Şimdi Ara

İskan harcını kim ödemeli?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimizde herhangi bir sözleşme yok. Adamla biz sadece anahtar teslimi diye anlaştık, şimdi ise iskan harcını bizim ödememizi istiyor. İskan terimi inşaatla alakalı bir terim olduğunu düşünüyorum ve görüş ve yorumlarınızı bekliyorum.

• Anlaşmaya bağlıdır hocam ama genelde müteahhitler alıcıya yıkar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: deneme5

Elimizde herhangi bir sözleşme yok. Adamla biz sadece anahtar teslimi diye anlaştık, şimdi ise iskan harcını bizim ödememizi istiyor. İskan terimi inşaatla alakalı bir terim olduğunu düşünüyorum ve görüş ve yorumlarınızı bekliyorum.

Ne kadar çıktı bu arada

• Ne kadar çıktığını henüz öğrenmedik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deneme5

Elimizde herhangi bir sözleşme yok. Adamla biz sadece anahtar teslimi diye anlaştık, şimdi ise iskan harcını bizim ödememizi istiyor. İskan terimi inşaatla alakalı bir terim olduğunu düşünüyorum ve görüş ve yorumlarınızı bekliyorum.

İnşaat eğer kat karşılığı yapıldı ise kat karşılığı inşaat sözleşmesini incelemenizi öneririm.
    Orada detayları belirtilmiş olması gerekir.

Müteahhit inşaatı bitirip teslim etmek durumundadır.
    İskan almamış bir bina bitmemiş demektir.

Bilgilerinize...
  • Hayır, direkt ücreti neyse onu verip aldık. Herhangi bir sözleşme yapmadık.
  • deneme5 D kullanıcısına yanıt
    Anladım.

Toprak sahibi ile müteahhit arasında yapılmış olabilir.
    Toprak sahibinden öğrenebilirsin.

Müteahhit in başka dairesi var mı binada (satılmayan)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İskan harcı belediyenin yapılmış binayı inceleyip inşaatın tamamen bitmiş eksik noksan yok artık burada oturulabilir deyip izin vermesi için aldığı vergi yada haraç...Sözleşmede yazılı ise müteahhit yazılı değilse ev sahipleri ödüyorlar...Biz daire başı şu kadar dediler para topladık..Toptan ödendi.....9 yıl önce.....Kaç lira hatırlamıyorum...
  • Bildiğim kadarıyla kanunen muteahide aittir. İskan alınana kadar belediye binada çıkacak her türlü olumsuzlukta müteahhidi tanır. Orneğin bir sorun çıktı çağırın belediyeyi o müteahhidi surum surum surundurur. Tabii belediyede çok güçlü adamı yoksa.

Ama toprak sahibi ile anlaşma yapmışsa iskan için durum değişir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.