmış. Yani şekil olarak zam var ama pratikte yok. Nasıl bir oyun içindeyiz bilemiyorum. 60 lira zam alıcaz onuda zaten ev sahibi kiraya zam yapar alır elde yine bir şey kalmaz.
  • Odada ısınmak için kömür sobası veya elektrikli soba şart.banyo ve mutfaklar için ise doğalgaz kombi şart.her iki durumdada masraf var.here is Türkiye
  • quote:

Orijinalden alıntı: SilverQuasar

quote:

ayağını yorganına göre uzat diye bir atasözümüz vardır bilmem bilirmisin gelirin neyse ona göre ısınacaksın kardeşim fazla para kazanamıyorsan kullanma doğalgaz! kullanıyorsanda
    ucuza ısınmak istiyorsan nükleer santrellerin yapılmasını bekle. o zamanda pahalıya ısınma devam ederse istediğini söyle.

Bu neyin kafası Allah aşkına ya

Kafaya bakar mısın abi.Nasıl böyle uçuyorlar ne çekiyor bu adamlar.Ulan aynı havayı mı soluyoruz şimdi.

• Nükleer santral ile ucuz ısınmanın arasında nasıl bağ kurdun.
  • 200 mü! yine iyisin 400 geliyor
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.