< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
İslamcı Turancı (???) TİKA: Suriyelilere bedava süt sağım makinaları dağıttı!
-
-
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kardeşim kardeşim, konu tamamen Suri kardeşlerimiz memeye dokunmasın diye yapılmış bir yardımdan ibaret.
Biraz kaliteli muhalefet yahu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ülkücüler var ya işte nasıl bu kadar saçma bir şey görmedin?
Önce kılıf dağtsınlar.
Türkiye'de ki Suriyelilerin geri dönmesini sağlamak için Esad yönetimi ile anlaşmak yerine ÖSO'nun ve Türkiye'nin kontrolünde olan bölgelerde sanayiyi,tarımı ve hayvancılığı geliştirmeyi yani ekonomiyi canlandırmaya çalışıyorlar.Bunu yaparlarsa Suriyelilerin 'gönüllü' şekilde ÖSO ve Türkiye'nin kontrolündeki alanlara döneceklerini hayal ediyorlar ama bunun olması mümkün değil.Zira;
1-Suriye'de Esad ile anlaşmadan ve Esad ile birlikte YPG ile beraber ABD bölgeden uzaklaştırılmadığı sürece Suriye'ye barışın gelmesi mümkün değil.
Dolayısıyla Türkiye'de ki Suriyelilerin tekrar savaş ihtimali olan bölgeye sırf sanayi,tarım vs gelişti diye 'gönüllü' dönmelerini beklemek boş bir hedeftir.
2-ÖSO ve Türkiye'nin kontrolündeki bölgeler Türkiye'de ki Suriyeli nüfusu almak için yeterli büyüklükte ve gelişmişliğe sahip değil.K.Suriye'ye her açıdan hakim olan üç büyük şehir Türkiye'nin kontrolü dışındayken bunun olması zaten mümkün değil.Bu üç şehirde Rakka,Halep ve İdlip...Rakka YPG'nin elinde,Halep ise Esad'ın elinde..K.Suriye'de Türkiye'nin işine yarayabilecek tek büyük şehir var o da İdlip ancak burada da ne ÖSO ne de Türkiye'nin bir geçerliliği var...Suriye'de ki ne kadar cihatçı varsa alayı İdlip'te toplanmış vaziyette ve şehri HTŞ kontrol ediyor.Yani Türkiye'nin elinde yüzlerce küçük köy ve kasaba ile birkaç tane büyük ilçe benzeri yer var o kadar...Bu yerlerede Türkiye'de ki Suriyelilerin özellikle 'gönüllü' şekilde dönmesini beklemek fazlaca 'safça' bir yaklaşım.Zira Türkiye'de ki Suriyelilerin büyük bir kısmı İdlipten,Halepten ve Rakkadan gelme insanlar..Bu insanların geldiği yerlerde bugün YPG'nin Esad'ın ve HTŞ'nin elinde...
3-Türkiye'de Suriyeliler 12 yıldır Türkiyedeler ve özellikle 2016'da AB ile yapılan geri kabul anlaşması ile AB'ye geçmeleri neredeyse imkansız hale getirildi.Türkiye AB'nin sınır jandarması yapıldı.Dolayısıyla Suriyeliler tamamen mecburiyette Türkiye'de kalmaya ve yaşamlarını burada kurmaya başladılar.Dolayısıyla yıllar geçtikçe bu insanların Suriye ile bağları gittikçe zayıflıyor..Dahası Türkiye'de yaşamak Suriye'de yaşamaktan daha tatlı ve avantajlı geliyor.Durum buyken Suriyelilerin geriye 'gönüllü' şekilde dönmeleri için bir neden kalmıyor.Tabii içerdeki işbirlikçiler ve ABD-AB'de sürekli olarak bu insanların Türkiye'de kalması ve Türkiye'nin asli unsurları olarak tanınmaları için canla başla çalışıyor,fon üstüne fon ayırıyor...Öyle ki neredeyse Türkiye'de ki Suriyelileri ezelden beri Türkiye'nin meselesiymiş gibi görmeye ve böyle politika izlemeye başladılar.
Toparlamak gerekirse TİKA'nın ve Türkiye'nin Suriyelilerin geri dönmeleri için Türkiye'nin kontrolündeki bölgelerde sanayiyi,tarımı ve hayvancılığı canlandırma gayretleri Türk milletinin parasını çarçur etmekten başka bir anlama gelmiyor.Önce Esad ile anlaşmak ve beraber YPG'yi bölgeden temizlemek gerekiyor ki hem K.Suriye'ye istikrar gelsin hem de K.Suriye yeniden imar edilebilsin..Ancak bu olduğu vakit Suriyelilerin geri dönmesi için bir zemin hazırlanmış olur...Bunun dışındaki tüm girişimlerin başarısız olması kaçınılmazdır.
-
Lafa geldimi Suriyeliler geri gitsin Suriyeler gitsin dersiniz ama sosyal medyada bakıyorum Nasıl saldırıyorlar bu olay yüzünden ... Orada iş aş olmadan savaş varken millet açken gider mi sizce ? Sövsende gitmez dövsende gitmez...
Abi şaka gibisiniz resmen 55 tane Süt Sağım makinesi verilmiş oradaki insanlar az buçuk bir şey üretsin kazansın ki orada hayat dönsün diye bunu bile linçeyen tayfa var.
55 tane makine tanesi 5-6k olsa 250-300k bile yapmıyor çok bir şey gibi. Gerçekten çok değişik bir muhalif kitle var ülkede. Öyle böyle değil hemde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 31 Mayıs 2024; 4:20:2 > -
Surilerin gitmesi için suri ye ye yatırım yapmak lazım. Bu makineler belki 30 surinin buraya gelmemesini sağlayacak.
Geriye kaldı 9.999.970
Zugurt tesellisi is caming...
Suriyelilerin geri dönmesi için Suriye'ye yapılan yatırımlar yetersiz.Türkiye'nin ve ÖSO'nun elinde büyük şehirler yok.K.Suriye'de üç büyük şehirde başkalarının elinde...İdlip HTŞ tarafından kontrol ediliyor;Rakka YPG'nin elinde ve son olarak Halep ise Esad güçleri yönetiminde...Türkiye'nin ve ÖSO'nun elinde ise birkaç tane İlçe ve yüzlerce köy var.Asla bir İdlip,Rakka ve Halep kadar çekim merkezi olamazlar...
Suriyelilerin dönmesi için K.Suriye'de YPG'nin temizlenmesi ve Esad yönetimi ile anlaşılarak iç savaşa son verilmesi gerekiyor.Bunun dışında atılacak tüm adımlar maalesef boşuna olacaktır.Suriye bu durumdayken Türkiye'ye gelen Suriyeliler 'gönüllü' olarak geri dönmek istemeyecektir..
Tabii AB ile yapılan geri kabul anlaşmasından çekilmekte Türkiye üzerindeki sığınmacı baskısını hafifletecektir ama bazıları AB'nin huzurunu,güvenliğini ve demografik yapısını Türkiye'nin ve Türk milletinin huzurundan,güvenliğinden ve demografik yapısından daha çok düşündüğü için bu anlaşmadan yakın zamanda çekilmek gibi bir olasılık ne yazık ki bulunmuyor...
-
TIKA denilen kuruluş ile istihabarat teşkilatları beraber çalışıp göçmenleri kapımıza kadar getiriyorlar. SADAT da belki bu pisliğin içinde.
cami okul yapıyoruz diye teröriist örgüt elemanı yetiştiren bir sistem kurmuşlar.
-
Bu saydığın iki terörist yetiştirici örgütün ikisininde maddi kaynağı ABD değilse bende hiçbir şey bilmiyorum
-
TİKA üst katlarda ses geçirmez, manyetik alan korumalı şifreli camlı korumalı odalar olduğunu düşünüyorum ama ispat edemem. He cami yapıyoruz diyecekler.
Google TİKA Ankara.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Elleriyle buraya doldurdular neymiş oraya yatırım yaparsak gideceklermiş. İstilaya göz yummak dışında bir amacınız yok
tüm göçmen din kardeşlerimizi üstleri tozlanmadan rahat şartlarda ülkemize getirip yerleştiren TIKA MIT SADAT isimli elemanlara teşekkür ederiz. ama din kardeşlerimizin zamanları doldu şimdi yallah yallah arabistana
-
Tika sadece türk değil kardeş milletlere de yardım eden bir kuruluş. Kaldı ki Suriye’deki yoksulluk bizi de vuruyor. Çünkü bölgeye çoğu şey türkiyeden gidiyor, türk parası kullanılıyor. Bir de türkmenleri de unutmamak lazım. Kuzeyde çok türkmen var
TiKA
Dünyada Türkiye için Türk devleti için neler yaptığını bilmeden yazmışsınız.
Bu arada sağcı akp ci değilim. Bir çok insan beni tanır artık forumda.
Ama böyle bilip bilmeden bir şeyler paylaşmak çok saçma geliyor. TiKA'da çok değerli yöneticiler var ben bizzat gözlerimle gördüğüm projeler var bazı projelerin içerisinde dahi yer aldım.
Şimdi sizin bu saçma sapan iş bilmez paylaşımınız ile kendinizce aşağılamaya çalıştığınız kurum, siz evinizde rahat rahat uyurken Dünyanın herhangi bir yerinde insanların hayatlarına dokunmaya çalışıyor. Sizde oturduğunuz yerden bu kurumu aşağılamaya çalışıyorsunuz.
Bu hiç hoş değil bunun adı muhalefet yapmak değil.
-
sen ne anlatıyosun? evet kesin akpli değilsindir!
millet açlıktan intihar ediyor, senin tikka, surilerin ineklerinin memelerinin sağılması derdine mi düşmüş? afganistan'da hala hazara ve özbek türkler fakirlik içinde. onlara neden yardım yok? yani kendi olanın bitti de suriyelinin zencinin derdine mi düştünüz?
yıllık geliri 3500 dolar olan insanların ülkesindesin. bu insanların ev sahibi olma oranı %25! açlık sınırı altında yaşayan %40 var. adam hala "tihhayı belmeyon sen" yazıyor.
bu tikka bildiğin Türki devletlere arapçılık yaymak için, 90larda özalın kurduğu islamcı Türk derneklerinin tek çatıda toplanmış hali. Nazarbayev bir defasında benzer şeyi demişti: Biz sizden Türkçemiz için öğretmen beklerken siz bize arapça konuşan hocalar gönderdiniz.
işte özal kürd idi! amerikancıydı ... ama Türk dünyasını düşünürdü diyen bugünkü bir halttan habelerin olmayanların bu yorumlarına nasıl gülüyorsam ... öyle gülüyorum. Ben Türk milliyetçisiyim.
-
Ya aslanım bir uza.
Bana muhalefet tavşanlığı yapma. Senin kafandaki tüy kadar ben muhalefet yapmışımdır.
Senin bu yaptığın muhalefet değil senin bu yaptığın bambaşka ismi var özelden yaz ben sana açıklarım.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Önce kılıf dağtsınlar.
|
Kardeşim kardeşim, konu tamamen Suri kardeşlerimiz memeye dokunmasın diye yapılmış bir yardımdan ibaret.
Biraz kaliteli muhalefet yahu |
Benzer içerikler
- gerçek atatürk
- 6 aylık kira sözleşmesi olur mu
- ömer aktaşöz yorumlar
- 14 temmuz filmi yasak mi
- migpack apk
- yapay zeka tahlil sonuçları
- sıfır araba fiyatları
- ps5 pro fiyat
- iphone zam gelecek mi
- en zengin ülke
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X