Şimdi Ara

Isınmak bir lüks müdür? [dogalgaz.avi] (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
232
Cevap
6
Favori
6.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Türkiye'yi 4 sene evvel terkettim. Hollanda'da yaşıyorum..

120m2 eve aylık ısınma artı elektrik 100EU veriyordum

şu anki 60m2 eve aylık ısınma artı elektrik 50 EU ödüyorum.

Geçenlerde, gıççım kadar ülke la hahaha diye dalga geçen abidinlere selam , kamuoyunun bilgisine arz ederim. Bekleyin 2023 ü size müstehak zira =)
  • Çok şey yazdım geri sildim yorumların bazılarını okuyunca. Birisi de çıkmış hala ben başa geçsem daha çok zam yaparım cari açığı kapatırım diyor. Düzletme yöntemine bak. Bu kafada olanlar işlerine gelmeyeni de yasaklayarak düzeltmeye çalışıyor şu an. Bir şeyleri düzeltmek için başka bir şeyleri batırmak gerekmez. Bu kafayla devlet yönetilmez... Şu an gerçekten bu ülkenin "eyiye" gittiğini düşünen varsa o adamın samimiyetine inanmam. Ya iki yüzlüdür çıkarı vardır ya da saftır. Bu kadar açık net. Yazık gerçekten çoğu da güya okumuş bir yere gelmiş insanlar... Gerçi üniversitede de görüyorum onları... İşlerini hallettirmek stajlarını yaptırmak yarın öbürgün iş bulmak için yanaşıyorlar onlara... Güya okuyup bilim adamı mühendis olacaklar... Pollyanna olmaya devam... Eyiye gidiyoruz gerçekten... Şimdi çıkar doktorun biri "ben doktorum eskiden asgari ücrete bunları alınıyordu şimdi bunlar alınıyor, demek ki ilerleme var" diye okumuş kültürlü kişiliğini konuşturur...

• quote:

Türkiye'yi 4 sene evvel terkettim. Hollanda'da yaşıyorum..

Geçenlerde, gıççım kadar ülke la hahaha diye dalga geçen abidinlere selam , kamuoyunun bilgisine arz ederim. Bekleyin 2023 ü size müstehak zira =)

Birde Hollanda'da kişi başına düşen milli gelirden bahsetseydiniz.

Bizim Hollanda oluncaya kadar 40 fırın ekmek yememiz gerketiği kesin.

Isınmak bir lüks müdür? [dogalgaz.avi]

• 200 TL sabit miktar olarak ödediğim yakıt aidat'ı 368 TL olmuş. Aidat'a 168 TL zam yapıldı.

Ataşehir / İstanbul

Birde bugün küfür gibi haber çıktı. Artık millet vekilleri 2 sene görev süresini doldurunca emekli olabiliyorlar. Zaten görev süreleri 4 yıl sürüyor. Adamın görevi devam ederken emekli olabiliyor. Sonra ki dönem vekil seçilmesen bile ömür boyu o emekli maaşını alabiliyorsun. Şuna el kaldıranların vicdanı yokmu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shockwave error -- 24 Ocak 2013; 0:11:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ABABA2307

Gençler, ben de size mazotlu kat kaloriferi ile ısınma maliyetini yazayım, yatın kalkın doğaz kullandığınıza dua edin:

Kaloriferimiz saatte 1 litre mazot yakıyor.

Mazotun litresi 4.08TL idi geçen ay.

Yakıt tankı 500 litre.

Tankı fullemek 2040 TL.

24 saat hiç kapatmadan yaksan günde 24 litreden 21 günde 1 depo mazot biter.

30 günde 720 litre ve 2937 TL'ye anca ısınırsınız.

Allah'tan Antalya'da yaşıyoruz ve klima ile idare ediyoruz. Geçen ay 1000 TL.lik mazot alabildim (250litre civarı). Bununla bu kış idare edeceğiz.

Konyaaltı ve Kepez ilçelerinde doğalgaz var ama merkez ilçe olan Muratpaşa'da bel.başk. yüzünden hala yok

Doğal gaz kullananlar bence şükretsinler, beterin beteri var hesabına......

hacı burası suudi arabistan mı da sen mazotla ısınmaya çalışıyorsun kömürlü kalorifer al

• quote:

Orijinalden alıntı: Deniztns

Türkiye'yi 4 sene evvel terkettim. Hollanda'da yaşıyorum..

Çok iyi etmişsin.bakma sen onlara imkanları olsa onlar daha önce kaçardı.adamlar kendi insanları için çoğu şeyi rayına koymuş.bizimkisi fakir avutması.
  • quote:

Orijinalden alıntı: idemo

Doğalgaz pahalı ama buna kimse itiraz edemez ama bizim hiç mi suçumuz yok.
    Merkezi sistem olmayan, yalıtımı olmayan evlerde doğalgazla ısınmaya çalışıyoruz. Babamlar bina kömürlü merkezi sistem 1100 lira civarı para vererek kömür aldılar hem de en ucuz zamanda, yani geçen sene mayıs ayında.
    Şimdi bizim ev doğal gazlı merkezi sistem. Isınma için yaklaşık 800 lira para ödeyeceğimizi düşünüyoruz. Binada hem merkezi sistem hem de dış cephe yalıtımı olduğu için evimizi sürekli sıcak oluyor. Öyle terleyecek kadar sıcak olmuyor ama üşümüyoruz.
    Babamların bina kömürlü ama bizden fazla para ödüyorlar. Geçen sene ben de orada otururken yönetimdeydim ve binaya dış cephe yalıtımı yapalım dedim, bana öcü gibi baktılar. Kimisi de "ne gerek var, zaten kömürle ısınıyoruz" dedi. E salak adam, kömürle ısınıyorsun diye paranı sokağı ısıtarak boşa harcamaya ne gerek var. Yap yalıtımı, hem kışın az parayla ısın hem de yazın da evin içi serin olsun. Ama anlamazlar. Hep bir aylık hesap yaparlar. Adam bir de kiracı. Sanki yalıtım yapılsa para kendi cebinden çıkacak.
    Tabi bunlar doğalgazın pahalı olduğu gerçeğini değiştirmez.

ben hem kömürlü evde yaşıyorum hem doğalgazlı.kömürlü Evim müstakil ve bahçeli.3 ton sibirya kömürü ile kışı çıkarıyorum ev sabit 25 derece.doğalgazlı evim 300 dairelik site,15 katlı ,merkezi sistem kontorlu.ben 3.kattayım.gündüzleri olmadığım için yakmıyorum.kat farkından ev otomatik 20 derece oluyor .geceleri yakıyorum.yalnız diğer evdeki gibi yaksam 600 tl veririm ki akrabalarıma gidiyorum evleri 20 derece var yok 200 lira veriyorlar kombileri vailant.bence doğalgaz ile ısınmak zengin işi.

• kapitalist dindar müslümanlar donuna kadar cahil,okumuş okumamış meselesi değil, vatandaşı soyuyor.Sonra da her seçimde oyları artıyor.Bu insanlara her şey mübahtır bu kafayla giderlerse daha çok sobadan ölüm,hacizden ölüm olur
  • Isınmak lüks değil, yılda 50 liraya 3 tane battaniye alıp gayet ısınabilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ülkenin bağımsız olduğunu iddia eden varsa beri gelsin o zaman.
  • quote:

LilTunechi

adam allaha yalan söylüyor sana bana söylemez mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fremaan02

quote:

Orijinalden alıntı: Karlito Yalaréz

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bizim muhasebe bürosunda 70 derecede yanıyor gece gündüz herhalde 1139 tl fatura geldi dün.. Normal dedi müdür ..!!

Evet 2 kat ve çatı 1478 tl geldi bence normal 64 derecede sabit 25 gündür.. Bursa bademli oturuyorum komşuya 3000 küsür gelmiş annem diyordu

bırçet kak si ba? naap gidiyrı ?

Tanıyamadım

macır değilmisin?

Evet bıratcet macırım büle hasetmiyorum şini yani nas disem ben ava adma çalışan isanladan dilim

abe bratko ava atmayi sevmeim deysin bulgar bayra sallandıriisin ba naap sevmeysin anlamayım işiteymisin ba ne düvereyim

Kuzeyli seni

ya ba bratko vratsa ba sen gırcalı misin

Ya ma ya

NAPIYOSUNUZ LAN SIZ

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.