Şimdi Ara

Isınmak bir lüks müdür? [dogalgaz.avi] (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
232
Cevap
6
Favori
6.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: BLooD_STaiN

quote:

Orijinalden alıntı: IFHS-

öğrenci evimde bu mazotlu sistem vardı. balkonda koca tankı vardı ama hiç kullanmadık. şimdi merak ettim 250 litre mazotu (250kg eder) nasıl eve taşıyorsunuz.

nasil ogrencisin la sen ahahah 250litre mazot 250kg mi eder ? oz kutlesi 1 mi bunun ? :)

Reklam yıldızı 250 IQ geldi. motorin yoğunluğunu 850 kg/m3 olarak hesaplamadığım için postu yapıştırmış.
    1 litre 1.15kg den hesaplayacaktım, sende haklısın einstein

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IFHS- -- 11 Ocak 2013; 10:59:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Se_co

Hocam Kömür sobasınıda kullandım iki tür soba kullandım biri kovalıydı diğeri tuğlalı sobaydı herşeyini diyorum göze alarak imkan oluşsa dedim soba kuracağım.. Kömürün fiyatı,zehirlenmesi vs herşeyiden haberim var ki bana soba konusunda birşey sormayın Herşeyi A dan Z ye kadar yazmamayım sonra uğraşamam ki odadan odaya boru uzatırsan ısıtmak yerine verimi düşürürsünüz bu kadar basit kömürün tonu 700 Lira gibi birşey ki hepsinden haberim var merak etmeyin sadece ben orada Kömür sobasına karşın özlemini belirttim.. Birde tekrardan diyorum Ne olursa Olsun dedim İmkan oluşursa KÖMÜR sobasını kuracağım.... O günleri unutmadım da değil sobamız oturma odasındaydı yol kadar olan koridordan kömürü odunu getirmeye uğraşıyordum her gün öyle kısa holumuz bile yoktu.

Tek odayı ısıtırdık sobayla diğer odalar soğuk olurdu ve tüpe ayrı bir masraf onların hepsini bildiğim halde yazmıyorum çünkü herkes biliyor sizin için demiyorum ki ben sıcağı seven bir adamim benim zamanımda sobam kıpkırmızı oluyordu her gün onun yüzüne tuğlaları ve içindeki döküm aksamları çatladı.

Doğalgazın birim fiyatından hiç memnun değilim sadece benim sıkıntım evi ısıtamıyoruz gazın verimliliğinden şikayetçiyim zaten gaz verimli olsa 50 derecelik su ile elimizi yakar o derece sıcaktır normalde o suyun altına elimizi tutamayız zaten örnek veriyorum kömür doğalgazdan daha pahalı ama dikkatli kullanırsan sorun tescil etmez zaten doğalgazla neredeyse soba gibi bir iki odayı ısıtabiliyoruz diğer odalar buz gibi.. Gerisini sen hesap et.
    O yüzden diyorum zaten tek odayı ısıtmaya bile Raziyim yani diğer odaları ısıtamadıktan sonra Ne yapayım.. Hele teras katımı hiç ısıtamıyroum o yüzden sobayı oraya kuracağım.. (İmkan oluşursa) Onu belirtmedim gerek yok çünkü konuyu saptırmak istemiyorum.

O ozlemi bende bilirim. ne de guzel olur kestanesi. kac yildir her kestane gorusumde icim burkulur. o bacanin arkasian gecip ellerimizi yakinlastirim saniyede isindigimiz gunler...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

öğrenci evimde bu mazotlu sistem vardı. balkonda koca tankı vardı ama hiç kullanmadık. şimdi merak ettim 250 litre mazotu (250kg eder) nasıl eve taşıyorsunuz.

nasil ogrencisin la sen ahahah 250litre mazot 250kg mi eder ? oz kutlesi 1 mi bunun ? :)

Reklam yıldızı 250 IQ geldi. motorin yoğunluğunu 850 kg/m3 olarak hesaplamadığım için postu yapıştırmış.

Aferin zamanla yanlislarinin dogru olmadigini ogreneceksin genc adam

• bize de 430 lira geldi, ev küçük, ısınacağımız kadar yakıyoruz, karasal bir şehirdeyiz.. lanet olsun bu devlete.. ekimde %37 zam yapmasalardı 313 tl civarında gelecekti.. insaf ya insaf.. geçirdikçe geçiriyorlar..

bize insafta %60lık kısımdan daha çok alsınlar.. onlara müstehak..
  • Biz 18-19 dereceye ayarlıyoruz. Ben havlu çorap, çift kat atlet ve kapşonluyla dolaşıyorum evde Daire 140 mt2 ve 250 TL fatura geldi.
  • Beğenmiyosan eski sisteme dön kömürün zahmetini çek ve sadece ısınmaya aynı parayı ver. (doğalgazda yemeğin ısınması, banyo suyu ıınmasıda var) + bide ayda yemek ısıtmak - banyo suyunu ısıtmak için gibi masraflarda en az 80 lira tutuyor. Ve sobayla evin yarısın bile ısıtamıyosun. İnce hesaba inince daha karlı oluyosun. Ve dış ülkeler pahalı satıyor devletin yapabileceği birşey yok. Devlete ne faydamız varki devlet bize zararına versin. ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bothrops -- 11 Ocak 2013; 12:19:42 >
  • quote:

quote:

quote:

reklam iyimiş

• quote:

Orijinalden alıntı: Dark Territory

quote:

Orijinalden alıntı: the right hand of evil

quote:

Orijinalden alıntı: Dark Territory

quote:

Orijinalden alıntı: the right hand of evil

Biz geçen sene 1400 liralık doğal gaz tüketmişiz.

Keşke sobalı veya şömineli evde otursam hem daha iyi ısınıyor hem de daha keyifli.

Böyle diyenlerede gülüyorum ya :D yaşınızmı küçük yoksa geniş mi düşünemiyosunuz? Soba yaktın diyelim dahamı ucuza ısınacaksın? 1 ton kömür en az 700 lira. o 1 tonda seni 3 ay idare eder. Yani en az 2 tonla kışı çıkarırsın. Soba dedigin bir odada yanar sadece o oda ısınır. Wc'ye gidip gelsen wc'de donarsın. Yok her odaya sobaya kurcam diyosan o zmn en az 3 ton kömürü gözden çıkar. Bide bunun yakması var külü var. Amelelikten başka bişey değil soba kullanmak

1400 lirayı bilgi amaçlı belirttim.Yoksa fazla ya da az yakmışız diye şikayetçi değilim.

Ben sobalı eve duyduğum özlemi söyledim.Sen anlayamamışsın.

Hiç sobalı evde oturdun mu bilmem ama soba çok keyiflidir.Belli ki sen çok tembelsin 2 odun atmak mı eziyet?Yapama Allah aşkına !

Ben 24 yaşındayım 19 yaşıma kadar sobalı evde büyüdüm. Neyin ne olduğunu biliyorum. Soba tamam bir taraftan keyifli ama kömür alacaksın gelecek onu kömürlüğe taşıyacaksın hamal gibi sonra hergün kömürlüğe inip kömür çıkartacaksın, hergün bi teneke külü gidip çöp tenekesine dökeceksin söylemesi kolay ama bunları soğukta yapması zor. Annen buz gibi mutfakta yemek yapacak. Biz bunları hep yaşadık. Misafirliğe veya işe gider gelirsin giderken söndürürsün akşam gelirsin o soğukta sobayı yakmak için uğraşırsın vs. Sonra banyoya girmek istersin soğukta şofbenin altında banyo yapmak zorunda kalırsın. Mutfağa tüp almak zorundasın her ay. Ama doğalgazlı evde hiçbir çile çekmiyosun. Her oda sıcak oluyo, mutfağa her ay tüp almak zorunda değilsin, banyoya girdiğinde banyoda da petek olduğundan banyo sıcak olur ve doğalgazın ısıttığı suyla yıkanırsın. Gece yatarken soba söndürme gibi bi derdin olmaz. Doğalgaz'a her ay 250 lira fatura bence çok değil. Sonuçta mutfak tüpü ve şofben masrafında ısınma masrafı içinde. Zam yapılmasa iyi olacak ama napalım yinede doğalgaz en iyisi bence

Yazdıklarım senin şahsına yönelik değil genele yazıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Ciginix

Antalya'dayım diye seviniyorum.

Seni de yazın görürüz.

• quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

quote:

Seni de yazın görürüz.

Göremezsin çünkü eriyorum
  • Aralık-Ocak arası 430TL
    Evin ortalama sıcaklığı 20c

Tamam en üst kat, kuzeye bakıyor ama çok.
    Ara kat olsa, güneye baksa yine en az 250TL eder, o da çok.

Yıllık enflasyon ise %6
    (istatistik kurumuna göre)

• 130 m2 ev, ne üst komşu var ne de alt. 80 dereceyle yaksam bile dötümüz donuyor. Sabahleyin 5'te yakıyorum, 8'de zaten evde insan kalmıyor kapatıp, çıkıyorum. 3-4 gibi eve geliyorum, saat 7'ye kadar yakıyorum. Genellikle 45 derece oluyor, geçen ay 150 geldi. 150 TL vermeme rağmen ısınamadım, elimde dumbell geziyorum evin içinde. 10 dakikada bir şınav, mekik çekiyorum. Faturalar yüzünden Brad Pitt vücudu yaptım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lakiros

Beğenmiyosan eski sisteme dön kömürün zahmetini çek ve sadece ısınmaya aynı parayı ver. (doğalgazda yemeğin ısınması, banyo suyu ıınmasıda var) + bide ayda yemek ısıtmak - banyo suyunu ısıtmak için gibi masraflarda en az 80 lira tutuyor. Ve sobayla evin yarısın bile ısıtamıyosun. İnce hesaba inince daha karlı oluyosun. Ve dış ülkeler pahalı satıyor devletin yapabileceği birşey yok. Devlete ne faydamız varki devlet bize zararına versin. ?

Başbakanda geldi hoş geldiniz hoş geldiniz

• quote:

bende izmirdeyim diye seviniyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Beğenmiyosan eski sisteme dön kömürün zahmetini çek ve sadece ısınmaya aynı parayı ver. (doğalgazda yemeğin ısınması, banyo suyu ıınmasıda var) + bide ayda yemek ısıtmak - banyo suyunu ısıtmak için gibi masraflarda en az 80 lira tutuyor. Ve sobayla evin yarısın bile ısıtamıyosun. İnce hesaba inince daha karlı oluyosun. Ve dış ülkeler pahalı satıyor devletin yapabileceği birşey yok. Devlete ne faydamız varki devlet bize zararına versin. ?

Bana neyi hatirlatti biliyormusunuz bu soyledikleriniz ?

Seneler once ADSL ariza yapmisti, malum iletisim sirketini aradim (herkes bilir kim oldugunu), neyse once modemin ayarlarindan basladilar, bilgisayarima format atmami tavsiye ettiler, bilimum diger mantiksiz cozum arayisi da sonuc vermeyince, santraldan adam gonderdiler, o adam hatta birsey olmadigini kendisinin birsey yapamayacagini soyledi...

Bunun uzerine malum iletisim sirketi ile gorusmelerim devam etti, sonunda telefondaki sahisa 25 gundur internetim yok, sacma sapan seyler yapiyorsunuz, hata bende degil sizde, neden cozmuyorsunuz dedim ve bana verilen cevap su oldu "Begenmiyorsan kapatabilirsin hattini".

Simdi dogalgazin fiyatinin surekli artmasindan dolayi, bunu adam gibi kullanamayan insanlara begenmiyorsan soba yak demek, kesinlikle yukaridaki zihniyetle aynidir.

Elbette dogalgaz komure nazaran cok daha iyi bir isinma yontemidir, rahattir, cevreyi kirletmez, vesaire...

Ancak Tum Dunya`da dogalgaz fiyatlari duserken (Kayagazi nedeniyle) bizde devamli artmasi ve kis gelince kaba etlerimizin donmasina karsilik susup "Develete ne faydam var ki arkadas benim, ben bunu hakediyorum" mu diyecegim ?

Sizin Devlet anlayisiniz cok yanlis, Devlet biziz, Devlet dediginiz sey bizim icin var, biz burada kole degiliz.

Yapilan herseye evet deyip biat edenlerdensiniz, kendi adiniza konusun, baskalarina tavsiye vermeyin.

Umarim sizin zihiniyetinizi destekleyenler gun gecktikce azalirlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: *GameOver*

bana dün akşam 190tl geldi gerçekten çok üzüldüm bide elektrik faturasıda gelicek ufo filan yakmıştım şöyle bir durumda var gerçekten üşüyorum ve yanlız yaşamama rağmen böyle komik paralar ödüyoruz maaşın yarısı ısınmaya gidiyor

en iyi çözüm bu dandik ülkeden gitmek.şurada en fazla 4-5 sene daha buradayım sonra elime para geçtiği gibi direk yurt dışı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mitokondrioglukadayi

quote:

Seneler once ADSL ariza yapmisti, malum iletisim sirketini aradim (herkes bilir kim oldugunu), neyse once modemin ayarlarindan basladilar, bilgisayarima format atmami tavsiye ettiler, bilimum diger mantiksiz cozum arayisi da sonuc vermeyince, santraldan adam gonderdiler, o adam hatta birsey olmadigini kendisinin birsey yapamayacagini soyledi...

Bunun uzerine malum iletisim sirketi ile gorusmelerim devam etti, sonunda telefondaki sahisa 25 gundur internetim yok, sacma sapan seyler yapiyorsunuz, hata bende degil sizde, neden cozmuyorsunuz dedim ve bana verilen cevap su oldu "Begenmiyorsan kapatabilirsin hattini".

Simdi dogalgazin fiyatinin surekli artmasindan dolayi, bunu adam gibi kullanamayan insanlara begenmiyorsan soba yak demek, kesinlikle yukaridaki zihniyetle aynidir.

Elbette dogalgaz komure nazaran cok daha iyi bir isinma yontemidir, rahattir, cevreyi kirletmez, vesaire...

Ancak Tum Dunya`da dogalgaz fiyatlari duserken (Kayagazi nedeniyle) bizde devamli artmasi ve kis gelince kaba etlerimizin donmasina karsilik susup "Develete ne faydam var ki arkadas benim, ben bunu hakediyorum" mu diyecegim ?

Sizin Devlet anlayisiniz cok yanlis, Devlet biziz, Devlet dediginiz sey bizim icin var, biz burada kole degiliz.

Yapilan herseye evet deyip biat edenlerdensiniz, kendi adiniza konusun, baskalarina tavsiye vermeyin.

ağzına sağlık,

• quote:

Orijinalden alıntı: mitokondrioglukadayi

quote:

Arkadaşım sizi tek kelimeyle tebrik ediyorum. Beğenmiyorsan kullanma da ne demekmiş? Devlet halkı için vardır, halk devlet için değil. Bunu hala anlayamayan insanlar var ne yazık ki...

• Doğalgaz pahalı ama buna kimse itiraz edemez ama bizim hiç mi suçumuz yok.
    Merkezi sistem olmayan, yalıtımı olmayan evlerde doğalgazla ısınmaya çalışıyoruz. Babamlar bina kömürlü merkezi sistem 1100 lira civarı para vererek kömür aldılar hem de en ucuz zamanda, yani geçen sene mayıs ayında.
    Şimdi bizim ev doğal gazlı merkezi sistem. Isınma için yaklaşık 800 lira para ödeyeceğimizi düşünüyoruz. Binada hem merkezi sistem hem de dış cephe yalıtımı olduğu için evimizi sürekli sıcak oluyor. Öyle terleyecek kadar sıcak olmuyor ama üşümüyoruz.
    Babamların bina kömürlü ama bizden fazla para ödüyorlar. Geçen sene ben de orada otururken yönetimdeydim ve binaya dış cephe yalıtımı yapalım dedim, bana öcü gibi baktılar. Kimisi de "ne gerek var, zaten kömürle ısınıyoruz" dedi. E salak adam, kömürle ısınıyorsun diye paranı sokağı ısıtarak boşa harcamaya ne gerek var. Yap yalıtımı, hem kışın az parayla ısın hem de yazın da evin içi serin olsun. Ama anlamazlar. Hep bir aylık hesap yaparlar. Adam bir de kiracı. Sanki yalıtım yapılsa para kendi cebinden çıkacak.
    Tabi bunlar doğalgazın pahalı olduğu gerçeğini değiştirmez.

• aralık doğalgaz faturası 452 tl
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.