Şimdi Ara

İŞKUR İşsizlik maaşını yatırmıyor. ( ÇÖZÜLDÜ )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
1
Favori
5.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Normalde ayın her ayın 5'inde işsizlik maaşını PTT'den alabiliyordum fakat, PTT şubelerinin kapanması ve 04.04.2020 tarihinde SMS atarak; IBAN numaramı paylaşmam halinde en geç 1 iş günü içerisinde işsizlik maaşımın ödeneceğini söylendi ama ayın 7'si olmasına rağmen halen yatmadı. PTT'ye telefonla ulaşamıyorum, şubeler zaten kapalı.

ben bunları kime ve nasıl şikayet edebilirim ? ve bunlardan nasıl paramı alabilirim. Şikayetvar'da bayağı bir şikayet var ama hiç bir şekilde geri dönüş yapmadıkları için oraya yazmadım. Belki aynı sıkıntıdan burada da mağdur olanlar vardır ve çözüm yolunu biliyorlardır.

şimdiden teşekkürler.

Düzenleme: Arkadaşlar, işkur'un sitesine girip sarıyla işaretlediğim yerden IBAN bilgilerinizi girmeniz ya da güncellemeniz gerekmekte. ben gelen SMS ile kayıt ettirdiğim halde sitede kayıtlı gözükmüyordu ama bu sabah ilgili tutar hesabıma yatmıştı.

İŞKUR İşsizlik maaşını yatırmıyor. ( ÇÖZÜLDÜ )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grk3m -- 8 Nisan 2020; 16:26:54 >

• şahsım
    milletim
    inşaallah
    evvelallah
    15 temmuz
    küresel güçler
    allah' ın izniyle
    dik duruşumuzla
    içimizdeki hainleri
    yendik ve yeneceğiz.
    buradan bir kez daha
    belirtmek istiyorum ki
    zengin tuzu kurularımız
    villa ve yalılarınızda kalın
    yine belirtmek istiyorum ki
    fakir kullarım da evde kalsın
    ama ne yiyip içerler karışmam
    sözlerimi bitirmeden son olarak
    nadanı terk etmedin, yaranı arzularsın.

Yapay Zekanın Yanıtı

İŞKUR İşsizlik Maaşını Yatırmadıysa Ne Yapmalısın?

İşsizlik maaşını zamanında alamadığında, aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

• Gerçekleşme Tarihini Kontrol Et: Gerçekleşme tarihi, maaşının hesabına yatırılaacağı tarihi gösterir. E-Devlet üzerinden "İşsizlik Maaşı Ödeme Bilgileri"ni kontrol ederek gerçekleşme tarihini öğrenebilirsin.
    • PTT'den Sorgula: Maaşın PTT üzerinden yatırılıyorsa, en yakın PTT şubesine giderek durumu sorgulayabilirsin.
    • İŞKUR'a Başvur: Gerçekleşme tarihi geçmiş olmasına rağmen maaşını almadıysan, İŞKUR'un ilgili birimine başvurarak durumu bildirebilirsin.
    • İlgili Belgeleri Topla: İŞKUR'a başvururken, işsizlik maaşı başvuru belgesi, kimlik kartı ve banka hesap cüzdanı gibi ilgili belgeleri yanına al.
    • Başvuru Takibi Yap: İŞKUR'a başvurunu yaptıktan sonra, başvurunun durumunu düzenli olarak takip et. Gerekli ek belgeler talep edilirse, bunları derhal sağla.

Sıkça Sorulan Sorular:

• İşsizlik maaşı gerçekleşme tarihi ne demektir? Gerçekleşme tarihi, maaşının hesabına yatırılacağı tarihi gösterir.
    • İşsizlik maaşım yattı gözüküyor ama yatmadı, ne yapmalıyım? Bu durumda PTT'ye başvurarak durumu kontrol ettirmelisin.
    • İşsizlik maaşı neden yatmadı, nedenleri nelerdir? Maaşının yatmamasının nedenleri arasında gerçekleşme tarihinin henüz gelmemiş olması, PTT'deki bir sorun veya İŞKUR'daki bir aksaklık olabilir.

İşsizlik maaşının yatmamasıyla ilgili herhangi bir sorun yaşadığında, yukarıdaki adımları izleyerek sorunu çözmeye çalışmalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 1-2 gün bekle hocam tayyibin bağış kampanyasında toplanan paralardan öderler. Yengeye 2-3 hermes çanta aldıktan sonra kalan para da ihtiyaç sahiplerine dağıtılır belki
  • paraya ihtiyacım olduğu için öyle pek beklemek gibi bir lüksüm yok, acilen bir çözüm bulmalıyım.
  • Dostum benimde hala yatmadı. İşkur'un sitesinden profilime girdim, IBAN bilgilerime filanda baktım, hepsi doğru. Bekliyoruz mecbur
  • şahsım
    milletim
    inşaallah
    evvelallah
    15 temmuz
    küresel güçler
    allah' ın izniyle
    dik duruşumuzla
    içimizdeki hainleri
    yendik ve yeneceğiz.
    buradan bir kez daha
    belirtmek istiyorum ki
    zengin tuzu kurularımız
    villa ve yalılarınızda kalın
    yine belirtmek istiyorum ki
    fakir kullarım da evde kalsın
    ama ne yiyip içerler karışmam
    sözlerimi bitirmeden son olarak
    nadanı terk etmedin, yaranı arzularsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: crazyfriend712

Dostum benimde hala yatmadı. İşkur'un sitesinden profilime girdim, IBAN bilgilerime filanda baktım, hepsi doğru. Bekliyoruz mecbur
    Sen yazınca ben kontrol ettim, IBAN bilgilerim kayıtlı değilmiş. Nasıl olur aklım almıyor. oysa SMS gönderip kayıt altına alınmıştır diye teyid geldi.

iyice irrite oldum ben bu işlerden. kendi paramızı alabilmek için kırk takla atıyoruz.of off
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sadece Ölüler Görür

1-2 gün bekle hocam tayyibin bağış kampanyasında toplanan paralardan öderler. Yengeye 2-3 hermes çanta aldıktan sonra kalan para da ihtiyaç sahiplerine dağıtılır belki
    silivri çok soğuk bu aralar valla adamı silivride elinden tutup karış karış köşelere kadar gezdirirler söyleyeyim burada trolculer avını bekliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dephyr -- 8 Nisan 2020; 1:22:1 >
  • Bizim iş yeri de 26 martta kapandı, kısa süreli çalışma olarak fabrika iş kura bildirdi, ben de araştırıyorum fakat herhangi bir bilgiye ulaşamadım
  • şaka gibi ülke, karşında muhatap bulamıyorsun, işkura gidiyorsun, ben ptt'ye verdim. ptt'ye gidiyorsun adamlar yok.

iner misin, çıkar mısın...

ulan benim maaşımdan kesilen işsizlik fonundaki paramı almak için bile kırk takla atıyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackdiamond16

Bizim iş yeri de 26 martta kapandı, kısa süreli çalışma olarak fabrika iş kura bildirdi, ben de araştırıyorum fakat herhangi bir bilgiye ulaşamadım

• grk3m G kullanıcısına yanıt
    Hocam iş yeri bildirim yaptı, bu sayfadaki bilgileri daha önce kontrol etmiştim, acaba martın son haftası için ödeme yapılır mı, yoksa Nisan itibariyle mi başlayacak, bilgisi olan var mı acaba
  • blackdiamond16 kullanıcısına yanıt
    Kaç güne denk geliyorsa ilk ödemede eklenir yani 37 günlük olarak yatırılır son ay da kalan süreyi verirler. Ay olarak ne zaman başlar bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asi_mawi -- 8 Nisan 2020; 3:22:14 >
  • grk3m G kullanıcısına yanıt
    Cimere yaz ben yazdim
  • aylık kaç lira bu işsizlikmaaşı? Kaç ay ödeniyor
  • Attorney58 A kullanıcısına yanıt
    işsizlik maaşları ve ödeme süreleri daha önceden yapmış olduğun aralıksız gün sayısı ve aldığın maaştan yapılan kesintilere göre hesaplanıyor. Hesaplama araçları var internette. Sigorta dökümün ve bordrolarını tutuyorsan o sitelerden hesaplatabilirsin.
  • Aynı durumda bekliyoruz eşimin işsizlik maaşı için. Bize de sms geldi. İban bilgilerini girdik ama hala bir ödeme gelmedi. Bekliyoruz.

e devlet üzerinden bakınca gerçekleşme tarihi için 3.4.2020 olarak görünüyor ama hala bize gelen bir şey yok.

Edit: Bu sabah 9.00'da ödeme yapılmış.

Yine işkurun sitesine baktım eşimin iban bilgisi görünmüyor. Onu da ayrıca ekledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fractal design -- 8 Nisan 2020; 12:3:0 >
  • Kaç lira yatıyor size hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackdiamond16

Hocam iş yeri bildirim yaptı, bu sayfadaki bilgileri daha önce kontrol etmiştim, acaba martın son haftası için ödeme yapılır mı, yoksa Nisan itibariyle mi başlayacak, bilgisi olan var mı acaba
    İşyeri işten mi çıkarttı yoksa kısa çalışma ödeneği için mi başvuru yaptı. İşsizlik içinse bir hafta içinde onaylanıp onaylanmadığı bilgisi verilir sms ile. Kısa çalışma ödeneği ise henüz net bir şey yok. Firma olarak biz de yaptık 22 personel için. Ne zaman ödenecek belli değil. Hepimiz bekliyoruz.
  • Takip, arkadaşla hiçbir yerde doğru düzgün haber ve bilgilendirme yok, alo 170 telefonları açmıyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.