Şimdi Ara

Isınmak bir lüks müdür? [dogalgaz.avi] (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
232
Cevap
6
Favori
6.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 160 liralik elk. faturasinin 75 lirasi vergi...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kominizme dogru yolculuk....
  • quote:

Orijinalden alıntı: SAVIAR

Devletten enerji satın alırsanız olacağı budur. Halen hazır olanı tüketmekten vazgeçmiyorsunuz. Alternatif 100 lerce çözüm varken yakınmayı tercih ediyorsunuz. En ama en basit örneği veriyorum. Apartmanca anlaşın ve yüksek kaliteli güneş panelleri naklettirin çatınıza. En geç 1-1,5 sene içerisinde kara geçmeye, ondan sonraki senelerde de bakım masrafları haricinde hiç bir şey ödememeye başlarsınız. Tabi apartman toplantınızda bunu dile getirdiğinizde söylediklerinizi anlayacak, dinleyecek kapasitede komşulara sahip olmanız gerekli. Daha yalıtımdan bile şüphe eden yurdum insanını düşününce tüm bunlar fantezi kalıyor tabi.

Forumda doğru düzgün bir mesaj gördüm dedim, tanıdık çıktı. Savaş abi nasılsın ya

• quote:

Orijinalden alıntı: MrHATE

quote:

Orijinalden alıntı: beratad

quote:

Orijinalden alıntı: MrHATE

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Pick up that can

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: stormeagle2

quote:

burda doğalgaz fiyatlarından yakınanların %90ının evi eminimki yalıtımsız evlerdir hem yalıtımlı evde oturmayacaksınız hemde dogalgazdan yakınacaksınızayrıca evin tamamını ısıtmak yerine oturduğunuz odaları ısıtın. olmadı soba kullanın:D bizim gibi.

ayrıca kimse unutmasınki dogal gazı ithal ediyoruz! vergiler düşük olsa herkes dogalgaz kullanır böylece daha fazla dogal gaz ithal etmek zorunda kalırız buda cari açığı tetikler o zamanda elinizdekinden de olursunuz.

en iyisi iyi düşünemediğniiz konularda yorum yapmayın bu ülke dogal gaz petrol ithal edemediği zamanlarıda gördü .

21. yy'da Türkiye'de

-Kaç kişi ev sahibi ki kendi evleriymiş gibi yalıtım yapsın. Eve para harcaman için kendi evin olması lazım, ev sahibine iki bişey çıtlattığın zaman "ok yaparım kirayada zammı basarım" diyor. Yalıtım öyle kolay iş değil, pencere kenarına sünger çekmekten bahsetmediğini varsayıyorum.

-Yine 21yy'da sözde büyüyen Türkiye'de insanlar kendilerini tek göz odaya kapatıp insanı ihtiyaç olan ısınma güdülerini bu şekilde ilker yollardan halletmek zorundalar mı ?

-Evet ülkemizden doğalgaz fışkırmıyor ithat ettiğimiz için pahalı. Peki ülkemizden fışkıran, tonlarca ihrac ettiğimiz şeyler bedava mı ? Bizde de meyve, sebze, su, baklagil, tekstil uçmuş gidiyor. Ama ben hiç bir zaman dometesi 25 kuruşa, meyveyi 50 kuruşa görmedim. Onlarda pahalı. Adamdan petrol fışkırıyor, halkına bir miktarını ücretsiz veriyor. Türkiye'de de nereye eksen buğday, patates fışkırıyor. Ben hiç bedava görmedim. Ki biri baklagil diğeri petrol.

1. ayağını yorganına göre uzat diye bir atasözümüz vardır bilmem bilirmisin gelirin neyse ona göre ısınacaksın kardeşim fazla para kazanamıyorsan kullanma doğalgaz! kullanıyorsanda konuşma boş boş
    2. meyveyi sebzeyi 25-50kr a satılırsa çiftçimiz ne kazanacak?? seninki canda çiftçimizinki patlıcanmı?
    3. tonlarca ihraç ettiğimiz şeylerle tonlarca ithal ettiğimiz enerji ürünleri karşılanıyor.
    4. ucuza ısınmak istiyorsan nükleer santrellerin yapılmasını bekle. o zamanda pahalıya ısınma devam ederse istediğini söyle.

Nasıl böyle bir mantığa sahip olabiliyorsunuz anlamıyorum ? Durum ortada minimum düzeyde ısınan bir aile 200 lira fatura ödüyor, 750 lira asgari ücret, bunun elektriği var suyu var, hala ayağını yorganına göre uzat demen cidden komik.

birader T.C çok zengin bir devlet mi ki ucuza doğalgaz satsın ?? dünyada ekonomik kriz var komşularımız perişan içinde avruğa krizde olduğu için oraya olan ihracat azalmış iran pahalıya doğalgaz satıyor rusyaylada boru döşeme antlaşmaları olmasa oda döşücek fiyatları durum perişan olabilir ilerde siz hala ucuza dogalgaz isterük diye tutturmuşsunuz dünya krizden çıksın o zaman isteyin ayrıca herkes evlerine yalıtım yapsa daha az doğalgazla daha çok ısınılır yalıtımsız evde dogal gaz kullananlar suçu başkalarına atmasınlar

YALITIM diyorum başka birşey demiyorum ilk önce yalıtım yapın ondan sonra dogal gaz fiyatlarına laf edin

bu insanla aynı dünyada yaşayıp aynı havayı soluyoruz düşünebiliyormusunuz ? şuraya bak cahilliğe bak bukadar olur.
    çocuğum sen doğal gazın birim fiyatını biliyormusunda bik bik ötüyosun ? insanlar doğalgazı çok kullandığı için faturaları yüksek gelmiyor gazın birim fiyatı yüksek faturalar bu yüzden şişiyor,yalıtım olsa nolacak ?soba kullanın demişsinde sanki odun kömür çok mu ucuz ? senin o perişan komşularının hayat standartları bizden çok daha yüksek.Temel ihtiyaçlardan dünyanın vergisi alınıyor ama pırlantadan vergi alınmıyor bu ülkede sen neyin kafasını yaşıyosun ?

asıl cahil sensin
    bir olması gereken vardır bir de olan vardır olması gereken hiçbir zaman olmaz!!
    bu yüzden boş boş tartışmaya artık gerek yok tartışma gereksiz yere boşa uzadı gerçek şuki bu ülkedeki insanların çoğu hayatlarından memnun memnun olmasa zaten akp 10yıldır iktdarda kalamazdı ayrıca duruma bakarsak 2023e kadarda iktidarda kalacak gibi. size tavsiyem rahat yaşamak istiyorsanız daha çok para kazanmaya çalışın eğer evliyseniz karınızıda çalıştırın bizim burda kadın-erkek herkes çalışıyor herkesinde keyfi yerinde.

not:çoğu kişiyle polemiğe girdim artık bu konuya cevap yazmayacağım sadece gerçekleri anlatmaya çalıştım elimden geldiğince hadi herkese bb.

ulan bazen diyorum keşke kara cahil olsamda bazı şeylerin farkında olmasam ama mutlu olsam.adamın yazdığı yorumlara bak ya rahat yaşamak istiyorsak çok para kazanmalıymışız.Bide bu arkadaş üniversiteye gidiyormuş

ağlanacak halimize gülüyoruz bazen pırlantaya vergi alınmayan bi ülkede bi çuval kömür 17 18 tl her yeri vergi.benzin vergi elektrik vergi yakında oksijenede zam gelecekmiş haberiniz olsun

• Burada her şey lüks artık...

• bu zamlar yüzünden evlenmek de hayal baksana temel ihtiyaçlar almış başını gidiyor ondan sonra tayyip aga diyorki en az 3 çocuk lan biz daha evlenmeye cesaret edemiyoz...adam neyin kafasını yaşıyorsa...
  • Bizimde fatura 224 TL gelmiş.300 küsür TL gelenleri gördükçe iyi diyorum kendi kendime.Isınıyormuyuz ? Üşümüyoruz ama öyle çokta ısındığımız söylenemez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: worldmaster61

Ben de babama kiziyordum cimrilik ediyor diye. Meger herkes ayni durumdaymis. Dogal gaz geldi isinmayi unuttum. Zaten hayatimda dogru durust 2 sene isindim o da komurlu kalorifer sistemiydi. Onda once sobali evdeydik. Onun da sadece 1 odasi sicakti. Dogal gaz geldi artik tek oda dahi isinmiyor yeterince.

Yani Allah'a sukrediyorum sahsen ama hayat pahali. Tabi bizden daha kotu durumda olanlar da var. Hep iyi dusunnemek lazim.

bi tane 2.5 litrelik pet sise al onu sicak suyla doldur, yatagin icinde ona sarilarak uyu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wortexxx

Türkmenistan'da Doğalgaz - Elektrik- Su bedava. Ayrıca her ay ücretsiz benzin dağıtılıyor. Bizimkiler biraz örnek alsalar keşke.

Çok iyi
  • Biz geçen sene 1400 liralık doğal gaz tüketmişiz.

Keşke sobalı veya şömineli evde otursam hem daha iyi ısınıyor hem de daha keyifli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

Malesef bu kıs doğalgaz yakmadık. Soba kurduk. Çok pahalı gaz.

En güzeli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: the right hand of evil

quote:

En güzeli.

yılların kömür sobası, iliklerine kadar ısıtır yetmez duvarları da ısıtır.

2005 de bile izmirden ayrılmadan önce kömür sobası kullanırdım, üniversiteye hazırlanırken kömür sobasını yakar yanında ütü masasında test çözerdim

• eskiden gündüzleri yüksek derecelerde yakardık 110 civarında gelirdi fatura şimdileri ise baya aşagıda yakıyoruz o halde bile 200 geliyor...ev aynı ev ısı yalıtımsız... fark ne üçkağıt ..
  • Değerli takılara elmasa falan vergi yok ama en doğal ihtiyaçlara abanıyorlar ki bunu bilen hiç kimse gelip burada hükumeti savunmasın. Hangi parti olursa olsun bunu kabullenen halk ağzına mıçılsa çıkıpta sesini çıkarmaz! Ulan sen hiç birşey üretme sadece ihraç ettiklerine koyduğun vergiyle ülkeyi yönetmeye çalış sonra halk maymuna dönsün oh ne güzel dünya...
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01001101

quote:

quote:

En güzeli.

yılların kömür sobası, iliklerine kadar ısıtır yetmez duvarları da ısıtır.

2005 de bile izmirden ayrılmadan önce kömür sobası kullanırdım, üniversiteye hazırlanırken kömür sobasını yakar yanında ütü masasında test çözerdim

Sobanın verdiği keyfi hiçbir şey veremez.Sobalı evden doğal gazlı eve geldik.13 sene oldu ve ben hala sobayı özlüyorum.

Hele o kuzine sobalar yok mu ah ah nerde o eski günler.

• 250 kusurda bize geldi fatura. Evde sadece 2 oda ısınıyor, öğrenci eviyiz. Hepsini açsak herhalde altımızdaki pantolonu da alıp götürecekler. Birde utanmadan yakınlarda zam gelecekmiş tekrar. İzin verseler şu küçük odun sobalarından alıp odanın ortasına koyacağım, o kadar sinirliyim bu işe. Daha bunun Şubat'ı, mart'ı var. Devletimiz, tayyibimiz sağolsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

Ben sadece doğal gazı mutfak için istiyorum. Altı aylık evliyiz tüm herşeyimiz elektrikli, ocaktan, ısınmaya kadar. 3 lü tarfeye geçtim

saat dilimleri :
    07 - 17 1 KW fiyatı : 0,22 KR ,
    17 - 22 1 KW fiyatı : 0,34 KR
    22 - 06 1 KW fiyatı : 0,09 KR

evimizde 12.000 BTU luk 3 tane klima mevcut salon,oturma odası ve yatak odası olmak üzere, salonda oturuyoruz genelde, akşam saat 22 ye kadar salondaki klima ondan sonra yatak odasında ki klima sabaha kadar açık şekilde evi ıstıyoruz, son gelen elektrik faturamız 90 TL idi. İzmirde oturduğumuz için pek soğuk olmuyor ama şöyle söyleyeyim elektrik ile gece ısınmak en ucuz yol şu an için. gece 22 den sonra saatlik ısınma masrafımız 0,18 KR

Aynen liseye elektrik bölümüne başladığım da hoca söylemişti bizde geçtik gece klima açık oluyor ona göre klimayı saatini ayarlıyoruz falan kombi de ayarlanıyor 75 küsür elektrik geldi ohh miss devlet zam yapıyor başka bişey yapmıyor ama teknolojiyi kullanmak lazım ayrıca A sınıfı ürünler kullanın reaktif gücü düşük ürünler ve ya DC motorlu ürünler kullanmak lazım dikkat edecen ürün alırken biraz da

• oy vermeyin verditmeyin. Zam yaptıkça memleket iyiye gidiyormuş.
  • Çalışanın kazandığı her 100 liranın 53 lirasını vergi olarak ödediği; uzay çağı da denen milenyum çağında ulaşımını kendi arabanla yapmanın lüks olduğu; insanların canını dişini takıp başını sokacak bir ev sahibi olma hayaline, üstelik insanlık onuru açısından temel hakları olduğu halde % 1' lik verginin % 18' e çıkarılarak ket vurulduğu; benim k.çı kırık arabamı aldığım fiyata avrupanın başka ülkelerinde 2,5 tane BMW X5 alındığı; utanmasalar nefes alma vergisinin alınacağı bir ülkede yaşayabilmen bir lüksken ısınma nasıl lüks olmasın? Battaniyen de mi yok sarıl battaniyeye otur evinde.. Allah hükümetimizi başımızdan eksik etmesin!!
  • quote:

Biz geçen sene 1400 liralık doğal gaz tüketmişiz.

Keşke sobalı veya şömineli evde otursam hem daha iyi ısınıyor hem de daha keyifli.

Böyle diyenlerede gülüyorum ya :D yaşınızmı küçük yoksa geniş mi düşünemiyosunuz? Soba yaktın diyelim dahamı ucuza ısınacaksın? 1 ton kömür en az 700 lira. o 1 tonda seni 3 ay idare eder. Yani en az 2 tonla kışı çıkarırsın. Soba dedigin bir odada yanar sadece o oda ısınır. Wc'ye gidip gelsen wc'de donarsın. Yok her odaya sobaya kurcam diyosan o zmn en az 3 ton kömürü gözden çıkar. Bide bunun yakması var külü var. Amelelikten başka bişey değil soba kullanmak

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.